ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Αποχώρησε ο Μανώλης Κοττάκης από τον Real FM

Πως διαμορφώνεται το νέο πρόγραμμα του σταθμού

Μία ημέρα μετά αφότου έγινε γνωστό το νέο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού αποχώρησε ο Μανώλης Κοττάκης από τον Real FM.
Γι, αυτό και όπως μαθαίνουμε το όνομά του θα βρίσκεται στην (ήδη τυπωμένη) Real Life της Κυριακής.
Ο Νίκος Μπογιόπουλος λοιπόν παραμένει μόνος προς το παρόν στο 6 με 8 το απόγευμα και ψάχνουν να του βρουν παρτενέρ από το σταθμό.
Ο Μανώλης Κοττάκης συζητάει να ξεκινήσει..

Σούλτα - Φέρτα κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Ράδιο 24/7

Η εκπομπή Σούλτα- Φέρτα είναι ένα κοινωνικοπολιτικοψυχαγωγικό ραδιοφωνικό show, που βλέπει την πολιτική με σοβαρότερο μάτι απ’ ότι την βλέπουν οι ίδιοι οι πολιτικοί, κάνει βουτιές στην κοινωνία χωρίς σωσίβιο και ασκεί ερασιτεχνική ψυχοθεραπεία μέσω γελώτων και δακρύων.
Ο Δημήτρης Σούλτας σκάβει στο Ραδιόφωνο 24/7 επί ένα δίωρο το λάκκο της επικαιρότητας με άμεσο κίνδυνο να πέσει ο ίδιος μέσα. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι εσωτερικός μετανάστης. Κατέβηκε στην Αθήνα το 1985 για να σπουδάσει οικονομικά, αλλά ευτυχώς και για τον ίδιο και για τη χώρα δεν άσκησε το επάγγελμα του οικονομολόγου ποτέ. Αντιθέτως υπέκυψε στα σαγηνευτικά νεύματα της δημοσιογραφίας κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και από τότε..

Πόσο αξίζει μια υπερωρία;

Γράφει ο Νάσος Ηλιόπουλος*

Εχουν ξεσηκωθεί οι εργοδοτικοί φορείς για την υποχρέωση ηλεκτρονικής προαναγγελίας των υπερωριών. Μέχρι σήμερα τις καταγράφουν χειρόγραφα σε ένα μη θεωρημένο βιβλίο και στις αρχές κάθε μήνα δηλώνουν τις υπερωρίες που έγιναν τον προηγούμενο. Παράλληλα δεν φέρουν καμία υποχρέωση καταγραφής της υπερεργασίας (μέχρι μία ώρα την ημέρα μέχρι 5 ώρες την εβδομάδα).
Είναι αλήθεια ότι για μια μικρή επιχείρηση αυτή η υποχρέωση ικανοποιείται δύσκολα με τα σημερινά δεδομένα. Ακριβώς για αυτό το λόγο η εφαρμογή της διάταξης θα συνδυαστεί με την δυνατότητα αναγγελίας των υπερωριών με ένα απλό sms. Απλά και εύκολα δηλαδή.
Επίσης φυσιολογικό είναι να γκρινιάζει ο ΣΕΒ. Δηλαδή γκρινιάζουν οι Τράπεζες..

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Εξι απολύσεις στην «Ελευθερία του Τύπου»

Στο πλαίσιο περικοπών και «συμμαζέματος» άρχισαν οι εκκαθαρίσεις εργαζομένων στα Μέσα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Συγκεκριμένα έγιναν έξι απολύσεις στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου».
Από τους έξι απολυμένους, τέσσερις είναι δημοσιογράφοι, ένας φωτογράφος κι ένας τεχνικός από το ατελιέ (ο υπεύθυνος για το photoshop).
Μάλιστα ένας εκ των τεσσάρων δημοσιογράφων βρισκόταν  σε διακοπές όταν ειδοποιήθηκε να μην επιστρέψει στην δουλειά γιατί απολύθηκε. Oι απολυθέντες δημοσιογράφοι είναι δύο από το αθλητικό τμήμα (έχει απομείνει μόνο ένας),..

Τα γραφεία των κομμάτων υποδεικνύουν δημοσιογράφους...

...για τα media των νέων βαρόνων της ενημέρωσης

(...) Όσο για τους νέους βαρόνους των media; Αυτοί ακόμα δεν έχουν προλάβει να χρωστούν, προς το παρόν αρπάζουν (ελεύθερα βαρών) τζάμπα μετοχές εκδοτικά συγκροτήματα, κάνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και διαλέγουν με ποιο από τα κόμματα εξουσίας θα διασυνδεθούν και θα υποστηρίξουν, με το αζημίωτο προφανώς.
Ήδη τα γραφεία των κομμάτων υποδεικνύουν δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι άξιοι και ικανοί..

Ο Γιώργος, ο Σταύρος και το ποτό της αμαρτίας

Όταν δύο γίγαντες της πολιτικής ζωής βγάζουν το μαχαίρι απ’ το θηκάρι

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
Καλή σας μέρα, καλό σας μήνα κι ένα μυστικό να σας πω:
Εκτός από τον Θεό τον κανονικό, τον νορμάλ που δοξάζουμε στις εκκλησίες, υπάρχει και ο Θεός των δημοσιογράφων!
Ε ναι, έτσι πάει. Εκεί που κάθεσαι και βαριέσαι τη ζωή σου και ξύνεσαι όπου μπορείς να ξυθείς και σκέφτεσαι ότι πάλι θα γκρινιάζει η διευθύντρια η Αγγελική (δεν το συζητώ καν για την αρχισυντάκτρια τη Ντία…) γιατί καθυστερείς το άρθρο σου και θέματα δεν υπάρχουν, το επαναλαμβάνω θέματα δεν υπάρχουν, τσουπ, βάζει το χεράκι του ο Θεός ο δημοσιογραφικός και γίνεται ένα θαύμα:

Δημοσιογράφος απέκρυψε εισοδήματα άνω των 500.000

Δεκαέξι μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που ερευνούν οι Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) της ΑΑΔΕ ήρθαν στο φως από τους ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.
Tα ονόματα των παραβατών και οι επωνυμίες των επιχειρήσεων δεν ανακοινώνονται, αφού κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και πριν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις. Οι υποθέσεις αυτές προέκυψαν κατόπιν διασταύρωσης στοιχείων και πληροφοριών και οι σχετικοί έλεγχοι ολοκληρώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2017 από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.
Ανάμεσά τους και οι εξής περιπτώσεις:..

