ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Οι καναλάρχες φοβούνται τον «λαγό»!

ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ μείνανε και τέλος το πάρτι με τις άδειες. Ή μάλλον αρχή για τη διαγωνιστική διαδικασία, μιας και στις 10 του μηνός λήγει η προθεσμία για να καταθέσουν οι ενδιαφερομενοι τις αιτήσεις τους. Οι οποίες αναμένεται να κατατεθούν κανονικά και με το νόμο, παράτις ενστάσεις των καναλιών. Αλλωστε για τα δύσκολα υπάρχει πάντοτε το ΣτΕ!
     (Κι άμα δεν ήθελαν τα κανάλια να ασχοληθούν με τις άδειες, δεν θα στέλνανε τους νομικούς τους και τους.. τεχνικούς τους στο ΕΣΡ για «φροντιστήριο».)
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, πάντως, χρηματικό το θέμα. Τριάντα πέντε μύρια σε ορίζοντα δέκα ετών τα έχουν όλοι να τα πληρώσουν. Κι αν δεν τους βγει το ποντάρισμα, μπορούν να το κλείσουν ή να το πουλήσουν το μαγαζί. Κάποιος θα ενδιαφερθεί να το αγοράσει, από τη στιγμή που όλα δείχνουν ανάκαμψη της τηλεοπτικής αγοράς.
     (Και αύξηση των διαφημιστικών εσόδων σε διψήφιο ποσοστό, αν υπολογίσει κανείς ετήσια βάση.)
ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ των αδειών, επίσης, θα διορθωθεί και μια όχι και τόσο ασήμαντη στρέβλωση της αγοράς. Το γεγονός ότι το Mega εισπράττει κανονικά από τις διαφημίσεις, χωρίς να ξοδευει δεκάρα για πρόγραμμα. Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι επενδύουν και βάζουν το χέρι στην τσέπη.
     (Και το κλαίνε το μερίδιο που χάνουν από το Μεγάλο Κανάλι.)
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ για το Mega όμως, για να δούμε προς τα που θα οδεύσει  η συμφωνία των μετόχων του. Αν θα συμφωνήσουν άπαντες πρώτα από όλα και, δεύτερον, με ποιά ακριβώς μορφή θα εμφανιστεί η αίτηση του καναλιού στον διαγωνισμό. Στο ΕΣΡ μπορεί να είναι καλά παιδιά, αλλά αφελείς δεν είναι. Και το ΣτΕ δεν είναι μόνο για να πάει κόντρα στην κυβέρνηση. Μπορεί να φιλοξενήσει κι άλλου είδους προσφυγές του ανταγωνισμού.
      (Πράγμα το οποίον σημαίνει ότι οι δικηγόροι θα βγάλουν λεφτά με ουρά!)
ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ, πάντως, φοβούνται όλοι οι νυν καναλάρχες, τον περίφημο «λαγό»! «Καλά είμαστε», σου λένε, «με τα τριανταπέντε εκατομμύρια έκαστος. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που εμφανιστεί κανας περίεργος και πάμε σε φουλ δημοπρασία και αγγίξουμε πάλι τα εβδοηντα και τα ογδόντα εκατομμύρια;».
       (Γι΄αυτό υπήρξε μια σχετική ανακούφιση όταν στις ενημερώσεις του ΕΣΡ εμφανίστηκαν επτά ομάδες ενδιαφερομένων. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις μέχρι την τελυταία στιγμή...)

- από τη στήλη MEDIA PRO του Χρήστου Ξανθάκη στην κυριακάτικη εφημερίδα ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