ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Κυρία Μπακογιάννη!.. Τι ντροπή!

«Δεν έχουνε ντροπή κύριε Τράγκα, οι άνθρωποι δεν έχουν ντροπή» αναφώνησε η Ντόρα Μπακογιάννη στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» που ως γνωστόν δεν ανήκει αλλά απλά στηρίζει τον κουμπάρο της και πρόεδρο του Ολυμπιακού που ετοιμάζεται να αγοράσει τηλεοπτικό κανάλι χωρίς φυσικά να στηλιτεύεται αυτή η πρόθεση -όπως στην περίπτωση Σαββίδη- από την οικογένεια Μητσοτάκη.
Ήταν αρκετά χρόνια πριν στον τηλεοπτικό «Σκάι» όταν αναφωνούσε ο Τράγκας:
«Η Βαστίλη της φαμίλιας Μητσοτάκη επιτέλους έπεσε. Η ελπίδα και η αγάπη αυτής της χώρας για τα παιδιά της νίκησαν. Η λαϊκή οργή σάρωσε χθες τη διαβρωμένη και διεφθαρμένη οικογενειακή κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!». Αυτά την επομένη που έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη λόγω Αντώνη Σαμαρά.
Μόλις το 2016 και αφού ο (σημ. z: «γουρλομάτης και μπάμιας γερμανόφιλος» όπως τον..

Αντιπαραθέσεις...

Μάλλον περί βεντέτας πρόκειται, αφού στην υπόθεση εμπλέκεται κι ένας βέρος Κρητικός.
Ο λόγος για την αντιπαράθεση ανάμεσα στον εκδοτικό όμιλο του Γιάννη Κουρτάκη κι αυτόν του Γιάννη Φιλιππάκη. Μια αντιπαράθεση που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς μέσω δημοσιευμάτων που φιλοξενούνται στις εφημερίδες των δύο εκδοτών.
Σήμερα η εφημερίδα Δημοκρατία (του Γιάννη Φιλιππάκη) έχει στο πρωτοσέλιδό της φωτογραφία του Γιάννη Κουρτάκη και δίπλα τον τίτλο: "Τα 16.000 ευρώ του ΚΕΕΛΠΝΟ και το 1.000.000 στον Κουρτάκη! - Στοιχεία και ονόματα για το πάρτι που στήθηκε με τις διαφημιστικές καταχωρίσεις σε... απίθανα έντυπα και ιστοσελίδες".
Το (ανυπόγραφο) ρεπορτάζ στην εσωτερική σελίδα αναφέρει ότι ο εκδότης Κουρτάκης..

Κυριάκος σε Μπόμπολα: Ξέρω πού ανήκουν οι εφημερίδες σου

Με παρέμβαση Μητσοτάκη κατέρρευσε, η συμφωνία του επιχειρηματία και προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη με τον εκδότη Φώτη Μπόμπολα για εξαγορά του "Πήγασου". Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά στο πρωτοσέλιδό της και κάνει λόγο για τελεσίγραφο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Η εφημερίδα του Γιάννη Κουρτάκη ισχυρίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο µήνυµα τόσο προς την πλευρά του αφεντικού του «Πήγασου», Φώτη Μπόµπολα, όσο και προς την πλευρά των τραπεζών που χειρίζονται τα δάνεια του εκδοτικού ομίλου της Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου.
Τα Παραπολιτικά αναφέρονται και σε έναν "αποκαλυπτικό" διάλογο ανάμεσα..

Άστεγη η γενική διεύθυνση του MEGA!

Μέσα σε όλα που βιώνουν οι εργαζόμενοι του πρώην μεγάλου καναλιού… προχθές αποφασίστηκε ότι πρέπει να εγκαταλείψουν και το δεύτερο όροφο του κτιρίου της Μεσογείων που είναι η έδρα της εταιρίας.
Έτσι η γενική διεύθυνση, οι δημόσιες σχέσεις και κάποιες ακόμη υπηρεσίες του καναλιού που στεγάζονταν στο δεύτερο όροφο του κτιρίου… αναγκάστηκαν για λόγους οικονομίας να εγκαταλείψουν το συγκεκριμένο όροφο και να μεταφερθούν στον τέταρτο και να συγκατοικήσουν μαζί με το εμπορικό τμήμα.
Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά είναι ότι η μετακόμιση πραγματοποιήθηκε ομαλά, το τμήμα επικοινωνίας του σταθμού εγκαταστάθηκε στον..

Eνας «Χάρος» στη Βουλή

Στη φρουρά της Χρυσής Αυγής αστυνομικός καταδικασμένος για παρακρατική δράση - Τι αποκαλύπτει η Εφ.Συν.

Ο άνθρωπος στη φωτογραφία πίσω από τον Νίκο Μιχαλολιάκο έχει το παρατσούκλι «Χάρος» και δεν είναι άλλος από ένα εν ενεργεία στέλεχος της ΕΛΑΣ που κατέχει ηγετική θέση στη Χρυσή Αυγή. Εχει καταδικαστεί αμετάκλητα για τη βίαιη δράση του από το 1995 και θεωρείται σημερα πρόσωπο - κλειδί στους εσωτερικούς συσχετισμούς της ναζιστικής οργάνωσης.
Συγκεκριμένα ο «Χάρος» έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για τον άγριο τραυματισμό διαδηλώτριας, το 1995, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης, η οποία δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι πραγματοποιήθηκε με στόχο να καταγγείλει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Κι έχει ενδιαφέρον ότι τότε ο ίδιος ο δράστης δεν έδρασε καν με την ιδιότητα..

