ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Οι Πόντιοι δεν ξεχνάνε αυτούς που τους πουλάνε…

«Όλοι οι βουλευτές της παράταξής μας που δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την κυβερνητική τροπολογία (σσ για ΣΕΚΑΠ - Σαββίδη) είναι απολύτως σύμφωνοι με τη θέση της ΝΔ σε αυτό το θέμα» δήλωνε αργά το ράδυ της Παρασκευής ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κ. Τσιάρας.
Η δήλωση Τσιάρα έγινε σε απάντηση επισημάνσεων που έκαναν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή σύμφωνα με τις οποίες έξι βουλευτές της ΝΔ που δεν ψήφισαν, πήραν «αποστάσεις ασφαλείας» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα της τροπολογίας.
Oι βουλευτές που δεν καταψήφισαν και δεν γνωστοποίησαν ούτε την πρόθεση ψήφου τους είναι οι:..

Η εξόντωση των χριστιανών σε μια κομμουνιστική χώρα

«Είμαστε υπό εξόντωση»! Για την ακρίβεια: «Υφιστάμεθα τέτοια πίεση, δεχόμαστε τέτοιο πόλεμο, που αισθανόμαστε ότι είμαστε υπό εξόντωση»!
Ποιοι οι πιεζόμενοι και πολεμώμενοι; Οι χριστιανοί, όπως μας λέει ο ποιμενάρχης τους.
Και τότε πού, σε ποια παλαιοκομμουνιστική ή αγριοϊσλαμιστική χώρα;
Σε χώρα όπου τίμιες ζώνες έβγαιναν περιοδεία κι έμπαιναν σε σπίτια ασθενούντων σοσιαλιστών πρωθυπουργών· όπου (όλο και συχνότερα πια) παρουσιάζουν αρμ! σε λείψανα αγίων και ιερές κανδήλες, όπου άλλες πομπές, αγήματα και μπάντες υποδέχονται ακόμα και αντίγραφα ιερών εικόνων· όπου βουλευτές όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων συναγωνίζονται σε μετάνοιες και σταυροκοπήματα, ποιος θα κρατήσει την εικόνα..

Απ' τα ψηλά στα χαμηλά κι απ' τα πολλά στα λίγα...

Αγωγή στη Δήμητρα Λιάνη. Άφησε τη μεζονέτα ερείπιο - Μετά την έξωση από την πολυτελή κατοικία των βορείων προαστίων, οι ιδιοκτήτες την κατηγορούν για φθορές. "Το σπίτι ήταν βανδαλισμένο" κατέθεσε μάρτυρας.
Τα παραπάνω γράφει η Αντωνία Ξυνού σε ρεπορτάζ στο news247, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων για το γνωστό «κωλόσπιτο»:
 Τα χρόνια της πολυτέλειας και της χλιδής φαίνεται πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τη Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου, η οποία εκτός από την "οικονομική της καταστροφή", την οποία επικαλείται, έχει να αντιμετωπίσει και το γεγονός ότι την χαρακτηρίζουν... τζαμπατζή, βάνδαλο και δύστροπη.

Στην πρώην αεροσυνοδό και μετέπειτα σύζυγο του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, όχι μόνο έγινε έξωση από την πολυτελή κατοικία της για χρέος ενοικίων ύψους..

Πίσω απ’ την πόρτα το καρφί

Γράφει ο Δημήτρης Ν. Μανιάτης*
 
Καταλαμβάνουν για μερικές ώρες παλιούς χώρους. Επανοικειοποιούνται γνωστά κεντρικά μέρη της πόλης με περφόρμανς ή παραστάσεις. Εισβάλλουν ή ξεναγούνται σε πλατείες, στέκια, εγκαταλειμμένα κτίρια. Πρόσφατα είδαμε μέχρι και θεματικό περίπατο ξενάγησης στα Εξάρχεια. Είναι προφανές: η πόλη δεν μας ανήκει και την ανακαλύπτουμε εκ νέου. Και οι καλλιτέχνες μοιάζουν εντελώς αποκομμένοι από την κοινωνία και με θόρυβο επιχειρούν να υπενθυμίσουν την παρουσία τους. Γιατί πώς αλλιώς να περιγράψεις ή να ερμηνεύσεις όλη αυτή την καταιγίδα δρωμένων, ακόμη και στην Πλατεία Ομονοίας ή σε ξεχασμένα καφενεία και σταθμούς;
Αν τίθεται ένα ζήτημα σήμερα για την τέχνη γενικά είναι η συζήτηση γύρω από τη λαϊκότητα..

