ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Φτου σου...

(ΒΙΝΤΕΟ)

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά γίναμε μάρτυρες εικόνων... απείρου κάλλους στα ελληνικά γήπεδα.  Στην αναμέτρηση της Λάρισας με τον ΠΑΟΚ, ο ιδιοκτήτης των «βυσσινί» Αλέξης Κούγιας, είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον Μαροκινό χαφ του «δικεφάλου», Ελ Καντουρί.
Ο Κούγιας δεν περιορίστηκε όμως στη φραστική αντιπαράθεση και... έφτυσε (!) τον διεθνή ποδοσφαιριστή. Ο Ελ Καντουρί εξοργισμένος κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις προς..

Οι τεχνικοί του ΒΗΜΑ FM καταγγέλλουν τη στάση Μαρινάκη

Aνακοίνωση των τεχνικών του ραδιοσταθμού BHMA FM: 
Οι τεχνικοί του BHMA FM παραμένουμε ακόμα στο σκοτάδι και σε τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας, αφού δέκα ημέρες τώρα κανείς δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά να πληρώσει τη ΔΕΗ για να αποκατασταθεί η παροχή ρεύματος στο σταθμό. Η αναλγησία προς τους εργαζόμενους και η απαξίωση της προσωπικότητάς μας προφανώς αποτελεί προτεραιότητα των εκπροσώπων της διοίκησης της ALTER EGO ΜΜΕ.
Παρόλο που ήταν σε όλους γνωστό πως ο πλειοδότης στη διαδικασία της μεταβίβασης του ΔΟΛ θα έπαιρνε και τις θυγατρικές, τώρα ο ίδιος βάζει προσχώματα και παραθέτει αστείες δικαιολογίες. Το χειρότερο όλων όμως είναι η..

«Ο αιώνιος επαναστάτης» στην Εφ.Συν

«Τσε: ο αιώνιος επαναστάτης» τιτλοφορείται η μοναδική προσφορά της «Εφ.Συν.» δύο μοναδικά dvd με τα σημαντικότερα ντοκιμαντέρ για την πορεία και τη δράση της ιστορικής προσωπικότητας που σημάδεψε τη Λατινική Αμερική, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
Αυτό το Σάββατο το πρώτο dvd του αφιερώματος περιλαμβάνει την ταινία «Τσε: Εκεί που δεν έφτασε κανείς» σε σκηνοθεσία και σενάριο του Μανουέλ Πέρεζ Παρέρες και το «Στο Λαϊγκέρα γεννήθηκε ο Άγιος Ερνέτστο» του Κάρλος Αλμπέρτο Γκαρσία.
Επίσης στην «Εφημερίδα των Συντακτών – Σαββατοκύριακο»:

Η πρώτη παραίτηση από το ΒΗΜΑ του Μαρινάκη

Η πρώτη αποχώρηση από την εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ» υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, έγινε  χθες Παρασκευή και αφορά στην παραίτηση ενός εκ των παλαιοτέρων και πλέον καταξιωμένων στελεχών του φύλλου.
Συγκεκριμένα, όπως γράφει το enimerosi24.gr, από την εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ» αποχώρησε ο..

Νέες «εκκαθαρίσεις» εργαζομένων στον όμιλο Αλαφούζου

Ποιοι απολύθηκαν σε ΣΚΑΪ και Σπορ FM

Οι «εκκαθαρίσεις» αθλητικών συντακτών και εργαζομένων στον όμιλο ΣΚΑΪ συνεχίζονται. Συγκεκριμένα χθες έγινε γνωστό ότι απολύθηκαν η Χριστίνα Βραχάλη, ο Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος, ο Δημήτρης Βάλσαμος και ο Νίκος Σάλτας από τον ΣΚΑΙ και ο Κώστας Μανωλιουδάκης από το ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM. Πριν από λίγες μέρες απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση άλλοι τρεις του αθλητικού τμήματος.
Το "ξήλωμα" του αθλητικού τμήματος σε όλα τα media του συγκροτήματος (ΣΚΑΪ τηλεόραση, ΣΚΑΙ FM, Σπορ FM κλπ) επιταχύνεται μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού...
 Οι «εκκαθαρίσεις» εργαζομένων στο συγκρότημα του Αλαφούζου έρχονται να προστεθούν..

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Η απάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για το Βήμα FM

Άμεσος ο κίνδυνος να κλείσει οριστικά ο ραδιοσταθμός

Ως μια επιχείρηση με «επικίνδυνα αυξημένο παθητικό» και με «σοβαρότατα προβλήματα ταμειακής ρευστότητας» που χρήζει αναδιάρθρωσης ή και λύσης-εκκαθάρισης, αντιμετωπίζει η πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη τον Βήμα 99.5. Αυτή ήταν η απάντηση της Alter Ego στην πρόταση που της κατατέθηκε από τους απλήρωτους εργαζόμενους, για μερική αναδοχή του χρέους προς αυτούς από την νέα μεγαλομέτοχο της «Βήμα FM A.E.», που θα είχε ως αποτέλεσμα την καταβολή κάποιων από τα δεδουλευμένα τους.
Όπως επισημαίνεται στην απάντηση της εταιρείας, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη..

Στο Ελληνικό αδερφές μου, στο Ελληνικό

Όταν μπερδεύονται γλυκά οι αρχαιολόγοι με τους επενδυτές

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Κάτσε να τα γράψω πρώτα στα κορακίστικα, να μη μας λένε ότι δεν τηρούμε και τις απαραίτητες διαδικασίες και πέσει έξω τέτοια επένδυση:
Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αποφάσισε σήμερα την αναβολή μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, της συζήτησης του θέματος «Έγκριση ή μη: α) του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και β) της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου "Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά", Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής (συνεχιζόμενο)» .
Σε πενηνταράκια τώρα, για να καταλαβαινόμαστε:..

