ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Τζαζ (11 Μαρτίου, Polis Cafe)

Οι Εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Τζαζ» του Χρήστου Ξανθάκη στο POLIS ART CAFE (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο «Στοάς Βιβλίου», Αθήνα) την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στις 20:00΄.
Παρουσιάζουν οι: Χίλντα Παπαδημητρίου (Συγγραφέας, μεταφράστρια), Νίκος Ξυδάκης (Δημοσιογράφος, βουλευτής), Ιλάν Σολομών (Παραγωγός ραδιοφώνου, πρ. διευθυντής προγράμματος «Jazz FM»). Θα απαγγείλουν οι ηθοποιοί: Φαίδων Καστρής, Σύνθια Μπατσή. Θα παίξει μουσική ο κορυφαίος τζαζίστας Γιώργος Κοντραφούρης.
O Χρήστος Ξανθάκης γράφει σχετικά στο facebook:..
Δυο λόγια για την παρουσίαση του "Τζαζ", στις 11 Μαρτίου, στο Polis Cafe.
Πρώτον, όπως ξέρουν όλοι και όλες που ήρθανε στην παρουσίαση του "Βερολίνου", θα είναι γιορτή δεν θα είναι κηδεία!
Προσωπικώς αντιπαθώ σφόδρα τις εκδηλώσεις εκείνες που μιλάνε όλοι και όλες με ύφος βαθυστόχαστο και ψαγμένο, λες και κρέμεται η τύχη του κόσμου από τα λόγια τους. Σόρυ, αλλά αυτά είναι για τίποτις τέια κυριών της φιλανθρώπου, δεν είναι για βιβλία ποίησης.
Και μια και μιλάω για βιβλία ποίησης, πρέπει να πω ότι αντιπαθώ ακόμη περισσότερο και τις μεγαλοστομίες και τις φανφάρες αλλά και τη γαμημένη τη λεξιπλασία που ταλαιπωρούν σφόδρα το είδος.

Η ποίηση δεν έχει ούτε στόχο ούτε σκοπό, η ποίηση είναι απολύτως γοητευτική γιατί είναι απολύτως άχρηστη. άρα μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο όλο.
Και πάμε στα πρόσωπα που θα μιλήσουν. Διάλεξα πρόσωπα που αγαπώ και εκτιμώ και τα ξέρω χρόνια τώρα.
- Τον Ιλάν Σολομών, ιστορικό διευθυντή προγράμματος του Jazz FM, γιατί στο τσαρδί του στην Τσαμαδού άκουσα τζαζ για πρώτη φορά. και γιατί ανταπέδωσα τη χάρη εισάγοντάς τον στον μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου. Τον ακούτε να θριαμβεύει αυτή την εποχή στο Ραδιόφωνο 247, στους 88,6 Μεγάκυκλους.
- Την Χίλντα Παπαδημητρίου γιατί ήμασταν πάντοτε συμπολεμιστές στα ροκ χαρακώματα και γιατί είναι ένα από τα πιο ευφυή και ντόμπρα πλάσματα που ξέρω σε αυτή τη ζωή. Και αγαπημένη συγγραφέας επίσης, αξιέπαινων αστυνομικών μυθιστορημάτων.
- Την Μαρία Μαρκουλή που θα συντονίσει την εκδήλωση, γιατί είναι ένα πλάσμα μαγικό που μπορεί να υπηρετεί με την ίδια ευκολία τόσο την υψηλή δημοσιογραφία όσο και την προχωρημένη συγγραφή. Από το σπάνιο εκείνο υλικό που κάποτε είχε κάνει τον ΔΟΛ σπουδαίο συγκρότημα και όχι πατσαβουράκι.
- Τον Νίκο Ξυδάκη για τους ανοιχτούς του ορίζοντες που του επιτρέπουν να περνάει με άνεση μοναδική από ένα πονεμένο ρεμπέτικο σε ένα κρίσιμο νομοσχέδιο. Και να τα αντιμετωπίζει με τη σοβαρότητα και την ελαφρότητα που τους ταιριάζουν.
Και όλους με όλες μαζί γιατί έχουν πλάκα παιδιά! Γιατί έχουν χιούμορ, γιατί χαμογελάνε και γιατί θα σας ανοίξουν την καρδιά.
Ειπαμε:
γιορτή όχι κηδεία!
(αυτά με την παρουσίαση του βιβλίου για την ώρα κι αύριο μεθαύριο θα πούμε για τους ηθοποιούς που θα διαβάσουν τα ποιήματα και τον κορυφαίο Γιώργο Κοντραφούρη που θα αυτοσχεδιάσει με το Hammond Organ του. Nα είστε εκεί!)