Ο Δ. Μανιάτης με εκπομπή στο νέο ραδιόφωνο της 24Media

Είναι από τις καλές περιπτώσεις στη δημοσιογραφία ο Δημήτρης Μανιάτης (φωτογραφία) από τα ΝΕΑ, από τα... νέα σχετικά πρόσωπα στο ραδιόφωνο (είχε κάνει παλιότερα σε City 99.5 και Βήμα FM). Ενα ωραίο ρίσκο θα λέγαμε για το διευθυντή του σταθμού Κώστα Αρβανίτη, να δούμε αν θα του βγει στο τέλος. Χρειάζεται νέο αίμα επιτέλους στα ερτζιανά.
Αρκετά αιρετικός, διαβασμένος και με άποψη, είναι από τους ελάχιστους αριστερούς δημοσιογράφους του ΔΟΛ (πώς τους ξέφυγε;). Ξεκινάει εκπομπές, καθημερινά 12 με 1 το μεσημέρι, πριν τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου (1 με 2). Και μια και μιλάμε για καινούργιο αίμα, προσθέστε τη Νίκη Μπάκουλη (πρωινά 6-7) και τον Ηλία Αναστασιάδη σε ιδιαίτερες εκπομπές. Και οι δυο τους προέρχονται από τα sites της 24 Media.
Ενα ακόμα από τα ονόματα που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα (βετεράνος αυτός) είναι..

24ωρη απεργία την Τρίτη σε όλα τα ΜΜΕ

Ανακοίνωση
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων** στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση και στο πλαίσιο της απεργιακής πανελλαδικής πανεργατικής κινητοποίησης, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τρίτης, 16 Μαΐου 2017 έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 17 Μαΐου 2017 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι του σκληρά δοκιμαζόμενου εργατικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας..

Ο ταραγμένος Μάης του Τύπου

Η πτώση των κυκλοφοριών και η  «εξαφάνιση των ειδών» στις ελληνικές εφημερίδες 

 Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης
 
Τον περασμένο Δεκέμβρη, με τις απεργίες που είχαν ξεσπάσει, ανησυχούσαμε για τις σεισμικές δονήσεις στη Μιχαλακοπούλου –φυσικά και εξακολουθούμε να ανησυχούμε. Τον ταραγμένο Μάη που διανύουμε ανησυχούμε για τις απεργιακές αναταράξεις στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου. Και στις δυο περιπτώσεις ο κόσμος της Ενημέρωσης –φυσικά και αυτός που δεν βρίσκεται στις ναυαρχίδες που κλυδωνίζονται– νιώθει τον ιδρώτα τής ανασφάλειας που σταλάζουν δυο γιγάντιοι οργανισμοί: ο ΔΟΛ και ο Πήγασος. Και στις δυο περιπτώσεις, με τις απεργίες απουσίασαν από τα μανταλάκια των περιπτέρων..

Η απορία ενός άπιστου Θωμά

Με κοινό δελτίο τύπου των EUROBANK & ALPHA BANK, πληροφορηθήκαμε την Πέμπτη πως οι δύο τράπεζες ετοιμάζονται να πουλήσουν τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια σε ένα εταιρικό σχήμα που περιλαμβάνει την γνωστή επενδυτική εταιρεία Pillarstone της KKR Finance.
Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου είναι η πληροφορία πως εκπρόσωπος επικοινωνίας του fund στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Θωμά Βαρβιτσιώτη, αδερφό του βουλευτή της ΝΔ που σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, έχει αναλάβει στρατηγική θέση και στην επικοινωνιακή ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας, αντιμετωπίζουμε το εξής παράδοξο. Την ώρα..

Ο Μπόμπολας στύλωσε τα πόδια...

Κινητοποιήσεων συνέχεια στον Πήγασο με τους εργαζόμενους του Μπόμπολα να το «τραβάνε» μέχρι να πληρωθούν και το αφεντικό να έχει στυλώσει τα πόδια. Ετσι τα  Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ και αποφάσισαν την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας, από τις 06:00 της Κυριακής, 14 Μαΐου έως τις 06:00 της Δευτέρας, 15 Μαΐου.
Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών, που οφείλει ο Όμιλος των εκδοτικών επιχειρήσεων Μπόμπολα στους εργαζόμενους  απαιτούν τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική..

24ωρη απεργία στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» προχωρούν σε 24ωρη απεργία διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δύο μηνών.
Συγκεκριμένα τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ  αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για όλους τους δημοσιογράφους,  τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», από τις 6 π.μ. της Δευτέρας, 15 Μαΐου έως τις 6 π.μ. της Τρίτης, 16 Μαΐου 2017.
Η απεργία πραγματοποιείται για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών δύο μηνών στους συναδέλφους.
Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι της Αυγής βρίσκονται σε ετοιμότητα, προειδοποιώντας ότι τυχόν..

H «ηχώ των καναλαρχών» ξαναχτύπησε

Λάβαμε και δημοσιεύουμε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με το ΕΣΡ:
H «ηχώ των καναλαρχών» ξαναχτύπησε. Το κόμμα που είναι υπεύθυνο για τα 30 χρόνια τηλεοπτικής ανομίας, το κόμμα του Κήρυκα Χανίων, το κόμμα της Siemens και των τηλεφωνικών κέντρων προφανώς δεν δικαιούται να εγκαλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την πρώτη κυβέρνηση με πολιτική βούληση να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο..

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Το Ανάξιον Εστί του Θάνου Τζήμερου

Όταν το είδωλο των Φιλελέδων επιδεικνύει τον ανδρισμό του

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Έγραφα πριν από δυο μέρες για τις διαφορές μεταξύ Φιλελεύθερων και Φιλελέδων και πριν καν στεγνώσουν τα bits στην οθόνη του κομπιούτερ ήρθε ο Θάνος Τζήμερος να με δικαιώσει. Με θλιβερό, θλιβερότατο τρόπο, με τον χθεσινό ξυλοδαρμό περιφερειακής συμβούλου του ΚΚΕ μπροστά στα μάτια δεκάδων μαρτύρων. Τον οποίο ξυλοδαρμό τον αρνείται βεβαίως, με επιχειρήματα κάτι παραπάνω από σαθρά. Σαθρά και κατάπτυστα, όπως εκείνο το «μου επιτέθηκε πρώτη με τα χαρτιά που κρατούσε στο χέρι» που είχε πει ο Κασιδιάρης για τη Λιάνα Κανέλλη. Και δεν ήξερες..