Πάρε την έδρα σου και έλα...

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Το καλαμπούρι επαναλαμβάνεται. Βουλευτές (όλων των αποχρώσεων) διαφωνούν με τα κόμματα τους, εκφράζουν δημοσίως τις αντιρρήσεις τους για την πολιτική γραμμή, αποχωρούν και κουβαλούν τις έδρες τους: στην αρχή στις θέσεις των ανεξάρτητων και στη συνέχεια στα κόμματα που επιλέγουν να προσχωρήσουν.
Το επιχείρημα που επιστρατεύουν είναι κλασικό: δεν άλλαξα εγώ απόψεις, η ηγεσία του κόμματος υπαναχώρησε. Και η ζωή συνεχίζεται κανονικά σαν να μην τρέχει τίποτε. Αυτοί παραμένουν βουλευτές, τα κόμματα από τα οποία προέρχονται κάνουν λόγο για αποστασία με το αζημίωτο..

Δύο δημοσιογράφους «επιστρατεύει» ο Μητσοτάκης...

...για να ενισχύσει το επικοινωνιακό επιτελείο που δεν τραβάει

H πολιτική επικοινωνία δεν έχει μέχρι στιγμής αποδειχθεί το… δυνατό χαρτί του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αντιθέτως, οι «αρρυθμίες» στον τομέα της επικοινωνίας έχουν πλήξει τη δημόσια εικόνα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ενώ του στοιχίζει και δημοσκοπικά για το προφίλ του εν δυνάμει πρωθυπουργού που φιλοδοξεί να «χτίσει». Αρκεί κανείς να ανατρέξει στην παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 82η ΔΕΘ…
Για να το πούμε με ποδοσφαιρικούς όρους η επικοινωνιακή «ομάδα» δεν τραβάει και..

Ποιος κλείνει ραντεβού για «χορηγίες» σε ΜΜΕ

Θανάσης Μαυρίδης, Σπύρος Θεοδωρόπουλος
«Κανένα ενδιαφέρον για την εξαγορά του ΔΟΛ δεν υπάρχει. Ουδέποτε παρελήφθη τεύχος σχετικό με τον διαγωνισμό για την απόκτηση του ΔΟΛ και επιπλέον δεν υφίσταται κανένα σχετικό ενδιαφέρον»». Αυτά αναφέρονταν σε ανακοινώσεις, προ πενταμήνου, του επικεφαλής του Ομίλου Chipita Σπύρου Θεοδωρόπουλου που διέψευδε δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.
Τότε γινόταν λόγος για πολιτικές πιέσεις προς τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο να αλλάξει γνώμη και να καταθέσει προσφορά για τον ιστορικό οργανισμό. Συγκεκριμένα είχε διαρρεύσει ότι οι εν λόγω πιέσεις προέρχονται από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και..

Παραπομπή των απεργοσπαστών στο Πειθαρχικό

Aνακοίνωση ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κατά τη συνεδρίασή του στις 27/9, αποφάσισε την παραπομπή στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως, της διερεύνησης του θέματος απεργοσπασίας ορισμένων δημοσιογράφων – μελών της, ιδιοκτητών ή διευθυντών ειδησεογραφικών sites, κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας, που πραγματοποίησαν την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, σύσσωμες οι δημοσιογραφικές Ενώσεις,..

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Η υβριδική πλευρά της ΕΡΤ

Μπορεί στον τομέα του προγράμματος να τα έχει λίγο μπλεγμένα η ΕΡΤ μετά από την αποχώρηση της Ιζαμπέλας Σασλόγλου για τον Alpha, αλλά τρέχει τουλάχιστον τις υβριδικές της εκφράσεις. Είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητες του νέου διοικητικού συμβουλίου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού, που πιστεύουν ότι η ανάπτυξη της δημόσιας τηλεόρασης θα έρθει και μέσα από το ίντερνετ.
Ως εκ τούτου, αγωνίζονται να συναντηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με τους θεατές η υβριδική δημόσια τηλεόραση μέσω ιντερνετ. Ένα πρότζεκτ που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους και όλες να αλιεύουν φέτες και κομμάτια από το πλούσιο, πλουσιότατο αρχείο της δημόσιας τηλεόρασης και..

Χαμηλές πτήσεις για τα κυριακάτικα

Συγκριτικοί πίνακες

Πεσμένες οι κυκλοφορίες των εφημερίδων την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου. Οι πωλήσεις πανελλαδικά των κυριακάτικων ηταν πεσμένες στο σύνολο των εφημερίδων κατά 8.980 φύλλα.
Στην πρώτη θέση παρέμεινε το Πρώτο Θέμα με 58.150 φύλλα, με δεύτερη την Καθημερινή που πούλησε 53.020 φύλλα και τρίτο το ΒΗΜΑ που παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με  πωλήσεις 36.850 φύλλων.
Αναλυτικά οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων σε όλη την Ελλάδα στις 24/9/2017 έχουν ως εξής:..

Τέλος τα καπετανάτα στην ΕΡΤ

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες του προέδρου συμπεριλαμβανομένου

Ξεκάθαρο μήνυμα της κυβέρνησης μετά την παύση από το ΔΣ της ΕΡΤ του μέλους Μιχάλη Γρηγορίου με απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και με την αιτιολογία για την «Εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας», ότι δεν μπορούν πλέον να λειτουργούν καπετανάτα εντός του ραδιομεγάρου.
Το μήνυμα όμως έχει αποδέκτη και τον πρόεδρο Διονύση Τσακνή, διότι η ΕΡΤ πρέπει να περάσει σε μια νέα εποχή λειτουργίας και να αφήσει πίσω της συμπεριφορές και νοοτροπίες που..

