ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

O Γκάλης στο πάνθεον του παγκόσμιου μπάσκετ

Το όνομα του Νίκου Γκάλη φιγουράρει, πλέον, μεταξύ των κορυφαίων στο Μουσείο του μπάσκετ, που βρίσκεται στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, και ο κορυφαίος μπασκετμπολιστας έγινε ο πρώτος Έλληνας που εισήχθη στο Naismith Hall of Fame.
Με την έναρξη της τελετής, ο Γκάλης ανέβηκε στο βήμα και αφού είχε προηγηθεί βίντεο που πρόβαλε σκηνές από  την καριέρα του σε ΗΠΑ και Ελλάδα, με τη φανέλα του Άρη και της Εθνικής, ενώ «φιλοξενήθηκαν» εγκωμιαστικά σχόλια από Τόνι Κούκοτς, Βλάντε Ντίβατς και Ντετλερ Σρεμπφ.
Υπό το βλέμμα της συζύγου και της κόρης του και αφού υποχρέωσε μετά την ομιλία του τους παρευρισκόμενους σε standing ovation, ο Γκάλης, είπε:..

Ένα αριστούργημα στην Εφημερίδα των Συντακτών

Η προσφορά από την Εφημερίδα των Συντακτών τού Σαββατοκύριακου είναι εξαιρετική. Το ντοκιμαντέρ «Αληθινός φασισμός», του Μιχαήλ Ρομ, περιλαμβάνεται στις κορυφαίες ταινίες της κινηματογραφικής ιστορίας. Ο Ρομ δημιούργησε με πλούσιο υλικό από τα απόρρητα αρχεία τριών χωρών (Σοβιετική Ένωση, Γερμανία, Πολωνία) ένα ντοκουμέντο τεράστιας καλλιτεχνικής και πολιτικής αξίας. Ενδιαφέρον δεν έχει μόνο ο ντοκιματερίστικος χαρακτήρας του αλλά και η ψυχολογική διάσταση που προκαλεί για τον φασισμό όπως αναδύθηκε πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και όπως έδρασε με την εξάπλωσή του.
Είχα απολαύσει τον «Αληθινό Φασισμό» στα μέσα της δεκαετίας του ΄70, περίπου δέκα χρόνια από τη διανομή του στις αίθουσες. Τον ξαναβρήκα, ώριμος πια, ολόκληρο πέρσι ή πρόπερσι,..

Τα ξωτικά της Εκθεσης

Τους έβλεπα πίσω από τον Πρωθυπουργό στα εγκαίνια. Και μετά έξω από νυχτερινά κέντρα, πίσω από υπουργούς. Και το πρωί έσβηναν σαν ίσκιος. Χάνονταν. Δεν έμαθα ποτέ ποιοι είναι...

 Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Πρώτη φορά τους παρατήρησα όταν ήμουν παιδάκι, την εποχή που τα θυμάσαι όλα σε ασπρόμαυρο φιλμ. Ο Καραμανλής ήταν η βάση της βεντάλιας και εκείνοι άνοιγαν από πίσω του. Και ήταν τόσοι πολλοί που ο μακαρίτης ο Γιάννης Κυριακίδης, ο φωτογράφος, φαινόταν πάνω στη σκάλα του σαν ναύτης σκαρφαλωμένος στο κατάρτι, σε μία θάλασσα από μαύρα κουστούμια
Ηταν βέβαια και με τον Ανδρέα. Τα μαύρα κουστούμια λιγόστεψαν. Χωρίς σακάκι, με πουκάμισο με γιακά-φτερά. Λες και τον κυνηγούσε μελίσσι καθώς έμπαινε στην Εκθεση από την πύλη..

Και οι εννιά ήταν γαλλόφωνοι...

Το πριβέ γεύμα στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου

Ηταν ένα γεύμα από τα πιο ευχάριστα, τα πιο ανέλπιστα, τα πιο ωραία, τα πιο ανάλαφρα και τελικά τα πιο σοβαρά που έχω πάρει μέρος.
Την Παρασκευή το μεσημέρι στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου, καλεσμένος του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της κυρίας Μπριζίτ Μακρόν. Νόμιζα ότι θα ήμουν ένας από πολλούς καλεσμένους. Οταν έφτασα και είδα το μικρό τραπέζι έμαθα ότι καλεσμένοι είμαστε μόνο εννιά:...

Facebook Live για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ

Τα site in.gr, tovima.gr, tanea.gr διοργανώνουν την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου διαδικτυακή ζωντανή συζήτηση μέσω Facebook, αλλά και μέσω των ιστοσελίδων τους, σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Στις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας, στο τραπέζι της συζήτησης θα καθίσουν οι Αντώνης..

Συνέλευση για τις εξελίξεις στον Πήγασο

Εν όψει των εξελίξεων στον Όμιλο των εταιρειών «ΠΗΓΑΣΟΣ» και της εκδίκασης των αιτήσεων πτώχευσης, που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του Ομίλου Φώτης Μπόμπολας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους  δημοσιογράφους των εφημερίδων «ΕΘΝΟΣ», «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOALNEWS» σε συνέλευση τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, στις 11.00, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος), προκειμένου να συζητηθεί η συνέχιση του αγώνα..

Στάση εργασίας για τους δημοσιογράφους στον «ΒΗΜΑ FM»

Την κήρυξη 6ωρης στάσης εργασίας από τις 08.00 έως τις 14.00 της Δευτέρας, 11 Σεπτεμβρίου 2017, για όλους τους δημοσιογράφους (υπάρχουν ακόμη;) που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Η στάση εργασίας αποφασίστηκε, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη συνέχιση της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού.
Είχε προηγηθεί 2ωρη στάσης εργασίας από τις 14.00 έως τις 16.00 την Παρασκευή για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον «ΒΗΜΑ FM». Η στάση εργασίας είχε αποφασιστεί, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση των δημοσιογράφων..

