ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Simply Best

Είχε και το όνομα και την χάρη. Και ταλέντο, πάρα πολύ ταλέντο. Στο γήπεδο, έγραφε, ζωγράφιζε, συνέθετε και γενικώς χρησιμοποιώντας με μοναδική χάρη, όλες τις μορφές της τέχνης, κατόρθωνε να σε πείσει ότι το ποδόσφαιρο είναι ανυπέρβλητη… ποίηση! Και βέβαια ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Ήταν ένας ροκ σταρ -5ο σκαθάρι τον αποκαλούσαν, αφού ήταν τόσο δημοφιλής, όσο και οι Μπιτλς- , ένας θρύλος με υπέροχο βλέμμα που μπορούσε να ρίξει μεταφορικά και κυριολεκτικά, όχι τον μισό αλλά ολόκληρο τον γυναικείο πληθυσμό, πόλεων μεγαλύτερων της Αθήνας!
Ο Τζορτζ Μπεστ, περί ου ο λόγος, γεννιέται στο Μπέλφαστ στις 22 Μαΐου του 1946. Εκεί τον..

Ο καλύτερος σύμμαχος του Τσίπρα

Ο καλύτερος σύμμαχος του Τσίπρα είναι οι εγχώριοι φιλελέδες.
 Άλλος έχει διαγνώσει "επιστημονικά" ότι είμεθα παλιοκομμούνια εμείς οι Έλληνες επειδή δεν μας θήλασε επαρκώς η μάνα μας, άλλος βλέπει κάποιον που κορνάρει μανιασμένα στο φανάρι και το συνδέει με το ότι - υποθέτει- πως ψήφισε "όχι" στο δημοψήφισμα, ο τρίτος ανακαλύπτει το 2017 ότι βάζουν λουκέτα τα μικρά καταστήματα, αλλά μάχεται σθεναρά για Βlack Friday και εργάσιμες Κυριακές.
Τόσο ευνοημένος από τους αντιπάλους του ένοικος στο Μέγαρο Μαξίμου δεν πρέπει να..

Ολα Πάνε Δεξιά

Βράβευση του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι Βάζω που λέτε να δω ειδήσεις με τον πρώτο καφέ, πρωί Παρασκευής, και πρώτο θέμα είναι η απονομή στον Τσίπρα του βραβείου «Kolotoump - Xesoumise»... συγγνώμη, ήθελα να πω «Πολιτικού Σθένους», Κουράζ Πολιτίκ ντε, που λένε και στο χωριό. Βράβευση που συνοδεύτηκε από την ιστορική δήλωση του (αριστερού, όπως μπαίνεις) πρωθυπουργού μας, ότι η Ελλαδάρα μας μπορούσε μεν το 2015 να ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας και να κάνει την Ενωση λαμπόγυαλο, αλλά αποφάσισε να δείξει σθένος και να (μας) κάτσει κάτω από την μπάρα, να το παλέψει βρε παιδί μου, γιατί όλα τα φράγκα είχαν φύγει στου Παράδεισου την πόρτα που φυτρώσανε δυο χόρτα, και έπρεπε με κάποιο τρόπο να σωθούν οι ξένες και ντόπιες τράπεζες και να..

Η αντιπολιτευτική ηλιθιότητα

Δεν διαφέρω με όλους όσους πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και θεωρώ ανόητη την αντιπολιτευτική γραμμή της ύβρεως που περικλείεται στη φράση «είστε ψεύτες». Είναι ό,τι πιο ανόητο, παιδικό - άλλο ένα «κόμικ» - μπορεί να αρθρώσει μία αντιπολίτευση. Τι λένε δηλαδή; «Είστε ψεύτες που είπατε ότι θα είστε διαφορετικοί από εμάς και δεν είστε». Άρα παραδέχονται ότι ήταν κακοί και τώρα δεν τους χρειάζεται κανείς. Τέτοια αυτοαναίρεση είναι παγκόσμια πρώτη στα πολιτικά χρονικά! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηλιθιότητα από αυτή τη γραμμή.
Στην πραγματικότητα μ’ αυτόν τον τρόπο η αντιπολίτευση «συμπολιτεύεται» την κυβέρνηση..

Τι γίνεται με το χιλιάρικο για τους απολυμένους του Πήγασου;

Τι γίνεται με το επίδομα των χιλίων ευρώ που, με απόφαση δημοσιευμένη στο ΦΕΚ από τις 26 Οκτωβρίου, θα έπρεπε να έχει δοθεί στους απολυμένους του Πήγασου; Ο Αλέξης Πλατής επισήμανε στο fb το πρόβλημα, με ερώτηση για το «αγαπημένο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ», αναφέροντας:
«Στις 26 Οκτωβρίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ απόφαση για επίδομα 1.000 ευρώ στους απολυθέντες του Πήγασου που παραμένουν χωρίς δουλειά. 
Σήμερα, ένα μηνα μετά, η ΕΣΗΕΑ περιμένει από τον ΤΣΠΕΑΘ τις επικαιροποιημένες λίστες των..

Δημοσιογραφάρες...

Έχεις μια μαζική δολοφονία που άφησε άφωνο τον πλανήτη και είναι πρώτο θέμα μέχρι και στη "Φωνή της δυτικής Αδελαϊδας". Επιλέγεις να το παίξεις από ανθυπομονόστηλο έως και καθόλου στην πρώτη σου σελίδα.
Ερώτημα: Είσαι πολύ μπροστά και μεγάλη δημοσιογραφάρα, ή σε μια παλιά-κανονική εφημερίδα θα σε είχαν να φέρνεις τυρόπιτα σε αυτόν που γράφει τα φαρμακεία;
Σε τίποτα δεν φταίει η "κρίση" για τα χάλια των κυκλοφοριών αδέλφια.
Η ανυπαρξία διεύθυνσης στις φυλλάδες φταίει και η αγωνία του διευθυνταρά από τα λίντλ για το..

