ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Στο ναδίρ η αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ

Την χαμηλότερη εμπιστοσύνη στα μέσα ενημέρωσης της χώρας έχουν οι Έλληνες, όπως καταγράφει μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 38 χώρες, από διάφορες γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη. Τα ελληνικά ΜΜΕ βρίσκονται στην τελευταία θέση σε όλες τις κατηγορίες.
Η μεγάλη εταιρεία ερευνών Pew πραγματοποίησε, την άνοιξη του 2017, δημοσκόπηση σε 38 χώρες  ρωτώντας τους συμμετέχοντες για τον βαθμό εμπιστοσύνης που έχουν στα μίντια αναφορικά με την αμερόληπτη.. και έγκυρη παρουσίαση των ειδήσεων.
Οι κατηγορίες της έρευνες είναι τέσσερις και αφορούν σε: αμεροληψία (εάν τα ΜΜΕ ευνοούν συγκεκριμένο κόμμα), κάλυψη μεγάλων ειδήσεων, κάλυψη ειδήσεων για ηγέτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους, εγκυρότητα στην είδηση.
Με βάση τα ευρήματα, τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα έχουν εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι και στις τέσσερις κατηγορίες (αμεροληψία, ειδήσεις για κυβερνητικούς αξιωματούχους, ακρίβεια, κάλυψη σημαντικών γεγονότων) τα ελληνικά μέσα παίρνουν τον πιο χαμηλό βαθμό από τις 38 χώρες.
- από εκτενές ρεπορτάζ στο efsyn.gr