«Χοντρό» επεισόδιο μεταξύ Μελισσανίδη-Κούγια

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ θεώρησε πως ο ιδιοκτήτης της Λάρισας τον ειρωνεύτηκε και αφού οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, ο Δημήτρης Μελισσανίδης φέρεται να χειροδίκησε κατά του Αλέξη Κούγια.
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής σε μαγαζί στη Βουλιαγμένη δύο ημέρες πριν την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την ΑΕΛ για την τρίτη αγωνιστική της Super League.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (7/9) ο ορισμός του Άγγελου Ευαγγέλου στην αναμέτρηση ΑΕΚ-ΑΕΛ προκάλεσε την αντίδραση των ανθρώπων της Λάρισας που εξέδωσαν ανακοίνωση. Μία ημέρα μετά η Ένωση αποφάσισε να καταγγείλει τους «βυσσινί» στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Μακρόν, η Μπέτυ κι ο Σταύρος

Όταν όλα μπερδεύονται γλυκά στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας
 

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
Κοίτα να δεις ρε φίλε που ήρθε ο Μακρόν για μπίζνες και μάλιστα το είπε και στις ομιλίες του και στις δηλώσεις του! Το ανακάλυψαν και οι Έλληνες σχολιαστές και αρθρογράφοι, ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών με περισσή χαιρεκακία. Τα φιλελέ βδελύγματα δηλαδή, που σηκώνουν ψηλά την παντιέρα των ιδιωτικοποιήσεων και είναι έτοιμα να προσφέρουν στους ξένους επενδυτές ακόμη και την πάνα του μωρού. Φίσκα στο σκατό ελπίζω, για να μην πάει χαμένη επένδυσή τους…
Ας μην κατηγορούμε όμως αυτά τα πλάσματα τα παρφέ. Κουκιά φάγανε, κουκιά μολογάνε. Και ΕΣΠΑ μασουλήσανε δεν λέω, αλλά άμα δεν τα μασουλάγανε αυτοί που είναι άριστοι ποιος..

Οι επτά υποψήφιοι έγιναν δέκα

Η Φώφη Γεννηματά κατέθεσε και τυπικά στο γραφείο του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, μαζί με τις 1.000 υπογραφές που απαιτούνται, δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένη γιατί η πρωτοβουλία που πήρε για την ενότητα και την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης παίρνει σάρκα και οστά.
«Η μεγάλη Κεντροαριστερά μπορεί να εγγυηθεί το τέλος της επιτροπείας και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Προτεραιότητές μας είναι η ανάπτυξη, οι δουλειές και η προστασία των αδύνατων. Η νέα Αλλαγή ξεκίνησε και είναι στα χέρια των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων», υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:
«Κατέθεσα μαζί και χίλιες αγωνίες και προσδοκίες νέων ανθρώπων που γεννήθηκαν μετά το '81..

«Α ρε Μανώλη με την πάρτη σου... »

Αιχμές κατά του Μανώλη Γλέζου άφησε μέσω Facebook η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας σχολίασε την ανακοίνωση του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος έκανε λόγο για βεβήλωση της Πνύκας με αφορμή την ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θυμήθηκε τα όσα συνέβησαν στο Δίστομο και έγραψε στο facebook
"Ο Μανώλης Γλέζος που πριν 3 μήνες με έσπρωξε για να βάλει τη γερμανική σημαία στο Δίστομο, σήμερα δηλώνει ότι «δεν θα παρευρεθεί στην βεβήλωση της Πνύκας». Φαίνεται υπάρχουν καλοί και κακοί κατακτητές.
Α ρε Μανώλη με την πάρτη σου..."

Σημειώνεται ότι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ανακοίνωσε ότι δεν θα παραβρεθεί..

Εκκωφαντικό έλλειμμα εμπιστοσύνης

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει αν θέλει να επιζήσει; Είπαμε ψέματα στις νέες γενιές; Φοβόμαστε την κρίση των πολιτών; Παίρνουμε αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς καμιά λογοδοσία; Ασχολούμαστε με τεχνικές λεπτομέρειες αδιαφορώντας για τα ουσιώδη; Ταλαιπωρείται η Ευρώπη από μικρούς εμφυλίους και κινδυνεύει να χάσει τη μάχη από τις Η.Π.Α και την Κίνα; Πλήττεται η κοινωνική συνοχή με τις πολιτικές λιτότητας; Χρειαζόμαστε έναν υπουργό Οικονομικών, κοινό προυπολογισμό, συντονισμό των φορολογικών πολιτικών και κοινοβούλιο της ευρωζώνης; Η ελληνική κρίση δεν αφορούσε μόνο την Ελλάδα και η διαχείριση της ήταν μια αποτυχία για την Ευρώπη; Χρειαζόμαστε μια πιο δημοκρατική..

Real FM: 11 ώρες οι ακροατές στον αέρα να μιλάνε ατελείωτα

Το νέο πρόγραμμα του Real FM παρουσιάζει -πραγματικά- ενδιαφέρον. Δεν είναι μόνο τα νέα πρόσωπα και οι μετακινήσεις αλλά και κάποιες δομικές αλλαγές. Μένει να δούμε αν θα αποδειχθούν πετυχημένες.
Όπως παράδειγμα η μετακόμιση του Κωνσταντίνου Λαβίθη σε άλλη ώρα. Ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς της μεταμεσονύχτιας ζώνης κάνει ένα πείραμα και ξεκινά την εκπομπή του στις 8 το βράδυ. Είναι κάτι το καινούργιο για το ραδιόφωνο και ήδη το Ανεμολόγιο μετράει αντιδράσεις.
Επίσης ο Real FM μετατρέπει το μισό σχεδόν καθημερινό του πρόγραμμα σε ραδιόφωνο των..