Αχτσιόγλου: Αμεση νομοθετική ρύθμιση για ΕΔΟΕΑΠ

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 με τις αντιπροσωπείες των εργαζομένων στον Τύπο (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ), τη διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) καθώς και με εκπροσώπους των περιφερειακών ταμείων ασφάλισης ΕΤΑΣ και ΤΕΑΣ.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας παρουσίασε σχετική ρύθμιση που θα ενταχθεί σε άμεση νομοθετική της πρωτοβουλία για την οριστική λύση στο ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ,..

Ο ταρίφας της καρδιάς μας...

Αν το Beat έχει προβλήματα νομιμότητας να ελεγχθεί, αλλά η εποχή του ταρίφα- νεάντερνταλ έχει περάσει ανεπιστρεπτί, κυρ- Θύμιο μου...

Άκουγα το πρωί τον ταρίφα της καρδιάς μας,  Θύμιο Λυμπερόπουλο, να μιλά λάβρος κατά του Beat (πρώην TaxiBeat), λέγοντας ότι οι ταξιτζήδες που συνεργάζονται μ' αυτό αντιμετωπίζονται "σαν πόρνες", αφού δημοσιοποιούνται προσωπικά τους δεδομένα. Προφανώς εννοούσε ότι υπάρχει φωτογραφία του ταξιτζή στην εφαρμογή και ότι μπορείς να παρακολουθήσεις την πορεία του ταξί από το κινητό σου (όταν είσαι εσύ που το κάλεσες). Είπε επίσης ότι αυτές οι εταιρείες φοροδιαφεύγουν.
Με τη λογική του κυρ- Θύμιου, όποιος είναι επαγγελματίας σε οποιονδήποτε κλάδο θα..

Η «Αυγή» απαντά στη ΝΔ στα περί κρίσης

Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 25 Οκτωβρίου για να αναδειχθεί νέα διοίκηση στην εφημερίδα

Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε ανακοίνωση, με βάση δημοσιεύματα  δεξιά κι αριστερά για κρίση στο εσωτερικό της εφημερίδας (δείτε ΕΔΩ), η οποία έχει ως εξής:
«Μπορεί να μην πήραμε ποτέ απάντηση από τον κ. Τσίπρα ποιος κρύβεται πίσω από την offshore της “Αυγής”. Άλλο πράγμα είναι αυτό και άλλο οι δυσμενείς εξελίξεις για την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ευχόμαστε οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης να δώσουν λύση, η εφημερίδα να μείνει ανοιχτή και οι εργαζόμενοι να μην χάσουν τη δουλειά τους.
Γιατί κ. Τσίπρα δεν είμαστε όλοι ίδιοι!».

Η ΑΥΓΗ απάντησε αναφέροντας:
«Μπορεί να μην πήραμε ποτέ απάντηση από τον κ.Μητσοτάκη για το πως η ΝΔ..

Ακατανόητη η υποταγή Μαξίμου στους καναλάρχες

Στα λόγια και τις επίσημες δηλώσεις οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πρώτοι. Να δοθεί, λένε και ξαναλένε, άμεσα λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ, λές και δεν είναι οι ίδιοι κυβέρνηση για να νομοθετήσουν.
Η τελευταία πρόσθεση στη δήλωσή τους εξηγεί: “Αν συμφωνήσουν οι εργοδότες”! Τους οποίους “παρακαλάνε” να συμφωνήσουν. Και έχουν το εξής ακατανόητο για να μην πούμε γελοίο φαινόμενο. Η κυβέρνηση και οι υπουργοί που το παίζουν βαρύ πεπόνι στη γενικές δηλώσεις περί διαπλοκής και μπλα, μπλα, μπλα, δηλώνουν ευθαρσώς και με πλήρη συνείδηση πως συνεχίζουν να κρατάνε ανασφάλιστους 18.000 ασφαλισμένους επειδή δεν συμφωνούν οι εργοδότες τους!
Οι οποίοι εργοδότες τους, εκδότες και καναλάρχες από τον Οκτώβριο του 2016 δεν.. 

Χωρίς επικουρικές "λόγω οικονομικής αδυναμίας του ΕΔΟΕΑΠ"

Δύo μέρες μετά την 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν οι Ενώσεις των εργαζόμενων στα ΜΜΕ για τον ΕΔΟΕΑΠ ο Οργανισμός ενημέρωσε μέσω μηνύματος ότι οι επικουρικές συντάξεις δεν θα καταβληθούν όπως ήταν προγραμματισμένο στις 29 Σεπτεμβρίου 2017.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ με μήνυμα που εστάλη ηλεκτρονικά στους συνταξιούχους αναφέρει:
«Σας γνωστοποιούμε ότι οι επικουρήσεις δεν θα καταβληθούν στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 λόγω οικονομικής αδυναμίας του ΕΔΟΕΑΠ για..

Αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα του Real Group

Αποχώρησε ο Χρήστος Μπάρλας, δεξί χέρι του Ν. Χατζηνικολάου

Παρελθόν και επίσημα αποτελεί για τον όμιλο Real το διευθυντικό στέλεχος και δεξί χέρι του Νίκου Χατζηνικολάου -και διευθυντής του enikos.gr- Χρήστος Μπάρλας.
Γενικός διευθυντής του Real FM αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαλέλης στη θέση του Μπάρλα, τον οποίο ο Όμιλος με ανακοίνωσή του «ευχαριστεί για την πολυετή προσφορά του και του εύχεται να συνεχίσει με επιτυχίες την αξιόλογη διαδρομή του».
Οι αλλαγές στο Real Group  έγιναν μετά από εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου REAL Στέργιου Χατζηνικολάου και κατόπιν το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την αναδιοργάνωση της ηγετικής πυραμίδας του ομίλου. Ετσι γενικός..