Με Παπαδρόσο και Βερύκιο πορεύεται ο Κοντομηνάς...

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την Alpha Δορυφορική Τηλεόραση.
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Βασίλης Παπαδρόσος και αντιπρόεδρος ο.. Δήμος Βερύκιος! (έπιασαν τόπο τα δάκρυα -ΕΔΩ- και οι θυσίες).
Μέλη του είναι οι: Γιώργος Χριστοδούλου, Άννα Σούρπη, Δημήτρης Κούρεντας.
Ο Alpha (λέει η ανακοίνωση του Κοντομηνά) παραμένει δυναμικός στη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα, ενώ παράλληλα σχεδιάζει το μέλλον στηριζόμενος στο..

Χαρτζιλίκι πήραν οι εργαζόμενοι της Μιχαλακοπούλου

Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα για τους εργαζομένους που έχουν μείνει να στηρίζουν τον ΔΟΛ. Μετά την καταβολή δύο μηνιάτικων και την επιστροφή σε κάποια κανονικότητα, η έλευση του εκκαθαριστή σήμαινε νέο γύρο δυσκολιών για τους εργαζομένους της Μιχαλακοπούλου.
Αφού πέρασε ο Απρίλιος χωρίς να γίνει καμία καταβολή, οι εργαζόμενοι ανέμεναν ότι σήμερα θα πάρουν ένα 15νθημερο.
Τελικά αργά το απόγευμα της Παρασκευήςπληροφορήθηκαν ότι τελικά στους λογαριασμούς τους θα μπει ένα έναντι του έναντι! Δηλαδή οι τράπεζες αποφάσισαν να δώσουν..

Ενα μαγικό «τσιγγανάκι» σάρωσε το X-Factor

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

O Αλέξανδρος, ο μικρούλης Αλέξανδρος (μόλις 16 ετών) είναι ένας πιτσιρικάς Ρομά από τη Θεσσαλονίκη που κατέβηκε στην Αθήνα για να συμμετάσχει στις οντισιόν του X-Factor.
Και διάλεξε ο μπαγασάκος ένα τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη να πει, ένα κομμάτι για τη ξενιτιά.
Και το τραγούδησε με έναν τρόπο που πρέπει να έκανε πολύ κόσμο να δακρύσει βλέποντάς τον. Τους κριτές πάντως σίγουρα.
Να έχουμε τα παιδιά αυτά και την ίδια ώρα..

Μια επιστολή - ντοκουμέντο του Γιώργου Βότση

Γράφει ο Περικλής Κοροβέσης στην Εφημερίδα των Συντακτών:
Από τον παιδιόθεν φίλο και σύντροφο μιας ζωής, Γιώργο Βότση, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή που τη δημοσιεύουμε αυτούσια για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας δίνει.
ΥΓ. Αδερφέ μου Γιώργο,
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μας δίνεις. Κάποιες από αυτές αγνοούσα. Χούντα γαρ τότε, δεν τα λέγαμε και όλα. Αν και μια ζωή διαφωνούσαμε (αλλά σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει), ας προσθέσω μία ακόμη παρατήρηση. Η πρώτη σου παράγραφος ήταν περιττή. Αλλά δεν μπορούσα να γίνω λογοκριτής. Χαίρομαι που ξανάρχισες να δημοσιεύεις. Να περιμένουμε και άλλα;
-ακολουθεί η χειρόγραφη επιστολή-..

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Η κνίτισσα…

Όταν εμφανίζονται σε πρώτο πλάνο τα νέα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης*

Σήμερα το είχα σκοπό να κάτσω να γράψω γι’ αυτό το λουλούδι τον Μακρόν. Που είναι πλέον αναγκασμένοι οι Γάλλοι να τον ψηφίσουν, για να μην τους κάτσει στο σβέρκο η Λεπέν. Και άνευ απροόπτου συγκλονιστικού θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας και θα δρομολογήσει «μεταρρυθμίσεις» που θα ξηλώσουν κατακτήσεις εργατικές και κοινωνικές αιώνων ολόκληρων. Από την εποχή της επανάστασης, για να το πω με κάπως μεγαλύτερη ακρίβεια και να καταλαβαινόμαστε. Διότι αυτό που θέλει να κάνει ο Μακρόν είναι αφενός να επισημοποιήσει (να μπετονάρει που θα..

Επιχειρηματικά και άλλα κέντρα...