Το παρασκήνιο της κοινής συνέντευξης Μακρόν σε ΕΡΤ-ΑΝΤ1

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν μετέδωσε στο δελτίο της η ΕΡΤ και εκτός της βαρύτητας των δηλώσεων του υψηλού προσκεκλημένου της… διαπιστώσαμε – και αυτό είναι είδηση, ένα άνοιγμα του ραδιοτηλεοπτικού φορέα σε συνέργειες, αφού η συνέντευξη ήταν κοινή με τον ΑΝΤ1!
Συγκεκριμένα ο γάλλος πρόεδρος παραχώρησε κοινή αποκλειστική συνέντευξη στους δημοσιογράφους Κώστα Λασκαράτο της ΕΡΤ και Μαρία Σαράφογλου του ΑΝΤ1.
Ενδιαφέρουσα εξέλιξη όσο και το παρασκήνιο όμως, για να εξασφαλιστεί η συνέντευξη..

ΠΟΣΠΕΡΤ: Νέοι μιντιάρχες, παλιές τακτικές

 Και καταγγελίες του ΕΚΑ για τον ραδιοσταθμό «Βήμα fm»

Από την ΠΟΣΠΕΡΤ και το ΕΚΑ λάβαμε και δημοσιεύουμε:
"Νέοι μιντιάρχες, παλιές τακτικές
Η ΠΟΣΠΕΡΤ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους στο ΒΗΜΑ FM και το MEGA, στον αγώνα που δίνουν για την αξιοπρέπειά τους και την εργασία τους.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι «τα αφεντικά αλλάζουν, αλλά παραμένουν αφεντικά»! Μας εκπλήσσει αρνητικά η αδρανοποίηση και η αδιαφορία του κ. Μαρινάκη για τους εργαζόμενους στο BHMA FM και στο MEGA, για το μέρος που του αναλογεί..

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Ο «στρατός της σιωπής»

Είναι οι ηττημένοι ενός πολέμου που χάνεται μέρα με τη μέρα. Συνηθισμένοι τόσα χρόνια να «παλεύουν» με τα πληκτρολόγια  για να γράφουν, τις οθόνες των κομπιούτερ για να σελιδοποιούν, τις πελώριες μηχανές για να τυπώνουν, το άγχος για να παραδώσουν έγκαιρα στα σημεία πώλησης τις φρεσκοτυπωμένες εφημερίδες και τα ιλιουστρασιόν περιοδικά, δεν ασχολήθηκαν με τον άλλο πόλεμο, αυτόν της επιβίωσης των μέσων.
Οι μάχες χάνονταν με ταχύτατους ρυθμούς. «Sportime», «Φίλαθλος», «Αθλητική Ηχώ», «Goalnews»  για τα αθλητικά φύλλα που άνοιξαν το χορό. «Απογευματινή», «Ελευθεροτυπία», «Εθνος», προχώρησαν στα κανάλια «Alter», «ΜΕΓΚΑ» και κατέληξαν στα πρακτορεία (Ευρώπη). Ενδιάμεσα σάρωσαν περιοδικά, εταιρείες παραγωγής,.

Τζίγγερ: Δεν θα αφήσω να κλείσει το Mega

Δεν θα το αφήσω να κλείσει, φέρεται να είπε στους εργαζόμενους του MEGA ο Γιάννης Βαρδινογιάννης (Tζίγγερ) σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι.
Ενώ για το κρίσιμο θέμα των αδειών και συγκεκριμένα όταν οι εργαζόμενοι έθεσαν το ερώτημα στον μέτοχο η απάντηση ήταν αποκαλυπτική, αφού ανέφερε ότι αν δεν προλάβουμε τις προθεσμίες υπάρχει plan B. Χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τι εννοεί!
Προφανώς επειδή δεν υπάρχει περίπτωση το κανάλι να λειτουργήσει πειρατικά, μάλλον εικάζεται ότι εννοούσε θεματική άδεια..

Νέα άνοδος για το ΒΗΜΑ - Τι πούλησαν τα κυριακάτικα

Συγκριτικοί πίνακες

Στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκαν οι πωλήσεις των εβδομαδιαίων φύλλων την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου (03/7/2017). Στα αξιοσημείωτα η νέα κυκλοφοριακή άνοδος που σημείωσε το ΒΗΜΑ (+1.280 φύλλα) όπως και οι ανεβασμένες πωλήσεις για το Documento (+2.940 φύλλα). Ανεξήγητη βουτιά σημείωσε η εφημερίδα Νέα Σελίδα που έχασε 4.080 φύλλα ενώ η κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου σημείωσε νέα πτώση (-1.210 φύλλα).
Κατά τα άλλα στην πρώτη θέση βρέθηκε η Καθημερινή της Κυριακής με 58.410 φύλλα με δεύτερο το Πρώτο Θέμα που πούλησε 57.070 φύλλα και τρίτο το ανεβασμένο ΒΗΜΑ με 37.680 φύλλα.
Αναλυτικά οι πωλήσεις των κυριακάτικων φύλλων στις 03/7/2017:..

Και επίσημα ο Ν. Φιλιππίδης στη θέση του Μαλέλη

 Ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ

Και επίσημα ανακοινώθηκε από τον ΣΚΑΪ πως στην θέση του αποπεμφθέντος Σταμάτη Μαλέλη τοποθετήθηκε ο Νίκος Φιλιππίδης (ο οικονομικός συντάκτης που ανέλυε και παρουσίαζε τους... αραβικούς πίνακες - ΕΔΩ).
Ο Ν. Φιλιππίδης αναλαμβάνει  από εδω και στο εξής καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ.
 Οπως αναφέρεται σχετικά ο «έμπειρος δημοσιογράφος τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται,..