H Eλένα Ακρίτα, ο Θύμιος και το Taxibeat

Υπογράψτε αν συμφωνείτε. Το Taxibeat (Beat) έχει μπει πια στη ζωή μας και την έχει βελτιώσει. Τι ζόρι τραβάνε ο υπουργός Σπιρτζης και ο συνδικαλιστής Λυμπερόπουλος δεν ξέρω (λέμε τώρα) πάντως τους ζητάμε συγγνώμη.
Συγγνώμη που θέλουμε ταξί όποτε βολεύει εμάς κι όχι τον Σπίρτζη. Ένα ταξί καθαρό, μια διαδρομή ευθεία κι όχι μέσω Λαμίας όπως έχει μάθει ο κάθε Λυμπεροπουλος.
Υπαρχουν κακοί, υπάρχουν καλοί όπως σε κάθε επάγγελμα. Όμως εδώ έγινε ένα πρώτο βήμα για μια ευγενική κι έντιμη συναλλαγή ανάμεσα..

Με τη Δύναμη του Σκίτσου

Ο ραδιοσταθμός "105,5 Στο Κόκκινο" διοργανώνει στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών, που θα διεξαχθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου στο χώρο του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ (Θήρας 19, Πλατεία Αμερικής), συζήτηση με τίτλο: «Με τη δύναμη του σκίτσου» την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ.
Η γελοιογραφία αποτελεί σήμερα μια από τις ελάχιστες νησίδες ελεύθερης έκφρασης. Με μοναδικό όπλο τους την πένα και το χιούμορ και μέσα από την κοινή γλώσσα της εικόνας οι γελοιογράφοι αποτυπώνουν την κοινωνική πραγματικότητα, σαρκάζουν εξουσίες, παίρνουν θέση, στέλνουν μηνύματα.
Υπάρχουν όμως όρια και λογοκρισία στη γελοιογραφία; Μπορεί το σκίτσο να..

Η αποκλίνουσα συμπεριφορά του Γιώργου Τράγκα

«Μην ανησυχείτε κύριε Κικίλια, θα... προσέχω το σάκχαρό μου»

(...) Είναι σίγουρο πως ένας διαβητικός έχει πιο ευαίσθητο νευρικό σύστημα και διεγείρεται (ασφαλώς περισσότερο του συνήθους) το θυμοειδές του.
Ομολογώ ότι χθες το πρωί στο τελευταίο μέρος της ραδιοφωνικής εκπομπής μου στα «Παραπολιτικά FM» εξεπλάγην, για μια στιγμή με τύλιξε ατμόσφαιρα Σπιναλόγκας, και ένιωσα μια βαθύτατη λύπη για τον συνομιλητή μου και για το γεγονός ότι ήθελε να υποτιμήσει την κρίση μου, να αποδυναμώσει τα ερωτήματά μου και την ένταση της φωνής μου στο μικρόφωνο, λέγοντας: «Κύριε Τράγκα, προσέξτε το σάκχαρό σας». Βαρκάρης, απέναντι από τη Σπιναλόγκα..

Πέθανε ο ιδρυτής του περιοδικού Playboy

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε ο Χιού Χέφνερ, ιδρυτής του περιοδικού Playboy, στην κατοικία του τη διάσημη πλέον «Playboy Mansion» στο Μπέβερλι Χιλς, όπως ανακοίνωσε χθες το περιοδικό στον λογαριασμό του στο Twitter.
Το Playboy αποχαιρέτισε τον Χέφνερ με μια φωτογραφία του και το απόφθεγμα του ιδρυτή του «η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζήσεις το όνειρο κάποιου άλλου».
Γεννημένος στο Σικάγο ξεκίνησε την καριέρα του ως πολεμικός ανταποκριτής από το 1944 ως το 1946. Η μεγάλη ανατροπή ήρθε όταν με 8.000 δολάρια ξεκίνησε την έκδοση του Playboy τον Δεκέμβριο του 1953, με εξώφυλλο την Μέριλιν Μονρόε..

Διαλέξτε κύριε Αδωνι Γεωργιάδη αν είστε fake ή fail

Το κάνει κατά λάθος, λόγω επιπολαιότητας; Ή, μήπως, επίτηδες λόγω σκοπιμότητας; Όποια και αν είναι η απάντηση, το γεγονός παραμένει ένα: Τα fake news του Αδωνι Γεωργιάδη αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.Στην τελευταία περίοδο να περιοριστούμε μόνο και βρίσκουμε ένα σωρό fake news από τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Fake news που ανεβάζει -κυρίως- στο Twitter, που τα λέει στην τηλεόραση, που τα φέρνει ακόμα και στη Βουλή!
Τα παραδείγματα πάρα πολλά. Ο Αδωνις έκανε retweet ένα βίντεο από το... Πουέρτο Ρίκο στο οποίο φαίνονται κάποιοι έμποροι ναρκωτικών να πυροβολούν ένα «βαποράκι» και το παρουσίασε ως βίντεο από τη Βενεζουέλα,..

Το επίδομα αφερεγγυότητας για τους πρώην του ΔΟΛ

Στη Νομική Υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20 τηλ. 210-3675420 email: law@esiea.gr) ανατέθηκε η σύνταξη των αιτήσεων όσων μελών της Ενωσης, πρώην εργαζομένων του συγκροτήματος ΔΟΛ, επιθυμούν να διεκδικήσουν το επίδομα αφερεγγυότητας από τον ΟΑΕΔ .
Δεδομένου ότι οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 04.10.2017 στον ΟΑΕΔ, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 29.09.2017 στη Νομική Υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ, άλλως να επικοινωνήσουν με τους  δικηγόρους τους, για να δώσουν τη σχετική εντολή, έχοντας μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:..

