ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Στις αγορές, πτωχευμένοι 2.0

Γιάνης Βαρουφάκης Του Γιάνη Βαρουφάκη

Κυβέρνηση, τρόικα και κατεστημένο προσδοκούν πώς και πώς την πολυπόθητη έξοδο στις αγορές, υποσχόμενοι στους χειμαζόμενους εν μέσω θέρους πολίτες ότι αυτή η «επιτυχία» θα φέρει την άνοιξη για όλους. Πρόκειται για επικίνδυνο ψέμα που κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος έχει καθήκον να αποδομήσει. Για αυτό τον λόγο, έκατσα σήμερα να γράψω μια ανάλυση του τι σημαίνει έξοδος στις αγορές και γιατί δεν έχει καμία σημασία είτε βγούμε σ' αυτές είτε όχι. Ομως, πριν αρχίσω να γράφω το άρθρο μου, με έπιασε μια στενοχώρια που με εμπόδιζε - μια στενοχώρια που οφειλόταν στο ότι αναγκαζόμουν να γράψω ακριβώς τα ίδια πράγματα με εκείνα που έγραφα το πρώτο εξάμηνο του... 2014.
Πράγματι, την 20ή Φεβρουαρίου 2014, σε μια περίοδο που η τότε κυβέρνηση..

Οι Συντάκτες ζητούν τη γνώμη των αναγνωστών

«Θέλουμε τη γνώμη σας -τελείως ανώνυμα, βέβαια- για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, για να βελτιώσουμε την εφημερίδα μας. Θέλουμε να ξέρουμε τις απόψεις σας, τις προτιμήσεις σας, τις προτάσεις σας, τις αντιρρήσεις σας. Κυρίως, θέλουμε να ξέρουμε αν ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες σας, στις προσδοκίες σας. Περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας.».
Τα παραπάνω αναφέρει σημείωμα της Εφημερίδας των Συντακτών που απευθύνεται στους αναγνώστες της και με το οποίο τους ζητείται  να απαντήσουν στο σύντομο ερωτηματολόγιο που θα βρουν σήμερα (Σάββατο 22 Ιουλίου) μαζί με την εφημερίδα και να το ταχυδρομήσουν χωρίς κανένα κόστος..

Ψεύδεται ασυστόλως

Αντεπίθεση της διαπλοκής για τις τηλεοπτικές άδειες

Στην αντεπίθεση περνάει η διαπλοκή πριν από τον νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η αγωγή του Star εναντίον του Δημοσίου είναι το πρώτο τροχιοδεικτικό χτύπημα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν και άλλες (αγωγές).
Ο Γιάννης Πρετεντέρης σε άρθρο του στα «Νέα» ανακάλυψε και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών! «Αν η αγωγή γίνει δεκτή (λέω: αν…), η εταιρεία θα αποζημιωθεί φυσικά από το Δημόσιο. Τότε τα εν λόγω κυβερνητικά στελέχη θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τη ζημιά που επέφεραν..

Στήριξη στους εργαζόμενους της «ΠΗΓΑΣΟΣ»

Από τη Δημοσιογραφική Ανανέωση και Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων της ΕΣΠΗΤ λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Καλούμε όλους τους συντάκτες της «ΠΗΓΑΣΟΣ» που δεν είναι μέλη Ένωσης, να υποβάλλουν ΑΜΕΣΑ αίτημα εγγραφής στην ΕΣΠΗΤ (πληροφορίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά: espit.gr/?page_id=12) ώστε να τύχουν ΔΩΡΕΑΝ νομικής υποστήριξης και κάθε βοηθήματος που θα εγκριθεί.
Οι Ενώσεις οι οποίες καρπώθηκαν γενναιόδωρα μέχρι πρόσφατα το αγγελιόσημο, έχουν υποχρέωση να στηρίξουν ιδιαίτερα τις ειδικότητες..

Μα, είναι για μνημείο η ταβέρνα;

 Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Το πρώτο Goody’s άνοιξε στη Θεσσαλονίκη το 1975. Στην Κούσκουρα, δίπλα στο ζαχαροπλαστείο της «Ωραίας». Δεν επρόκειτο, απλώς, για ένα εστιατόριο που πουλούσε χάμπουργκερ και τηγανιτές πατάτες μέσα σε κόκκινο χαρτόνι. Hταν το πρώτο ελληνικό fast food!
Ενα εστιατόριο που, πραγματικά, άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τις διατροφικές προτιμήσεις της νεολαίας και δημιούργησε επιχειρηματικό success story δισεκατομμυρίων δραχμών και εκατομμυρίων ευρώ. Αν στην πατρίδα μας είχαμε μουσείο επιχειρηματικότητας, έπρεπε τουλάχιστον να κρατήσουμε τις φριτέζες. Διότι, όλοι θα συμφωνήσουμε, με ενστάσεις ως προς τη διατροφική ορθότητα, πως σε αυτή τη χώρα παρακολουθήσαμε τα πολύχρωμα ‘80ς μασουλώντας..

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Το MEGA θα είναι το Βατερλό σας

Ανοιχτή επιστολή των Διοικητικών και Τεχνικών υπαλλήλων της Τηλέτυπος προς τους μετόχους:
 
"Κύριοι μέτοχοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.,
Σχεδόν την ύστατη στιγμή, που οι αντοχές των περισσοτέρων εργαζομένων έχουν εξαντληθεί, και κάθε οικονομικός πόρος που μπορεί να είχαν στη διάθεσή τους από χρόνια αιματηρής οικονομίας ή βοήθειας από συγγενείς και φίλους δεν υφίσταται πλέον, σας καλούμε να ανοίξετε τα χαρτιά σας για μια φορά μέσα σε όλους αυτούς τους μήνες!
Εμείς οι εργαζόμενοι του MEGA, σας υπενθυμίζουμε πως έχετε τα περισσότερα από τα καλύτερα στελέχη της τηλεοπτικής αγοράς σε όλους τους τομείς. Είναι χαρακτηριστικό πως όλους..

