ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Κ. Ζουράρις: Ερίδματε πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω την παραίτησίν μου

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπέβαλε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Κώστας Ζουράρις μετά τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του σχετικά με Ολυμπιακό και Αρη.
Στην επιστολή παραίτησής του  την οποία δημοσίευσε η «ΕφΣυν», ο Ζουράρις αναφέρει:
«Ερίδματε (σ.σ. καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την..
κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. 
Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις».
Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Ζουράρι με τον υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ο οποίος του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας.
Στη συνέχεια ο Κ. Ζουράρις έστειλε την επιστολή παραίτησης στον Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο ο πρωθυπουργός θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις μετά την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Οι επίμαχες δηλώσεις

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Μetropolis 95,5» ο κ. Ζουράρις είπε:
Για τον Ολυμπιακό: «Στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος και ειδικώς με μια τάση προς το εμπρόσθιο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος κάθισαν 10.000 γαύροι…»
Για τον Άρη: «Ποιος τον γα[...] τον Άρη».

Οι αντιδράσεις
Την αποπομπή του Κώστα Ζουράρι από την κυβέρνηση ζήτησε σήμερα μέσω του ΣΚΑΙ ο βουλευτής Β' Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, καλώντας τον υφυπουργό Παιδείας να ζητήσει δημόσια συγγνώμη σχετικά με προσβλητικές δηλώσεις του για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και για τον 'Αρη Θεσσαλονίκης.
Οι δηλώσεις Ζουράρι προκάλεσαν την αντίδραση πολιτικών κομμάτων, καθώς και των δύο ΠΑΕ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αύριο αναμένονται ανακοινώσεις για το ζήτημα Ζουράρι εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση αναφέρει: «Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν».
Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας έγραψε: «Ο κ. Ζουράρις οφείλει να παραιτηθεί τώρα. Πολλοί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους χυδαιότητες αλλά οι δηλώσεις του ξεπερνούν ακόμη κι αυτά τα όρια».

ΥΓ  Ολο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες (Τζίμης Πανούσης)