Τι γυρεύει ο πρώην διευθυντής στο γραφείο του Μητσοτάκη;

Πρώην διευθυντής μεγάλης καθημερινής εφημερίδας που πρόσφατα άλλαξε ιδιοκτησία, εσχάτως έχει πυκνώσει τις επισκέψεις του στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς!
Μάλιστα προχθές Τρίτη εθεάθη στο γραφείο του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη. Επειδή όμως η πολιτική με την έννοια της προσωπικής ανάμειξης είναι ένα σπορ που δεν ταιριάζει στο προφίλ του, οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα δεν αποκλείουν η συζήτηση να αφορούσε την ανάθεση ρόλου στο επικοινωνιακό επιτελείο του προέδρου ή ενδεχομένως και κάτι άλλο, άγνωστο προς το παρόν!
Πάντως από την ημέρα που η προηγούμενη ιδιοκτησία της εφημερίδας τον αποδέσμευσε από τα..

Η συνέχεια μιας θρυλικής στήλης

Μια παλιά στήλη –μπορεί η αρχαιότερη εν ζωή στα αθλητικό ΜΜΕ– έφυγε από τις έντυπες σελίδες και συνεχίζει την πορεία της στις διαδικτυακές.
Είναι το θρυλικό Α-Ω που επί δεκαετίες, και μέχρι πριν από λίγο καιρό, ευδοκίμησε στο Φως των Σπορ και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές. Η στήλη, γραμμένη με μεράκι από τον πολυγραφότατο Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη, κάλυπτε τα 24 γράμματα της αλφαβήτου («Από το Α ώς το Ω») με σχόλια, παρασκήνιο, αλλά συχνά και με αποκλειστικότητες που γίνονταν πρωτοσέλιδες. Εκτενέστατη στήλη αλλά καθόλου βαρετή –το αντίθετο μάλιστα– καταλάμβανε παλιότερα χώρο ακόμα και μιας σελίδας μεγάλου σχήματος, δηλ. αυτό του Φωτός από..

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Κρίση στην «Αυγή» - Παραιτήθηκε όλο το ΔΣ

Ντόμινο εξελίξεων - Μουδιασμένοι οι εργαζόμενοι

Βαθαίνει ραγδαία η κρίση στην ΑΥΓΗ, όπου φαίνεται οτι μετά και την παραίτηση του Νίκου Τσαγκρή (δείτε ΕΔΩ) απο την θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ, πυροδοτήθηκε ντόμινο εξελίξεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες των zoornalistas, μετά απο μια επεισοδιακή συνεδρίαση το άπόγευμα παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, με το αιτιολογικό ότι δεν γίνεται τίποτα απο την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για την σωτηρία της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς.
Παρών στην συνεδρίαση ήταν και ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Ρήγας, ο οποίος δέχτηκε τις έντονες παρατηρήσεις των μελών του ΔΣ για την κατάσταση. Κατά τις ίδιες πληροφορίας,..

Παραιτήθηκε ο Νίκος Τσαγκρής από το ΔΣ της «Αυγής»

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης - Ο γνωστός δημοσιογράφος εκφράζει την απογοήτευση του για τις συνθήκες στην εφημερίδα και κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη γραφειοκρατική και ευθυνοφοβική αναβλητικότητα σε βαθμό ματαίωσης»

  «Όνειρο θερινής νυκτός» αποδείχτηκε το σχέδιο ανανέωσης της ΑΥΓΗΣ, καθώς ο... «αρραβώνας» με τον Νίκο Τσαγκρή, ο οποίος είχε αποδεχτεί την πρόταση να αναλάβει το εγχείρημα για τον ανασχεδιασμό της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς, κράτησε μόλις ένα καλοκαίρι.
Ο γνωστός δημοσιογράφος, υπέβαλε χτες την παραίτηση του απο την θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ της Αυγής, την οποία ανέλαβε  με αποκλειστικό ρόλο τον ριζικό ανασχεδιασμό της εφημερίδας, προκειμένου να γίνει εμφανίσιμη και ανταγωνιστική, για να ξεφύγει απο τα «συρρικνωμένα».. 

Μετανοημένος Χρυσαυγίτης... Γίνεται;

 Γράφει ο Γιάννης Καφάτος

Ας υποθέσουμε ότι εγώ που γράφω είμαι καλός άνθρωπος. Κι ας υποθέσουμε ότι κι εσύ που το διαβάζεις είσαι καλός άνρθωπος επίσης!
Διαβάζω λοιπόν την είδηση για τον χρυσαυγίτη βουλευτή που αποχώρησε από το κόμμα – αλλά παραμένει βουλευτής (με τα προνόμια που προβλέπει η δημοκρατία για τους εκλεγμένους αντιπροσώπους  του λαού).
Ωραία αποχώρησε. Και; Μπορεί μια αποχώρηση από την κοινοβουλευτική ομάδα να ξεπλύνει τον φασισμό που ασπάζεται και τις ναζιστικές πρακτικές που ενστερνίζεται;
Μπορεί η διαφοροοποίησή του από τον φύρερ(ισκο) Μιχαλολιάκο να τον κάνει κάτι άλλο;..