Τι κρύβει η επιστροφή Κουτσαυτάκη στον ΣΚΑΪ


...και γιατί φεύγει ο Κιμπουρόπουλος από το κανάλι του Φαλήρου - Τι κλόνισε την εμπιστοσύνη του Μαρινάκη;

Αναμφισβήτητα το μεγάλο ερωτηματικό στις εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων στον ΣΚΑΙ είναι η επιστροφή της Εύης Κουτσαυτάκη στο Φάληρο (μετά από ένα χρόνο συνεργασίας με την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη) και φυσικά η αποχώρηση (εάν επιμείνει μέχρι την τελευταία στιγμή) του Κώστα Κιμπουρόπουλου.
Κι αυτό διότι είναι πρωτόγνωρο στέλεχος της ποιότητας του Κώστα Κιμπουρόπουλου που ανέβασε τον ΣΚΑΙ στην κορυφή της τηλεθέασης, μετρώντας μόνο επιτυχίες κατά τη διάρκεια της θητείας του στο κανάλι του Φαλήρου με..

Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες από τα 6,6 Ρίχτερ στην Κω


Δύο νεκροί, περισσότεροι από 100 τραυματίες και ζημιές σε κτίρια είναι ο πρώτος απολογισμός της ισχυρής σεισμικής δόνησης των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 01:32 το νησί της Κω.
Πέντε τραυματίες εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά μεταφέρονται με ελικόπτερο Σινούκ από την Κω στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου στην Κρήτη.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας νεκρός είναι Τούρκος 39 ετών και ο δεύτερος Σουηδός, 27 ετών.
Αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, λόγω του κλίματος πανικού που επικράτησε..

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Οι τρομοκράτες της Βαρκελώνης

Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες συζητούν για Ηριάννα και Περικλή

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες, ρεπόρτερ Ξανθάκης εδώ. Το διάβασα το σκεπτικό του δικαστηρίου για την Ηριάννα και τον Περικλή, όπως το διαβάσαμε όλοι και όλες. Κι έμεινα παγωτό να διαβάζω τη μαγική φράση για τη Βαρκελώνη:
«Γίνονται ταξίδια στο εξωτερικό, όπως στη Βαρκελώνη του Περικλή Μπ. και του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου (σ.σ. συντρόφου της Ηριάννας που έχει αθωωθεί), αδικαιολόγητα, όχι για αναψυχή, ήτοι σε πόλη της Ισπανίας που είναι γνωστή για την εκεί δράση ανάλογων τρομοκρατικών οργανώσεων».
Δεν είναι τυχαία όλα αυτά, υπάρχει σκεπτικό από πίσω. Κι επειδή εδώ στο Νewpost κάνουμε δημοσιογραφία, δεν γανώνουμε χαλκώματα, εξασφαλίσαμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για εσάς έναν πολύ πιπεράτο διάλογο κατευθείαν από τα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα. Απολαύστε υπεύθυνα:..

Σπονδή, με φραπέ, στον Δημήτρη Βακόνδιο

Κανένας δεν ξέρει τι απέγινε ο Δημήτρης Βακόνδιος, ο άνθρωπος που το 1957 ανακάλυψε τον φραπέ. Αν ζει, θα είναι υπερήλικας, μπορεί και αιωνόβιος, έχοντας ρουφήξει τη ζωή με το καλαμάκι. Αν πάλι έχει φύγει, το έκανε αθόρυβα, διακριτικά. Η εφημερίδα με το αγγελτήριο σίγουρα θα δίπλωσε πάνω σε τραπέζια καφενείου, δίπλα σε ποτήρια με φραπέ. Όμως, για φαντάσου, στις κηδείες σερβίρουν ελληνικό καφέ.
Ψάχνω εδώ και μέρες να βρω πληροφορίες για τη ζωή και την τύχη του Βακόνδιου. Το όνομα είναι συριανό, αλλά ο ίδιος ήταν από τον Πειραιά. Και από όλον τον βίο του, γνωρίζουμε μόνο τη στιγμή που, ως υπάλληλος της Nestle, έφτιαξε τον πρώτο φραπέ, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης..

Οι εκφραστές του «μαύρου» θέλουν επιστροφή στη ΝΕΡΙΤ

Αμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, σε δηλώσεις του από τη Λακωνία, δεσμεύτηκε ότι θα περικόψει το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στο μισό, χαρακτηρίζοντάς την παράλληλα ως «όργανο προπαγάνδας, που δεν σέβεται τα χρήματα των πολιτών».
«Το μοντέλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που επαγγέλλονται οι εμπνευστές και εκφραστές του μαύρου, δεν είναι καινούργιο. Το γνωρίσαμε στη διετία 2013-2015. Η ΕΡΤ σέβεται και αξιοποιεί τα χρήματα των πολιτών» ανέφερε στη δήλωσή του ο Δ. Τσακνής.
Ο πρόεδρος της ΕΡΤ στην απάντησή του επισημαίνει ότι το ανταποδοτικό τέλος..

Παραιτήθηκαν απο την «Τηλέτυπος» Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας

Mε μια λιτή ανακοίνωση της Τηλέτυπος (Mega Channel) γνωστοποιήθηκε η παραίτηση του Γιώργου Μπόμπολα και του γιου του  Φώτη από το ΔΣ της εταιρείας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την 13.7.2017 περιήλθε στο Διοικητικό Συμβούλιο η παραίτηση των μελών ΔΣ κ.κ. Γεωργίου Μπόμπολα και Φωτίου Μπόμπολα.
Να σημειωθεί ότι αμφότεροι κατείχαν επί σειρά ετών θέση μη εκτελεστικού μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της Τηλέτυπος καθώς ο Όμιλος Μπόμπολα (κυρίως μέσω της Πήγασος Εκδοτική) κατείχε σημαντικό ποσοστό το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας (Mega TV).
Τον περασμένο Μάιο ο Φώτης Μπόμπολας προχώρησε στην πώληση ποσοστού 19,63% της..