Το ένα PHD έδερνε το άλλο PHD...

Ναι, στο γάμο μου υπήρξα θύμα άγριας κακοποίησης. Φοβόμουνα χρόνια να το ομολογήσω...

Θυμάμαι ακόμα τα αντιφατικά μηνύματα από τη συνέντευξη που πήρα χρόνια τώρα, από μια γυναίκα -καριέρας. To θέμα μας ήταν η αθέατη βία κατά των γυναικών. Όταν τη συνάντησα στο γραφείο της μεταξύ τριών επαγγελματικών ραντεβού, μιας έκτακτης σύσκεψης με το επιτελείο της και ένα κινητό να χτυπάει διαολεμένα, μου έδινε την εντύπωση μιας πριγκίπισσας που δεν κατεβαίνει ποτέ από το θρόνο της. Καθώς μιλούσε όμως, η γεμάτη αυτοπεποίθηση καριερίστα, που γνώριζε καλά να επενδύει στα μυστικά του σώματός της. -από τις αργές ζυγισμένες κινήσεις της, τον τρόπο που..

Τριήμερο πένθος στην Αίγυπτο

Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στην Αίγυπτο μετά τη χθεσινή επίθεση σε τέμενος στο Σινά, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 235 ανθρώπους, την πιο αιματηρή επίθεση στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, την ώρα που ο στρατός εξαπέλυσε τα πρώτα πλήγματα εναντίον των φερόμενων δραστών της. Αν και ακόμη καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τζιχαντιστές.
Η επίθεση σημειώθηκε χθες Παρασκευή στη διάρκεια της προσευχής στο τέμενος αλ Ράουντα στην πόλη Μπιρ αλ Άμπεντ, 40 χιλιόμετρα δυτικά το αλ Αρίς, πρωτεύουσα της επαρχίας του Βόρειου Σινά. Στην περιοχή αυτή οι δυνάμεις..

Τα λεφτά μας πίσω

Η συμφωνία να επιστραφούν στην Ελλάδα τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που κατείχε η ΕΚΤ και το ΔΝΤ αθετήθηκε με απόφαση Σόιμπλε. «Πρόκειται για πολλά δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την άρνηση της Τράπεζας να διαθέσει στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο πληροφορίες για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης, τόνισε πως Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιμένει στην αδιαφάνεια.
Ο Στ. Κούλογλου μιλώντας στην ΕΡΤ1 και την δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου, επισήμανε: «Από τη στιγμή που πληθαίνουν οι επικρίσεις για τους χειρισμούς που έγιναν στην ελληνική περίπτωση, θεωρώ πως η στάση της ΕΚΤ θα..

Πάμε αλλιώς...

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης,  σε μια συνέντευξη  εφ’ όλης της ύλης στους Τάκη Σαράντη και Αναστασία Γιάμαλη, στην εκπομπή «Πάμε Αλλιώς» που μεταδίδεται το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 στην ΕΡΤ1. Επίσης, στην εκπομπή μιλά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε μια  αποκλειστική συνέντευξη. Ακόμη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, καλεσμένη στο στούντιο η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα.
Επίσης την Κυριακή είναι καλεσμένος ο πρώην υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος..

Η περιπέτεια της παλιάς δημοσιογραφικής ταυτότητας

Η ΕΣΗΕΑ εκσυγχρονίζει τις ταυτότητες των μελών της που θα είναι ψηφιακά τυπωμένες (διαβάστε ΕΔΩ). Φυσικά καμιά σχέση όχι με την τωρινή, αλλά με την ταυτότητα προηγούμενων δεκαετιών που ήταν δίπτυχη (τετρασέλιδη) και έμοιαζε με ταπετσαρία από σφραγίδες υπουργείων, αρχών, υπηρεσιών και οργανισμών! Το μπλογκ τού Harddog βρήκε δημοσιογραφική ταυτότητα της δεκαετίας του ογδόντα που περιλαμβάνεται ανάμεσα σε ενθυμήματα, την περιεργάστηκε και την παρουσιάζει. Είναι σφραγισμένη στις μεσαίες σελίδες (ας το πούμε δημοσιογραφικά: στο σαλόνι!) από τη Γενική Γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών, το αρχηγείο της Αστυνομίας Πόλεων και το αντίστοιχο της Χωροφυλακής, τον ΟΣΕ και τους ΗΣΑΠ, ενώ στο..

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Οχι στην παραβίαση των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ, με αφορμή όσα εκτυλίσσονται στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, με ανησυχία διαπιστώνουν ότι αμφισβητείται η δημοσιογραφική εργασία των εργαζόμενων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ από διοικητικά και άλλα στελέχη της.
 Η επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης, μετά το «μαύρο», είχε σαν αποτέλεσμα την αναβίωση των συμβάσεων εργασίας των δημοσιογράφων και τη διατήρηση του διακριτού ρόλου της δημοσιογραφικής εργασίας, με σαφώς καθορισμένα καθήκοντα για τους εσωτερικούς και εξωτερικούς συντάκτες (ρεπόρτερ). Τονίζουμε ότι οι όροι των συμβάσεων διατηρούνται..

H ΕΡΤ αντεπιτίθεται: Δεν είμαστε σάκος του μποξ!