O πειρασμός του Γιάννη Πρετεντέρη

Eμβληματικός ο Γιάννης Πρετεντέρης. Και αξιοχειροκροτούμενος, υπό την έννοια ότι παρόλο που περπατάει στην ηλικία της συνταξιοδότησης, δεν αφαιρεί από τον εαυτό του το δικαίωμα να γράφει, να κριτικάρει, να παρεμβαίνει να καθοδηγεί.
Ο άνθρωπος που, ως κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του Mega… μεγάλωσε ολόκληρες γενιές με τα επιχειρήματα που άρθρωνε, πάντα με πρόσημο “προοδευτικό”, στηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ, τον Κώστα Σημίτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πολεμώντας μονάχα τον Γιώργο Παπανδρέου και κριτικάροντας σήμερα τη Φώφη Γεννηματά, τα τελευταία χρόνια μετακόμισε περισσότερο… δεξιά.
Κυρίως επί ηγεσίας Αντώνη Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και με τον σημερινό πρόεδρο..

Τρυφερές, αγνώστων, ενστάσεις...

Γράφει ο Γιώργος Σταματόπουλος

Στον σταθμό Βικτώρια του ηλεκτρικού, χθες το απόγευμα. Καταπονημένος από τις πρωινές ιατρικές εξετάσεις περιμένω το τρένο ατενίζοντας το κενό - τι άλλο, τέτοιες ώρες; Με πλησιάζει αίφνης χαμογελαστός νεαρός· ευγενική φυσιογνωμία, συμπαθητικός με την πρώτη ματιά. Μου λέει, χωρίς να μασάει τα λόγια του: «Είστε πολύ σκληρός με την κυβέρνηση, αλλά καλά κάνετε».
Οικειωμένος με τέτοιες προσεγγίσεις, ερωτώ, κάπως αμήχανα (όπως πάντα): «Γιατί μου το λέτε; Υπονοείτε ότι θα επιθυμούσατε να είμαι λιγότερο σκληρός;». Χαμογελά:..

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Σία, πότε;..

Υπέρ του ΕΣΡ -που έχει δείξει μια απαράμιλλη κωλυσιεργία στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών- ο ΣΚΑΪ. Η παρουσιάστρια Σία Κοσιώνη μάλιστα χρησιμοποίησε την πομπώδη φράση "στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ο αριθμός 4. Για 11 άδειες μιλάει το ΕΣΡ".
Μόνο που δεν μιλάει. Ούτε απόφαση έχει πάρει ούτε συγκροτημένη άποψη για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών έχει. Ο Ροδόλφος Μορώνης μόνο έχει προτείνει έναν αριθμό από 9 έως 11 (Πανελλήνιας εμβέλειας, θεματικές κλπ). Αλλά πότε;
Το ταχύτερον δυνατόν, λέει το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Μόνο που δεν πείθει κανέναν για το "ταχύτερον", καθώς έχουν περάσει τόσοι μήνες κι έχει δείξει μια ασυγχώρητη κωλυσιεργία για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων στον τηλεοπτικό..

Το ψήφισμα των εργαζομένων στον «Πήγασο»

Δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες του ομίλου Μπόμπολα (Εθνος, Ημερησία, Goal News κλπ) μέχρι και την Δευτέρα καθώς οι συνεργαζόμενες Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου αποφάσισαν την κήρυξη νέας 48ωρης απερ­γίας στον «Πήγασο», από τις 06:00 της Παρασκευής έως τις 06:00 της Κυριακής. Οι εργαζόμενοι στον μιντιακό όμιλο του Φώτη Μπόμπολα κατά την σημερινή γενική τους συνέλευση έβγαλαν ψήφισμα στο οποίο αναφέρουν:
 “Οι εργαζόμενοι στον «Πήγασο» κατά την διάρκεια της σημερινής, μαζικής συνέλευσης στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, που έγινε στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ:
Την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
Μας οφείλονται δεδουλευμένα πέντε μηνών, ενώ οι συνεχείς διαβεβαιώσεις για κλείσιμο της..

Ο «σεσημασμένος» Τζήμερος χτύπησε περιφερειακή σύμβουλο

BINTEO

Ο Θάνος Τζήμερος ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια του περιφερειακού Συμβουλίου, δεν έσκισε μόνο αφίσες που βρίσκονταν στην αίθουσα αλλά χειροδίκησε σε βάρος της συμουλου του ΚΚΕ Αλεξάνδρας Μπαλού.
Το σοβαρότατο περιστατικό κατήγγειλε αρχικά ο πρωην δημοσιογράφος και αντιπεριφερειάρχης Γιώγος Καραμέρος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter
Λίγο αργότερα έγινε γνωστό, πάλι με tweet του Γ. Καραμέρου, ότι ο Θάνος Τζήμερος, μετά την πράξη του, αποβλήθηκε από το Συμβούλιο.
Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την άθλια και θρασύδειλη συμπεριφορά του Τζήμερου:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την άθλια και θρασύδειλη συμπεριφορά του γνωστού φασιστοειδούς..

Η σύσκεψη στελεχών με τα τζατζικοκρεμμυδάτα σουβλάκια...