Για μεθυσμένους

 Πριν από λίγες μέρες στο δελτίο του ΣΚΑΪ παρουσιάστηκε ένα διάγραμμα με τίτλο «Ανάπτυξη κατώτερη των προσδοκιών» με τον άξονα του χρόνου να ορίζεται από τα δεξιά προς τα αριστερά.
Εντελώς τυχαία με αυτόν τον τρόπο αν κάποιος δεν παρατηρούσε προσεκτικά θα νόμιζε λανθασμένα ότι υπάρχει αριθμητική πτώση.
Προφανώς οι δημοσιογράφοι της «αριστείας» το έκαναν για τον... αραβικό πληθυσμό.
Χθες, στο μεσημεριανό δελτίο σε βίντεο για την πτώση στην κατανάλωση βασικών αγαθών,..

Νέες κινήσεις στην SportDay

Η ηρεμία έχει επανέλθει για τα καλά στην SportDay μετά τις μαζικές αποχωρήσεις επιτελικών και συντακτών για να στελεχώσουν το νέο Sportime. Η εφημερίδα, με εκδότη τον Τάσο Μπούρα, κρατάει σταθερά την πρωτιά στον πίνακα των κυκλοφοριών και το δίδυμο Μαζιά-Αλεξανδράτου «τρέχει» με επιτυχία την έκδοση.
Εδώ και μερικές ημέρες η SD απέκτησε δική της εκπομπή στο ραδιόφωνο τα Alpha. Για τον σκοπό αυτό προσλήφθηκε ο Αντώνης Αντωνόπουλος (φωτο) που καλύπτει την ωριαία ραδιοεφημερίδα τής SD από τη Δεύτερα έως την Παρασκευή με ώρα έναρξης τις 6 το απόγευμα.
Νέα αλλαγή υπήρξε στην ταυτότητα της εφημερίδας όπου αναφέρεται ως αρχισυντάκτης..

Είναι κεφάτη, ψωνίζει στου Μακρόν

Όταν η Ελλάδα ξαναγίνεται ελκυστική για μπίζνες

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Μην ξαναρχίσουμε τώρα τις μαλακίες με το Ελλάς-Γαλλία Συμμαχία! Ποτέ δεν ίσχυε αυτό, ούτε καν την εποχή που ο Ζισκάρ έκανε παρεάκι με τον Καραμανλή και σαρώνανε τα καφέ των Παρισίων. Όλα μπίζνα είναι σε αυτή τη ζωή και μια χαρά τους βόλευε τους Γάλλους να διατηρούν μια ελάχιστη επιρροή στην αποδώ μεριά της Μεσογείου. Έτσι λίγο σφήνα ανάμεσα στα Αμερικάνικα, Ρώσικα και Γερμανικά συμφέροντα…
Άλλωστε κι ο Μακρόν μπίζνεσμαν είναι. Δεν κατέβηκε στην κούρσα για την προεδρία ως παραδοσιακός πολιτικός, κατέβηκε ως ένας τύπος από το μετερίζι των επιχειρήσεων..

Με Noor One απαντά ο Καμμένος στα Παραπολιτικά

Με υπονοούμενα και αιχμές συνεχίζεται η διαμάχη του υπουργού Άμυνας με τα Παραπολιτικά.
Όπως μεταδόθηκε από ραδιοφωνική εκπομπή του ομίλου Κουρτάκη, «ο Πάνος Καμμένος ηλεφώνησε στον υιό Τραγάκη - πληροφορίες λένε ότι μίλησε και με τον πατέρα- και του πρότεινε να συνεργαστεί με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων».
Με ένα tweet σε σκληρή γλώσσα απάντησε ο υπουργός Άμυνας:
«Απαντώ στην συνεχιζόμενη αλητεία του ομίλου Noor1 press. Έχω να μιλήσω με Τραγάκη..

To colpo grosso του Φώτη Μπόμπολα με την αίτηση πτώχευσης του Έθνους

Χωρίς αποτέλεσμα επαναλήφθηκε χθες (6/9) ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου Πήγασου, ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση πτώχευσης που έχουν καταθέσει οι Εκδόσεις Έθνος θυγατρική του ομίλου Πήγασου ενώ «παραδόξως» άλλες εταιρίες του ομίλου δεν φαίνεται να έχουν κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή. 
Είναι αξιοσημείωτο ότι η διοίκηση της εταιρίας από την οποία βεβαίως αποχώρησε ο κ. Φώτης Μπόμπολας και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ανέλαβε ο 78χρονος Ευάγγελος Παπαδόπουλος ο οποίος έσπευσε να υποβάλλει αίτηση πτώχευσης στις 21 Ιουλίου 2017, λίγες ημέρες πριν τη διενέργεια πλειστηριασμού της εταιρίας..

Οι υποψήφιοι για τη διεύθυνση ειδήσεων στον ΣΚΑΪ

Ντόμινο αλλαγών στο Φάληρο μετά την απομάκρυνση Μαλέλη

«Ένα πρόσωπο που προαλείφεται για τη θέση του διευθυντή ειδήσεων σε περίπτωση που ο Σταμάτης Μαλέλης πολιτευθεί ή αποχωρήσει, είναι ο Γιάννης Αδαμίδης» έγραφε το enimerosi24 τον περασμένο Απρίλιο με αφορμή τότε τις εξελίξεις για τη δημιουργία του ΣΚΑΙ 24… Ωστόσο, από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και κυρίως – το σημαντικότερο δηλαδή, έχει αλλάξει η διοίκηση του σταθμού.
Έτσι λοιπόν η αποχώρηση Μαλέλη από τη διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης – θα σηματοδοτήσει σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ντόμινο αλλαγών στο κανάλι, που αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να προσδιοριστεί το εύρος τους..