 Αμεση ήταν η αντίδραση της ΕΡΤ σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας news247 που, υπό τον τίτλο «Μπορείς να βρεις τι δεν πάει καλά με αυτό το ρεπορτάζ της ΕΡΤ;», ανέφερε ότι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης έδινε ρεπορτάζ για την Black Friday από το στούντιο αν και υπήρχε η σήμανση ότι βρισκόταν σε απευθείας μετάδοση από το εκπτωτικό χωριό των Σπάτων.
Η ΕΡΤ απάντησε κάνοντας λόγο για μαθήματα fake news από το news247 και προς αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρει ότι το συγκεκριμενο ρεπορτάζ μεταδόθηκε στο σημερινό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 στις 12:00. Η σύνδεση ήταν απευθείας -μέσω link- και εκεί βρισκόταν η δημοσιογράφος Άντζυ Μανουσέλη μαζί με..

Τα media και οι θεραπαινίδες της ολιγαρχίας του χρήματος

Παραδοσιακά ο Τύπος είχε κάποιου είδους διαπλοκή με την πολιτική και με τα οικονομικά συμφέροντα. Η διαφορά του σήμερα από το χθες είναι ότι παλαιότερα οι εφημερίδες στηρίζονταν στην κυκλοφορία τους. Άρα είχαν μία κάποια οικονομική ανεξαρτησία, επειδή η κυκλοφορία ήταν η κύρια πηγή των εσόδων τους. Σταδιακά, κύρια πηγή των εσόδων έγινε η διαφήμιση. Πρόκειται για ποιοτική διαφορά.
Η διαπλοκή απέκτησε νέο περιεχόμενο. Για την ακρίβεια, τα Μίντια έπαψαν να είναι προσκολλημένα σε κόμματα και έγιναν θεραπαινίδες της ολιγαρχίας του χρήματος. Η ίδια η πολιτική εξουσία, άλλωστε, έχασε σε μεγάλο βαθμό την αυτονομία της. Σταδιακά..

Οταν ο Τσακαλώτος τρολάρει τον ΣΚΑΪ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν σε μεγάλα κέφια χθες στη Βουλή και αναφερόμενος τόσο στη μείωση του επιτοκίου για τα ελληνικά ομόλογα όσο και στη μείωση της ανεργίας κατέθεσε τους σχετικούς πίνακες σε δύο… εκδοχές.
«Επειδή ξέρω ότι εδώ υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σέβονται την αραβική κουλτούρα και μερικοί άλλοι είναι θιασώτες των δελτίων των 8 του ΣΚΑΪ, έκανα και ένα άλλο διάγραμμα που έχει ανοδική πορεία γιατί έβαλα ανάποδα το 2017 και το 2015» τόνισε δηκτικά, αναφερόμενος..

Τιμή γνωριμίας...

Εσύ... πόσο θα πλήρωνες, για να μάθεις την αλήθεια;
Eλευθερία του Τύπου. Από την Τρίτη 28 Νοεμβρίου ως και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, Τιμή γνωριμίας 0.50€

Τα παραπάνω πληροφορούμαστε από σχετικό τρέιλερ που αναγγέλλει την προσωρινή(;) μείωση της τιμής της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου».
Προφανώς πρόκειται για μια δοκιμή σχετικά με το πόσα φύλλα θα πουλήσει η εφημερίδα αν μειώσει την τιμή της. Αν τυχόν πουλήσει περισσοτερα ίσως η δοκιμαστική περίοδος να παραταθεί .
Αλλιώς θα επιστρέψει στην προτέρα τιμή που σήμερα είναι 1,30 ευρώ. Σημειώνεται πως η "Ελευθερία" έχει κυκλοφορία περί τις..

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την απόκτηση του Epsilon

...από την Dimera του Ιβάν Σαββίδη 

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της Α.Ε με την επωνυμία «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» η οποία λειτουργεί τον τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβελείας «Epsilon TV», από την εταιρία «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD» του Ιβάν Σαββίδη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Επιτροπή «έκρινε ότι η συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011 και του άρθρου 3 του ν. 3952/2007, υπολείπεται των κατωφλίων του άρθρου 3 παρ. 3 ν. 3592/2007 σε κάθε μία από τις δύο αγορές της τηλεόρασης και των εφημερίδων ή..

Χρωστάνε ακόμη δεδουλευμένα στους εργαζομένους του ΔΟΛ

... από την περίοδο της ειδικής διαχείρισης - Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη προειδοποιεί η ΕΣΗΕΑ

Επιστολή προς τον ειδικό εκκαθαριστή του ΔΟΛ Ανδρέα Αγγελίδη έστειλε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ζητώντας συνάντηση μαζι του προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και να προσδιορισθεί ο χρόνος καταβολής των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζομένους για το διάστημα της ειδικής διαχείρισης.
Η Ενωση αναφέρει ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις δεν έχει κατατεθεί από τον ειδικό εκκαθαριστή συγκεκριμένο χρονοδιαγραμμα αποπληρωμής, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να..

Εκδοτικό οίκο ανοίγει ο υιός Ψυχάρη

Στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση συνόδευε τον πατέρα του  στην κηδεία του Γιάννη Καψή. Ο λόγος για τον Ανδρέα Ψυχάρη έναν από τους γιους του πρώην ισχυρού άνδρα Σταύρου Ψυχάρη
Στην κηδεία Καψή στο Α’ Νεκροταφείο επικράτησε η αστική ευγένεια (των σκοπιμοτήτων) και όσοι τους συνάντησαν αντάλλαξαν βιαστικά δυο κουβέντες μαζί τους… Εκτοτε άρχισε να κυκλοφορεί στην πολιτικo-μιντιακή «πιατσα» ότι ο υιός Ψυχάρη ετοιμάζεται να ανοίξει εκδοτικό οίκο.
****
Συνωστισμός αθλητικών ρεπόρτερ παρατηρείται στις εφημερίδες του πρώην ΔΟΛ, με κοινό..