N. Aγγελίδης - Ν. Γεωργιάδης
...και ο Νίκος Γεωργιάδης - Μια απάντηση του Ν. Αγγελίδη για το άρθρο στην Athens Voice

Ήταν πολύ ρετρό η εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης. Ο εκφωνητής παρέπεμπε στις αλήστου μνήμης εποχές της μαυρόασπρης τηλεοπτικής δραστηριότητας της Ανατολικής Γερμανίας του μακαρίτη Έριχ Χόνεκερ. Με στόμφο αριστερής ταξικής ταυτότητας ο άτυχος συνάδελφος απήγγειλε το ποιηματάκι: «Ο εκπρόσωπος των τραπεζικών συμφερόντων... κ.λπ. κ.λπ. κέρδισε τον Β' γύρο στη Γαλλία... κ.λπ. κ.λπ.». Κάποια στιγμή πολύ αργότερα, όταν αυτό το παιδί αναλογιστεί το ρόλο που διαδραματίζει, μπορεί και να ξεσπάσει σε γέλια οικτίροντας τον εαυτό του. Μπορεί και όχι. Διότι το αφεντικό του, ο Νίκος ο Παππάς, τον κάλυψε.(...)
Τα παραπάνω έγραφε ο δημοσιογράφος Νίκος Γεωργιάδης στην Athens Voice φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα τον συνάδελφό του στην ΕΡΤ Νίκο Αγγελίδη (δείτε ΕΔΩ σχετικά για την υπόθεση). Ο τελευταίος απάντησε άμεσα μέσω του fb αναφέροντας μια ιστορία για το πως γνώρισε τον..

Απεργίες μέχρι τη Δευτέρα στου Μπόμπολα

Tη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον εκδοτικό όμιλο «Πήγασος» (Εθνος, Ημερησία, Goal News «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr» κ.α.)  Με σημερινή απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων οι απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, θα συνεχιστουν μέχρι και τη Δευτέρα 15 Μαΐου με 24ωρες επαναλαμβανόμενες. Θυμίζουμε ότι στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα τουλάχιστον πέντε μηνών.
***
Στον διαδικτυακό αέρα είναι από σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» που αρχικά και σε δοκιμαστικό στάδιο, περιλαμβάνει μόνο ειδήσεις που έχουν δημοσιευτεί στην έντυπη έκδοση. Στην Κανάρη 1..

Αθώος ο Δημήτρης Καμαρινόπουλος

ΕΤΕΡ: Οι συνδικαλιστικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται!

Πανηγυρικά αθώος κρίθηκε από το Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), Δημήτρης Καμαρινόπουλος.
Πρόεδρος και Εισαγγελέας απέρριψαν τις κατηγορίες του φυγόδικου εργοδότη της Flash Α.Ε. για το αδίκημα της «δυσφήμισης ανώνυμης εταιρείας» και δέχτηκαν πως η δίωξη του ήταν απότοκο της έντονης συνδικαλιστικής δράσης της Ε.Τ.Ε.Ρ. και του πρώην προέδρου της και στόχο είχε να μας τρομοκρατήσει και να εμποδίσει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ιστορικού ραδιοσταθμού. Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε πως μόνο «δυσφημιστικά» δεν..

Αθήνα 2017: Βόθρος ή Διαμαντόπετρα;

Πάμε άλλη μια φορά με τα παραμυθάκια της ευταξίας και της ευνομίας

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Είναι μια απ’ αυτές τις μέρες. Μια μέρα με καυγάδες στη Χαριλάου Τρικούπη και εντολή «έξωσης» στον Ξεκαλάκη. Όπου ενημερώθηκε ο πρώην γραμματεύς του Κόμματος (συγγνώμη του Κινήματος) ότι πρέπει να εγκαταλείψει το γραφείο του στη Χαριλάου Τρικούπη διότι δεν είναι πλέον γραμματέας. Κι απάντησε εκείνος ότι ως την ώρα που θα γίνει το συνέδριο αυτός είναι ο γραμματέας και δεν είναι κανένας άλλος και δεν βγαίνει απ’ την πόρτα δεν πα’ να του στείλουν το φάντασμα του Σάκη Καράγιωργα να..

Θ. Μαργαρίτης: Κρίμα φιλαράκια της Αυγής...

Στην εφημερίδα Αυγή για σχόλιό της σχετικά με την πολιτική του διαδρομή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), απάντησε ο Θόδωρος Μαργαρίτης μέσω fb, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να σέβονται τις ιστορικές διαδρομές των ανθρώπων.
Αναλυτικά η απάντηση του Θ. Μαργαρίτη:
"Η ΑΥΓΗ σήμερα ανάλαβε (από στενόμυαλο κομματικό καθήκον) να μου επιτεθεί χοντροκομμένα για την χθεσινή κόντρα μου με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βέττα στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ
Να μου επιτεθεί με απαράδεκτο τρόπο...
Κρίμα φιλαράκια της ΑΥΓΗΣ. Για ρωτήστε λοιπόν τους πολιτικούς σας προϊστάμενους..

«Οχι» Κοντοµηνά σε συµπόρευση µε Ιβάν

Μπορεί τις τελευταίες ηµέρες να είχαν διαρρεύσει από συγκεκριµένες πηγές πληροφορίες περί επικείµενου deal µεταξύ ∆ηµήτρη Κοντοµηνά και Ιβάν Σαββίδη για την εµπλοκή του δεύτερου στο µετοχικό σχήµα του Alpha, ωστόσο η αλήθεια είναι πως κάθε άλλο παρά υπάρχει συµφωνία στα σκαριά µεταξύ των δύο επιχειρηµατιών, όπως υποστήριζαν τα σχετικά σενάρια.
Προφανώς, επρόκειτο -µέχρι νεωτέρας τουλάχιστον για την αποτύπωση των επιθυµιών ορισµένων κοινών συνοµιλητών των δύο ανδρών, που όµως δεν είναι αρκετές για να οδηγήσουν σε επιχειρηµατικό γάµο. Kεντρικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια επαναπροσέγγισης των δύο πλευρών διαδραµάτισε ο..

Κυριάκος Μακρόν - Μητσοτάκης

Τα κατά συνθήκη ψεύδη που υποκρύπτονται στις λέξεις μιας δήλωσης του αρχηγού της ΝΔ

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής

«Η Ευρώπη αλλάζει, ο λαϊκισμός γνωρίζει ήττα, είτε στην ακροδεξιά είτε στην ακροαριστερή εκδοχή της», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.
Το είπε επιχειρώντας τον συσχετισμό των γαλλικών εξελίξεων με πιθανές εξελίξεις στη χώρα μας, αλλά αυτό που πέτυχε ήταν μια ανορθογραφία. Και ως προς την κυριολεξία της έννοιας, (είπε «στην εκδοχή της» αντί «στην εκδοχή του»), και ως προς την μεταφορά της, αφού αυτό που..