...επιδιώκουν να οδηγήσουν σε οικονομική ασφυξία τον ΔΟΛ,
θέλοντας να προκαλέσουν στάση πληρωμών για τη μισθοδοσία των εργαζομένων.
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που τονίζει:
Η Ενωση οφείλει να επαναλάβει προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τις Τράπεζες, αλλά και τον ειδικό διαχειριστή ότι, όπως ορίζει η απόφαση του Δικαστηρίου: «Η λειτουργία της επιχείρησης κατά τη διάρκεια της ειδικής εκκαθάρισης, αποτελεί βασική υποχρέωση του διορισθέντος Ειδικού Διαχειριστή και όχι ζήτημα αναγόμενο..

Στο γιουσουρούμ η ιστορία του ΔΟΛ

- Ποια ακίνητα και μεταφορικά μέσα του Οργανισμού τίθενται σε Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό 
- Εκατοντάδες τίτλοι και σήματα στο σφυρί

Αγόρασα σήμερα τα ΝΕΑ και ξεφυλλίζοντάς τα το μάτι έπεσε, ήθελε δεν ήθελε (τέσσερις σελίδες ήταν αυτές) στην πρόσκληση διενέργειας των δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών που αφορούν την πώληση του συνόλου του ενεργητικού του ΔΟΛ που έχει υπαχθεί στην έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης.
Είναι άλλο να το λες και άλλο να το βλέπεις τυπωμένο με την ψυχρή λογική των ορκωτών της GRANT THORNTON και των λοιπών δικηγορικών εταιρειών.
Σε πιάνει θλίψη να βλέπεις να βγαίνει στο σφυρί φάτσα-κάρτα η ιστορία και η διαδρομή ενός ιστορικού δημοσιογραφικού συγκροτήματος. Με εκατοντάδες τίτλους και σήματα, ακίνητα,..

Αιφνίδια εισαγγελική παρέμβαση για τον ΔΟΛ...

Μιχαλακοπούλου: Λίγη ντροπή!

Την οργή στελεχών και εργαζομένων του ΔΟΛ είχε προκαλέσει προ ημερών, άρθρο του επικεφαλής του ομίλου των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη σχετικά με τις οφειλές που έχει ο ΔΟΛ προς το ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
 Ο Κουρτάκης μάλιστα στο κείμενό του υπό τον τίτλο "Στάση πληρωμών σε Εφορία και Ταμεία από τον ΔΟΛ - Η παρασιτική λειτουργία του Οργανισμού αλλοιώνει τον ανταγωνισμό" ανέφερε χαρακηριστικά: «Οι τραπεζίτες, κατά πάσα πιθανότητα και ο εκκαθαριστής, βρίσκονται αντιμέτωποι με το κακουργηματικής μορφής αδίκημα της απιστίας, ειδικά αν χορηγηθεί..

Αντισυμβατικές επιλογές

Να πω μια σοβαρή κουβέντα που μου τριγυρνάει μέρες; Σιγά που δεν θα την πω.
Εσύ που κράζεις τους Μακρόν, στα σοβαρά τώρα νομίζεις ότι οι άνθρωποι που καταφέρνουν να βγάζουν πέρα στην καθημερινότητά τους τέτοιες αντισυμβατικές (αυτή είναι η λέξη, δεν υπάρχει άλλη) επιλογές κάθονται να ασχοληθούν με το τι λες εσύ, ή τους ταράζουν οι μαλακίες του καθενός;
Σίριουσλι;
Νομίζεις ότι υπάρχει οτιδήποτε που μπορείς να πεις στη γυναίκα του Μακρόν και να μην το χει ακούσει ήδη επί 500, από πίσω της, στη μούρη της, στα βλέμματα, στις αντιδράσεις, παντού

Σκέψεις (και) για ημερήσιο φύλλο από Βαξεβάνη

Μετά την έκδοση της κυριακάτικης εφηµερίδας «Documento», ο εκδότης του φύλλου, Κώστας Βαξεβάνης, φαίνεται ότι εξετάζει σοβαρά (και) το ενδεχόµενο της ηµερήσιας έκδοσης.
Ηδη, έχει κάνει κάποιες διερευνητικές επαφές, µε στόχο να βολιδοσκοπήσει αν υπάρχει χώρος για ένα νέο φύλλο. Με δεδοµένη την κυκλοφορία της κυριακάτικης έκδοσης, που δεν έχει προσφορές, ο δηµοσιογράφος πιστεύει ότι κάλλιστα µπορεί να κερδίσει χώρο και το ηµερήσιο φύλλο.
***
Σε προχωρηµένες συζητήσεις µε τον σύνδικο πτώχευσης του πιεστηρίου της «Μακεδονίας» βρίσκεται ο εκδότης της «∆ηµοκρατίας», Γιάννης Φιλιππάκης. Τόσο οι επαφές µε τον σύνδικο..