Ο φιλανθρωπικός όμιλος Βαρδινογιάννη

Αν ισχύει η πληροφορία ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα αγοράσει το ποσοστό του Mega από τον όμιλο Βαρδινογιάννη, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη ώστε τουλάχιστον να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων (αν και αυτό, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή της εργασιακής τους θέσης)... και αν τελικά αποζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο το STAR του ομίλου Βαρδινογιάννη με τα 32,4 εκατ. που ζητάει επειδή το κανάλι έχασε το «Survivor» λόγω του διαγωνισμού για τις νόμιμες άδειες,..

Ακυρώνεται η συγκατοίκηση ΣΚΑΪ – STAR


Μια από τις σημαντικότερες συνέπειες της αποχώρησης του Κ. Κιμπουρόπουλου από τον ΣΚΑΪ αναμφισβήτητα είναι η συνεργασία με το STAR. Το project του οποίου αρχιτέκτονας ήταν το στέλεχος του Φαλήρου, είναι πλέον μετέωρο.
Βεβαίως το γεγονός ότι ο Κιμπουρόπουλος σχεδόν το είχε ολοκληρώσει, δεν αποκλείεται η νέα διοίκηση να το υιοθετήσει και να το εφαρμόσει.
Κι αυτό διότι νεότερες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι οι συνέργειες μεταξύ των δυο σταθμών που έχουν ήδη συμφωνηθεί, ενδέχεται να προχωρήσουν και να μην ακυρωθούν.
Αντίθετα, αυτό που δεν θα προχωρήσει σίγουρα είναι το κομμάτι που αφορά στη συγκατοίκηση,..

Το πληκτρολόγιο αποκαλύπτει

Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης*

Τα μέσα μαζικής δικτύωσης είναι το σύγχρονο κρεβάτι τού ψυχαναλυτή. Μυριάδες σε όλη τη Γη ξαπλώνουν στο πληκτρολόγιο-ανάκλιντρο που αποκαλύπτει χαρακτήρες και συμπεριφορές. Το φέισμπουκ, το τουίτερ και το ίνσταγκραμ είναι μια ατέλειωτη λεωφόρος παρελάσεων, μια ατελεύτητος οδός Πανεπιστημίου. Όπου παρελαύνουν, φύρδην μίγδην, το χιούμορ με τη χοντράδα, τα υπερτροφικά Εγώ με τα λυμφατικά Εμείς, η ευφυΐα με την ανοησία. Ο Ουμπέρτο Έκο έχει πει ότι το διαδίκτυο ως επικοινωνιακό μέσο είναι σαν ένα ακριβό και γρήγορο αυτοκίνητο που πρέπει να το γνωρίζεις καλά για να το οδηγήσεις, διαφορετικά θα βρεθείς κολλημένος στον τοίχο.
Τα μέσα μαζικής δικτύωσης είναι εκθετήριο χαρακτήρων. Όσοι ανεβαίνουμε στο βήμα του..

O όμιλος Φιλιππάκη απαντάει στις καταγγελίες για απολύσεις

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι καταγγελίες της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θεσσαλονίκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) για απολύσεις τριών δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη από τον όμιλο Φιλιππάκη.
 Η ΕΣΗΕΜ-Θ στην καταγγελία της ανέφερε συγκεκριμένα πως  δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Δημοκρατία» και ένας της «Espresso»,  απομακρύνθηκαν χωρίς εξηγήσεις από την εργασία τους, τη στιγμή που μάλιστα η εργοδοσία τούς οφείλει, όπως και σε όλους τους εργαζόμενους, δεδουλευμένα τριών μηνών (διαβάστε ΕΔΩ).
Η «Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ» του Γιάννη Φιλιππάκη απάντησε με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρεται πως «η πραγματικότητα είναι πως από το γραφείο μας στη Θεσσαλονίκη έχει..

Ανοιχτή επιστολή στον γ.γ της ΕΣΗΕΑ, Σταύρο Καπάκο

Το μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Πόπη Χριστοδουλίδου απευθύνεται με ανοιχτή επιστολή στον γ.γ της ΕΣΗΕΑ, Σταύρο Καπάκο σχετικα με τις 10+1 προτάσεις του (δείτε ΕΔΩ) «για τη στήριξη και βιωσιμότητα του Οργανισμού». Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:
"Κύριε γ.γ. της ΕΣΗΕΑ αν και δεν μου στείλατε ποτέ την πρόταση σας στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, χτες το βράδυ ή σήμερα, την διάβασα πολύ προσεχτικά, την ανέλυσα, την σκέφθηκα, την ξανασκέφθηκα...
Και κατέληξα στο συμπέρασμα, πως, όσο καλή διάθεση και να έχει κάποιος απέναντί σας ως θεσμικό πρόσωπο, που είστε, δύναται μόνο να σας συμβουλεύσει συναδελφικά, (ούτε επιθετικά, ούτε..

Ποιοι πήραν τους Βαρδινογιάννηδες στο λαιμό τους;

Δεν ξέρω ποιοι συμβούλεψαν την οικογένεια Βαρδινογιάννη να αποδεχτεί την κατάθεση μιας τέτοιας αγωγής! Γιατί δεν είναι μία αγωγή που στρέφεται κατά του Νίκου Παππά, του Αλέξη Τσίπρα, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, της κυβέρνησης!
Είναι μια αγωγή που στρέφεται κατά των Ελλήνων πολιτών. Από αυτούς ζητάνε να πάρουν 32 εκατ. ευρώ. Από τους πολίτες που βρίσκονται 7 χρόνια σε πτώχευση ζητάει το STAR 32 εκατ. αποζημίωση επειδή ... "εξαιτίας του περυσινού διαγωνισμού δεν μπόρεσε να δώσει αυτά τα λεφτά (και πολύ περισσότερα) σε έναν Τούρκο παραγωγό για να πάρει το Survivor"!
Το STAR που όπως και το MEGA όπου επίσης μεγαλομέτοχος είναι η συγκεκριμένη οικογένεια,..