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: Ω! τι κόσμος μπαμπά…

Ζαλισμένοι από τον καλοκαιρινό ήλιο, επιστρέφουμε σιγά- σιγά στην «κανονικότητα», στην οποία φροντίζουν να μας τοποθετήσουν τα ακούραστα ΜΜΕ ιδιοκτησίας των «βαρόνων» και βαρονίσκων της ενημέρωσης, αυτών των… σπάνιων ανθρώπων, των ταγμένων να υπηρετούν με περισσή ανιδιοτέλεια το δημοκρατικό και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην σφαιρική πληροφόρηση του λαού…
Αυτοί (οι βαρόνοι και οι προβεβλημένοι υπάλληλοι κολαούζοι τους) έχουν ετοιμάσει την θερμοκοιτίδα της αποχαύνωσης και προσφέρουν «πρώτη θέση -καναπέ» με ανεμπόδιστη θέα στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας των..

Αναβαθμισμένος Alpha 98.9, με διευθυντή τον Γιώργο Σμυρνή

Πολλές οι αλλαγές (και) στο ραδιόφωνο του Alpha, τόσο στο πρόγραμμα όσο και στις διευθυντικές θέσεις.
Έπειτα από ένα διάστημα αναμονής, οπότε και ο σταθμός πορευόταν μόνο με επαναλήψεις και κάποιες ενημερωτικές εκπομπές λόγω θέρους, από τις 4 Σεπτεμβρίου ξεκινά και πάλι με γεμάτο πρόγραμμα. Αξιοποιώντας λίγο παραπάνω το δημοσιογραφικό δυναμικό της τηλεόρασης του Alpha, όπως φαίνεται και παρακάτω στο πλήρες πρόγραμμά του.
Στα σημαντικότερα, χρέη διευθυντή του σταθμού αναλαμβάνει ο Γιώργος Σμυρνής -επί σειρά ετών στη συχνότητα- και διευθύντρια ειδήσεων η Λώρα Ιωάννου. Το ζωντανό πρόγραμμα θα ξεκινά πλέον από τις 5 το πρωί με τον..

Τι πούλησαν τα κυριακάτικα - Ανεβαίνει το Βήμα

Αναλυτικοί πίνακες

Στα ίδια περίπου επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα κυμάνθηκαν οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου (δείτε τον πίνακα παρακάτω). Η επανακυκλοφορία του ΒΗΜΑΤΟΣ στα περίπτερα πήρε πίσω από τις αλλες εφημερίδες κάποια από τα φύλλα που είχαν «τσιμπήσει»...
Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Καθημερινή που πούλησε 57.630 φύλλα με δεύτερο το Πρώτο Θέμα με 56.690 φύλλα ενώ το ΒΗΜΑ με 36.400 φύλλα φαίνεται να εδραιώνεται στην τρίτη θέση..

Παγκόσμιος διαγωνισμός ΜΜΕ με θέμα τη μετανάστευση

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας ILO ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του τρίτου παγκόσμιου διαγωνισμού ΜΜΕ με θέμα τη μετανάστευση, που έχει στόχο  την επιβράβευση της υποδειγματικής δημοσιογραφικής κάλυψης του θέματος.
Συνδιοργανωτές του τρίτου παγκόσμιου διαγωνισμού ΜΜΕ είναι η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ), η Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Σωματείων (ITUC), η Διεθνής Οργάνωση Εργοδοτών (IOE), το γραφείο Ύπατου Αρμοστή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OHCHR), το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Κέντρο Αλληλεγγύης και το Φόρουμ Ίσων Ευκαιριών των Μεταναστών στην Ασία.
Στο διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ,..

Η σιωπή του δημοσιογράφου

Η δυσκολία να εχεις αφεντικό, αφεντικό ομάδας  

Δεν είναι εύκολη η κριτική για συναδέλφους, ιδιαίτερα για εκείνους που τους ξέρεις (και είναι) ως άφθαρτους, συνεπείς, μαχητικούς και δίκαιους. Δεν περνάει απαρατήρητη, ωστόσο, η δυσκολία που φαίνεται στα γραπτά τους να εκφραστούν, έστω και ακροθιγώς, για αποφάσεις, ενέργειες και αλλαγές πλεύσης των εκδοτών-αφεντικών τους που συμβαίνει
ταυτόχρονα να είναι και αφεντικά ομάδων, ποδοσφαιρικών ή μπασκετικών. Δύσκολος ο χειρισμός, αλλά εύκολη η αυτολογοκρισία που οδηγεί στη σιωπή ή στη μονόπλευρη..

Αόρατος ο Πολάκης για τον Παπαχρήστο

Με τον Τσίπρα τα έβαλε τώρα ο σχολιογράφος των Νέων

Εντείνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στον αν. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον Γιώργο Παπαχρήστο, που ξεκίνησε με αφορμή ένα περιστατικό στο νοσοκομείο Σύρου για την αντιμετώπιση ασθενούς φίλου τού δημοσιογράφου (σχετικά έγραψε στη στήλη του). 
Ο Πολάκης απάντησε στο fb επ΄αυτού κάνοντας λόγο για σχέσεις του Γ. Παπαχρήστου με στέλεχος ιδιωτικής κλινικής ενώ ανέβασε και φωτογραφίες (δείτε ΕΔΩ), με τον αρθρογράφο των Νέων να σχολιάζει: Ενα πρώτο σχόλιο για τα post Πολάκη: οι κυπατζίδικες φωτό και οι κουβάδες λάσπης στον ανεμιστήρα δεν απαντούν στα χάλια του ΕΣΥ, δύστυχε...(Τα υπόλοιπα αύριο ...).
Σήμερα λοιπόν συνεπής στο ραντεβού και στις δεσμεύσεις του ο σχολιογράφος των Νέων..