O Mπόμπολας και το «βαθύ λαρύγγι» του vima.gr

Δεν πρόλαβε o Φώτης Μπόμπολας να φύγει από το ραντεβού με τους τραπεζίτες και το "βαθύ λαρύγγι" του vima.gr έδωσε το... ρεπορτάζ. Πήρε το site την γραμμή και μας την μετέφερε. Οι τραπεζίτες εμφανίστηκαν αρνητικοί στο σχέδιο εξυγίανσης της "Πήγασος". Απορρίπτουν το κούρεμα των δανείων, με την ταυτόχρονη εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της εταιρείας από τον Ιβάν Σαββίδη και την διατήρηση του management από τον δεύτερο βασικό μέτοχο της εταιρείας, τον Φώτη Μπόμπολα.
Μπα; Δεν μας είπε το "λαρύγγι" του αγαπημένου των τραπεζών Συγκροτήματος ποιον θέλουν για το management της "Πήγασος"; Τον..

Άρες, μάρες και παντού Ζάρες, Σταύρο μου

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τοποθετείται για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και γράφει ότι δεν είναι δυνατόν να είναι ο τουρίστας σε νησί και να του λένε "κλείσαμε". Το ότι τα καταστήματα στις τουριστικές περιοχές είναι ανοιχτά όλες τις μέρες- και τις Κυριακές- κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, εδώ και δεκαετίες, δεν το πληροφορήθηκε ακόμα ο λαοφιλής ηγέτης.
Έχει βέβαια και ένα επιπλέον επιχείρημα. Ότι ο τουρίστας θέλει να ψωνίσει και στην Ερμού γιατί όπως είναι γνωστό κάποιος έρχεται στην Ελλάδα για να ανέβει στην Ακρόπολη, να χαρεί τις παραλίες και να αγοράσει σώβρακο από την Ερμού. Πεντήντα μέτρα πιο κάτω μπορεί να αγοράσει..

Στον έλεγχο του Ιβάν Σαββίδη περνά ο «Πήγασος»

Eφόσον η συμφωνία ολοκληρωθεί θα αποκτήσει και τον έλεγχο του Mega

του Στάθη Σχινά

Στον έλεγχο του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη περνά - σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τραπεζικές πηγές - ο εκδοτικός Όμιλος «Πήγασος» της οικογένειας Μπόμπολα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι τρεις πλευρές - Μπόμπολας, Σαββίδης, τράπεζες - έχουν συμφωνήσει σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της  υπερχρεωμένης «Πήγασος» που περιλαμβάνει:
1.Τη σημαντική αύξηση κεφαλαίου της εταιρίας Πήγασος μόνο με τη συμμετοχή της πλευράς Σαββίδη και με συνακόλουθη συρρίκνωση της συμμετοχής της οικογένειας Μπόμπολα
2.Την αναδιάρθρωση της επιχείρησης με βάση το άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα..

Στο δρόμο της... ανανέωσης tanea.gr

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ανανεώνεται και γίνεται πιο άμεση και λειτουργική για τους αναγνωστες με νέες στήλες, άρθρα και ειδήσεις με την αξιοπιστία της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας.
Η ανανεωμένη ομάδα της ιστοσελίδας υπο τη διεύθυνση ενός έμπειρου ''εφημεριδά'' του Γιάννη Ευτυχιάδη παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ κατάφερε να σχεδιάσει ένα νέο site που θα βγει τις επομενες ημερες στον...

Προδημοσίευση από το νέο βιβλίο του Βαρουφάκη στο TPP

«Adults in the Room» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη που κυκλοφορεί στα αγγλικά την Πέμπτη 4 Μαΐου και το ThePressProject εξασφάλισε αποκλειστική προδημοσίευσή από αυτό, την Παρασκευή 28 Απριλίου.
Τσίπρας, Σαγιάς, Παππάς, Δραγασάκης, Χουλιαράκης και Τσακαλώτος θα παρελάσουν στο απόσπασμα που δίνει στην κυκλοφορία το TPP μέσα από τη διαφωτιστική εξιστόρηση μιας συνάντησης του Κυβερνητικού Συμβουλίου λίγο πριν το δημοψήφισμα του 2015.
Την Παρασκευή πιείτε τον πρωινό σας καφέ διαβάζοντας το..