Στην ΕΣΗΕΑ ο Δ. Μάρης για το «Έθνος»

Για την τύχη του συγκροτήματος του Έθνους, ενημέρωσαν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ο Δημήτρης Μάρης και ο Αρτουρ Νταβίντιαν, στέλεχος των επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα.
Όπως είπαν στους εκπροσώπους των δημοσιογράφων, το Έθνος και Έθνος της Κυριακής προγραμματίζονται να κυκλοφορήσουν στο τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ η Ημερησία δε θα κυκλοφορήσει άμεσα. Θα απασχολήσουν 110 εργαζόμενους, εκ των οποίων περίπου 80 δημοσιογράφοι και 30 διοικητικοί / τεχνικοί. Προσέθεσαν ότι οι εργαζόμενοι επιλέγονται «σύμφωνα με τις..

Είναι η Ντόρα ψεύτρα;

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Είναι η Ντόρα Μπακογιάννη ψεύτρα; Η απορία μού γεννήθηκε όταν την άκουσα στον ΣΚΑΪ να λέει ότι ο Τσίπρας, στην Apivita, είπε ότι «το κέρδος δεν είναι στόχος για μια επιχείρηση». Και να σχολιάζει με το γνωστό σαρκαστικό χαμόγελο: «Εγώ δεν ξέρω καμιά επιχείρηση που να μην θέλει να κερδίσει. Ο κύριος Τσίπρας φαντάζομαι ότι θα τους ανακαλύψει τώρα ή θα είναι το μήνυμα που θα στείλει, ότι εμείς θέλουμε επιχειρήσεις χωρίς κέρδος». Για να αναφωνήσει τελικώς: «Ε, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα»!
Ε, δεν γίνονται, κυρία μου. Όμως τα κάνετε. Και δεν λέγονται. Αλλά τα λέτε. Και μας βάζετε στο μεγάλο ηθικό δίλημμα να διαλέξουμε αν είστε χαζούλα, ελαφρόμυαλη, κουτσομπόλα,..

Oι επιθέσεις σε δημοσιογράφους δεν είναι πράξεις "αγωνιστικές"

Από τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο (Κάϊν) λάβαμε και δημοσιεύουμε:
 (σχετικά με την επίθεση στις 25/8,στα παλαιά γραφεία του συγκροτήματος Λαμπράκη και την ανάληψη ευθύνης στο Athens Indymedia https://athens.indymedia.org/post/1577218/  ...)

“...Αποτύχαμε ολότελα ν΄αναγνωρίσουμε ότι οι μέθοδοι κι οι σχέσεις μας υπονόμευαν τους στόχους μας και πραγματικά τις ίδιες μας τις προσωπικότητες σαν επαναστάτες....”
Μάρραιη Μπούκτσιν(Ιεραρχία και Κυριαρχία)
Eίναι αλήθεια πως η στροφή της δημοσιογραφίας από δομή ανεξάρτητης ενημέρωσης σε συνακόλουθο και τυφλό υποστηρικτή της εξουσίας καταργεί την πραγματική γνώση και την..

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Αλέξης, ο Ανδρέας και τα... δοκίμια

Κάποιοι αμφισβητούν (με άρθρα και αναλύσεις που πατούν σε θεωρίες και δόγματα) ακόμα και τη ρητορική του πρωθυπουργού για έναν άλλο πρωθυπουργό

 Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής

Όσοι αντιμετωπίζουν ιδεολογικά (με άρθρα και αναλύσεις που πατούν σε θεωρίες και δόγματα) την παρούσα κυβερνητική πραγματικότητα, ιδιαίτερα τις ρητορικές του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμα, το πιθανότερο είναι να χάσουν τον μπούσουλα που οδηγεί στην κριτική θεώρηση των παρόντων κυβερνητικών προσώπων και πραγμάτων. Να βγουν εκτός χρόνου δηλαδή, και να..

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βάρος

Σε ηλικία 68 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος και ιστορικός διευθυντής του «Εθνους της Κυριακής» Δημήτρης Βάρος.
Η κηδεία του Δημήτρη Βάρου θα γίνει αύριο, Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι, από τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στην πλατεία της Νέας Πεντέλης.
Ο Δημήτρης Βάρος γεννήθηκε στη Χίο το 1949. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Λονδίνο και διετέλεσε διευθυντής σύνταξης και διευθυντής στις εφημερίδες Χιακός Λαός (τοπική), Ακρόπολη, Έθνος, Πρώτη, Έθνος της Κυριακής, Τύπος της Κυριακής (πανελλαδικές) και σε οικονομικά, πολιτικά και τεχνικά περιοδικά όπως Ελληνική Ναυτιλιακή, Χρόνος, Κεφάλαιο κ.ά.
Παράλληλα, δημιούργησε και εργάστηκε σε πολλά περιοδικά όπως το Logistics & Management, το Car & Truck, το Ecotec, το TV Έθνος, το New Gen, to Relax κ.α.
Ο Δημήτρης Βάρος και ο Αλέκος Φιλιππόπουλος υπήρξαν οι πρωτεργάτες τoυ"ταμπλόιτ" στην..

Οι πολύτιμες υπηρεσίες του Σταμάτη Μαλέλη

Τελείωσε από γενικός διευθυντής Ειδήσεων και μετατράπηκε σε σύμβουλο Ενημέρωσης στον ΣΚΑΪ - Πρόκειται να πολιτευτεί

Υποβαθμίστηκε δια της αναβάθμισης. Ο λόγος για τον μέχρι τώρα γενικό διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ομίλου ΣΚΑΪ., Σταμάτη Μαλέλη.
Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΚΑΪ αναφέρει πως ο Μαλέλης από σήμερα δεν θα ασκεί τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης και αναλαμβάνει Σύμβουλος Ενημέρωσης του Ομίλου ΣΚΑΪ.
«Από τη νέα του θέση θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του» αναφέρει..