Θα μου πεις εσύ, εμένα;..

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χθες το πρωί στον ΣΚΑΪ πήρε το αριστερόμετρο για να επαναφέρει στη θέση του τον Δ. Βέττα,.
«Αφήστε! Θα μου δώσετε μαθήματα εσείς για την Αριστερά;» είπε ο Θ. Μαργαρίτης με τη γνωστή πολιτική πορεία, από το Συνασπισμό στη ΔΗΜ.ΑΡ. για να καταλήξει στο ΠΑΣΟΚ. 
Λογικό να νιώθει πληγωμένος, αφού δεν ευοδώθηκαν οι πολιτικές επιλογές του και τα κόμματα που μεταπήδησε κατακρημνίστηκαν από την εξουσία.
Απορίας άξιον που θεωρεί ότι υπηρετεί την..

Παππάς: Ξεκινήστε τις διαδικασίες για τις τηλεοπτικές άδειες!

Μήνυμα προς το ΕΣΡ

Tην επίσπευση των διαδικασιών διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών ζήτησε ο Νίκος Παππάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου.
Λίγο πριν την ακρόαση της ηγεσίας του ΕΣΡ από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έθεσε το πλαίσιο της συζήτησης λέγοντας:  «Αν θέλω να στείλω ένα μήνυμα είναι πως τα πάντα είναι έτοιμα, ξεκινήστε!». Επισήμανε δε ότι από την πλευρά της πολιτείας έχουν επιλυθεί όλα τα τεχνικά ζητήματα και υφίσταται η τεχνογνωσία για την διενέργεια διαγωνισμών και δημοπρασιών.
«Υπάρχουν τα πάντα στη θέση τους για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός. Εμείς απευθυνθήκαμε στο

Survivor βαρόνων για Mega, ΔΟΛ, Πήγασο

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Survivor βαρόνων για Mega, ΔΟΛ, Πήγασο» και αναλυτικό – αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την επιχειρηματική κυριαρχία στο μιντιακό τοπίο και την ασυλία των τραπεζών για τη ρύθμιση των θαλασσοδανείων, κυκλοφορεί το «ΠΟΝΤΙΚΙ» την Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017
Στο «Ποντίκι» μπορείτε επίσης να διαβάσετε:
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Τελευταίο κατοστάρι στην κούρσα για ρύθμιση χρέους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Οριστικά στο καναβάτσο η μεσαία τάξη
ΤΟΥΡΚΙΑ: Κούρδοι-διαφθορά δυναμιτίζουν τις σχέσεις τους..

Η Espresso αλλάζει πρόσωπο!

Από το Σάββατο 13 Μαΐου κυκλοφορεί με νέο σχεδιασμό

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Η Espresso από το Σάββατο 13 Μαΐου αλλάζει πρόσωπο και κυκλοφορεί με νέο σχεδιασμό. Η Espresso, από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της πριν από 16 χρόνια (!), τάραξε τα νερά στον χώρο του ημερήσιου Τύπου και τα πρωτότυπα θέματά της άνοιξαν νέους ορίζοντες στον χώρο των ΜΜΕ..

Φιλελεύθεροι εναντίον Φιλελέδων

10 + 1 διαφορές που τους ξεχωρίζουν δραματικά

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Έγραφα τις προάλλες για τους Φιλελέδες στη χώρα μας και μου γκρινιάξανε διάφοροι και διάφορες του Φιλελεύθερου χώρου. Γιατί τους την πέφτω, γιατί τους τη λέω, γιατί τέτοια εμπάθεια τέλος πάντων προς τα πρόσωπά τους. Και απαντούσα εγώ ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα ρε παιδιά, είναι άλλο. Ότι μπορεί να ομοιάζουν σε πρώτη ανάγνωση οι δύο πλευρές, εν τέλει όμως οι διαφορές τους είναι ουκ ολίγες. Ότι οι Φιλελεύθεροι έχουν πολλά πράγματα για τα οποία μπορούν να υπερηφανεύονται, ενώ οι Φιλελέδες ούτε ένα. Και πάει λέγοντας…

«Σίγησαν» τα Μέσα του Μπόμπολα

Xωρίς το Εθνος, την Ημερησία και το Goal News σήμερα τα περίπτερα μετά την 48ωρη απεργία των εργαζομένων στις προαναφερθείσες εφημερίδες.
Επίσης οι ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και «caranddriver.gr» δεν ενημερώνονται από χθες το πρωί.
Η απεργία αποφασίστηκε από τα Διοικητικά Συμβούλια ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΠΗΤ, ΠΕΛ και ΕΦΕ, καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία, αφενός τους οφείλει..

«Οι σπόροι της ελευθερίας» στο Αντιδραστήριο της ΕΡΤ3

Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος με τίτλο «Οι σπόροι της ελευθερίας», με αφορμή τη 17 η Γιορτή Σπόρων της Εναλλακτικής Κοινότητας «Πελίτι», παρουσιάζει η εκπομπή «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3 την Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017, στις 20:00.
Μια γιορτή της εναλλακτικής κοινότητας «Πελίτι» για την ελευθερία των σπόρων, φέρνει κοντά κινήματα και ακτιβιστές από όλο τον κόσμο.
Αγρότες από τη δυτική Αφρική παρουσιάζουν στην εκπομπή, πώς με την αυτοοργάνωση και τους παραδοσιακούς σπόρους, επιβιώνουν και «απελευθερώνουν τη γη τους από τις πολυεθνικές..