Δούρειοι ίπποι, και άλλα τρομερά

Δεν έχω σκοπό να ανακατευτώ, όπως και κανένας από την από δω μεριά, φαντάζομαι, στα παρασκήνια και στα προσκήνια της υπό κατασκευήν Κεντροαριστεράς, σοσιαλδημοκρατίας, ή όπως αλλιώς θέλουν να την ονομάζουν. Υπάρχει όμως ένα ζήτημα, που δεν μπορείς να μην σχολιάσεις, γιατί, κατά το κοινώς λεγόμενο, βγάζει μάτι: Πώς βγάζουν ο ένας το μάτι του άλλου, με εμπάθεια, βαρύτατους χαρακτηρισμούς, διασπάσεις, αποσχίσεις. Πώς δηλαδή, μια διαδικασία που αποσκοπεί, υποτίθεται, στη γενική ενότητα του ευρύτερου χώρου, ανατινάζει και τις επιμέρους ενότητες του στενότερου χώρου.
Τι θέλω να πω; Εντάξει, η ποικιλία των κομμάτων, όπως της Διαμαντοπούλου και των λοιπών, που φιλοδοξούν και μπλα-μπλα-μπλα. Εντάξει, τα ήξεις αφήξεις, και τελικώς εν μνημονίω..

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Καινούργιο «Βήμα» στα σκαριά;

Ο Αλ Λυκουρέζος κατοχύρωσε «Ελεύθερο Βήμα» και «Το Νέο Βήμα» - O ρόλος Ψυχάρη

Καινούργιο «Βήμα» στα σκαριά; Διεργασίες γύρω από τον ιστορικό τίτλο του ΔΟΛ, λίγο διάστημα πριν τον πλειστηριασμό του.
Κατοχυρώθηκαν κι επισήμως στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου δύο παραλλαγές του εν λόγω τίτλου. Η μια είχε ημερομηνία κατάθεσης την 28η Δεκεμβρίου του 2016, λίγες μέρες δηλαδή πριν περάσει ο ΔΟΛ στις τράπεζες, και η άλλη την 30η Ιανουαρίου 2017.
Ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος κατοχύρωσε υπέρ του, τους τίτλους «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΟ ΝΕΟ ΒΗΜΑ» για τις κλάσεις που αφορούν τις έντυπες εκδόσεις, τη..

Η σαπίλα και η ξεφτίλα της διανόησης

Όταν ο Νίκος Δήμου ασκείται στο άθλημα της λιβελογραφίας

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Πώς το λέγανε εκείνο το ωραίο στιχάκι, ρε γαμώτι; Α, κάτσε μισό λεπτό, το θυμήθηκα: «Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια»! Κι όπως το ακούω από το στόμα του Χρήστου Κυριαζή, κάνω ένα fast forward στο σήμερα και διαπιστώνω ότι οι παλαιού τύπου καταχρήσεις που τα κάνανε όλα αλοιφή, έχουν αντικατασταθεί από τα social media. Και ξεθεμελιώνουν όχι τα σπίτια των κονομημένων, αλλά τους οίκους της διανόησης…
Εξηγούμαι για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις. Μια φορά κι έναν καιρό έγραφες κάτι στην εφημερίδα και περίμενες τις επιστολές και τα τηλεφωνήματα των αναγνωστών για να καταλάβεις πως το χώνεψε ο κόσμος. Θυμάμαι που μας έλεγε ο Φυντανίδης στην «Ελευθεροτυπία», ότι ένα τηλεφώνημα..

Ποιος έδωσε τα 200 χιλιάρικα για την αποφυλάκιση του Ακη

«Θα σας εξομολογηθώ ότι πριν έρθω εδώ δέχθηκα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο. Μου είπε ότι υπάρχει λύση… με ονοματεπώνυμο να καταθέσει το ποσό. Το θέμα είναι να το δεχθεί ο Τσοχατζόπουλος».
Αυτό είχε πει στην εκπομπή Αυτοψία η Βίκυ Σταμάτη στις 12 Απριλίου και μάλλον ο Ακης Τσοχατζόπουλος το δέχτηκε καθώς, όπως λέγεται,  συγκεντρώθηκε  το ποσό των 200.000 ευρώ που το δικαστήριο του έχει θέσει ως εγγύηση προκειμένου να αποφυλακιστεί .
Ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, που έχει καταδικαστεί σε 20ετη κάθειρξη σε πρώτο βαθμό από μίζες για εξοπλιστικά, πιθανότατα να αποφυλακιστεί σήμερα ή το αργότερο αύριο. Πάντως, η πληροφορία ότι ο..