Assos, σκέτο

Μια κασετίνα ίσως του παλιότερου τσιγάρου στην Ελλάδα, του εμβληματικού «Αssos» ή «Assos σκέτο», όπως το ζητούσαν από το 1931 οι φανατικοί καπνιστές του, ήταν ένα από τα δύο δώρα που προσφέρθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην καπνοβιομηχανία Παπαστράτος, την ημέρα δηλαδή που ο Πρωθυπουργός άρχισε να ανακαλύπτει τις... επενδύσεις.
Η αλήθεια είναι ότι ο διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας Χρήστος Χαρπαντίδης  προβληματίστηκε για το τι θα προσέφερε στον Πρωθυπουργό και στο κλιμάκιο υπουργών που τον συνόδευε στο εργοστάσιο. Πληροφορήθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν καπνίζει (αν και το Μέγαρο Μαξίμου ντουμανιάζει καθημερινώς από τους καπνιστές ενοίκους του). Επιπλέον,..

Καμμιά ενημέρωση περί πληρωμών σε Νέα και Βήμα

Μαργαρίτες μαδάνε στη Συγγρού στις εγκαταστάσεις του νέου ΔΟΛ, οι εργαζόμενοι σε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ, για το αν θα πληρωθούν ή όχι! Κι αυτό διότι δεν έχουν καμία ενημέρωση σχετικά με το θέμα… αλλά κυρίως διότι έχουν να δουν πολύ καιρό το χρώμα του χρήματος (όχι φυσικά με ευθύνη του νέου ιδιοκτήτη).
Περιμένουν όμως από τον νέο ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη να μπουν επιτέλους σε μια κανονικότητα, αφού και τυπικά πλέον ο οργανισμός έχει μεταβιβαστεί και η προηγούμενη κατάσταση ανήκει οριστικά στο παρελθόν.
Με άλλα λόγια το μοναδικό θέμα συζήτησης είναι η καταβολή του 15νθημέρου,..

Επιχειρήματα...

«Υπάρχει κάποιο νήμα που συνδέει την ανοχή στην τρομοκρατία, το χάιδεμα των πάσης φύσεως μπαχαλάκηδων και τη συζήτηση που προέκυψε εσχάτως σχετικά με τις ομοιότητες και τις διαφορές ναζισμού - κομμουνισμού..

Οι Μontblanc της ελιτίστικης δημοσιογραφίας

Μετά την προσπάθεια αναθεώρησης της ιστορίας και της... λογικής, οι ηρακλείς των ελίτ συνεχίζουν την εκστρατεία κατά της δημοσιογραφίας, νομίζοντας ότι μια βροχή (επιθέσεων) θα τους σώσει. Πλανώνται πλάνην οικτράν!

Γράφει ο Βαγγέλης Δεληπέτρος

Τα χουλιγκάνια, όλων των ειδών τα χουλιγκάνια, ιδιαίτερα αυτά που φοράνε γραβάτα και γράφουν με Montblanc, όταν βλέπουν ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχαν σχεδιάσει αρχίζουν να πετάνε στο γήπεδο μπουκάλια, αναπτήρες, ομπρέλες και ιδίως... λέξεις, πολλές λέξεις, τόσες όσες πιστεύουν ότι μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα που δεν τους κάνει τα χατίρια...

Ρεπορτάζ στον δρόμο

«Alpha Ρεπορτάζ»… στον δρόμο, εκεί που συμβαίνουν τα γεγονότα, την ώρα που συμβαίνουν, με τη ματιά των ρεπόρτερ του Alpha. Από την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και καθημερινά, από τις 11:00 έως τις 12:30, η Ράνια Τζίμα και ο Σπύρος Λάμπρου συνεχίζουν το ρεπορτάζ και μέσα από το στούντιο. Αποκαλυπτικά ρεπορτάζ εντός και εκτός συνόρων, ζωντανές συνδέσεις και ανταποκρίσεις. Όλες οι εξελίξεις στην κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία. Σκηνοθεσία: Ν. Πετρόπουλος, αρχισυνταξία: Ηλ. Γαλαμανώλης
 ***
Ο Δημήτρης Οικονόμου και η Μαρία Αναστασοπούλου αναλαμβάνουν την πρώτη ενημέρωση της
ημέρας από τις 4 Σεπτεμβρίου και καθημερινά στις 6 το πρωί στον ΣΚΑΪ. Ό,τι συμβαίνει..

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Ραντεβού των δημοσιογράφων με τον Τσίπρα στη ΔΕΘ

Να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Aλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.
Η ΠΟΕΣΥ εκτιμώντας την κρισιμότητα των εξελίξεων στον κλάδο της Ενημέρωσης και ειδικότερα στο φλέγον θέμα του ασφαλιστικού, εξαιτίας της παρελκυστικής τακτικής κυβέρνησης και εργοδοσίας, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε επίσης:
• Τη σύγκλιση του Συντονιστικού των Ενώσεων-μελών της τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 12μ. προκειμένου να διαμορφώ-σουν κοινή θέση ενόψει της νέας τριμερούς συνάντησης..