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ποιος εκβιάζει τον διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα»

Π. Λάμψιας: Οποιος προσπαθήσει να αλλάξει τον ΔΟΛ θα τον καταστρέψει
 
«Δεχόμαστε απίστευτους εκβιασμούς. Η κυβέρνηση δεν θέλει τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ανοικτό. Αν κάποιος ρισκάρει, βάλει τα λεφτά του και μετά θέλει να μετατρέψει τον ΔΟΛ σε κάτι άλλο από αυτό που είναι τότε θα τα έχει πετάξει». Αυτά τόνισε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και στην εκπομπή ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ με τη Νόνη Καραγιάννη, ο διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Παναγιώτης Λάμψιας.
Σταχυολογούμε από το δελτίο τύπου του ραδιοσταθμού:..

Χαμηλές πτήσεις για τα κυριακάτικα

Tι πούλησαν οι εφημερίδες - Συγκριτικοί πίνακες

Βουτιά στις κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή. Πανελλαδικά και στο σύνολό τους οι πολιτικές (γενικού περιεχομένου) εφημερίδες πούλησαν 41.330 φύλλα λιγότερα σε σχέση με το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Ολα ανεξαιρέτως τα κυριακάτικα φύλλα παρουσίασαν πτώση στις πωλήσεις τους. Ανοδο την Κυριακή σημείωσαν μόνο οι αθλητικές εφημερίδες.
Παραθέτουμε συγκριτικούς πίνακες με τις κυκλοφορίες των κυριακάτικων από όπου απουσιάζουν αυτές της Καθημερινής και της Real News, οι ιδιοκτήτες των οποίων αρνούνται την δημοσιοποίηση του αριθμού των πωλήσεών τους:..

Προσοχή στον βάλτο

Η αντιπολίτευση με κέρατα, στην οποία έχει οδηγήσει την αφηνιασμένη Ν.Δ. του ο Κυριάκος, προκαλεί, όπως είναι φυσικό, πολλά θύματα. Ανάμεσά τους αριθμοί, πλεονάσματα, ελλείμματα, ιδέες, η εικόνα της οικονομίας, ακόμα και η εικόνα της χώρας. Και είναι αλήθεια ότι η αλήθεια αποτελεί τον πρώτο στόχο και το πρώτο θύμα των κεράτων του Μητσοτάκη. Είτε αυτή αφορά σε μείζονα θέματα, όπως οι προοπτικές της Ελλάδας, είτε σε, ας τα πούμε, ήσσονα -άκρως σοβαρά όμως- όπως οι επιμέρους δεσμεύσεις από τη συμφωνία για την αξιολόγηση, κάποιες ρυθμίσεις και τροπολογίες που συναντούν αντιδράσεις και λοιπά.
Έτσι πάει η υπόθεση, εδώ και καιρό. Της τα φόρεσε της Ν.Δ. ο αρχηγός τα κέρατα και δεν γίνεται..

Εισαγγελική πρόταση να παραπεμφθεί σε δίκη η Σαββαΐδου

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προτείνεται να παραπεμφθεί η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου.
Ειδικότερα, η εισαγγελέας Εφετών, Μ. Γκανέ προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη η Σαββαΐδου, κατηγορούμενη για το αδίκημα (κακουργηματικού χαρακτήρα) της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.
Τον τελικό λόγο έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί τελικά αν πράγματι η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα παραπεμφθεί σε δίκη ή όχι.
Η υπόθεση αφορά την απόφαση Σαββαΐδου για επανέλεγχο προστίμων ύψους 78 εκατ. ευρώ..

Tι κρύβει το νούμερο 1028

Διαβάζω στα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο ένα που αφορά τη μείωση των συμβασιούχων στο δημόσιο κατά 1028 άτομα, μέχρι το τέλος του 2019. Γιατί όμως 1028; Γιατί όχι 1000 ή 900 ή 1100; Πως βγήκε αυτό το νούμερο; Είναι αποτέλεσμα κάποιας σύνθετης εξίσωσης που ανακάλυψαν οι πάντα επιβεβαιωμένοι στις προβλέψεις τους, οικονομολόγοι του ΔΝΤ που αποκαλύπτει με ακρίβεια δεκαδικού ψηφίου, πόσοι συμβασιούχοι πρέπει να απολυθούν ώστε να γίνει το χρέος βιώσιμο; Στηρίζεται σε κάποια περίπλοκη θεωρία της Σχολής του Σικάγου που συσχετίζει τους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ με τους ρυθμούς μείωσης των συμβασιούχων καθαριστών ή νοσοκόμων;..

«Σύνορο» αγάπης στην πλατεία Καρύτση

Ο ζωγράφος και φωτογράφος Νικήτας Καραγιάννης εκθέτει πρόσφατη δουλειά του στην Blue Rose Gallery, το ολοκαίνουργιο μπαρ / γκαλερί με θέα την πλατεία του Αγίου Γεωργίου Καρύκη
Τείχη, συρματοπλέγματα, απαγορεύσεις. Η οδύσσεια προσφύγων και μεταναστών τα τελευταία χρόνια αποκαλύπτει την άλλη όψη του κόσμου. Μια  όψη που περιγράφεται με τις λέξεις φόβος, αποκλεισμός, σύνορο.
Ο Νικήτας Καραγιάννης, ταλαντούχος ζωγράφος και φωτογράφος με συμμετοχές σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Λος Άντζελες, Μαϊάμι), αναζητεί εξόδους διαφυγής από τα τείχη που..

Φοιτητικό «τρολάρισμα»

Αφίσα στην οποία εμφανίζει με μορφή ζόμπι τη Φώφη Γεννηματά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου κυκλοφόρησε η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (η φοιτητική παράταξη της ΚΝΕ) εν όψει των φοιτητικών εκλογών, προκαλώντας την αντίδραση της ΠΑΣΠ (φοιτητική παράταξη της Ν. ΠΑΣΟΚ).
Η έμπνευση για την αφίσα προέρχεται από τη δημοφιλή ξένη σειρά τρόμου «Walking Dead», που παραφράστηκε σε «ΠΑΣΟΚing Dead» με λεζάντα όπως «Μην τους αναστήσεις, στις φοιτητικές εκλογές ψηφίζουμε Πανσπουδαστική ΚΣ».
Αρχικά κάποιοι θεώρησαν ότι πρόκειται περί προβοκάτσιας..