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Στον πάτο της δημοσιογραφίας...

Eνας δημοσιογράφος-και αυτό ειναι το τραγικό- εγραψε στο fb οτι η Ηριάννα ειναι αδελφή, ξαδέλφη ή κατι τέτοιο, ενός υφυπουργού. Αν δεν ειναι, πρόσθεσε, ας το διαψεύσει ο υφυπουργός.
Βροχή τα λάικ, η αναπαραγωγή της ανάρτησης και οι κραυγές και ψίθυροι για κάτι που δεν αποδεικνύεται οτι εχει κάποια βάση.
Ενας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να γράφει ο,τι νομίζει παίρνοντας και την ευθύνη.
Ενας δημοσιογράφος που γράφει εστω σ αυτά τα μέσα, δεν παύει να ειναι δημοσιογράφος και κάποιοι να πιστεύουν οτι ''κάτι παραπάνω γνωρίζει"...

Στραγγαλίζουν τους εργαζόμενους του Πήγασου

Οι μόνοι κερδισμένοι από τον πλειστηριασμό θα είναι οι Τράπεζες και ο Μπόμπολας

Στο πλευρό των απλήρωτων εργαζόμενων του συγκροτήματος «ΠΗΓΑΣΟΣ» στέκεται η ΕΣΗΕΑ με παρεμβάσεις στο Υπουργείο Εργασίας, ώστε να λάβουν το οικονομικό βοήθημα που δικαιούνται, και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων τους.  
Την Τετάρτη, 26 Ιουλίου, οι Τράπεζες επισπεύδουν τον πλειστηριασμό στο Ειρηνοδικείο Αθηνών σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.», στα οποία είχαν συσταθεί σχετικά ενέχυρα. Οι Τράπεζες προβαίνουν σε κινήσεις προκειμένου να εισπράξουν ό,τι μπορούν από τις..

Τι πούλησαν τα κυριακάτικα φύλλα

Συγκριτικοί πίνακες

Στα ίδια επίπεδα με την περασμένη εβδομάδα κυμάνθηκαν οι πωλήσεις των κυριακατικων φύλλων με μια μικρή πτώση, της τάξης των 1.230 φύλλων, στο σύνολο των εφημερίδων.
Στην πρώτη θέση βρεθηκε το "Πρώτο Θέμα" με 61.580 φύλλα που αύξησε την κυκλοφορία του κατά 7.000 φύλλα (είχε Marie Claire), με δεύτερη την "Καθημερινή" που πούλησε 51.110 φύλλα (έχασε 7.980 φύλλα) και τρίτο το "ΒΗΜΑ" με 33.120 φύλλα.
Αναλυτικά οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων (η Real News δεν δημοσιοποιεί τις πωλήσεις της και το ΕΘΝΟΣ δεν κυκλοφορεί μέχρι νεοτέρας..) σε όλη την Ελλάδα στις 16/7/2017 έχουν ως εξής:.

Απολύει δημοσιογράφους ο όμιλος Φιλιππάκη

Οι απολύσεις τριών δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη ήταν ο τρόπος που διάλεξε ο όμιλος «Δημοκρατικός Τύπος» για να δώσει συνέχεια στα μεγαλόστομα σχέδια ανάπτυξης που υποσχόταν για τα γραφεία των Μέσων του στην πόλη πριν από λίγους μήνες. Aυτό καταγγέλλει η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θεσσαλονίκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) αναφέροντας πως δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Δημοκρατία» και ένας της «Espresso», μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ όλοι τους, απομακρύνθηκαν χωρίς εξηγήσεις από την εργασία τους, τη στιγμή που μάλιστα η εργοδοσία τούς οφείλει, όπως και σε όλους τους εργαζόμενους, δεδουλευμένα τριών μηνών.
Προφανώς, ο όμιλος Φιλιππάκη αντιλαμβάνεται την τοπική ενημέρωση, την οποία..

«Αφήστε τώρα, κατακαλόκαιρο, τα ξαναλέμε από Σεπτέμβρη»...

Μπλακ άουτ σε όλα τα Μέσα μέχρις ότου καταλάβουν ότι δεν αστειευόμαστε

Ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή":
Δεν θα αφήσουμε να «πνίξουν» την απεργία - Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν σώζεται με δανεικά
Όλοι έξω από το Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 21 Ιουλίου στις 10 π.μ όπου θα πραγματοποιηθεί η τριμερής για τον ΕΔΟΕΑΠ

Πότε θα υλοποιηθεί από τις ενώσεις η απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, που αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία η τελευταία, μαζική γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ; Ή μήπως δεν υπάρχει λόγος πια για κάτι τέτοιο...

Οι καναλάρχες ζητάνε και τα ρέστα (32,4 εκατ) !..

Κυβέρνηση προς αντιπολίτευση: Πάρτε θέση και εξηγήστε στον ελληνικό λαό με ποίου το συμφέρον συντάσσεστε

Ευθεία είναι πλεον η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους καναλαρχες και  εν προκειμένω με το Star των Βαρδινογιάννηδων.
Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε η εταιρεία Νέα Τηλεόραση ΑΕ (Star Channel) κατά του ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας αποζημίωση 32,4 εκατ. ευρώ για «διαφυγόντα κέρδη», καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να λάβουν θέση. Να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό με ποίου το συμφέρον συντάσσονται.
Μπορεί ένας τηλεοπτικός σταθμός, που επί σειρά ετών εκπέμπει χωρίς νόμιμη άδεια,..