Εκδότης έβαλε στην τσέπη το δάνειο της επιχείρησης

…και τώρα τον κυνηγάει ο Στουρνάρας

Μπορεί οι  τράπεζες να μη δίνουν δάνεια, ο συγκεκριμένος όμως ιδιοκτήτης γνωστής επιχείρησης ΜΜΕ κατάφερε να εξασφαλίσει. Με ποιον τρόπο ή πιο σωστά με ποιες εγγυήσεις δεν είναι γνωστό. Πάντως οι κακές γλώσσες λένε ότι υπήρξε πολιτική μεσολάβηση… Βεβαίως – για να τα λέμε και όλα, έξι μήνες πάλευε η Επιτροπή της Βουλής με τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ και δεν κατάφερε να αποδείξει ότι οι τράπεζες χορηγούσαν δάνεια με εντολή κυβερνητικών παραγόντων!
Για να επανέλθουμε όμως στην αρχική είδηση, λέγεται λοιπόν ότι η εν λόγω επιχείρηση ΜΜΕ..

Τι πούλησαν τα κυριακάτικα φύλλα

Συγκριτικοί πίνακες

Ανοδος για τις εφημερίδες την περασμένη Κυριακή που σημείωσαν πανελλαδικά αύξηση στις πωλήσεις τους και ισοφάρισαν εν μέρει την «χασούρα» της προηγούμενης εβδομάδας. Συγκεκριμένα οι κυριακάτικες εφημερίδες πούλησαν 13.210 φύλλα περισσότερα από την προηγούμενη Κυριακή με την Real News και την «Ελευθερία του Τύπου» να έχουν την μεγαλύτερη άνοδο (+4.610 φύλλα και +4.070 φύλλα αντίστοιχα). Η νεοεκδοθείσα «Κυριακάτικη εφημερίδα» του Κ. Mανεσιώτη πούλησε 7.130 φύλλα.
Αναλυτικά οι κυκλοφορίες της Κυριακής 23/4/2017, σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των πρακτορείων:

«Βεντέτα» στα... μανταλάκια

Αγριεύει ο «πόλεμος» ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και την «Ελευθερία του Τύπου».
Ο Π. Πολάκης φιγουράρει και σήμερα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας ενώ και τις προηγούμενες ημέρες είχε την τιμητική του στα πρωτοσέλιδά της.
Χθες ο αν. υπουργός απάντησε με σκληρή γλώσσα σε δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου» που είχε τον τίτλο «Αδιόρθωτος Πολάκης», το οποίο υπέγραφε η ιατρική συντάκτρια Ελενα Φυντανίδου.
Ο Π. Πολάκης, άφηνε αιχμές κατά της συντάκτριας της εφημερίδας σχετικά με την "εταιρεία..

Σκασμένος ο Χατζηνικολάου: Με βρίζουν όλοι, δεν είναι δουλειά αυτή...

Τον προβληματισμό του για το αν θα πρέπει να επαναλάβει στην επόμενη τηλεοπτική περίοδο τον «Ενικό» του, εξέφρασε ο Νίκος Χατζηνικολάου από το ραδιόφωνο του Real. Αιτία, όπως είπε, δεν είναι τόσο η κούραση από τον φόρτο εργασίας (παίζει και αυτή το ρόλο της), όσο το άγχος και η πίεση που του δημιουργούν τα σχόλια και οι επικρίσεις για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους συνεντευξιαζόμενους. Απαντώντας σε πρόταση ακροάτριας για τη επαναφορά της εκπομπής είπε: «Θα δούμε! Αν αντέχω θα την ξεκινήσω από τον Σεπτέμβριο». Ωστόσο, τον προβληματίζει «το κλίμα του άγριου φανατισμού που υπάρχει».
«Κάθε φορά που κάνω συνέντευξη νιώθω ότι περνάω από μια ψυχοφθόρα διαδικασία..

Απεργία-αποχή των δημοσιογράφων Γ.Γ. Ενημέρωσης

Την αντίθεσή τους στους περιορισμούς της δημοσιογραφικής εργασίας, που αφορούν ελεύθερη πρόσβαση στις πηγές και καταστρατήγηση όρων και ελευθεριών των ΣΣΕ, εκφράζουν οι δημοσιογράφοι, που εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.
Με απόφασή τους τα Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ κηρύσσουν απεργία – αποχή, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη παράνομη εισαγωγή συστήματος ωρομέτρησης στους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και στην προσπάθεια χειραγώγησης του έργου τους, μέσω της αυθαίρετης επέκτασης διατάξεων, που αφορούν στο ωράριο των υπαλλήλων του Δημοσίου..

