ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Επίδομα αφερεγγυότητας στους εργαζόμενους του ΔΟΛ

Το σύνολο των εργαζομένων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) θα λάβουν το επίδομα αφερεγγυότητας από τον ΟΑΕΔ. Σχετικά με το θεμα ενημερώνει το ΔΣ της Ενωσης Προσωπικού Ημερησών Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ) που αναφέρει πως ο ΟΑΕΔ και παρά την αρχική αρνητική θέση, έκανε δεκτούς τους νομικούς ισχυρισμούς που προέβαλε η Ενωση εγγράφως με υπόμνημα. Συγκεκριμένα ο ΟΑΕΔ έκρινε ότι οι εργαζόμενοι της “ΔΟΛ ΑΕ”, που τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης,.. πληρούν το σύνολο των προϋποθέσεων και δικαιούνται να λάβουν την παροχή της αφερεγγυότητας.
Κατά συνέπεια το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο ΟΑΕΔ αφού επεξεργαστεί το σύνολο των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί θα καταβάλει στους εργαζόμενους τη σχετική παροχή. 
Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά που χορηγείται η παροχή της αφερεγγυότητας σε εργαζομένους εταιρείας που τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.
Παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για να πάρουν οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ και την έκτακτη οικονομική βοήθεια των χιλίων ευρώ που έχουν αιτηθεί οι ΕΝΩΣΕΙΣ για όσους απολύθηκαν από τον ειδικό διαχειριστή.