Αποκαθήλωση...

Θλίψη σε πιάνει όταν περνάς έξω από το εξαόροφο κτίριο της Μιχαλακοπούλου 80 όπου στεγάζονταν τα γραφεία του πάλαι ποτέ κραταιού Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.
Η είσοδος του κτιρίου, που για να την διαβείς έπρεπε να περάσεις από 40 κύματα, είναι σκοτεινή με τα ρολά κατεβασμένα μέχρι τη μέση.
Οι  πινακίδες που σηματοδοτούσαν το τι ακριβώς στεγάζει το επιβλητικό κτίριο, δεν υπάρχουν, αποκαθηλώθηκαν.
Μόνο οι αχνές σκιές από τις ανάγλυφες επιγραφές ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ και IN.GR φανερώνουν πως εδώ κάποτε λειτουργούσε το πιο..

10 + 1 προτάσεις για αγορές στην Black Friday

Όταν όλη η Ελλάδα αναστενάζει μπροστά στα ράφια και στα ταμεία

του Χρήστου Ξανθάκη

1) Ένα παπιγιόν για τον Τσίπρα.
(Με το ένα πόδι έξω απ’ τα μνημόνια είμαστε, ας κάνει κι αυτός μια υποχώρηση.)
2) Εισιτήρια για τα Paradise Islands.
(Όποιος τα είδε από κοντά μαγεύτηκε. Και κατέθεσε!)
3) Ένα νανοβιονικό γιλέκο..

Τι είναι 18 χρόνια; Ασήμαντο... ποσό!

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Χρειάστηκε να περάσουν 18 χρόνια για να τελεσιδικήσει η υπόθεση του χρηματιστηρίου. Τι να πεις τώρα; Ότι επιτέλους έπεσε άπλετο φως σε μια σκοτεινή ιστορία που για πολλούς ήταν μια οργανωμένη επιχείρηση με στόχο τη βίαιη αναδιανομή του εισοδήματος;
Μα έπεσε όντως άπλετο φως; Όχι φυσικά. Γιατί εκτός από τους φυσικούς αυτουργούς -σίγουρα δεν έκατσαν όλοι στο εδώλιο- υπάρχουν και οι ηθικοί αυτουργοί. Δηλαδή το πολιτικό προσωπικό, το οποίο την εποχή εκείνη αντί να προειδοποιεί ως όφειλε τους πολίτες για τους κινδύνους που καραδοκούν, τους ενθάρρυνε να παίζουν ό,τι είχαν και δεν είχαν στον..

Πέθανε ο κιθαρίστας Τάκης Ανδρούτσος

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 ετών άφησε την Πέμπτη σε νοσοκομείο των Αθηνών ο κιθαρίστας και μέλος των Πελόμα Μποκιού, Τάκης Ανδρούτσος. Ο Ανδρούτσος ήταν και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Μπουρμπούλια του Διονύση Σαββόπουλου.
Ο κιθαρίστας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Μαρτίου 1951, στην περιοχή της Ομόνοιας, Ζήνωνος και Κεραμεικού, στην ίδια γειτονιά και σε διπλανά σπίτια με τον στενό του φίλο Βλάσση Μπονάτσο, Μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας, στην αγαπημένη του Πλάκα, όπου είχε σπίτι και στο Μοναστηράκι.
Εδώ και αρκετά χρόνια βρισκόταν μεταξύ Βερολίνου, Μονάχου και Αθήνας και έκανε..

Φόρεσε γιλέκο και πήρε τη θέση του θείου Αδωνη

«Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τον Αδωνη;» Αυτό αναρωτιόμασταν προ ημερών όταν
μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης ανακοίνωσε  πως σταματά τις τηλεπωλήσεις (δείτε ΕΔΩ).
Ο Γεωργιάδης είχε δεχτεί σκληρή κριτική και έγινε αντικείμενο πολλών σχολίων ιδιαιτέρως στα social media, μετά από τηλεοπτική του εμφάνιση, όπου πουλούσε κάποιο είδος «θεραπευτικού» γιλέκου.
Ελα όμως που οι τηλεπωλήσεις ταιριάζουν στην οικογένεια Γεωργιάδη και έτσι μετά από λίγο ο Άδωνης αντικαταστάθηκε από ένα άλλο μέλος της οικογενείας του, προκειμένου να συνεχιστεί..

Δέσμευση για διοικητική-οικονομική αυτοτέλεια της ΕΡΤ3

Στα γραφεία της Διοίκησης της ΕΡΤ3 συνεδρίασε χθες Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 η νέα Διοικούσα Επιτροπή, υπό την προεδρία της νέας Προέδρου Κατερίνας Σαρικάκη.
Στην τριμελή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΡΤ3 μετέχουν ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Περικλής Κλιγκόπουλος.
Η Διοικούσα Επιτροπή δεσμεύτηκε να εφαρμόσει τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια..