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Οι δύο δεξαμενές

Γράφει ο Δημήτρης Ν. Μανιάτης*

Σε μια ομολογουμένως πρωτότυπη ερώτηση δημοσκόπησης, η απάντηση εντυπωσιάζει. Η ερώτηση: «Πόσο εμπιστεύεστε καθέναν από τους παρακάτω πρωταγωνιστές της δημόσιας ζωής;». Το μεγαλύτερο ποσοστό - 26,5% - συγκεντρώνει η απάντηση «φίλους και προσωπικότητες που ακολουθείτε στα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter κ.λπ.)». Oι ερωτώμενοι τοποθετούν για την ίδια ερώτηση τους πολιτικούς πολύ χαμηλά και μάλιστα με ποσοστό 7,5%.
Ακόμη μία ερώτηση στην ίδια δημοσκόπηση: «Ποια κατεύθυνση πιστεύετε ότι πρέπει να ακολουθήσει η χώρα την επόμενη πενταετία;». 44% απαντά πως θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη ζώνη του ευρώ. Η δημοσκόπηση ήταν..

Ο «αδιόρθωτος Πολάκης» και η συζήτηση περί συζύγων

Eλενα Φυντανίδου - Παύλος Πολάκης
Το Γραφείο Τύπου του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη εξέδωσε ανακοίνωση για δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερίας του Τύπου» υπό τον τίτλο «Αδιόρθωτος Πολάκης», το οποίο υπογράφει η ιατρική συντάκτρια Ελενα Φυντανίδου με μακρά προϋπηρεσία στον ΔΟΛ.
Το δελτίο τύπου, αφήνει αιχμές κατά της συντάκτριας της εφημερίδας σχετικά με την "εταιρεία “PRESTIGE ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», η οποία στις 16/01/2014 υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με το ΚΕΕΛΠΝΟ, για την ανάρτηση στον ιστοχώρο www.ygeia360.gr, των δραστηριοτήτων και του έργου του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αντίτιμο 15.000 €, για την περίοδο 16/01/2014 – 30/06/2014".
Αναλυτικά το δελτίο τύπου του  αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, (στο τέλος παραπαρατίθεται και μια σημείωση του Π. Πολάκη από το fb του):

Έχω πάρει 3 Ευρωλίγκες και θα με γυρίσετε με πούλμαν;

Ξέσπασμα του Αντώνη Φώτση

«Έχω πάρει τρεις Ευρωλίγκες και θα με γυρίσετε με πούλμαν; Αποκλείεται!». Αυτή ήταν, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, η απάντηση του Αντώνη Φώτση, του επονομαζόμενου και «Batman», μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της διοίκησης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός περί επιστροφής της αποστολής της ομάδας από την Κωνσταντινούπολη οδικώς στην Αθήνα .
Ο 36χρονος διεθνής άσος, με συνολικά 18 τίτλους (3 Euroleague, 6 Κύπελλα και 9 Πρωταθλήματα Ελλάδος) με τους «πράσινους», δεν έκανε βήμα πίσω από την θέση του και, παρά τις παραινέσεις..

Σβήνουν κεράκια και κερνάνε

 Τρία χρόνια για το ραδιόφωνο των Παραπολιτικών

Τρία χρόνια στον ραδιοφωνικό αέρα κλείνουν την ερχόμενη Παρασκευή τα Παραπολιτικά 90,1 και οι παραγωγοί του ραδιοσταθμού ετοιμάζονται να το γιορτάσουν από νωρίς το πρωί μαζί με τους ακροατές και με πολλές εκπλήξεις και δώρα.
Πολιτικοί, καλλιτέχνες, προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης και της οικονομίας στέλνουν τις ευχές τους, ενώ όλες οι εκπομπές προσφέρουν εκατοντάδες γλυκά στους ακροατές τους που είναι προσφορά από γνωστά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας.
Πέντε τυχεροί ακροατές που θα παρακολουθήσουν το..

Οι «τρέλες» του Γιαννακόπουλου...

...και η «ανταρσία» των τεσσάρων

Mετά την τρίτη σερί ήττα από τη Φενέρμπαχτσε και τον αποκλεισμό από το φάιναλ φορ η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δηλαδή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αποφάσισε να τιμωρήσει τους παίκτες για τις κακές εμφανίσεις επιβάλοντάς τους να επιστρέψουν από την Κωνσταντινούπολη με πούλμαν κι όχι με αεροπλάνο!
Στο άκουσμα της απόφασης για επιστροφή με το πούλμαν (ένα ταξίδι που θα διαρκέσει περισσότερες από 12 ώρες), υπήρξαν αντιδράσεις και κάποιες ήταν ακραίες αφού έγινε λόγος για...