Τι θα γίνει με τα αθλητικά στο ΣΚΑΪ 100,3;

«Σφαγή», ειδικά στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου. Χωρίς αθλητική ενημέρωση και μεταδόσεις αγώνων φαίνεται να μένει το ειδησεογραφικό ραδιόφωνο του ομίλου ΣΚΑΪ.
Οι εκπομπές των Άρη Ασβεστά, Γιώργου Τσαντάκη, Μιχάλη Τσίγκρη, Χρήστου Τριανταφυλλόπουλου και του υπόλοιπου team δεν θα συνεχίσουν όπως όλα δείχνουν και τη νέα σεζόν, ενώ ειλημμένη απόφαση αποτελεί και το κόψιμο των μεταδόσεων των αγώνων.
Η μόνη που διασώζεται είναι εκείνη των Κώστα Βαϊμάκη και Μάκη Παπασημακόπουλου..

Νέο πρόγραμμα στο Action24 σε συνεργασία με το skai.gr

Τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, βγαίνει στον αέρα το νέο, ανανεωμένο πρόγραμμα του Action 24.
Σε συνεργασία με το skai.gr, με έμφαση στην ενημέρωση, με πλούσιο αθλητικό πρόγραμμα, με ξένες σειρές και ταινίες ποιότητας αλλά και με εκπομπές lifestyle (μαγειρική, αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα), την επιστήμη και τον πολιτισμό.
Ήδη, από τον Σεπτέμβριο, η συνεργασία του Action 24 με το skai.gr είναι στον τηλεοπτικό αέρα καθημερινά, με την ενημερωτική εκπομπή Newsroom στις 9.00 το βράδυ, Δευτέρα - Παρασκευή, καθώς και με τις εκπομπές μαγειρικής Eat and Fit..

Χωρίς εφημερίδες την Παρασκευή

24ωρη απεργία συμπαράστασης στους διανομείς Τύπου 

Σε 24ωρη απεργία συμπαράστασης στους εργαζόμενους των Πρακτορείων διανομής Τύπου προχώρησαν οι ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ. Αφού, λέει, δεν θα υπάρχει κάποιος να μοιράσει τις εφημερίδες ας απεργήσουμε κι εμείς για συμπαράσταση.
 Τα Διοικητικά Συμβούλια των παραπάνω Ενώσεων αποφάσισαν την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας από τις 06:00 της Πέμπτης, 7 Σεπτεμβρίου 2017 έως τις 06:00 της Παρασκευής, 8 Σεπτεμβρίου 2017, σε όλες τις έντυπες εκδόσεις και τη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Πρακτορείο Διανομής Τύπου «Άργος» καθώς και στα Τυπογραφεία, σε ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης στους..

Τα ρομποτάκια της Κορέας και η ΠΑΣΟΚάρα

Όταν η κεντροαριστερά έρχεται αντιμέτωπη με τα γατιά

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
Κανονικά εγώ σήμερα θα έπρεπε να ξεκινάω με ένα ποίημα. Μια λυρική σύνθεση που συνάντησα σε άλλη ιστοσελίδα, όχι στη δικιά μας, γιατί επιμένει ο Χατζής στη σκληρή ειδησεογραφία και δεν μας επιτρέπει να εκφραζόμαστε με τρόπο φαντασμαγορικό. Παραθέτω ολίγους στίχους για να καταλαβαινόμαστε:
 «Δεν είναι ώρα για προφάσεις, μισόλογα και χρησμούς.
 Δεν έχει σημασία αν πολιτικά “χαθούνε” κάποιοι..

Γιατί θα απεργήσω…

Εργάτης στη διακίνηση του Τύπου είμαι. Διακινώ τις εφημερίδες τους σε όλη την Ελλάδα, πολλά χρόνια τώρα. Εξασφαλίζω την πολυφωνία και τον πλουραλισμό, μου λένε. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντική η δουλειά μου. Στηρίζω κι εγώ τη δημοκρατία!
Με πετάξανε στο δρόμο! Έτσι, ορθά – κοφτά! Έτσι ξαφνικά! «Η εταιρεία δεν έχει αντικείμενο εργασίας», μου λένε. Ποιοι είναι αυτοί που μου το λένε; Αυτοί που πριν από λίγο καιρό μου έλεγαν να «βάλω πλάτη» για να σωθεί η εταιρεία. Είχα δικαιώματα που ήταν δυσβάστακτα μάλλον γι’ αυτούς. Συλλογική Σύμβαση είχα που εξασφάλιζε έναν κατώτατο μισθό. Είχα απαιτήσει μαζί με το σωματείο μου και το είχα καταφέρει, όλοι οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διακίνησης του Τύπου να έχουν μόνιμη..

Απεργία

24ωρη απεργία ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΣΠΗΤ Η συμπαράσταση στους απεργούς συναδέλφους μας στα Πρακτορεία Διανομής του Τύπου, που αποδεκατίζονται συστηματικά, είναι επιβεβλημένη και αυτονόητη για εμάς στην «Εφ.Συν».
Οταν όμως η συμπαράσταση περιορίζεται σε μια απεργία αποκλειστικά και μόνο στις εφημερίδες, δημιουργεί ορισμένα προβλήματα.
Με δυο λόγια, οι ιδιοκτήτες των εντύπων νομίζω ότι δεν τιμωρούνται από αυτή την απεργία, αλλά γλιτώνουν τα μεροκάματα, δεδομένου ότι οι περισσότερες εφημερίδες -όχι η «Εφ.Συν.»- δεν πληρώνουν τα μεροκάματα για τις ημέρες των απεργιών.
Αλλωστε, σε άλλες περιπτώσεις απεργιών, οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ (με τους οποίους..