Ο κυρίαρχος των 8 επιστρέφει στις οκτώ

Στις οκτώ το βράδυ επιστρέφει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου, από τη νέα σεζόν.
Την ανακοίνωση έκανε ο  γενικός διευθυντής προγράμματος, marketing και επικοινωνίας του ΑΝΤ1 Γιάννης Λάτσιος, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Ο Λάτσιος είπε πως θεωρεί ότι αυτή η ώρα ταιριάζει στο προφίλ του καναλιού και πιστεύει ότι το δελτίο ειδήσεων θα έχει μεγαλύτερη απήχηση στις οκτώ.
Παράλληλα, όπως διευκρίνισε, πραγματοποιείται επανασχεδιασμός τόσο σε επίπεδο..

Η δημοκρατία των social media

Όταν αρνείσαι να σηκωθείς απ’ τον καναπέ και να κατέβεις στη διαδήλωση

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Όλοι και όλες κολλάμε με κάποια παροιμία. Σου μιλάει ο άλλος και κάθε τρεις και λίγο πετάει ένα «ου γαρ έρχεται μόνον», σε ψέλνει η άλλη και σε κάθε δεύτερη φράση ακούγεται κι ένα «ουκ εν των πολλώ το ευ», καταλαβαινόμαστε υποθέτω. Κανόνας είναι και δεν θα μπορούσα εγώ να ξεφύγω απ’ τον κανόνα. Η δική μου λοιπόν η παροιμία η αγαπημένη, είναι εγγλέζικη και πάει κάπως έτσι:
«Το πρώτο σημάδι της τρέλας είναι ότι αρχίζεις να πιστεύεις τα Δελτία Τύπου που εκδίδεις εσύ ο ίδιος!»
Μια παροιμία της ηλεκτρονικής εποχής, αναμφιβόλως, καθότι ταιριάζει άψογα και με τα..

Οι τουρίστες δημοσιογράφοι, τα εγκεφαλικά και ο καρκίνος

Κόσμος πολύς το πρωί στο ξενοδοχείο δίπλα στους στύλους (στύλοι οι κολώνες, στήλοι οι επιτύμβιες στήλες και οι… μπαταρίες) Ολυμπίου Διός. Δεν ήταν τουρίστες από το εξωτερικό, αλλά… τουρίστες από το εσωτερικό.
Παλιά τους έλεγαν δημοσιογράφους. Σήμερα τι να τους πεις; Οι μισοί ήταν συνταξιούχοι κι από τους άλλους μισούς τα ¾ άνεργοι. Κι από το υπόλοιπο ¼ όσοι πληρώνονται στην ώρα τους oι σούπερ τυχεροί. Οι προνομιούχοι!
Ο δημοσιογράφος γράφει την άποψή του, μεταδίδει την είδηση με τα δικά του μάτια, καταγράφει τα γεγονότα και στέκεται δίπλα στον απλό, τον καθημερινό άνθρωπο.
Αυτά παλιά. Last year που έλεγε και  η διαφήμιση. Σήμερα ο δημοσιογράφος είναι καλό να..

Το Star να απευθυνθεί στο ταμείο απόρων καναλαρχών...

...και αποτυχημένων μάνατζερ...

«Το Star έχασε το survivor και ζητά αποζημίωση 32 εκατ. € Να απευθυνθεί στο ταμείο απόρων, παρανόμων καναλαρχών και αποτυχημένων μάνατζερ».
Το παραπάνω έγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο την αγωγή που υπέβαλε κατά του Δημοσίου το κανάλι των Βαρδινογιάννηδων.
Το Star κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες αγωγή κατά του Δημοσίου, για τις ζημιές που ισχυρίζεται ότι υπέστη λόγω της ...

Η ΕΡΤ και τα 60 Πρόσωπα του Θανάση Λάλα...

Τα «ορφανά» του Ταγματάρχη μοιράζουν εργολαβίες 

Tην ώρα που ο υπουργός Νίκος Παππάς, λείπει στο εξωτερικό, τα «ορφανά» του Λάμπη Ταγματάρχη στην ΕΡΤ μοιράζουν εργολαβίες.
Συγκεκριμένα 3.620 ευρώ εγκρίνει η ΕΡΤ ανά επεισόδιο 25 λεπτών από τα 4.350 που ζητάει (συνολικό κόστος 43.440 ευρώ). Εντάξει, τον ρίξανε τον άνθρωπο… Ο λόγος για τον γνωστό Θανάση Λάλα φυσικά:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνέχεια της ΑΔΣ 1748/26.6.2017 για την ανάθεση της εξωτερικής παραγωγής με τίτλο ΤΑ 60 ΠΡΟΣΩΠΑ του ΘΑΝΑΣΗ ΛΑΛΑ, λαμβάνοντας υπόψη την προφορική..

Παγωτό καϊμάκι...

Τι κρύβει ο Τσακαλώτος από τον Τσίπρα

Οσοι νομίζουν ότι οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο περνούν από δοκιμασία μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, πλανώνται πλάνην οικτράν. Και οι δύο μετά συζύγων, τρώγοντας ψάρι με αλμυρίκια, πίνοντας λευκό κρασάκι και απολαμβάνοντας παγωτό καϊμάκι, γελούσαν και κουβέντιαζαν στο Πάρκο Ελευθερίας τη Δευτέρα το βράδυ, με καλεσμένο στο τραπέζι τους τον Ανταμ Σίμτσικ. Δηλαδή τον καλλιτεχνικό διευθυντή της documenta 14, τον άνθρωπο που έφερε στην Αθήνα την κορυφαία διοργάνωση τέχνης και έκανε αίφνης την πόλη μας πρωτεύουσα της παγκόσμιας τέχνης. Μιλούσαν στα αγγλικά (άλλωστε ο κ. Τσίπρας ομιλεί την αγγλική, περίπου..

Τα ραδιόφωνα που δεν έκαναν στάση…

Κατά τα άλλα, ακούγονται φωνές για απεργίες διαρκείας...