Ποιοι (δεν) φεύγουν από τα Παραπολιτικά 90,1

Ξεκινάει τη Δευτέρα το νέο πρόγραμμα του ραδιοσταθμού

Με στόχο την κορυφή» ξεκινάει τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου το ανανεωμένο πρόγραμμα του Παραπολιτικά 90,1. Με «δυνατό χαρτί» τον Γιώργο Τράγκα το τρίωρο 08.00 με 11.00 και από «νωρίς» με τον Γιώργο Χουδαλάκη ( έφυγε από τον Real fm), νέα πρόσωπα και πολλές εκπομπές ξεκινούν τα Παραπολιτικά 90,1.
Τελικά στον σταθμό παραμένουν τα Κακά Κορίτσια, Μαρία Λεμονιά και Ελενα Καραμίχαλου παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα ενώ ο Ανδρέας Παπαδόπουλος με τον Σωτήρη Ξενάκη θα είναι το νέο δίδυμο μετά την αποχώρηση του Βασίλη Αδαμόπουλου. Το νέο πρόγραμμα δεν πλαισιώνεται από το άλλο ραδιοφωνικό δίδυμο, αυτό των Γιώργου Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλου (συζητάνε με τον Χατζηνικολάου για τον Real Fm).
Αναλυτικά το πρόγραμμα (μέχρι νεωτέρας) του ραδιοσταθμού Παραπολιτικά 90,1:

Ο Λαλιώτης και η πασαρέλα της Φώφης

Οι παρασκηνιακές κινήσεις στις παρυφές του κυβερνώντος κόμματος με φόντο τον συνωστισμό υποψηφίων προέδρων ενός ανύπαρκτου «κόμματος»…

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής

Όλο τον Αύγουστο, η παρέμβαση Λαλιώτη στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ ήταν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη Χαριλάου Τρικούπη τίποτα, λες και τους κόψανε το ιντερνέτ. Μόνο μια, πολιτικά και συντακτικά, αδέξια δήλωση από τον μικρό του μαγαζιού: «Αδικεί τον Κώστα Λαλιώτη οποιαδήποτε αναφορά, η οποία έχει να κάνει με το σήμερα και προσαρμόζοντάς τον ή αναλύοντάς τον με βάση τα σημερινά δεδομένα…» και, «… η παρέμβασή του δεν έχει να κάνει με τα εσωτερικά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή την επικείμενη εκλογή αρχηγού…».
Μάλιστα… Μια μύγα Δολιανών μόνο, τσίμπησε τον πασοκογενή υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ..

Οι νέοι μιντιάρχες…

Του Γιάννη Παντελάκη

Σε κάποιο άνετο περιβάλλον, δυο άλλοτε πανίσχυροι άνθρωποι που άσκησαν τεράστια επιρροή στη διαμόρφωση της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου, ιδιωτεύουν ανέμελοι. Έχουν μόλις απαλλαχθεί από χρέη πολλών εκατομμυρίων με τα οποία ήταν φορτωμένες οι μιντιακές επιχειρήσεις τους και παρατηρούν τους διαδόχους τους. Έναν οικονομικά πανίσχυρο εφοπλιστή, ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ και με παρέμβαση σε διάφορους χώρους και έναν ομογενή από την Ρωσία, ιδιοκτήτη μιας άλλης ΠΑΕ, ο οποίος αγοράζει ο,τι κινείται. Η ενημέρωση ενός συντριπτικά μεγάλου μέρους της κοινωνίας, έχει αφεθεί στα χέρια ανθρώπων που αγοράζουν ΜΜΕ παρ' ότι αυτά έχουν πάψει να αποτελούν επιχειρήσεις με κερδοφορία..

Γ. Παπαχρήστος: Λάσπη με κυπατζίδικες φωτό

Στον αν. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη αναφέρθηκε με αναρτηση του στο fb o Γιώργος Παπαχρήστος. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ σχολίασε τα όσα έγραψε ο Πολάκης για σχέσεις του με στέλεχος ιδιωτικής κλινικής και τις φωτογραφίες που ανέβασε στο fb (δείτε ΕΔΩ). Συγκεκριμένα ο Γ. Παπαχρήστος έγραψε:
Ενα πρώτο σχόλιο για τα post Πολάκη:οι κυπατζίδικες φωτό και οι κουβάδες λάσπης στον ανεμιστήρα δεν απαντούν στα χάλια του ΕΣΥ, δύστυχε...(Τα υπόλοιπα αύριο ...)
Σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο νοσοκομείο Σύρου για την αντιμετώπιση ασθενούς φίλου..

Τα κουμμούνια, τα κονσερβοκούτια και η Εύα

Όταν η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ψάχνεται για καυγά

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Είναι απ’ αυτά τα πράγματα που συνήθως τα ξεμπερδεύεις με έναν στίχο. Κάτι σε Έλιοτ, ας πούμε, στο στυλ «είμαστε όλοι τζούφιοι», κάνει ο ένας «πσσσσς», κάνει ο άλλος «βαθιά σκέψη» και κάπου εκεί ολοκληρώνεται η συζήτηση. Αλλά πώς να ολοκληρωθεί οποιαδήποτε συζήτηση, όταν ξεκινάει εντελώς στραβά; Ή μάλλον, για να το θέσω κάπως καλύτερα, όταν την ξεκινάει η Εύα Καϊλή;
Το στόρι είναι γνωστό. Βγήκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (ή μήπως της ΔΗΣΥ, μπερδεύομαι) και δήλωσε ευθαρσώς:..

Ζαβαρακατρανέμια...

 Η επανάληψη, δεν είναι πάντα «μήτηρ πάσης μαθήσεως». Καμιά φορά, όταν μάλιστα πρόκειται για επανάληψη ονομάτων, μπορεί να γίνει και «μήτηρ πάσης αηδίας».
Τo σποτάκι για την ραδιοφωνική εκπομπή των Λυριτζή – Καμπουράκη (στον Real fm), εμπίπτει – όσο κι αν συμπαθούμε τους δύο δημοσιογράφους – στην δεύτερη περίπτωση. Η επανάληψη των ονομάτων «Λυριτζής – Καμπουράκης», «Καμπουράκης – Λυριτζής», γίνεται με τρόπο καταιγιστικό, σε σημείο που να βάζει σε δοκιμασία τις αντοχές των ακροατών..