Στο Ποντίκι ο Στάθης

Συνεργασία με την ιστορική εβδομαδιαία εφημερίδα του Αντώνη Δελλατόλα ξεκινάει ο γνωστός σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος.
Από την επόμενη Πέμπτη (όχι αύριο) ο Στάθης καταλαμβάνει την προτελευταία σελίδα στο Ποντίκι. Ξέρετε, σκίτσα, κείμενα, ενσταντανέ και άλλα τέτοια ωραία. Του ταιριάζει του Στάθη το Ποντίκι και στο Ποντίκι του ταιριάζει ο Στάθης.
Ασχετο αλλά μιας και το είδαμε: σήμερα ο Στάθης μιλάει και στο Spiegel για τις..

Απόφαση ΕΣΗΕΑ για εγγραφή των εργαζομένων και στα sites

Oι αιτήσεις και ποια είναι τα δικαιολογητικά που χρειάζονται

Αιτήσεις εργαζομένων σε ειδησεογραφικά sites αποφάσισε να δεχτεί η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις, που ισχύουν και για τα υπόλοιπα προς εγγραφή νέα μέλη.
Επιτροπή του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπό τον Γενικό Γραμματέα θα εξετάσει τους φακέλους των υποψηφίων και θα εισηγηθεί το θέμα στο συμβούλιο.
Αποφασίστηκε, επίσης, αντιπροσωπεία του Δ.Σ., υπό την Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα, να πραγματοποιήσει επισκέψεις στους χώρους εργασίας των sites, να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους και να διαπιστώσει τις συνθήκες εργασίας τους.
Η Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ θα δέχεται αιτήσεις από τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου  έως και..

Γιουβέντους – Ολυμπιακός απόψε στην ΕΡΤ1

Το Champions League, η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή της Ευρώπης, συνεχίζεται στην ΕΡΤ με τον αγώνα «Γιουβέντους – Ολυμπιακός», στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής ημέρας στη φάση των ομίλων.
Ειδικότερα, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21:00, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «CHAMPIONS ΕΡΤ – PRE GAME» με τον Περικλή Μακρή και καλεσμένους τον Πέτρο Ξανθόπουλο και τον Βαγγέλη Μόρα, οι φίλαθλοι θα μάθουν όλα τα τελευταία νέα από τα στρατόπεδα των πρωταθλητών Ελλάδας και της «Γηραιάς Κυρίας», μίας από τις ιστορικότερες ομάδες του πλανήτη.
Στις 21:45, οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε απευθείας..

Από «κόσκινο» Σαββίδη όλοι και όλα στο Epsilon

Αποχωρήσεις, έλεγχοι και mail - Ο ρόλος του Δημήτρη Δημαρέλη

Ένα μήνα μετά την είδηση της εξαγοράς του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon από την εταιρία «Dimera Media Investments LTD» του Ιβάν Σαββίδη, η κατάσταση στα γραφεία του καναλιού συνεχίζει να θυμίζει καζάνι που βράζει.
Με στελέχη από το επιτελείο του Φίλιππου Βρυώνη να έχουν ήδη μετακομίσει στα γραφεία του «Extra 3» στο Περιστέρι και άτομα να αποχωρούν, όπως ο Γενικός Διευθυντής Παραγωγής Μιχάλης Κοντογιάννης, την εμφάνισή τους στο Epsilon έχουν αρχίσει να κάνουν άνθρωποι του ομογενή επιχειρηματία. Ένας από αυτούς ο Δημήτρης Δημαρέλης, ο νέος οικονομικός διευθυντής, που εξετάζει με προσοχή και ακρίβεια όλες τις συμβάσεις..

«Το μαγαζί δεν τον θέλει»

Ο τσαμπουκάς του Λιάγκα για τον Μπογδάνο

AΠΟ ΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ θα ξεκινήσει το συμμάζεμα στην ΕΡΤ ο Γιώργος Θαλασσινός, που 'εχει σηκώσει τα μανίκια και έχει πιάσει σκούπα και φαράσι. Οχι ότι υποφέρει σφοδρα το ραδιόφωνο το κρατικό, αλλά λίγο κατσαβίδιασμα το χρειάζεται για να πάρει μπρος. Και να ξαναμπεί επίσης στις μετρήσεις χρειάζεται, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο. (Και η ΕΡΤ3 δεν θα ήταν κακό να μετρηθεί. Εχω μια αίσθηση ότι από τα Τέμπη και επάνω σκίζει και την αγαπάνε.)
***
ΑΛΛΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ μιλάμε για Ραδιομέγαρο, να σημειώσω ότι ο νέος αναπληρωτής διευθυντής..

Από τους «μαρκουτσοφόρους» στους δικτυωτούς…

(αλλά πάντως Δημοσιογράφους) 

Γράφει ο Γιάννης Καφάτος

Μαρκουτσοφόρους μας έλεγαν οι «συνάδελφοι» δημοσιογράφοι των εφημερίδων εμάς τη γενιά που στήσαμε την ιδιωτική τηλεόραση στα πόδια της, στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Εμάς όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε, τα καινούργια τότε κανάλια Mega και ΑΝΤ1, μας έβαλαν στο ΙΚΑ.
Για την ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών) όμως δεν ήμασταν δημοσιογράφοι. Και για πολλούς συναδέλφους. Έτσι μας αντιμετώπιζαν ακόμα και όταν βρισκόμασταν όλοι μαζί για να καλύψουμε κάποιο ρεπορτάζ. Μια χαρά όμως κλέβανε τη δουλειά μας όταν πηγαίναμε κάπου να καλύψουμε κάποιο θέμα και..