Η στάση εργασίας για τη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ που δεν έγινε ελλείψει απαρτίας και γενικής αδιαφορίας, δεν είχε και πολλή... στάση. Πολλά από τα ραδιοφωνικά κανάλια συνέχισαν απτόητα το πρόγραμμά τους αδιαφορώντας για τις επιταγές της ΕΣΗΕΑ. Δεν ήταν η πρώτη φορά που την αγνόησαν κάποια Μέσα, τα ξέρουμε και τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Πιθανόν δεν θα είναι και η τελευταία. Όλο και περισσότεροι... στασιάζουν στις στάσεις και στις απεργίες.
Από όσα φευγαλέα άκουσα από ένα σύντομο ραδιοφωνικό ζάπινγκ, το μεσημέρι..

10+1 προτάσεις για τη στήριξη και βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ

Του Σταύρου Ν. Καπάκου*

Απο την πρώτη στιγμή, που εκλέχθηκα στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ ως εκπρόσωπος της "Συσπείρωσης", δεσμεύτηκα απεναντί σας οτι θα καταθέτω αναλυτικές και επεξεργασμένες προτάσεις σε τα μείζονα προβλήματα του κλάδου μας. Την υπόσχεση αυτή  θα την τηρήσω ως κόρη οφθαλμού. Δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω απο τα προβλήματα ούτε να πετροβολώ εκ του ασφαλούς αφήνοντας τους άλλους να βγάζουν τα κάστανα απο τη φωτιά. Οι συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις του καθενός μας έτσι ώστε να μπορούν να τις κρίνουν και να επιλέγουν έπειτα απο ώριμη σκέψη.  Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων και των συζητήσεων για τον ΕΔΟΕΑΠ..

Ν. Ελευθερόγλου: Δεν εκδίδω εφημερίδα

Από τον δημοσιογράφο, διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «Δημοκρατία», Νίκο Ελευθερόγλου λάβαμε και δημοσιεύουμε:
"Επιστρέφοντας από ολιγοήμερες διακοπές, πληροφορήθηκα από ανάρτησή σας, ότι ετοιμάζομαι να εκδώσω εφημερίδα μαζί με τον κ. Φιλιππάκη, εμπλέκοντας παράλληλα και άλλα πρόσωπα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει (όπως θα ήθελαν κάποιοι που παρήγαγαν πρωτογενώς το fake news, χωρίς καν να μπούν στον κόπο να διασταυρώσουν), και για αυτό παρακαλώ για την ορθή ενημέρωση των συναδέλφων (κυρίως) και των άλλων επισκεπτών της σελίδας σας.
Το μόνο που ήταν αληθές από την ανάρτηση-αναπαραγωγή, ήταν η προ μηνών αίτηση..

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς Μπογδάνους;

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ σε όλα τα ΜΜΕ θέλει η Γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ για να σωθεί ο Οργανισμός. Σε όλα όμως; Σε... εντελώς όλα; Και στα περιοδικά ας πούμε, που δεν τον βλέπουν ούτε με το κιάλι τον ΕΔΟΕΑΠ; Και στις ιστοσελίδες που δεν τις καταδέχτηκε ούτε η ΕΣΗΕΑ; Να απεργήσουν οι δημοσιογράφοι των ιστοσελίδων  για έναν Οργανισμό που δεν τους θέλει στις τάξεις του; (Αναμένω το γνωστό σύνθημα "να κατέβουν τα μολύβια". Θα γελασει και το τελευταίο πληκτρολόγιο του ντουνιά!)

ΑΠΟ ΕΡΤ ΟΛΑ τα ξέρει ο Βασίλης Κωστόπουλος. Δεν θα πάει ανυποψίαστος στην καρέκλα..

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Όταν η ΝΔ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη...

...και δια χειρός Δένδια έδινε βορά την Ηριάννα

Μπορεί η ΝΔ με ανακοίνωση της σχετικά με τη δικαστική απόφαση για την Ηριάννα και την αντίδραση που προκάλεσε ακόμη και στους κυβερνητικούς κόλπους να κάνει λόγο για παρέμβαση στην Δικαιοσύνη ωστόσο φαίνεται πως έχει κοντή μνήμη.
Ήταν Ιανουάριος του 2013 όταν ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας με non parer εφιστούσε την προσοχή των δικαστών σε θέματα που άπτονται της τρομοκρατίας, αφήνοντας υπόνοιες για την κρίση τους. Από την πλευρά της η Δικαιοσύνη ζητούσε από το υπουργό να μην παρεμβαίνει και να αποφεύγει τους σχολιασμούς..

Τα ζόμπι έμειναν ορφανά

Ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης, Τζορτζ Ρομέρο, δημιουργός της κλασικής “καλτ” ταινίας τρόμου, “Η νύχτα των ζωντανών νεκρών”, που η απρόσμενη επιτυχία της ξεκίνησε μια μόδα δημιουργίας δεκάδων ταινιών του είδους, πέθανε την περασμένη Κυριακή στο Τορόντο, σε ηλικία 77 χρόνων, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.
Η εμφάνιση, το 1968, της ταινία του, “Η νύχτα των ζωντανών νεκρών”, που το γύρισμα της στοίχισε μόλις 100 χιλιάδες δολάρια, σε μια περίοδο αγώνων ενάντια στο ρατσισμό, θεωρήθηκε σημαδιακή, ιδιαίτερα όταν για πρωταγωνιστή είχε τον μαύρο ηθοποιό, Ντουέιν Τζόουνς, “αν και εμείς δεν το είχαμε σκεφτεί καθόλου όταν..

Οι δημοσιογράφοι στην πυρά!