Ένα ευρώ, μία ζωή

Η ΕΡΤ θα φιλοξενήσει τον Μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης 2017 με θεματικό τίτλο «Ένα ευρώ, μία ζωή», που διοργανώνει η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:00 από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.Ο φετινός Τηλεμαραθώνιος έχει σκοπό να εξασφαλίσει χρήματα για την ιατροφαρμακευτική προστασία και τον εμβολιασμό όλων των παιδιών που βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της φτώχειας.Κατά τη διάρκεια του Τηλεμαραθωνίου θα γίνουν απευθείας συνδέσεις με ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και..

Επανέρχεται το «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3

Αρχίζει τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017, στις 23.00, ο κύκλος των νέων επεισοδίων της εκπομπής «Αντιδραστήριο», που συνεχίζεται για τρίτη χρονιά στην ΕΡΤ3. Η εκπομπή παρουσιάζει δράσεις που πραγματοποιούν από κοινού άνθρωποι για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως περιβάλλον, εργασία, κοινά αγαθά, δικαιώματα, αλληλεγγύη, κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και άλλα, διεκδικούν αξιοπρέπεια και παρακινούν για έξοδο από την ιδιώτευση και την απάθεια.
Η πρώτη εκπομπή του νέου κύκλου είναι το πρώτο μέρος του αφιερώματος με τίτλο: «Κιλκίς: δράσεις μέσα από την τοπική κοινωνία για την ένταξη των προσφύγων»..

Xάθηκαν 10.000 θέσεις εργασίας στα ΜΜΕ

 7 χρόνια μνημονίων στα media, κλείνει ένας κύκλος…

Από το 2010, των πρώτων μνημονίων στα ΜΜΕ, έως το 2017 τα media έχουν αλλάξει σαρωτικά. Τουλάχιστον πέντε εφημερίδες έκλεισαν, οι ιδιοκτήτες δυο ισχυρών συγκροτημάτων (ΔΟΛ και Μπόμπολα) αποχώρησαν χωρίς επιπτώσεις στις προσωπικές τους περιουσίες, νέοι επιχειρηματίες με διεθνή διασύνδεση και σκοτεινά κεφάλαια μπήκαν στα media. Ο χώρος των ΜΜΕ, τα επτά αυτά χρόνια, καταγράφει επίσημα περί τις 6.000 απώλειες θέσεων εργασίας, στην πραγματικότητα πάνω 10.000! Και ακόμη, την εκ βάθρων αλλαγή των εργασιακών σχέσεων με την κυριαρχία των ατομικών συμβάσεων και της πληρωμής έναντι μισθού..

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Χαμηλές κυκλοφοριακές πτήσεις για τα κυριακάτικα

Ανεβαίνει συνεχώς το Βήμα - Συγκριτικοί πίνακες

Πεσμένες στο σύνολό τους ήταν πανελλαδικά οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων την εβδομάδα που πέρασε ενώ ήδη στον πίνακα έχει προστεθεί και το ΕΘΝΟΣ που την Κυριακή 19 Νοεμβρίου πούλησε 21.270 φύλλα.
Η Καθημερινή βρέθηκε και πάλι στην πρώτη θέση του πίνακα με τις κυκλοφορίες των κυριακάτικων με δεύτερο το Πρώτο Θέμα και τρίτο το Βήμα που ανέβασε κι άλλο τις πωλήσεις του και αυτή την εβδομάδα πούλησε  43.880 φύλλα. Οι περισσότερες εφημερίδες έπεσαν κυκλοφοριακά και μόνο το Θέμα και το Βήμα «τσίμπησαν» φύλλα.  Η Real News εξακολουθεί να μην δημοσιοποιεί την κυκλοφορία της.
Αναλυτικά οι εφημερίδες την Κυριακή 19 Νοεμβρίου του 2017 πούλησαν:

ΚΚΕ: η διάσπαση... live

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής

Είχα την τύχη (ή την ατυχία;) να παρακολουθήσω… live, όπως το λέμε τώρα, τη διάσπαση του ΚΚΕ. Ήταν μια χειμωνιάτικη νύχτα του ’68 στις φυλακές της Αίγινας, στην αχτίνα των πολιτικών κρατουμένων. Στον «θάλαμο των στελεχών», όπως τον λέγαμε, επειδή φιλοξενούσε τα υψηλότερα, μεταξύ όλων των κρατουμένων, στελέχη της ΕΔΑ και του ΚΚΕ.
Πώς βρέθηκα εκεί; Με είχαν περιμαζέψει τα γερόντια (έτσι αποκαλούσαμε τότε τα κομματικά στελέχη) ανάμεσα από τους δεκάδες νεολαίους κρατούμενους (που ήσαν έγκλειστοι σε πλαϊνή αχτίνα), για λόγους που ουδέποτε..

Αδιέξοδο στο Χαλάνδρι - Ανοιχτή επιστολή του Σίμου Ρούσσου

Σε αδιέξοδο οδηγείται ο δήμος Χαλανδρίου μετά και την χθεσινή αποχή της αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως των εννέα «ανταρτών» της διοικούσας παράταξης, απο την δεύτερη ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2018.
Η κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο να μην μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος την επόμενη χρονιά και επομένως να ματαιωθούν μια σειρά έργα και δράσεις, που αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα της πόλης και τα οποία έχει δρομολογήσει η, κατα κοινή παραδοχή, επιτυχημένη σημερινή διοίκηση.
Σημειώνεται οτι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, την περασμένη εβδομάδα, καταψηφίστηκε..