Το πρακτορείο Αργος και οι κυκλοφορίες των εφημερίδων

Από το πρακτορείο διανομής Τύπου και μεταφορών «Αργος» λάβαμε και δημοσιεύουμε απάντηση
για «μεμονωμένα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, που έχουν ως στόχο να καλλιεργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις σε σχέση με τις κυκλοφορίες των εφημερίδων». Το Πρακτορείο αναφέρει:
 Η «Άργος», έχοντας διανύσει μια τεράστια διαδρομή στο χώρο της Διανομής των Εντύπων, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης του κύρους και της..

Πολάκης προς Παπαχρήστο: "Ακου πληρωμένη γραφίδα της διαπλοκής"

Ευθεία αντιπαράθεση ανάμεσα στον δημοσιογράφο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Γιώργο Παπαχρήστο και τον αν. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη με αφορμή σχόλιο στο χθεσινό «Στίγμα»
περι κακής αντιμετώπισης ασθενούς φίλου του δημοσιογράφου στο νοσοκομείο της Σύρου.
Ο Πολάκης απάντησε με πολύ σκληρή γλώσσα χαρακτηρίζοντας τον Παπαχρήστο «πληρωμένη γραφίδα της διαπλοκής, λιβανιστήρι του Σημίτη και του Μητσοτακη , αρθρογράφο των Μαρινακειων ΝΕΩΝ, αισχρό λασπολόγο»και πολλά άλλα.
Μάλιστα ο Πολάκης κατηγορεί τον Παπαχρήστο πως ειρωνεύεται και υποτιμά ανθρώπους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και αναφέρει μεταξύ άλλων:
(...)Εσύ "δημοσιογράφε" θελω να βάλεις αυριο στη σελίδα σου στα ΝΕΑ δυο φωτογραφίες που μου εστειλαν πριν λιγο καιρο κάποιοι άσπονδοι σου φίλοι..

Ολονύχτια περιπέτεια για το «Blue Star Patmos»

Με ασφάλεια και χωρίς κανένα τραυματισμό έληξε τα ξημερώματα η εκκένωση του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos», το οποίο προσάραξε σε ξέρα ανατολικά της εισόδου του όρμου που βρίσκεται στο λιμάνι της Ίου.
Οι 206 επιβάτες και 44 μέλη από το πλήρωμα μεταφέρθηκαν με το ταχύπλοο-καταμαράν «Super Jet» και το τουριστικό σκάφος «Βασίλειος» στο λιμάνι του νησιού, ενώ τα υπόλοιπα 43 μέλη του πληρώματος παραμένουν μέσα στο πλοίο.
Στα γκαράζ του βρίσκονται επίσης 21 ΙΧ και τα 12 φορτηγά αυτοκίνητα..

Καημένες εφημεριδούλες!

Το διαδίκτυο είναι φονικό όπλο για τις εφημερίδες, που έχουν ακόμα έναν σωρό προβλήματα. Η τεχνολογία τις αφήνει πίσω σαν αραμπά που τον προσπερνάει μηχανοκίνητο, το πρακτορείο διανομής κλείνει και φεσώνει τις εκδοτικές επιχειρήσεις (που με τη σειρά τους φεσώνουν εργαζόμενους), η επικαιρότητα τρέχει πιο γρήγορα από αυτές, η ζήτηση μικραίνει και, τέλος πάντων, όλα είναι εναντίον τού κυριότερου Μέσου στην ιστορία τής Ενημέρωσης. Οι εφημερίδες μοιάζουν με σκάφος που εγκαταλείπεται. Το νιώθεις καθημερινά, εντός τειχών αλλά, πλέον, και εκτός.
Ένα παράδειγμα είχαμε στη Φοινικούντα της Μεσσηνίας, όπου αναζητώντας ως πιστός τής έντυπης ενημέρωσης (συνδυαστικά με την ηλεκτρονική) τον καθημερινό Τύπο, βρίσκεσαι..

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Επαγγελματικό ταμείο ο ΕΔΟΕΑΠ

Ο Ασύνταχτος Τύπος καταγγέλλει: Εργοδότες, κυβέρνηση και γραφειοκράτες συνδικαλιστές συνένοχοι στη «ληστεία μετά φόνου», οδηγούν σε… επαγγελματικό ταμείο!

Ο
ι δεξιοσυριζέοι του νέου προεδρείου της ΕΣΗΕΑ (πρόεδρος Αντωνιάδου, γγ Καπάκος) έχουν αναλάβει εργολαβικά να φέρουν σε πέρας το έργο της… ευθυγράμμισης με τις μνημονιακές απαιτήσεις στο ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων Αθήνας και Θεσσαλονίκης ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος αποτελεί φορέα υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης – ένα αυτοδιαχειριζόμενο ταμείο για υγεία, πρόνοια, επικούρηση και καταστατικά κατοχυρωμένο τον χαρακτήρα αλληλεγγύης στους ασφαλισμένους του.
Αφού οι διαχειριστές των συνδικαλιστικών πραγμάτων αναλώθηκαν ενάμιση χρόνο..

Απο... καλυφθείτε

Μήπως έφτασε επιτέλους η ώρα να μάθουμε αν οι κυκλοφορίες των εφημερίδων που ανακοινώνονται είναι όντως οι πραγματικές; Αυτό θα γίνει σίγουρα όταν εφαρμοστεί το barcode (μέχρι τον Μάιο του 2018), μια και θα γνωρίζουμε ακριβώς πόσα είναι τα φύλλα που πωλούνται σε καθημερινή βάση. Οχι τίποτα άλλο, για να αποφύγουμε και τα... καπέλα (πλασματικές κυκλοφορίες) που πιθανότατα βάζουν κάποιοι εκδότες αλλοιώνοντας έτσι τη διαφημιστική αγορά.
Μέχρι να εφαρμοστεί το barcode η κυβέρνηση ψήφισε μία λύση που μπορεί να μοιάζει μεσοβέζικη εκ πρώτης όψεως αλλά σίγουρα προσφέρει διέξοδο. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 18 του ν. 4487/2017 (ΦΕΚ Α' 116), «τα πρακτορεία Τύπου υποχρεούνται να αποστέλλουν εβδομαδιαίως στη Διεύθυνση..

