ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Τηλεοπτικές άδειες: φάκελο υποψηφιότητας κατέθεσε ο ΣΚΑΪ

Το ΕΣΡ αναμένεται να δώσει λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό

του Χρήστου Ξανθάκη

Φάκελο υποψηφιότητας για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών κατέθεσε ο ΣΚΑΪ στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Ο ΣΚΑΪ ήταν ο πρώτος σταθμός που κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας, ανοίγοντας τον κύκλο της υποβολής, ο οποίος θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου.. 
Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας το ΕΣΡ αναμένεται να δώσει λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ενώ η ανακοίνωση των υποψηφίων θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης και αφού θα έχει εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει το Newpost, πέραν του σφραγισμένου φακέλου με τα δικαιολογητικά, οι εκπρόσωποι των υποψήφιων ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών, θα πρέπει να προσκομίσουν την εγγυητική επιστολή των 3,5 εκατ. ευρώ και το παράβολο των 30.000 ευρώ, υπέρ του ελληνικού Δημοσίου για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ την Τετάρτη οι τηλεοπτικές άδειες

Για την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου προσδιόρισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Νικόλαος Σακελλαρίου, να συζητηθούν, σε σχηματισμό Ολομέλειας, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών κατά της διαδικασίας χορήγησης των επτά δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών, με τιμή εκκίνησης η οποία έχει καθοριστεί στα 35 εκατ. ευρώ για την κάθε μία άδεια.
Στο ΣτΕ έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤ1, Άλφα, Σκάι και Σταρ και ζητούν να «παγώσει» η υπ' αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού, όπως και δύο αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος.
Οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλιών κάνουν λόγο για αντισυνταγματικότητα του όλου νομικού πλαισίου χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών και σύγκρουσή του με την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία.
Ο κ. Σακελλαρίου έφερε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών στην Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου και όρισε εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο.
Οι αιτήσεις θα συζητηθούν την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 10:30, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κεκλεισμένων των θυρών.


- από το newpost.gr
-