Σχεδιάζουν τις νέες (μπλε-χρυσές) ταυτότητες της ΕΣΗΕΑ

Και αφού λύθηκαν όλα τα άλλα προβλήματα του κλάδου (ανεργία, εργασιακές γαλέρες, απληρωσιά κλπ κλπ) ήρθε η ώρα να σχεδιαστούν νέες ταυτότητες για τα μέλη της ΕΣΗΕΑ. Βέβαια οι τωρινές ταυτότητες των δημοσιογράφων της Αθήνας είναι από του παπού μου τον καιρό και για αυτό το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να τις... εκμοντερνίσει
(Αριστερά εικονίζoνται οι ταυτότητες του Αλέκου Σακελλάριου και της Λιλίκας Νάκου από την έκθεση «100 χρόνια ΕΣΗΕΑ 1914-2014» - οι ταυτότητες της Ενωσης, λένε ότι είναι ακριβώς έτσι και σήμερα).
Τώρα, οι νέες ταυτότητες των μελών της Ενώσεως θα είναι, λέει, πλαστικές και ψηφιακά..

Παζάρια του γραφείου Άδωνη με το ΚΕΕΛΠΝΟ για προσλήψεις

Σπ. Λάππας: Εχουμε στα χέρια μας ηχητικό ντοκουμέντο

«Ο διευθυντής του γραφείου του Άδωνη Γεωργιάδη διαπραγματευόταν ποιος υπουργός θα προσλάβει, πόσους και ποιους, με τον διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θεόδωρο Παπαδημητρίου, στις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέθεσε στην Εξεταστική για την Υγεία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης». Aυτό είπε το μέλος της επιτροπής Σπύρος Λάππας (φωτογραφία) μιλώντας στο ρ/σ Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.
Ο Λάππας ανέφερε ότι «ο κ. Πολάκης κατέθεσε ηχογραφημένο ντοκουμέντο με συνομιλίες..

Φόβος και μίσος στη Σαλονίκη

Όταν ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναγορεύεται επίτιμος διδάκτωρ

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης


Το πρώτο πράγμα που μπορεί κανείς να σκεφτεί για τον Μητροπολίτη Άνθιμο είναι ότι πρόκειται για έξυπνο άνθρωπο. Δουλεύει το μυαλό του, κόβει το μάτι του, τα μετράει τα λόγια του. Κι έχει πλάνο συγκεκριμένο, τόσο γι’ αυτά που θα πει όσο και γι’ αυτά που θα υπονοήσει. Όχι, ο Άνθιμος δεν είναι ούτε χυδαίος πιστολάς σαν τον Αμβρόσιο των Καλαβρύτων, ούτε ακέφαλο κοτόπουλο σαν τον Σεραφείμ του Πειραιώς. Για πρωινό τα έχει κάτι παιδάκια ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και επειδή μοιάζει να διαθέτει αίσθηση του χιούμορ πρέπει να διασκεδάζει κιόλας με τις χοντράδες τους..

Καμμένος σε Πρετεντέρη: Το πρώτο σου αφεντικό περνά την πύλη του κακουργοδικείου

Επίθεση κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη εξαπέλυσε μέσω Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με αφορμή σημερινό άρθρο του δημοσιογράφου στα ΝΕΑ για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας στο οποίο αναρωτιόταν πόσο θα αντέξει ο υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση...
"Γιάννη Πρετεντέρη η απειλή σήμερα ότι θα κάνετε τη ζωή της οικογένειας μου κόλαση με την πλάτη των μπράβων του αφεντικού την επισημαίνω. Προσωρινά επειδή ο Θεός αποφασίζει για κόλαση το 1ο σου αφεντικό περνά την πύλη του κακουργοδικείου..

Οταν αδικούνται κάποιοι καλοί αρθρογράφοι

Αλήθεια, στην Πανεπιστημίου 56 γνωρίζει κανείς από τους επικεφαλής πώς βγαίνει μια εφημερίδα,  ή πώς πρέπει να είναι μια εφημερίδα; Και δεν αναφερόμαστε στο αν γνωρίζουν πως βγαίνει μια μαθητική, άντε μια επαρχιακή εφημερίδα. Εδώ όμως πρόκειται για ένα φύλλο πανελλαδικής κυκλοφορίας που υποτίθεται πως φιλοδοξεί να είναι η εφημερίδα της μεσαίας τάξης.
Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί κάποιους καλούς δημοσιογράφους - αρθρογράφους... Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά αλλά..

Φως ανθρωπιάς

Η ιστορική αθλητική εφημερίδα «Το Φως των Σπορ» ενισχύει την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής (ΕΠΣΔΑ) μετά την πρόσφατη τραγωδία στη Δυτική Αττική.
Το Φως των Σπορ με σύνθημα «Εβδομάδα για τη Δυτική Αττική» στηρίζει την ΕΠΣΔΑ, επίσημο φορέα του τοπικού πρωταθλήματος, προσφέροντας 0,20€ από κάθε πώληση φύλλου μέχρι και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου.
Μια συμβολική κίνηση της εφημερίδας που με τη συνδρομή και των αναγνωστών της αποσκοπεί στην ενίσχυση της αποκατάστασης..

Παπαγαλάκι και... μεσάζων

Την ξεκάθαρη διαφωνία του με τις προτάσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη, να γίνει ούτε λίγο ούτε πολύ και η Ελλάδα... φορολογικός παράδεισος, εξέφρασε στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 «Απευθείας» ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας.
Στη σύσκεψη που έγινε στην ΕΡΤ στις 14.00 για τα θέματα των δελτίων στις 21.00 και στις 23.00 παρουσιάστηκε και το συγκεκριμένο θέμα καθώς είχε γίνει και σχετικό βίντεο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις τελείωσε η σύσκεψη, με τη διεύθυνση ειδήσεων της ΕΡΤ επικοινώνησε ο Κωνσταντίνος Ζούλας που ανέλαβε τον περασμένο μήνα διευθυντής του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ούτε λίγο ούτε πολύ..