Ο ΣΚΑΪ ως πλατφόρμα ειδήσεων των επιχειρήσεων Αλαφούζου

Ο ΣΚΑΪ άρχισε να ενδιαφέρεται ξαφνικά για τα αθλητικά την περίοδο που ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλαβε τον Παναθηναϊκό. Σύμπτωση θα πείτε. Πιθανότατα. Ο ΣΚΑΪ... αγάπησε την εκπομπή «Η Δίκη στον ΣΚΑΪ» με τον Κυριάκο Θωμαϊδη όταν μεγάλος αντίπαλος του Γιάννη Αλαφούζου ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
«Ποινή φυλάκισης για Αλαφούζο και Θωμαΐδη!» έγραφαν πέρυσι τον Δεκέμβριο τα (αντίπαλα, τότε) Παραπολιτικά. «Και στις δυο υποθέσεις μηνυτής ήταν ο εφοπλιστής και Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης» σημείωνε, πανηγυρίζοντας, η καλή εφημερίδα.
Τα αθλητικά του ΣΚΑΪ όλα αυτά τα χρόνια ήταν όπως και τα πολιτικά του: ετεροβαρή, υπέρ..

Επικράτηση Κουρτάκη στα ΝΕΑ

Ουρά των Παραπολιτικών η ιστορική εφημερίδα  - Τι γράφει το enimerosi24
 
Aφού ο Σταύρος Ψυχάρης αποφάσισε για προσωπικούς λόγους να μεταλλάξει το DNA της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και από ναυαρχίδα της κεντροαριστεράς (αφού το ΒΗΜΑ κινούνταν σε πιο… αστικά μονοπάτια) να τη μετατρέψει σε γραφείο Τύπου των προέδρων της ΝΔ, τη σκυτάλη πήραν οι δύο τελευταίοι διευθυντές της, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να στηρίξουν με νύχια και με δόντια τον Σαμαρά και τον Κυριάκο, το τερμάτισαν φλερτάροντας ανοικτά με την ακροδεξιά ατζέντα σε όλες τις εκφάνσεις και σε συνθήματα και σε πρόσωπα.
Οι «περίεργες αγιογραφίες» -που λέει και μια ψυχή εκεί στον ΔΟΛ- στον Βορίδη, στον Αδωνη και τα άλλα «παιδιά» κόντεψαν να γίνουν..

Mε προσκύνημα στο γραφείο Πετρόπουλου έκλεισε η απεργία

ΚΕΔ: Μόνο κατάθεση στεφάνου δεν έκαναν Αντωνιάδου-Καπάκος και Σία

Mια 24ωρη απεργία, έτσι για τα μάτια, έκανε χθες Τρίτη η παρέα των πρόθυμων από την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ και αντί για συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην Βουλή, Αντωνιάδου- Καπάκος και οι συνεταίροι τους, προτίμησαν το προσκύνημα στο γραφείο του Πετρόπουλου.
Δεν έγινε κατάθεση στεφάνου για να μην γίνουν αντιληπτοί.
Άλλωστε δεν το είπαν σε κανένα για να γλυτώσουν το ξεφώνημα, επειδή όλα αυτά είναι προσυμφωνημένα ανάμεσα στο ντουέτο της ΕΣΗΕΑ, στον υπουργό διαστήματος και στον..

Ο αγώνας δεν είναι κακούργημα!

του Στέλιου Νικητόπουλου*

Κι ενώ η Eldorado ανέστειλε την …αναστολή των εργασιών καταστροφής της Χαλκιδικής, δηλώνοντας ικανοποιημένη από τη στάση της κυβέρνησης και χρησιμοποιώντας τα εκβιαστικά τελεσίγραφα σαν μαρουλόχαρτα, το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού πετύχαινε μία εμβληματική και ιστορική νίκη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Το μικτό ορκωτό κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης αθώωσε 20 κατοίκους της Χαλκιδικής που είχαν διαμαρτυρηθεί στις 30 Μαρτίου του 2012 στο δημαρχείο Αριστοτέλη στην Ιερισσό για τη στάση της τότε δημοτικής αρχής υπέρ της εταιρίας. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε την απόφαση ως εξής:..

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Αθώος, ομόφωνα, ο Μάριος Ζέρβας

Ομόφωνα αθώος κηρύχθηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών ο Μάριος Ζέρβας.
Η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν να αθωωθεί από όλες τις κατηγορίες ο συλληφθείς το 2010 δάσκαλος κολύμβησης, κάτι που έγινε δεκτό ομόφωνα από το σώμα.
Για όσους δεν θυμούνται την ιστορία, γνωστή ως «ο δάσκαλος κολύμβησης με τα ράστα και το σαμπουάν», στις 11 Μαρτίου του 2010 συνελήφθη από άνδρες των ΜΑΤ στην μεγάλη πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα μέτρα του πρώτου μνημονίου. Φορτώθηκε ένα παράλογο κατηγορητήριο και παρά τις δεκάδες μαρτυρίες και φωτογραφίες, που αποδείκνυαν την αθωότητά του, προφυλακίστηκε. Η αποφυλάκισή του ήρθε μετά από 40 ημέρες και ύστερα..

Αμέτοχοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ για τα ίδια τους τα δικαιώματα...

Σήμερα έχουμε 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ για το ασφαλιστικό των δημοσιογράφων και των εργαζόμενων στο χώρο. Εδώ και καιρό υπάρχει μια ασφυκτική κατάσταση, όπου ένα Ταμείο αφέθηκε να καταρρεύσει, αφού έχουμε την εξαιρετικά πρωτότυπη κατάσταση να εισφέρουν σ' αυτό, εδώ και καιρό, μόνο οι εργαζόμενοι, ενώ ο κανόνας στην ασφάλιση όλων είναι εργαζόμενοι- εργοδότες- κράτος. Το Ταμείο πλήρωσε επικουρικές συντάξεις και κάλυψε ιατροφαρμακευτικές ανάγκες με ένα δάνειο που δόθηκε από τον ΕΦΚΑ, την ώρα που το Δημόσιο οφείλει σ' αυτό το ταμείο περίπου 55-60 εκ. ευρώ. Σου χρωστάω δηλαδή 60, αλλά δεν σου τα..