του Johan Hufnagel (*)

Στο έλεος της κριτικής τόσο της κοινής γνώμης όσο και των πολιτικών, οι επαγγελματίες της ενημέρωσης πρέπει να επανεφεύρουν ένα επάγγελμα που αλλάζει διαρκώς. Στην πραγματικότητα έχουν ήδη αρχίσει να το κάνουν.
Κάποτε, το επάγγελμα του δημοσιογράφου έχαιρε σεβασμού στη Γαλλία. Εδώ και χρόνια, όμως, θεωρείται ένα από τα χειρότερα. Μαζί με εκείνο του πολιτικού. Ισως γι΄αυτόν τον λόγο οι πολιτικοί στρέφουν τον τελευταίο καιρό τα πυρά τους κατά των δημοσιογράφων. Και επιχειρούν να εμποδίσουν τη δουλειά τους. Το είδαμε στην προεκλογική εκστρατεία: συγκεντρώσεις που..

Ελλείψει απαρτίας...

Η προγραμματισμένη για σήμερα Εκτακτη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ ματαιώθηκε λόγω μη απαρτίας.
Μπράβο συνάδελφοι.
Κανένα ενδιαφέρον για το Ταμείο, ξέρετε αυτό που μας καλ'υπτει την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, που οι συνταξιούχοι παίρνετε τις επικουρικές σας συντάξεις...
 Ετσι απο απλή περιέργεια να μάθετε τι στο καλό θα γίνει. Θα κλείσει, θα μείνει ανοιχτός;..

Η μπαλάντα της Ηριάννας

Δυο λόγια για τα παιδιά με τα μαλλιά και με τα μαύρα ρούχα

Έχουνε και τα σύννεφα το φάκελό τους που λέει:
Τους λείπει βασικά η στενή επαφή με την επιφάνεια της γης και η συλλογικότητα. Αντίθετα, αναζητάνε τα «υψηλά» στρώματα, κι εκεί τρέφονται με τεμπελιά και ιντιβιντουαλισμό. Συναθροίζονται συχνά, μα μονάχα για να προκαλέσουν μπόρες, πράγμα που συνήθως πλησιάζει τα όρια του τεντυμποϊσμού.
Στη δουλειά δείχνουν αστάθεια, δημιουργούν βροχές όποτε τους κάνει κέφι, δίχως να λογαριάσουνε τις ανάγκες του πεντάχρονου πλάνου και περιοδικότητα της αγροτικής παραγωγής. Προδοτικά εγκαταλείπουν τις επαρχίες. Εμφανίζονται μπροστά στον κόσμο ατημέλητα κι αχτένιστα. Αυτό κάνει κακή εντύπωση στο κοινό..

Άφαντη η εκδότρια της «Ναυτεμπορικής»

Την ψάχνει η τράπεζα να υπογράψει ευνοϊκή ρύθμιση και αυτή εξαφανίστηκε

Στην Ελλάδα της κρίσης η καταγγελία δανείου και μάλιστα επιχείρησης ΜΜΕ εχει πάψει πια να αποτελεί είδηση… Από αυτό όμως, μέχρι να σε ψάχνει και να σε παρακαλάει η τράπεζα προκειμένου να προχωρήσει σε ρύθμιση, ώστε να βοηθηθεί η επιχείρηση για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, υπάρχει τεράστια απόσταση… και επιπλέον σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συνήθη πρακτική!
Ο λόγος για την ιδιοκτησία της «Ναυτεμπορικής», που ως γνωστόν η Eurobank πριν ενάμιση μήνα κατήγγειλε δάνειο της επιχείρησης ύψους 6,5 εκ ευρώ, χωρίς να..

Εκτακτη Γενική Συνέλευση για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ

 Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, σήμερα Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017, στο Ξενοδοχείο “ROYAL OLYMPIC”, αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΑ», Αθανασίου Διάκου 28 (Στύλοι του Ολυμπίου Διός) και ώρα 12 μ., ώστε να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα για τη διάσωση του Οργανισμού και τη συνέχιση της λειτουργίας του.
Προς τούτο τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 6ωρης στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα την Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017, ημέρα πραγματοποίησης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ. Στη στάση εργασίας συμμετέχουν όλοι οι συντάκτες και οι διοικητικοί υπάλληλοι, που εργάζονται σε όλα τα ιδιωτικά, δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά)..

Ο Μάρης είναι ακόμα φιλοκυβερνητικός;

Μάλλον, κάποιοι έχουν μείνει λίγο πίσω. 
Έγραφαν το σαββατοκύριακο κάποιες μιντιακές στήλες ότι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάρης της 24Media "διατηρεί άριστες σχέσεις με το πρωθυπουργικό περιβάλλον".
Συμπλήρωναν δε ότι "το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει με άκρως θετικό μάτι" την πρόθεση του επιχειρηματία να αγοράσει στον πλειστηριασμό τον "Πήγασο".   
Είναι τόσο σίγουροι για τις "άριστες σχέσεις"; Μήπως, πρέπει να..

Το Τρίτο Πρόγραμμα τιμά τη μνήμη του Κώστα Μουρσελά

Το Τρίτο Πρόγραμμα τιμά τη μνήμη του πεζογράφου και θεατρικού συγγραφέα Κώστα Μουρσελά, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, με τη μετάδοση δύο θεατρικών του έργων.
Ειδικότερα, την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 και ώρα 14:00 μεταδίδεται το μονόπρακτο θεατρικό έργο «Άνθρωποι και άλογα». Πρόκειται για το πρώτο έργο του Μουρσελά για το θέατρο και παρουσιάστηκε πρώτη φορά ραδιοφωνικά το 1977 στο Δεύτερο Πρόγραμμα, σε σκηνοθεσία Στέφανου Ληναίου και πρόλογο του Κώστα Γεωργουσόπουλου. Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Θόδωρος Έξαρχος, Έλλη Φωτίου και Στέφανος Ληναίος.
Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 και ώρα 22:00, στο πλαίσιο της εκπομπής..

Ο Γιάννης Πετρίδης επιστρέφει στο Πρώτο Πρόγραμμα

Η μακροβιότερη εκπομπή στο Ελληνικό Ραδιόφωνο επιστρέφει «στο σπίτι της», από τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017.
Από το 1975 έως τον Ιούνιο 2013 ο Γιάννης Πετρίδης βρισκόταν στις συχνότητες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθημερινά «Από τις 4 στις 5» στο Πρώτο Πρόγραμμα.
Τέσσερα χρόνια μετά, ο Γιάννης Πετρίδης επιστρέφει στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε απόγευμα «Από τις 4 στις 5»..

