ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Η Κούρτογλου, η ΕΙΙΡΑ και η μέρα της μαρμότας

Βολές από το ΕΘΝΟΣ (24Media) για τις μετρήσεις της Focus Bari 

«Μετρήσεις σκάνδαλο - Η Κούρτογλου, η ΕΙΙΡΑ και η μέρα της μαρμότας» είναι ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ που αναφέρεται στην εταιρεία Focus Bari για τις ακροαματικότητες των ραδιοφώνων.
Tο ΕΘΝΟΣ της 24 Media, που έχει και το (τελευταίο στις ακροαματικότητες της Focus Bari) Ραδιόφωνο 24/7, επιτίθεται στην εταιρεία αμφισβητώντας ευθέως την αξιοπιστία των μετρήσεων της.
Το ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες (σελ. 14) που υπογράφει ο Χρ. Ιερείδης, αναφέρεται.. στο πόρισμα για την Focus-Bari που προέκυψε από τον έλεγχο που έκαναν ο αναπληρωτής καθηγητής Στατιστικής Γιώργος Πετράκος και η ερευνήτρια (με μάστερ στα οικονομικά) Σταυρούλα Αθανασακοπούλου. Μάλιστα στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για "λαβράκι" στις σκανδαλώδεις μετρήσεις και για σοβαρές ανησυχίες για τη μονοπωλιακού τύπου αναχρονιστική μέθοδο ακροαματικότητας της Focus Bari της Ξένιας Κούρτογλου με ηθικό αυτουργό την ΕΙΙΡΑ και την ΑΕΜΑΡ («παιδί» της ΕΙΙΡΑ και της ΕΔΕΕ).
Στο ρεπορτάζ του Χρ. Ιερείδη στο ΕΘΝΟΣ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η εικόνα στο ραδιόφωνο μοιάζει «παγωμένη», έτσι όπως σχηματίζεται από τη συγκριτική μελέτη στοιχείων της Focus Bari, του πρόσφατου τριμήνου με του αμέσως προηγούμενου. «Σαν οι ακροατές να μην κάνουν ραδιοφωνικό ζάπινγκ, ακόμα και μεταξύ ομοειδών μουσικών σταθμών», παρατηρεί με υπαινικτικό ύφος ραδιοφωνικός επιχειρηματίας.