ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Μάκηδες και Βαξεβάνηδες

«Αλήτες, ρουφιάνοι, Μάκηδες» είναι ο τίτλος του κειμένου του Κώστα Βαξεβάνη που με σκληρή γλώσσα επιτίθεται κατά του Μάκη Τριανταφυλλόπουου επειδή ο δεύτερος εβγαλε στη zougla το όνομα προστατευόμενης μάρτυρος που υποτίθεται ότι είναι το βαθύ λαρύγγι της Novartis - αναπαραγωγή εκανε και ο Ν. Χατζηνικολάου και από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Ο Κ. Βαξεβάνης με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Τριανταφυλλόπουλου («ξέχειλος βόθρος..
της αθλιότητας», «ζει με την ψυχολογία του ρουφιάνου καταδότη, «Τοξικός και επικίνδυνος») υποστηρίζει ότι ο δημοσιογράφος «υλοποιεί συμβόλαιο» για «να εκφοβίσει όποιον η πλευρά των εμπλεκόμενων θεωρεί ως απειλή είτε επειδή μίλησε, είτε επειδή φοβάται πως θα μιλήσει.»
Ο εκδότης του Documento συμπληρώνει πως «αφού ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε τη βρώμικη δουλειά, έτρεξαν οι κυριλέδες της δημοσιογραφίας, που ροκάνιζαν ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis και ό,τι άλλο μπορούσαν, που τα ονόματά τους φιγουράρουν στα χαρτιά των μαύρων ταμείων της Novartis να κάνουν αναπαραγωγή. Γιατί μπορεί να βρίζονται μεταξύ τους, αλλά τους ενώνει η συνενοχή».

Ο M. Τριανταφυλλόπουλος απάντησε με σχόλιο στη zougla υπό τον τίτλο «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, Κώστα Βαξεβάνη», κατηγορώντας τον συνάδελφό του για επαγγελματικό φθόνο και ότι... δεν ξέρει να κάνει ρεπορτάζ. Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων:
Ο κύκλος των χαμένων δημοσιογράφων είναι βασανιστικά πάντα ο ίδιος, με αποτέλεσμα να είναι βαρετό πια να ασχολείται κανείς μαζί τους. Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν πολλοί Βαξεβάνηδες οι οποίοι προσπαθούν, αλλά δεν μπορούν να επιτύχουν εκείνους τους στόχους που εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν πετύχει κάποιοι άλλοι. Είναι ο επαγγελματικός φθόνος ο οποίος καθοδηγεί την χυδαία συμπεριφορά τους.
Πληροφορούμε τον κ. Κώστα Βαξεβάνη λοιπόν, πως την μάρτυρα, προστατευόμενη ή όχι, την κατέδωσε το ίδιο το FBI και οι πληροφορίες της υπηρεσίας αυτής, καταγράφθηκαν με μαύρο μελάνι πάνω σε άσπρο χαρτί στην έκθεση που δόθηκε στην δημοσιότητα.(...)
(...) Όσο για την πολιτική ουσία της υπόθεσης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η αποκάλυψη του zougla.gr απλώς ακύρωσε την επιχειρηματολογία περί κουκουλοφόρων. Αλλά ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ούτε Αριστερός ούτε καν Συριζαίος, διότι αν ήταν θα το είχε αντιληφθεί. Καλά κρασιά κ. Κώστα Βαξεβάνη.
Έφτασες στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιες… Και τώρα κατηγορείς εκείνους που πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το ρεπορτάζ που δεν έκανες ποτέ. Όχι γιατί είναι δύσκολο αλλά απλώς γιατί δεν ξέρεις να το κάνεις.
O K. Bαξεβάνης έγραψε κι άλλο άρθρο στο «Κουτί της Πανδώρας» κάνοντας λόγο για «ταρζάν της ρουφιανιάς» και κύκλο υπόπτων, που "αφού κάνει τη βρωμιά ο Τριανταφυλλόπουλος, την αναπαράγουν ως «αποκάλυψη Τριανταφυλλόπουλου»".
«Δημοσιογράφοι, media shop, συγκροτήματα Τύπου που αναφέρονται στα αλήθεια ως σύστημα Novartis, εξαγοράς και μαύρου χρήματος και οι οποίοι είναι στ αλήθεια στις αναφορές του FBI , ανησυχούν. Και συγκροτούν το μέτωπο προστατευόμενων υπόπτων προστατεύοντας πρωτίστως τον εαυτό τους. Οι υπόλοιποι οφείλουν να είναι με τους προστατευόμενους μάρτυρες»., γράφει χαρακτηριστικά ο Κ. Βαξεβάνης.