Από την προσωπική περιουσία του εργοδότη τα δεδουλευμένα των απλήρωτων

Aυστηροποιούνται οι ποινές κατά των παραβατών εργοδοτών σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
Το σχέδιο νόμου που αναμένεται τις επόμενες ώρες να κατατεθεί στη Βουλή δίνει διέξοδο σε εγκλωβισμένους-απλήρωτους εργαζόμενους οι οποίοι από την επόμενη μέρα μη καταβολής των δεδουλευμένων μπορούν να καταθέσουν αγωγή και να διεκδικήσουν χρήματα ακόμα και από την προσωπική περιουσία του εργοδότη.
Οι υποθέσεις θα εκδικάζονται σε έως 60 ημέρες από την κατάθεση της αγωγής. Επίσης, στο τέλος του μήνα - όπως διευκρίνισαν κύκλοι του υπουργείου - θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα επιδότησης εισφορών στα μπλοκάκια προκειμένου να μετατραπούν σε μισθωτή απασχόληση..

Μega: ραντεβού με τα αφεντικά...

Οι εργαζόμενοι ζητούν να συναντηθούν με Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη, Σαββίδη

Στο μη περαιτέρω βρίσκονται πια οι εργαζόμενοι στο Μega, καθώς -μαζί με την απληρωσιά 12 μηνών- έχουν να αντιμετωπίσουν το πλήρες σκοτάδι για το μέλλον.
Οι ελπίδες που καλλιέργησε στις 17 Αυγούστου η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου αρχίζουν να χάνονται από την ανυπαρξία ενημέρωσης για το τι μέλλει γεννέσθαι, αλλά και από την υπονομευτική φημολογία και τα δημοσιεύματα, που προαναγγέλλουν λουκέτο για τον άλλοτε εμβληματικότερο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας.
Με στόχο να μάθουν κάτι έγκυρο -καλό ή κακό- οι εργαζόμενοι ζήτησαν, λοιπόν, χωριστά..

Ο Πρετεντέρης και ο υπόκοσμος δημοσιογραφικών αποβλήτων

Ευτυχώς που υπάρχει και ο Γιάννης Πρετεντέρης και οι εφημερίδες του ΔΟΜ που νοιάζονται για τη διασφάλιση της δημοκρατικής ομαλότητα, της πολιτικής κανονικότητας, της ευρωπαϊκής φυσιογνωμίας της χώρας. Που νοιάζονται με λίγα λόγια για την ανόρθωση της χώρας.
Ποιος τα λέει αυτά; Μα ο ίδιος ο αρθρογράφος των εφημερίδων του πρώην ΔΟΛ στο χθεσινό του άρθρο στα ΝΕΑ υπό τον τίτλο «Φωτογραφία» που εξηγεί το πως και το γιατί οι ιστορικές εφημερίδες δεν έπεσαν στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο Πρετεντέρης αναφέρεται σε αυτούς που ήθελαν να κλείσουν ή να ελεγχθούν οι εφημερίδες του ΔΟΛ όπως «κυβερνητικοί κομισάριοι, ζηλόφθονοι ανταγωνιστές,..

48ωρη απεργία στα έντυπα «1-2-Χ» και «1-2-Χ Μπουκ»

Απλήρωτοι για περισσότερους από πέντε μήνες είναι οι εργαζόμενοι στα στοιχηματικά έντυπα «1-2-Χ» και «1-2-Χ ΜΠΟΥΚ». Ετσι τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τετάρτης 30 Αυγούστου έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής 1ης Σεπτεμβρίου για όλους τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς τύπου που εργάζονται στις εν λόγω  εφημερίδες.
Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία, αφενός τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές πέντε μηνών και το επίδομα αδείας και αφετέρου..

Καλά, δεν ντρέπονται;

Δεν κερδίζει στο ποδόσφαιρο η εταιρεία ΠΑΕ Παναθηναϊκός του Γιάννη Αλαφούζου (ιδιοκτήτη και του ΣΚΑΪ) την ΠΑΕ Λεβαδειακός και η πρώτη εταιρεία λέει: «Σήμερα βιώσαμε ένα από τα πολλά πρόσωπα της κυβερνητικής διαπλοκής. Εκτός από τις ακραίες συμπεριφορές στα media, την κάλυψη φαινομένων λαθρεμπορίας τσιγάρων, βλέπουμε –και πάλι μετά τα περσινά του Κυπέλλου Ελλάδας– τα αποτελέσματα της περίεργης συναλλαγής με ξενόφερτα συμφέροντα στον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου».
Καλά, δεν ντρέπονται αυτοί που τα γράφουν αυτά; Μέχρι πρότινος, όλη η ποδοσφαιρική..

Μπάμπης ή Αρης;

Γιατί ανοίγουν σαμπάνιες στο Μαξίμου
 
Αλλαγές ετοιμάζονται στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ και σύμφωνα με πληροφορίες λίαν συντόμως, πιθανότατα έως τις αρχές του Σεπτεμβρίου, να τοποθετηθεί νέος εκπρόσωπος Τύπου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό γράφει ο Βηματοδότης που συμπληρώνει ότι δεν αποκλείεται το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου να προέρχεται από τον χώρο των ΜΜΕ αναφέροντας ότι για τη θέση αυτή προαλείφεται ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου και..