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Ο Μάρης δείχνει ενδιαφέρον για τον «Πήγασο»

Σοβαρό ενδιαφέρον για την απόκτηση του «Πήγασου» της οικογένειας Μπόµπολα, τα περιουσιακά στοιχεία του οποίου αναµένεται να βγουν σε πλειστηριασµό στις 26 Ιουλίου, επιδεικνύει εσχάτως ο ∆ηµήτρης Μάρης.
Εκτός των τίτλων του «Εθνους», της «Ηµερησίας» κ.ά στο σχετικό πακέτο συµπεριλαµβάνεται και το 14% του Mega που έχει αποµείνει στον άλλοτε κραταιό όµιλο µετά την µεταβίβαση του 20% στην πλευρά Σαββίδη. Ωστόσο, η απόφαση του ΕΣΡ να προχωρήσει στον προσδιορισµό του αριθµού των αδειών δροµολογεί γενικότερες εξελίξεις. Η κυβέρνηση -κυρίως διά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής- µπαίνει εκ νέου στο παιχνίδι, επιθυµώντας εκτός των άλλων να έχει λόγο στις διεργασίες..

Στο σφυρί το «Έθνος» για 2,35 εκατ. ευρώ...

...και η «Ημερησία» για 476.000 ευρώ

Δύο ιστορικοί τίτλοι του ελληνικού Τύπου βγαίνουν σε πλειστηριασμό στις 26 Ιουλίου 2017 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των τραπεζών.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, το κυριακάτικο φύλλο της και πιθανότατα ο διαδικτυακός τόπος ethnos.gr θα πλειστηριαστούν στις 26 του μήνα με τιμή εκκίνησης τα 2.355.000 ευρώ
 Στην ίδια ημερομηνία, στον ίδιο πλειστηριασμό θα πουληθεί το καθημερινό φύλλο της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, το φύλλο του Σαββατοκύριακου και πιθανότατα το imerisia.gr έναντι..

Μπράβο σας. Μέσα η Ηριάννα, έξω οι πρεζέμποροι

Ο Λιακουνάκος, ο Εμμανουήλ των υποβρυχίων, ο Ρουπακιάς, ο εκδότης Ανδρουλιδάκης, ο, ο, ο.... Αποφυλακίστηκαν πριν δικαστούν γιατί έτσι αποφάσισε κάποιο Συμβούλιο κρίνοντας πως δεν είναι επικίνδυνοι ή πως έχουν μια ξαφνική αναπηρία που εμφανίστηκε σαν γρίπη.
Φυσικά δεν μπορούσε να συμβεί το ίδιο με την Ηριάννα ή με κάθε Ηριάννα, που δεν πληροί τις προϋποθέσεις αποφυλάκισης. Φυσικά και πάλι, δεν μιλάμε για τις νομικές προϋποθέσεις, αλλά γι αυτές που κατασκευάζονται ή που γίνονται λάστιχο. Υπάρχουν δύο δικαστές που προχθές ψήφισαν να αποφυλακιστεί ο καταδικασμένος για το NOOR 1 Μάκης Γιαννουσάκης, ενώ για τον άλλο κατάδικο και φίλο φίλων, τον Αιμίλιο Κοτσώνη, παρότι καταδικασμένος για τους 2,1 τόνους ηρωίνη, δεν τον χωρά η φυλακή.
Πρέπει να σταματήσει αυτή η κοροϊδία. Πρέπει να σταματήσουν και οι νομικές ερμηνείες,..

Απέρριψαν τις αιτήσεις της Ηριάννας και του Περικλή


Εν τω μεταξύ αυτός ο εισαγγελέας είναι ο ίδιος που το 2015 εισηγήθηκε την αποφυλάκιση των χρυσαυγιτών Νίκου Μιχαλολιάκου και Χρήστου Παππά, διότι δεν δεν υπήρχε λέει, κίνδυνος..

Μας λαχτάρησε αλλά επέστρεψε...

Στο γραφείο του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm επέστρεψε για λίγο ο γνωστός αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου μετά την πρόσφατη περιπέτεια υγείας του (είχε νοσηλευτεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μετά από καρδιακό επεισόδιο).
Ο Γεωργίου είδε τους συναδέλφους του στο ραδιόφωνο, τους αποχαιρέτησε για το καλοκαίρι και έδωσε ραντεβού για το φθινόπωρο, δεσμευόμενος ότι από Σεπτέμβρη θα είναι πάλι πίσω από το μικρόφωνο και θα συνομιλεί με τους ακροατές του σταθμού.
Ο διευθυντής του Real fm  Χρήστος Μπάρλας έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook,..

Πόσα χρήματα έπαιρνε ρε παιδιά ο Γιώργος Παπαδάκης...

...προτού του γίνει περικοπή 85% των απολαβών του;..

«Πόσα έπαιρνε ρε παιδιά ο Γιώργος Παπαδάκης του ΑΝΤ1 που του έγινε μείωση μισθού 85% και πάλι είναι σουπερ ευχαριστημένος;». Αυτό αναρωτήθηκε ο τηλεθεατής που άκουγε τον γνωστό παρουσιαστή σε συνέντευξη  στο Epsilon TV να αποκαλύπτει τη μεγάλη μείωση που του έγινε στις απολαβές του.
 «Μου έχει γίνει μείωση 80% με 85% στον μισθό. Το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό. Θα ήταν απαράδεκτο να διεκδικούσα χρήματα περισσότερα την εποχή της κρίσης» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαδάκης στο Epsilon.
Μάλιστα για να δείξει πόσο απλός είναι και πως δεν τον ενδιαφέρουν τα..