Τουλάχιστον ο Σόιμπλε κατάλαβε με ποιον μιλούσε;

Αδωνις: Θα σκάσουν από τη ζήλια τους οι «γαλάζιοι»

Ενα... photo bombing έκανε ο Αδωνις Γεωργιάδης στην Ανγκελα Μέρκελ και κατάφερε με αυτό να εμφανιστεί σε φωτογραφία με τη γερμανίδα καγκελάριο σε προεκλογική συγκέντρωση του χριστιανοδημοκρατικού CDU.
Ο Αδωνις βρέθηκε στη Γερμανία κατόπιν πρόσκλησης του αντιπροέδρου του CDU Μίκαελ Φουξ και φέρεται να συνομίλησε για λίγα λεπτά (ο ίδιος δηλώνει ότι συνομίλησε επί 20 λεπτά) με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την... Ελλάδα και για τις εκλογές στη Γερμανία.
Μια συνάντηση του αντιπροέδρου της ΝΔ με τη σιδηρά καγκελάριο και με τον Σόιμπλε έχει βεβαίως ενδιαφέρον έστω κι αν έγινε στο πλαίσιο μιας προεκλογικής εκστρατείας και κράτησε..

Ο αποδιοπομπαίος Τραγάκης

Του Κώστα Βαξεβάνη

Άστραψε και βρόντηξε επιμένουν τα Μέσα και τα έξω, τα φιλικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της ΝΔ, για την ανακοίνωση που έκανε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Τραγάκης, πως υποψήφιος στη θέση του στις εκλογές, θα είναι ο γιός του.
Τι άλλο είναι από χτύπημα στον παλαιοκομματισμό και την οικογενειοκρατία, επιμένει η Πειραιώς.
Κατ' αρχήν στο σπίτι του Μητσοτάκη και των παιδιών και εγγονών του (για να μη βάλω τα βαφτιστήρια) που έγιναν πολιτικοί κληρονομικώ δικαιώματι δεν μιλάνε για σχοινί. Είναι λίγο άκομψο ο γιος του Μητσοτάκη, ο αδελφός της..

Η μυθική «κληρονομιά του Ανδρέα»

Γράφει ο Παντελής Μπουκάλας

Η ανανεωτική Αριστερά, από την οποία ώς ένα βαθμό προέκυψε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ποικίλες προσθήκες και μεταλλάξεις που αλλοίωσαν τον ιδρυτικό χαρακτήρα της, διαμορφώθηκε στο επίπεδο της θεωρίας και της πρακτικής μέσα από τη διπλή αντιπαλότητά της απέναντι στις γειτονικές της πολιτικές δυνάμεις: το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα και αδιαίρετα. Απέναντι στον δογματισμό και στη νοοτροπία του σταλινισμού δηλαδή και απέναντι στον λαϊκισμό, όπως εκδηλωνόταν από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τους προσωπολάτρες του, ανάμεσα στους οποίους διακρίνουμε μορφές όπως ο κ. Τσοχατζόπουλος ή ο κ. Πάγκαλος, αλλά και ο κ. Λαλιώτης, και από ένα σημείο και έπειτα οι αυριανιστές. Οταν λοιπόν μιλάμε για την «κληρονομιά του Ανδρέα» οφείλουμε να την..

Εγκυρότητα

Η ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, που ξεκίνησε συνεργασία με την Athens Voice, δημοσίευσε την 1η Σεπτεμβρίου «έρευνα» για την εγκυρότητα της είδησης περί «πρωτοποριακού φαρμάκου κατά του καρκίνου στις ΗΠΑ».
Το δημοσίευμα μοιάζει εξαιρετικά με συγκαλυμμένη διαφήμιση του φαρμάκου της Novartis, η οποία βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση. «Πρόκειται για μια πρωτοποριακή θεραπεία», αναφέρει και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η είδηση είναι αληθινή και πως «όντως είναι μια ιστορική στιγμή για τον πόλεμο κατά του καρκίνου»..

Ποιοι πιέζουν να μην επανεκδοθεί το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής»

Τι γράφει το enimerosi24

Tο ενδεχόμενο να μην επανεκδοθεί το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» συζητά η νέα ομάδα της 24MEDIA που έχει αναλάβει την επανακυκλοφορία των εφημερίδων του ΠΗΓΑΣΟΥ, που εξαγόρασε πρόσφατα ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης. 
Αντίθετα η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι και είναι ήδη προς υλοποίηση, αφορά στην επανέκδοση του ημερήσιου «ΕΘΝΟΥΣ» και ενός ενισχυμένου Σαββατιάτικου φύλλου κάτι σαν «ΕΘΝΟΣ Σαββατοκύριακο» που θα μένει στα περίπτερα και τις δύο ημέρες προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Κυριακάτικου.
Ενδιαφέρον έχει ο λόγος που φέρεται να κρύβεται πίσω από την απόφαση να μην..

Οι αλεξιπτωτιστές του Τύπου

Η ποιότητα δεν είναι αρρώστια
 
Αν ζούσαν σήμερα ο Χρήστος Λαμπράκης, ο Νάσος Μπότσης, ο Τζώρτζης Αθανασιάδης, η Ελένη Βλάχου, ο Κίτσος Τεγόπουλος, αλλά και οι «αθλητικοί» Γιώργος Γεωργαλάς, Κλεομένης Γεωργαλάς και Θανάσης Σέμπος, θα ξαναπέθαιναν από τη στενοχώρια τους. Οι λόγοι πολλοί. Για τα χάλια τών εφημερίδων που περιγράφαμε χθες. Για τις χαμηλές κυκλοφορίες. Για την περιορισμένη ποιότητά τους. Για τους αλεξιπτωτιστές τού Τύπου. Για το αβέβαιο μέλλον. Για τις εκπτώσεις στη δημοσιογραφική δεοντολογία. Για τα καταχρεωμένα εκδοτικά μαγαζιά. Για τα ολιγάριθμα δημοσιογραφικά επιτελεία που, αριθμητικά, δεν έχουν..