Βάλτε μέσα τον Μπογδάνο

(...) Αυτό που πονάει περισσότερο με τον Παναθηναϊκό είναι η απώλεια του μέτρου. Μαζί και η απώλεια της σοβαρότητας. Κάτι που φάνηκε περισσότερο με την ανακοίνωση περί «κυβερνητικής διαπλοκής» για τη διαιτησία στον αγώνα με τους Βοιωτούς. Μια ανακοίνωση που θα μπορούσε να είχε γράψει ο Άρης Πορτοσάλτε ή ο Μπάμπης Παπαδημητρίου –οι αιχμές στα δόρατα της αντικυβερνητικής πολιτικής από τον Σκάι. Αλλά δεν επιτρέπεται να είναι γραμμένη από άνθρωπο που ανήκει στον Παναθηναϊκό.
Και έτσι, μεταφέρεται στην πλάτη τού συλλόγου το πολιτικό παιχνίδι που γίνεται με δριμύτητα από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Γιάννη Αλαφούζου. Κάτι που επιχειρήθηκε παλιότερα..

«Πέτσινες» επιταγές στον όμιλο Real

«Σκάνε» επιταγές της "Ευρώπης" άνω του ενός εκατ. ευρώ

Ενός κακού μύρια έπονται» καθώς οι «πέτσινες» επιταγές του πρακτορείου «Ευρώπη» που εκδόθηκαν δια χειρός Μπόμπολα κινδυνεύουν να γκρεμίσουν το σύνολο του Ελληνικού τύπου.

Τα εκδοτικά συγκροτήματα που διακινούσαν τα έντυπα τους μέσω του πρακτορείου «Ευρώπη» και έπαιρναν τις ακάλυπτες επιταγές όπως είναι φυσικό τις έδιναν σε δικούς τους οφειλέτες έναντι πληρωμής.
Πολλές περιπτώσεις αφορούσαν δημοσιογράφους, παραγωγούς ραδιοφώνου, καθώς τα συγκροτήματα είχαν και άλλες δραστηριότητες όπως ο Real. Έτσι σήμερα ο όμιλος..

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Ο Δημήτρης Σούλτας επιστρέφει στο ραδιόφωνο

Επιστρέφει στο ραδιόφωνο ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σούλτας και θα τον ακούμε από τις αρχές Σεπτεμβρίου στους 88.6, μέσα από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού του ομίλου του Δημήτρη Μάρη.
Ο ίδιος ο Δημήτρης Σούλτας έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook:
"Μετά από απουσία τριών και πλέον χρόνων από τα FM είμαι στην ευχάριστον θέσιν να ανακοινώσω ότι ξεκινώ και πάλι τα Σούλτα- φέρτα μου στην μπάντα. Στο Ραδιόφωνο 24/7, μέσα στις πρώτες μέρες..

Απολύσεις στο Star...

...και δίωρη στάση εργασίας πάνω στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού

Χωρίς δελτίο ειδήσεων απόψε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) αποφάσισε την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας από τις 19.00 έως τις 21.00 σήμερα Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017, για όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο κανάλι.
Η στάση εργασίας κηρύσσεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόλυση της δημοσιογράφου..

Νέα σενάρια πώλησης του ALPHA

Ανακατατάξεις, συμμαχίες, αλλαγή του τηλεοπτικού σκηνικού. Αν και είμαστε εν αναμονή του διαγωνισμού για τις άδειες στο τηλεοπτικό τοπίο γίνονται πολλά, ενώ στο παρασκήνιο ακούγονται περισσότερα!..
Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα έχουν αναθερμανθεί τα σενάρια που θέλουν μεγάλο μέρος του ALPHA να πωλείται.
Τα σενάρια αυτά δεν αφορούν μόνο τους Τσέχους μετόχους του ΟΠΑΠ με τους οποίους η ιδιοκτησία του σταθμού έχει κάνει πολλές επαφές, αλλά και νέα πρόσωπα. Να θυμίσουμε ότι οι επαφές με τους μετόχους του ΟΠΑΠ ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο και κάποιοι θεωρούσαν δεδομένη τη συνεργασία τους με το κανάλι της Κάντζας, αλλά τελικά δεν ευδοκίμησε.
Εδώ και έναν μήνα όμως λέγεται ότι ξεκίνησε νέος κύκλος συζητήσεων και μάλιστα..

Γιατί έφυγε (και) ο Σωτήρης Καψώχας από τον όμιλο Χατζηνικολάου

Αποχωρήσεων συνέχεια στο Real Group

Aποχώρησε από τον μιντιακό όμιλο του Νίκου Χατζηνικολάου ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας. Το επί χρόνια στέλεχος του Real Group, προϊστάμενος του οικονομικού και εκ των εμπίστων της επιχείρησης, αποχώρησε μετά από 9 χρόνια στις εφημερίδες και στο ραδιόφωνο του ομίλου. Την αποχώρησή του ανακοίνωσε ο ίδιος ο Σωτήρης Καψώχας στο fb γράφοντας χαρακτηριστικά:
"Η επαγγελματική μου σχέση με τον όμιλο Χατζηνικολάου, τελείωσε οριστικά, αποχωρώντας μετά από 9 χρόνια δημιουργικής πορείας. Δεν θα ήθελα να κάνω απολογισμό της συνεργασίας αυτής, ούτε να αποδώσω ευθύνες. Απλά..

Σαββίδης - Μαρινάκης ξεδιπλώνουν το οπλοστάσιό τους

Κορύφωση του μιντιακού πολέμου από τον Σεπτέμβριο

Ένα νέο μιντιακό τοπίο θα φέρει ο Σεπτέμβριος, το οποίο αναμένεται να έχει αποτυπωθεί στα βασικά του χαρακτηριστικά στο τέλος του έτους. Οι νεοφυείς μιντιακοί Όμιλοι Σαββίδη και Μαρινάκη ενισχύονται συνεχώς, οι παραδοσιακοί κρατούν σθεναρή αντίσταση, ενώ σε θεσμικό επίπεδο η προπαρασκευή για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών προχωράει.
Ο νέος χρόνος θα φέρει το νέο καθεστώς στα ΜΜΕ, καθώς αλλάζει η δομή της διαπλοκής. Εάν από τη δεκαετία του ’80 ιδίως, με την είσοδο του επιχειρηματικού κεφαλαίου στον Τύπο,..