Ευκαιρία για αντιπολίτευση της προκοπής

Τώρα που πάμε για διετία με ήρεμα νερά και ελάχιστες αναταράξεις

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Άντε να περάσει η μακρονίτιδα, να ασχοληθεί με τα του οίκου της η αντιπολίτευση. Διότι όσο κρατάει το μαγικό φίλτρο του Γαλάτη προέδρου, θα συνεχίζουν να μας πρήζουν διάφοροι και διάφορες. Ότι δηλαδή έναν τέτοιον χρειαζόμαστε κι εμείς, έναν τριανταεννιάχρονο λαμπερό, συγκροτημένο, σοβαρό, δίχως δεσμεύσεις κομματικές ή ιδεολογικές. Να μας σώσει απ’ τα κουμμούνια, τη φτώχεια, τον Ερντογάν, το δάκο, τη μελίγκρα, απ’ όλα τα δεινά του κόσμου τέλος πάντων. Έως κι ο Στέφανος Μάνος, αν έχετε Θεό, βγήκε από το..

Να εξοφληθεί άμεσα η μισθοδοσία του προσωπικού στον ΔΟΛ

Εξώδικο της ΕΠΗΕΑ κατά τραπεζών και Grant Thornton

Εξώδικο για τον ΔΟΛ έστειλε η Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ) σε τέσσερις τράπεζες (Αlpha, Πειραιώς, Εθνική Eurobank) καθώς και στην εταιρεία ορκωτών λογιστών Grant Thornton και την δικηγορικής εταιρεία  «Ανδρέας Αγγελίδης και Συνεργάτες». 
Με το εξώδικο η ΕΠΗΕΑ διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη και απάνθρωπη συμπεριφορά των πομολογιούχων δανειστών έναντι των εργαζομένων οι οποίοι με αυταπάρνηση, αφοσίωση και επαγγελματισμό συντηρούν τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του ΔΟΛ όντες απλήρωτοι..

Ωρα ευθύνης για το μέλλον της Αυγής

Οι (απλήρωτοι) εργαζόμενοι της εφημερίδας στηρίζουν την προσπάθεια επανεκκίνησης και ζητούν στήριξη από τον «ισχυρό μέτοχο»

Στο σχέδιο επανεκκίνησης της ΑΥΓΗΣ και τις καθυστερήσεις στην μισθοδοσία, αναφέρονται οι εργαζόμενοι  εκφράζοντας την αγωνία τους για το μέλλον της εφημερίδας. Οι εργαζόμενοι της Αυγής μέσω της γενικής τους συνέλευσης δηλώνουν ότι στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο το σχέδιο επανεκκίνησης της εφημερίδας που περιλαμβάνει τον ανασχεδιασμό της (διαβάστε ΕΔΩ τι έγραφαν οι zoornalistas) και την ενίσχυσή της με στόχο να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αναγνωστών της.
Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας Αυγή, στους οποίους οφείλονται τρία μηνιάτικα μόνο για το 2017..

Σκέφτεται να εγκαταλείψει τα ΜΜΕ

Μεγαλοεπιχειρηματίας βαρέθηκε, λέει, να ξοδεύει…

Συγκεκριμένα κέντρα που δεν είναι απαραιτήτως εχθρικά στον επιχειρηματία -και αυτός είναι ο λόγος που προβληματίζει- διοχετεύουν τις τελευταίες ημέρες πληροφορίες που τον θέλουν να βρίσκεται σε αποδρομή συνολικά, αλλά και ειδικά από τα ΜΜΕ!
Για την ακρίβεια τα τελευταία 24ωρα διοχετεύονται στην πολιτικό-μιντιακή «πιάτσα» πληροφορίες που περιγράφουν τον επιχειρηματία δυσαρεστημένο από τις εξελίξεις, απογοητευμένο από την κυβέρνηση, σκεπτικό, για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι δεν αποκλείεται να εγκαταλείψει τα πάντα -μεταξύ άλλων και τις επιχειρήσεις ΜΜΕ!..

Ο Ιβάν, ο ΠΑΟΚ και η Αθήνα

Αν η Θεσσαλονίκη χρειάζεται έναν δυνατό ΠΑΟΚ που πατάει στα πόδια του και δεν αιθεροβατεί, η Αθήνα τον χρειάζεται διπλά. Έναν ΠΑΟΚ που θα τραβήξει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά, θα το κάνει ισορροπημένο και θα περιορίσει τον υδροκεφαλισμό του.
Ο ΠΑΟΚ που αναδύεται είναι μια ελπίδα. Αρκεί να κυριαρχήσει σωστά. Χωρίς αντιγραφές αρρωστημένων προτύπων στις μεθοδεύσεις, στην επικοινωνία, στη ρητορική,  στη μεγαλοστομία.
Και, ακόμα, χωρίς τα σημάδια αλαζονείας που έδειξε με την τωρινή επιτυχία του. Μια αλαζονεία που χαρακτηρίζει ένα μεγάλο φάσμα ανθρώπων: από τον αρχηγό έως τους οπαδούς και από τους παράγοντες έως τον θεσσαλονικιώτικο Τύπο. Ο οποίος γίνεται σταυροφόρος της..

Πέστα ρε Πρετεντέρη!