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Ετοιμάζονται για τον τελευταίο γύρο μετάλλαξης του ΕΔΟΕΑΠ

Τις επόμενες ημέρες αρχής γενομένης από την Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη (διμερής συνάντηση στο Υπ. Εργασίας στις 10:30πμ) με τις ενώσεις μπαίνει στην τελική ευθεία το τελικό ξεπούλημα του ΕΔΟΕΑΠ.
To Σάββατο συναντώνται στην Θεσσαλονίκη Ενώσεις, Ομοσπονδίες και Ταμεία για τη νομιμοποίηση του εγκλήματός τους.
Κυβέρνηση – εργοδότες και συνδικαλιστική γραφειοκρατία ετοιμάζονται να βάλουν, πίσω από τις πλάτες των εργαζόμενων, τις υπογραφές τους στην περιβόητη πρόταση Καπάκου -
Κυριακόπουλου για την μετάλλαξη του ΕΔΟΕΑΠ σε ιδιότυπο Επαγγελματικό Ταμείο..

To Ραδιόφωνο 24/7 δικτυώνεται πανελλαδικά

Το νέο ενημερωτικό Ραδιόφωνο 24/7 κάνει δυναμική είσοδο στα ερτζιανά και εκπέμπει στον Βόλο, την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή.
Ξεκίνησε από την Αθήνα, ανέβηκε Θεσσαλονίκη και σιγά – σιγά δικτυώνεται σε όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα του νέου σταθμού της 24 MEDIA, μεταδίδεται στον Βόλο από τη συχνότητα του Ράδιο ΕΝΑ στους 102,5 σε συνεργασία με τον Όμιλο Καρεκλίδη.
Στην Αλεξανδρούπολη θα ακούγεται από τη..

Πως ο Τραγάκης «έκαψε» την υποψηφιότητα του γιού του

Τον έκοψε ο Κυριάκος...

«Στις επόμενες εκλογές, υποψήφιος, αντί για μένα, στη Β’ περιφέρεια Πειραιά -που με τίμησε από το 1974 και έτσι είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί 13 φορές - θα είναι ο γιος μου, Παναγιώτης». Aυτό δήλωνε, μιλώντας στα Παραπολιτικά και στη Σάσα Σταμάτη, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις και άγριο τρολάρισμα στα social media.
«Την Β’ Πειραιώς ο Γ. Τραγάκης την αφήνει κληρονομιά στον γιο του γιατί είναι ιδιοκτησία του και μάλλον πληρώνει τρελό ΕΝΦΙΑ» σχολίασε (μεταξύ πολλών άλλων) η Ελενα Ακρίτα στο fb.
Αποτέλεσμα ήταν από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, να εκδοθεί η ακόλουθη ανακοίνωση:..

Ευχαριστούμε για τη διαφήμιση...

Η απάντηση του Documento στον σκιτσογράφο Δ. Χαντζόπουλο
 
Με ένα σκίτσο του (κάντε κλικ για μεγέθυνση) στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας «Καθημερινή» ο σκιτσογράφος Δημήτρης Χαντζόπουλος, σχολίασε το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στο Documento. Αμεση υπήρξε η απάντηση της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη, στην οποία αναφέρεται:
Τα σκίτσα, ακόμη και τα πιο δυσάρεστα και χολερικά, κουβαλάνε πάντα και την άδεια του δικαιώματος της γνώμης που φέρουν, αλλά και τις μύριες όσες άδειες της τέχνης..

ΕΤΕΡ: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης «πληρώνει»!

Με ευθείες βολές και κριτική κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη αντέδρασε η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας μόλις γνωστοποιήθηκε πως ο νέος ιδιοκτήτης των εφημερίδων ΤΑ ΝΕΑ και Το ΒΗΜΑ πλήρωσε τους εργαζόμενους στα δύο φύλλα (δείτε ΕΔΩ). Η ΕΤΕΡ κάνει λόγο για "κίνηση αντιπερισπασμού του νέου ιδιοκτήτη του «Βήμα fm» μετά τη δημοσιοποίηση της ανάλγητης στάσης του απέναντι στους εργαζομένους του ραδιοσταθμού". Αναλυτικά η ΕΤΕΡ σε ανακοίνωσή της -υπό τον τίτλο "Ο Βαγγέλης Μαρινάκης «πληρώνει»!"- αναφέρει:
"Με χαρά μάθαμε ότι λίγες ώρες μετά τον έλεγχο που έγινε, από το ΣΕΠΕ, στον ραδιοσταθμό «Βήμα fm», του Βαγγέλη Μαρινάκη, πληρώθηκαν οι συνάδελφοι μας των εφημερίδων..

Aπεργία σε διανομή και πιεστήρια

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου. Μαζί τους θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα πιεστήρια καθώς το
Σωματείο Λιθογράφων, μαζί με την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου και το Σωματείο των Πρακτορείων Τύπου, συντονίζουν τη δράση τους, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη αγωνιστική απάντηση απέναντι σε κυβέρνηση και εκδότες.
Σε σχετική ανακοίνωση της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών αναφέρεται:
Πέμπτη 07/09 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Από τις 15:00 έως την ίδια ώρα την επομένη..

Η "Ανασυγκρότηση", η τριμερής και οι εκλεκτικές συγγένειες...

Κάποιοι "ξέχασαν" ότι η ΕΤΗΠΤΑ έχει εργαζόμενους - μέλη στην επιχείρηση Alter Ego

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξε κοινό αίτημα τεσσάρων Σωματείων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και ΕΤΕΡ) προς την υπουργό Απασχόλησης κ. Αχτσιόγλου, όπως μεριμνήσει για την επίτευξη τριμερούς συνάντησης με την διεύθυνση της εταιρείας Alter Ego, ιδιοκτησίας του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη.
Η έκπληξη είναι απόλυτα δικαιολογημένη, διότι σε πλείστες όσες περιπτώσεις που αφορούν σε εργατικά ζητήματα - απεργίες κ.λπ. η "υπογραφή" της ΕΤΗΠΤΑ κάτω από σχετικά έγγραφα-ανακοινώσεις ήταν εκ των ουκ άνευ...
Τι μεσολάβησε ώστε σήμερα να μην αξιολογείται ως "χρήσιμη" η παρουσία της ΕΤΗΠΤΑ..