Η δημοσιογραφική παρέα της πλατείας Καρύκη και ο Καμμένος

Πίσω από τον Αϊ-Γιώργη τον Καρύκη (Καρύτση περισσότερο γνωστό) στο κέντρο της Αθήνας, πολύ κοντά στα παλιά γραφεία του ΔΟΛ, βρισκόταν ένα καφενείο. Κάθε μεσημέρι συγκεντρώνονταν σε αυτό δημοσιογράφοι από το συγκρότημα και την (κοντινή) «Ελευθεροτυπία» για να πιουν κανένα ουζάκι, να παίξουν καμιά ξερή, κανένα τάβλι ή ό,τι τέλος πάντων παίζεται με... ζάρια και να πάρουν ένα ελαφρύ γεύμα πριν επιστρέψουν πάλι στη δουλειά. Ηταν ένα άτυπο, ανοιχτό «ραντεβού» 2.30 με 5 μ.μ. επί καθημερινής βάσεως τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας.
Ενα μεσημέρι του '93, εμφανίστηκε στο καφενείο ένας στρουμπουλός νέος πολιτικός - τον..

Η εποχή του τζάμπα τελείωσε

Βιώσιμη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ τώρα

Ανοιχτή Επιστολή Μαρίας Αντωνιάδου, Προέδρου Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ και Σταύρου Καπάκου, Γενικού Γραμματέα Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ:

Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, βάλαμε στην άκρη τις διαφορές μας, και ξεκινήσαμε έναν μαραθώνιο αγώνα για την διάσωση και τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ την ίδια ώρα είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα-“βουνά” του Πήγασου, του ΔΟΛ, των μεγάλων καθυστερήσεων καταβολής δεδουλευμένων κ.ά. Η ΕΣΗΕΑ, έπειτα από τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση και τους εργοδότες, κατέθεσε μια ρεαλιστική πρόταση (EΔΩ) στην τριμερή συνάντηση της 24ης Ιουλίου, τονίζοντας, μάλιστα, την τεράστια σημασία του συμβολισμού, αφού την..

«Λευτεριά στους δημοσιογράφους»

Eλεύθερος έπειτα από 11 μήνες κράτησης ο γνωστός τούρκος δημοσιογράφος Καντρί Γκιουρσέλ μετά από εντολή δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης. Αντίθετα αποφασίστηκε να παραμείνουν προφυλακισμένοι ο εκδότης της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, Ακίν Αταλάι και ο διευθυντής της Μουράτ Σαμπουντζού. Προφυλακισμένοι είναι επίσης και ο ρεπόρτερ-ερευνητής Αχμέτ Σικ, που είχε συλληφθεί στα τέλη του Δεκεμβρίου κι ο Γιουσούφ Εμρέ Ιπέρ, στέλεχος του λογιστηρίου της εφημερίδας.
Συνολικά 17 διευθυντικά στελέχη, δημοσιογράφοι και άλλοι νυν και πρώην συνεργάτες της

Η απεργία της ΕΣΗΕΑ και το News 24/7

Τα Digital Μέσα της 24MEDIA λειτουργούν παρά την 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ για το σημαντικό ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων των sites επέλεξαν να μη συμμετάσχουν στην κινητοποίηση καθώς δεν εκπροσωπούνται και δεν "αναγνωρίζονται" από τις Ενώσεις δημοσιογράφων των παραδοσιακών Μέσων..

Ο Δίας της αυθαιρεσίας

Η μονάδα Κοινωνικής Επανένταξης του “18 Άνω” στην Κυψέλη ήταν αυτή τη φορά ο στόχος των καλόπαιδων με το πλούσιο ιστορικό προπηλακισμών και επιθέσεων σε πολίτες
Adtech Ad
Τι ακριβώς δουλειά κάνει η ομάδα ΔΙΑΣ και πώς την κάνει; Ρητορική μεν αλλά ουσιαστική η ερώτηση, που τίθεται συχνά αλλά συνήθως εις ώτα μη ακουόντων. Γιατί οι καταγγελίες πολιτών για την δράση και το “στιλ” των αστυνομικών αυτής της ομάδας είναι αρκετά συχνές για να θεωρούνται ήσσονος σημασίας και αρκετά διαχρονικές ώστε να καταδεικνύεται ότι (περιέργως;) αυτή η ομάδα ξεπερνά πολύ... προγραμματισμένα τα όρια.
Γιατί και οι αστυνομικοί, όσο κι αν ορισμένοι από αυτούς καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν, είναι υποχρεωμένοι να κινούνται εντός ορίων. Και αυτά τα όρια είναι επαγγελματικά αλλά πολύ περισσότερο, δημοκρατικά. Με απλά λόγια,..

Ούτε ένα μήνα μαζί

Μόνος του πλέον ο Νίκος Μπογιόπουλος στην εκπομπή του στον Real FM
Δεν πρόλαβαν να κάνουν ούτε ένα μήνα εκπομπή μαζί οι Νίκος Μπογιόπουλος και Μπάμπης Παπαπαναγιώτου και... χώρισαν.
Από χθες λοιπόν θα κάνουν χωριστά εκπομπές, έκαναν ήδη, 6 με 7 μόνος του ο Νίκος Μπογιόπουλος και 7 με 8 μόνος του ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου. Δεν δίναμε πολύ χρόνο στο δίδυμο, είχαμε γράψει στο Twitter πως δεν θα ευδοκιμήσει. Είχαμε ευχηθεί και..