Αποκαλυπτικό Ποντίκι


Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ρήξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με τον Ερντογάν» και αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις απειλές του Τούρκου προέδρου, επιτελών και υπουργών του για αναπόφευκτο πόλεμο με τη Δύση, αλλά και την πιθανότητα αναβολής της επίσκεψής του στην Αθήνα και την ανησυχία για τις επιπτώσεις στα ελληνοτουρκικά.
Στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί το πρωί της Πέμπτης, μπορείτε επίσης να διαβάσετε:
ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Ποιες δεσμεύσεις ζητούν οι δανειστές για να δώσουν «καθαρή» έξοδο
ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ: Συνέδριο εν όψει, μετεξέλιξη ΔΗΣΥ, πολιτικές συμμαχίες και μέλλον του ΠΑΣΟΚ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Το μεταναστευτικό, το αδιέξοδο και το..

Η μισή αλήθεια του Θάνου Αθανασίου

Διαπρύσιος κήρυκας των δικαίων και των δικαιωμάτων των Βρυξελλών ο Θάνος Αθανασίου, κατισχύει κάθε φορά των συνομιλητών του όταν πρόκειται να υπερασπιστεί αυτά τα δίκαια. Με την αποφασιστική, επιθετική και με ολίγον γρέζι φωνή του, δίνει τη μάχη τής ενημέρωσής μας και μας «διαφωτίζει». Αυτή τη φορά, όμως, υπερασπίστηκε τα δίκαια και τα δικαιώματα
της Γερμανίας –που φυσικά δεν απέχουν από εκείνα των Βρυξελλών. Το μεσημέρι της Τετάρτης στον Real fm ακούσαμε αρχικά τον Παντελή Βαλασόπουλο να μας παρουσιάζει από το Βερολίνο την κατάσταση σχετικά με τους ελέγχους των ταξιδιωτών από την Ελλάδα και να λέει ότι οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι..

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Βάλε λίγη μουσικούλα, ρε Φάνη, πώς τους αντέχεις αυτούς!

Το κλουβί της ενημέρωσης
 
Κάθε που μπαίνω στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς την ώρα της βάρδιας του Φάνη, έχει πάντα κάτι να παίζει. Συνήθως ραδιόφωνο, τις πρωινές ώρες, και πάντοτε συντονισμένος στον ίδιο ενημερωτικό σταθμό. Αν και τα ηχεία είναι ακριβώς δίπλα στο ταμείο, έχει τον ήχο σε τέτοια ένταση, ώστε να ακούγεται σε όλο το μαγαζάκι· δεν γλιτώνει κανείς από την τοξικότητα της πρωινής ενημέρωσης ούτε στα πίσω ράφια με τα όσπρια, ανάμεσα στις φακές και τα ρεβίθια.
Τρεις-τέσσερις παρουσιαστές εναλλάσσονται στην πρωινή ζώνη, με το ίδιο εξυπνακίστικο ύφος, τον στόμφο της ημιμάθειας και την πομπώδη αλαζονεία της ετερόφωτης εξουσίας..

Ν. Παππάς: Στόχος μας η στήριξη του Τύπου

Συναντήσεις με εκπροσώπους ιδιοκτητών εφημερίδων 

Την ανάγκη λήψη μέτρων στήριξης του κλάδου των ΜΜΕ, καθώς και της διάσωσης του Ταμείου των δημοσιογράφων, του ΕΔΟΕΑΠ συζήτησε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς με εκπροσώπους των διοικήσεων των Ενώσεων Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων, Ιδιοκτητών Εκδοτών Τοπικών Εφημερίδων Αττικής, Ιδιοκτητών Τοπικών Ημερησίων και Εβδομαδιαίων Εφημερίδων Αττικής, καθώς και του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων.
Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις του Τύπου θα συμβάλλουν στη στήριξη του Ταμείου..

Epsilon: φεύγει, αλλά.. παραμένει, ο Φουρθιώτης

Εσείς το γνωρίζατε ότι ο Μένιος Φουρθιώτης ήταν διευθυντής προγράμματος και εμπορικής πολιτικής του πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικού σταθμού Epsilon; Εμείς πάντως όχι, διότι θεωρούσαμε ότι ήταν απλώς ένας τηλεπαρουσιαστής μεσημεριανάδικου στο κανάλι του Φίλιππου Βρυώνη.
Μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας του Epsilon που πέρασε στα χέρια του Ιβαν Σαββίδη, και την ανάληψη της γενικής διεύθυνσης του καναλιού από τον Ed Hall (δείτε ΕΔΩ), ο Μένιος Φουρθιώτης παραιτείται των υψηλών καθηκόντων του - ευτυχώς όμως παραμένει ως παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Αποκαλυπτικά». Φυσικα για όλα αυτά θεώρησε πως πρέπει να..

Το ξύλο δεν βγήκε απ’ τον Παράδεισο!

