ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Η παλιά «πύλη» του ΔΟΛ

και η έρημη γειτονιά της ενημέρωσης

Αυτή η, ερμητικά κλειστή σήμερα, είσοδος θα μπορούσε να κηρυχθεί διατηρητέα. Γιατί, αν και όχι ιδιαίτερα μεγάλη, δεν είναι μια απλή πόρτα. Έχει διαχρονικά και ιστορικά την αξία πύλης.
Από το άνοιγμά της πέρασαν χιλιάδες
φορές στη ζωή τους, μεγάλα ή τεράστια ονόματα στην ιστορία του Τύπου. Την πόρτα-πύλη του ΔΟΛ στην πλατεία Καρύτση, έχουν διαβεί, με καθημερινές εισόδους και εξόδους, ο Χρήστος Λαμπράκης, ο Δημήτρης Ψαθάς,.. ο Παύλος Παλαιολόγος, ο Μάριος Πλωρίτης, ο Φωκίων Δημητριάδης, ο Κώστας Μητρόπουλος, ο Λέων Καραπαναγιώτης, ο Γιάννης Καψής, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Λιάνης, ο Θοδωρής Σγουρδαίος, ο  Πέτρος Λινάρδος – δεκάδες βαριές υπογραφές, εκατοντάδες σημαντικοί δημοσιογράφοι, χιλιάδες άνθρωποι τού Τύπου, γνωστοί ή αφανείς. Σήμερα, η παλιά πόρτα-πύλη του ιστορικού κτιρίου του ΔΟΛ είναι κλεισμένη με ρολά και αυτά σκεπασμένα με γκράφιτι. Το κάποτε μεγαλύτερο μέγαρο του Τύπου είναι έρημο και η άλλοτε γειτονιά της Ενημέρωσης σχεδόν άδεια από δημοσιογραφική ζωή.
- διαβάστε τη συνέχεια στο harddog-sport (ΕΔΩ)