Σωστές οι επισημάνσεις του Γιάννη Πρετεντέρη στο χθεσινό του άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για τη συνέντευξη του αμερικανού πρέσβη στο "ομόσταβλο" ΒΗΜΑ της Κυριακής.
Ο Πρετεντέρης γράφει μεταξύ άλλων:
«(..) Επειδή είμαστε Ελλάδα, και όχι Ουκρανία, όπου παλαιότερα θήτευσε επιτυχώς, δεν συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε ξένους διπλωμάτες στον σχολιασμό της πολιτικής.
Με άλλα λόγια, δεν περιμένουμε από κανέναν πρέσβη να δώσει οδηγίες ή ευλογίες στον Πρωθυπουργό τι να κάνει και τι να αφηγηθεί, όπως δεν περιμένουμε να κρίνει αν όσοι αντιπολιτεύονται τον Πρωθυπουργό το κάνουν σωστά ή λάθος (...)».
Ο Πρετεντέρης με αυτό τον τρόπο πέρα από την ευθεία ρήξη με την αμερικάνικη πρεσβεία,..

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Από σπου και σπου…

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Ζητούν απολύσεις δημοσιογράφων της ΕΡΤ επειδή δεν τους αρέσουν οι απόψεις τους.
Στοχοποιούν συγκεκριμένα πρόσωπα, (μεταξύ των οποίων και η αφεντιά μου επειδή λέει «διέγνωσαν» άσεμνη χειρονομία (!!!) κατά τη συνομιλία μας με τον Άδωνι - διαβάστε στους zoornalistas EΔΩ) και μοντάρουν στη γνωστή μονταζιέρα την οποία παρέλαβαν αυτούσια από την εποχή Μουρούτη, δηλώσεις, σχόλια και τοποθετήσεις συναδέλφων, με τρόπο αυθαίρετο και κυρίως διαστρεβλωτικό που εξυπηρετεί ημέτερα και υπηρετεί αλλότρια συμφέροντα…
Ο Νίκος Αγγελίδης στην πρωινή εκπομπή του στην ΕΡΤ τόλμησε να μεταφέρει- ως όφειλε άλλωστε- αναφορές του γαλλικού Τύπου και αρκετών διεθνών αναλυτών για τον Μακρόν..

«Ενας ακόμη οφειλέτης εκδότης, ετοιμάζεται να "προσλάβει" δημοσιογράφους»

Ηλίας Λιβάνης - Σεραφείμ Κοτρώτσος
"Ενας ακόμη οφειλέτης εκδότης, ετοιμάζεται να «προσλάβει» δημοσιογράφους. Η ΕΣΗΕΑ τι κάνει;" Με αυτό τον τίτλο -και με αφορμή την ανάρτησή μας για έκδοση κυριακάτικου φύλλου από τον Ηλία Λιβάνη- λάβαμε mail που υπογράφουν οι «Απλήρωτοι Εργαζόμενοι του Οίκου Λιβάνη».
Στο mail επισημαίνεται εκτός των άλλων ότι «ο κ. Ηλίας Λιβάνης, έχει οφειλές σε δεκάδες παλαιότερους συνεργάτες του από τις "Εικόνες" και τα άλλα εκδοτικά εγχειρήματα που κατά καιρούς έκανε».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:
"Πολύ καλά νέα κομίζετε στην πολύπαθη δημοσιογραφική πιάτσα για νέες δουλειές (δουλίες μήπως;) που ολοένα και «ξεφυτρώνουν» στον εργασιακό Μεσαίωνα των ΜΜΕ. Μάθαμε από τον έγκριτο ιστότοπό σας (ΕΔΩ) ότι την τελευταία Κυριακή του Μαΐου ο εκδότης κ. Ηλίας Λιβάνης, που ήταν υποψήφιος µε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας, την έχει «μαρκάρει» στο..

Απεργιακά ρολά στον Πήγασο για 48 ώρες

Σε 48ωρη απεργία, από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης,  έως τις 06:00 της Παρασκευής, προχωρούν όλοι οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικοί τύπου, λιθογράφοι και φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις του Ομίλου.
Η απεργία αποφασίστηκε από τα Διοικητικά Συμβούλια ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΠΗΤ, ΠΕΛ και ΕΦΕ, καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία, αφενός τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές πέντε μηνών, που αντιστοιχούν.. 

Μιντιακός «πόλεμος» σε κινούμενη άμμο

Με πρόσχημα τις οπαδικές αντιπαλότητες και ουσιαστικό επίδικο τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης από τους επιχειρηματίες-προέδρους μεγάλων ΠΑΕ, το νεφελώδες μιντιακό τοπίο μοιάζει διαρκώς με κινούμενη άμμο, με συμμαχίες που αλλάζουν μέρα με τη μέρα, την ώρα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξιφουλκούν σε πρώτο επίπεδο για την «εξυγίανση» του ποδοσφαίρου αλλά αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει είναι η περίφημη διαπλοκή, παλιά και ανερχόμενη.
Παραδοσιακοί μιντιάρχες, όπως ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Φώτης Μπόμπολας, και επίδοξοι νέοι παίκτες, όπως ο Ιβάν Σαββίδης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κλιμακώνουν τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις, άλλοτε πραγματικές, άλλοτε υποκριτικές, με την κυβέρνηση να πρέπει να λύσει το δυσεπίλυτο πρόβλημα της αναδιάρθρωσης χρεοκοπημένων..

Ο Γιάννης Αλαφούζος πλήρωσε 300 χιλιάρικα...

...και αποδεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί 
- Γιατί η Καθημερινή «κατέβασε» την είδηση

Περαιώθηκε ο φορολογικός έλεγχος του ιδοκτήτη του ΣΚΑΪ ΓιάννηΑλαφούζου από το ΚΕΦΟΜΕΠ και εξοφλήθηκε πλήρως το ποσό των 307.676,19, πλέον προσαυξήσεων που καταλογίστηκε
 Επίσης αποδεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί με τη διάταξη 128ΑΠ/28.4.2017 του Οικονομικού Εισαγγελέα.
Τον Αύγουστο του 2016 είχε κοινοποιηθεί στον Γιάννη Αλαφούζο, διάταξη του Οικονομικού Εισαγγελέα με την οποία του επιβλήθηκε η δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του και αίτημα παροχής στοιχείων για κινήσεις εισροών στους..