Όταν επιτέλους η Ελλάδα αποκηρύσσει την έμφυλη βία

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Το πρώτο πράγμα που πρόσεξα σήμερα, εκτός από το ότι συνεχίζεται ο ωραίος καιρός, είναι πως τα κανάλια πρόσφεραν πραγματική ενημέρωση. Ε ναι, παιδιά αλήθειες να λέμε, από την ώρα που ψηφίστηκε πανηγυρικά στη Βουλή το Κοινωνικό Μέρισμα κι έπαψε να είναι θέμα ταμπού, σκίζονται στις αναλύσεις οι τηλεοπτικοί δίαυλοι. Και δώσε πίνακες και πάρε διαγράμματα (κανονικά, όχι ανάποδα!) και λεπτομέρειες φουλ και εξαιρέσεις και προβλέψεις και προθέσεις τίποτε δεν λείπει, να βλέπει σας λέω το CNN και να πρασινίζει από τη ζήλεια, να βλέπει το BBC και να παίρνει τηλέφωνο Αθήνα για προσλήψεις. Πράγμα που αποδεικνύει ότι κανάλια μοιάζουν πολύ με τους διαιτητές:
Άμα δεν είναι πιασμάν, μια χαρά την κάνουν τη δουλειά τους!.

Παραίτηση Μαρινάκη από το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά

Παραιτήθηκε από μέλος του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής». Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Μαρινάκης έχει αποχωρήσει και από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός κάνοντας την πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.
Την παραίτησή του την ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση σε βάρος του, ενώ τόνισε ότι η παράταξη «Πειραιάς Νικητής» «ήρθε για να μείνει πολλά χρόνια»..

Το αμίλητο νερό

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Στις δημοτικές εκλογές του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει κάτι σαν «δημοψήφισμα» στη Θεσσαλονίκη. Επρόκειτο για μία πρωτοβουλία πολιτών που αντιδρούσαν στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας υδάτων. Την ίδια στιγμή, στελέχη του κόμματος, ήταν στα κανάλια ισχυριζόμενα ότι σε όλο τον κόσμο τα δίκτυα ύδρευσης βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Δημοσίου. Ελεγαν ψέματα, φυσικά. Στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες οι ιδιώτες ελέγχουν ή συμμετέχουν στην εκμετάλλευση του δικτύου. Ο Λάκης Λαζόπουλος σήκωνε το δάχτυλο και προειδοποιούσε: «Θέλουν να μας πάρουν το νερό για να μπορούν να μας απειλήσουν με δίψα»..

Σε δίκη για κακούργημα ο Σταύρος Ψυχάρης

Μαζί του θα δικαστούν και 10 στελέχη της Alpha Bank για το δάνειο των 57 εκατ. ευρώ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει ο άλλοτε ισχυρός άντρας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρος Ψυχάρης. Ο πρώην εκδότης παρεπέμπεται να δικαστεί για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία που αφορά σε δάνειο ύψους περίπου 57 εκατ. ευρώ  Την παραπομπή σε δίκη του Στ. Ψυχάρη ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποφάσισε με βούλευμα του συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.
Με το ίδιο βούλευμα εκτός από τον Ψυχάρη παραπέμπονται να δικαστούν και δέκα..

Πέθανε ο δημοσιογράφος Στάθης Καγιαλές

Σε ηλικία 54 ετών «έφυγε» από τη ζωή, σήμερα τα ξημερώματα, ο δημοσιογράφος Στάθης Καγιαλές. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου στις 14.30 από τον Ιερό Ναό Αναπαύσεως στο Νεκροταφείο Πειραιά (Τέρμα οδού Αναπαύσεως).
Ο Στάθης Καγιαλές γεννήθηκε στον Πειραιά το 1964. Σπούδασε δημοσιογραφία και μετεκπαιδεύτηκε στη δημοσιολογία στο Κέντρο Σπουδών Δημοσιογραφίας-Δημοσιότητας. Συνέχισε την εκπαίδευσή του στην Ιταλία, αποκτώντας πτυχίο δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου του Urbino και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Κοινοτικό Δίκαιο του Istituto dei Studi Europei “Alcide de Gasperi” της Ρώμης. Προτάθηκε από πανεπιστημιακούς καθηγητές..

Κώστας Μπακογιάννης: Ναι, έχω κάνει «μπάφο»

Απέναντι από τον Τσολιά της Ελληνοφρένειας βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.
Ο πολιτικός αναφέρθηκε στα μελλοντικά του σχέδια και με αυτοσαρκασμό και χιούμορ μίλησε ανοιχτά για πολλά προσωπικά του θέματα. Ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις του σχετικά με την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα και η απάντηση του στην ερώτηση του Τσολιά της Ελληνοφρενειας για το εάν έχει δοκιμάσει «μπάφο». Δείτε κάποιες από τις ερωταπαντήσεις:
- Θα γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος;
Εννοείται και πιστεύω ότι θα γίνει και πολύ καλός πρωθυπουργός.
- Σου έχει γνωρίσει τον εξωγήινο που του μιλάει στον Υμηττό;..

Με τον τρόπο της ανώνυμης αλληλεγγύης

του Παντελή Μπουκάλα*

Ο,τι κρατάει τις κοινωνίες από τη διάλυση είναι η αυθόρμητη και απολύτως οικειοθελής συμμόρφωσή τους στους άγραφους νόμους, στις αρχές που δεν χρειάζεται καν να ειπωθούν για να γίνουν αντιληπτές και τηρητέες. Την αρχή της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού ή της φιλοξενίας μπορεί να την υποδεικνύουν οι καταστατικοί χάρτες ή να τη διδάσκει η εκπαίδευση, αυτά όμως πέφτουν σε άγονο έδαφος αν δεν το ’χει το φυσικό του καθενός να συμμερίζεται τον ξένο πόνο. Και να συμπαραστέκεται με τον τρόπο της πράξης, όχι της ανέξοδης ρητορικής επίδειξης αγαθών αισθημάτων..