Κάποιοι λένε πως ο Εμφύλιος δεν τελείωσε...

...εύχομαι ολοψύχως να έχουν άδικο...

Γράφει ο Παύλος Μεθενίτης
(επί του προσωπικού)
«Κοντονή, ακούς; Κομμουνιστές εγκληματίες σκότωσαν τον παππού μου...» δήλωσε προσφάτως η Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, για να διευκρινίσει παρακάτω πως «Αυτή η θρασύτατη κυβέρνηση, που με εντολές ξένων ξεπουλάει την περιουσία των Ελλήνων, δεν έχει ιδεολογία, παρά μόνον ιδιοτέλεια, ιδεοληπτικές εμμονές και πλάνο αποδόμησης και κατάλυσης του κράτους».
Θα ήταν εύκολο να χρεώσει κάποιος την αμετροέπεια της κυρίας Καΐλή στο νεαρόν της ηλικίας της – είναι μόλις 39 ετών. Θα ήταν πολύ εύκολο να της απαντήσει κάποιος ότι αφενός το κόμμα της,..

Οι «Μέντα 88» μου χαλάνε τα πρωινά μου

Ο Σπύρος Γραμμένος γράφει στο e-tetRadio ένα κείμενο για τη συμμετοχή του στο νέο πρόγραμμα του Μέντα 88 και αποκαλύπτει πως δέχτηκε απειλές!
Μετά από απειλές και σούξου μούξου, αναγκάζομαι να συμμετέχω στο καθημερινό πρόγραμμα του Μέντα 88. Καθημερινά 10-12 το πρωί από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου. Λες και δεν έχω άλλη δουλειά να κάνω… Είμαι άνθρωπος! Έχω ζωή! Έχω φίλους!
Αλλά θα το κάνω. Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα. Μαύρη πέτρα, και θα την πετάξω πίσω, να ξεχάσω τον πρωινό ύπνο και το αγαπημένο μου κρεβάτι που..

Στην τελική ευθεία το «Θέμα FM»

Σε ετοιµότητα για να βγει στον αέρα µέσα στον Σεπτέµβριο ή στις αρχές Οκτωβρίου είναι ο ραδιοφωνικός σταθµός του «Πρώτου Θέµατος».
Ο Βασίλης Χιώτης, που θα είναι επικεφαλής του εγχειρήµατος, έχει κάνει προετοιµασίες και αυτές τις ηµέρες αναµένεται να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για να καθορισθεί η ηµεροµηνία έναρξης της λειτουργίας του.
Οι πιθανότητες να ξεκινήσει το «Θέµα FM»..

Απευθείας στο ψηφιακό ραδιόφωνο

«Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να πάει απευθείας στο ψηφιακό ραδιόφωνο» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στον Κ. Αρβανίτη. 
Ο Λ. Κρέτσος επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας μιας ραδιοφωνικής DIGEA ενώ όπως είπε το τίμημα θα το καθορίσει η αγορά καθώς οι άδειες θα δοθούν με πλειστηριασμό - τον διαγωνισμό και άρα την τιμή εκκίνησης θα τα αναλάβει το ΕΣΡ.
Πρόσθεσε ότι με το ψηφιακό ραδιόφωνο, 'θα μπορούν να λειτουργούν 18 σταθμοί εθνικής εμβέλειας και 60 με 68 σε κάθε περιφέρεια και μάλιστα χωρίς να πατάει ο ένας πάνω στον άλλον". Ο Λ. Κρέτσος, ξεκαθάρισε ότι με εξαίρεση..

Πέθανε ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Γ. Ματζουράνης

«Σημαντική απώλεια για την οικογένεια της "Αυγής" και την ελληνική Αριστερά» είναι ο θάνατος του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιώργου Ξ. Ματζουράνη, που άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο το πρωί, στη Σίφνο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει:  Ο Γιώργος Ματζουράνης «υπηρέτησε με αφοσίωση τα ελληνικά γράμματα, τόσο από τη θέση του δημοσιογράφου και κριτικού, όσο και από αυτήν του λογοτέχνη» ενώ «συνέδεσε τη ζωή του με τη λογοτεχνία και την Αριστερά, αλλά και, λόγω των προσωπικών του βιωμάτων, με την εμπειρία της ξενιτιάς και της μετανάστευσης..

Ο Μίκης στα «Νέα» κατά της «αντικομμουνιστικής υστερίας της εφημερίδας»

Μίκης ΘεοδωράκηςΤι απαντά η εφημερίδα του Μαρινάκη

Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, με επιστολή-άρθρο του, δηλώνει «τρομαγμένος από την αντικομμουνιστική υστερία της εφημερίδας» και διαπιστώνει πως ενοχλεί που «η ιδεολογία της Αριστεράς εξακολουθεί να υπάρχει, να δρα και να επιδρά ύστερα από τόσους και τόσους διωγμούς».
Ο Μίκης Θεοδωράκης, «ως νέος κομμουνιστής» δηλώνει πως είχε «την τιμή να παλέψει μέσα απ’ τις γραμμές του ΕΑΜ για την κατάκτηση της Ελευθερίας» και, αναφερόμενος στην εποχή της Χούντας, «μέσα από το Πατριωτικό Μέτωπο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας».
Στην επιστολή άρθρο που δημοσιεύουν «Τα Νέα», ο Μίκης Θεοδωράκης μετά την παραπάνω εισαγωγή, τονίζει:..