«Περιμένουμε να χτυπήσει η πόρτα και να δούμε τον Ιβάν»

Tα θέλει όλα στη Μεταμόρφωση ο Σαββίδης

(...) Στις εγκαταστάσεις του Πήγασου στη Μεταμόρφωση, ειπώθηκε από κάποιους, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι «περιμένουμε να χτυπήσει η πόρτα και να δούμε τον Ιβάν».
Το βέβαιο είναι, ότι αν οι εκδοτικές (μιντιακές γενικότερα) επιχειρήσεις Μπόμπολα αλλάξουν χέρια θα επηρεαστεί ολόκληρος ο χώρος του Τύπου και του τηλεοπτικού τοπίου.
Φυσικά, άμεσα επηρεάζονται και οι αθλητικές εκδόσεις (λόγω αναμενόμενης αναβάθμισης του Goal), στον χώρο των οποίων είχε επιχειρήσει παλιότερα να μπει ο Ιβάν Σαββίδης είτε με «επίθεση»..

Δημοπρασία για ΔΟΛ - Oι τέσσερις ενδιαφερόμενοι

Επιτάχυνση διαδικασίας στη Μιχαλακοπούλου· την Παρασκευή ανακοινώνουν οι διαχειριστές του ΔΟΛ τη διεξαγωγή της δημοπρασίας, την ημερομηνία πραγματοποίησης και τους όρους της.
Λεπτομέρειες προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές, σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο η αρχική δημοπρασία και το τίμημα που θα οριστεί (λογικά) θα αφορά ολόκληρο το Συγκρότημα και όχι τους τίτλους ξεχωριστά.
Όπως σας είχαμε πει πριν από μέρες, σε επαφή με τους διαχειριστές έχουν έρθει έως τώρα τέσσερις ενδιαφερόμενοι, ανεξαρτήτως αν το ενδιαφέρον τους είναι ειλικρινές η μη, έντονο ή όχι:..

Ο Τσίπρας και η ΠΑΣΟΚάρα μέσα μας

Συμπεράσματα και διαπιστώσεις από μια τηλεοπτική συνέντευξη

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Ξεκινώ το σημερινό πόνημα για την συνέντευξη Τσίπρα με ένα μπράβο στον πρωθυπουργό! Με συγχαρητήρια για την ευαισθησία που επέδειξε κι έσωσε έναν κλάδο ολόκληρο από την ανεργία. Μιλάμε τώρα για κοντά χίλια άτομα, αριθμό διπλάσιο από τους εργαζόμενους του ΔΟΛ που τόσος καυγάς γίνεται τον τελευταίο καιρό μπας και τη γλυτώσουν. Για τα κομματικά τρολάκια λέω, που τον τελευταίο καιρό ρουφάγανε αυγό. Την πιπεριά μασουλάγανε, που λέμε και στα Τρίκαλα, εξαιτίας του Survivor. Εννιά στα δέκα δημοφιλή θέματα των social media προέρχονταν από το παντοδύναμο ριάλιτυ και το δέκατο αφορούσε στην αιωνίως κοσμαγάπητη «Ελληνοφρένεια». Που να βρεθεί χώρος για πολιτική, όλα τα σκεπάζανε..

Άξιος απολογητής στο παρελθόν, γραφικός υποστηρικτής σήμερα

Ο Γιάννης Πρετεντέρης ισχυρίστηκε στο άρθρο του στα «Νέα» ότι το προχθεσινό πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν (ΕΔΩ) «είναι η ανάλυση του στόκου».
Γράφει: «Είναι απολύτως κατανοητό που οι άνθρωποι κρέμασαν πλερέζες και κλαίνε πρωτοσέλιδα επειδή η Γαλλία βρίσκεται “μπροστά στη χειρότερη επιλογή”».  Για τον ίδιο «το δίλημμα πια δεν είναι Δεξιά - Αριστερά. Είναι Λαϊκισμός - Δημοκρατία».
Η στόχευση αυτής της λογικής είναι εμφανής. Επιχειρεί μια σαφή αποϊδεολογικοποίηση των κοινωνικών προβλημάτων και των πολιτικών συγκρούσεων ώστε με μεγάλη ευκολία να τσουβαλιάζονται στην ίδια κατηγορία..

Πήγασος: Προτάθηκε εταιρικό σχήμα με Σαββίδη στο 51%

 Τι λένε οι τράπεζες στην πρόταση για κούρεμα δανείων με παραμονή Μπόμπολα

Συνάντηση μεταξύ των τραπεζιτών και του Φώτη Μπόμπολα πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εξεταστεί η πορεία των εκδοτικών επιχειρήσεων του δεύτερου.
Η πρόταση που κατατέθηκε αφορά στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του ομίλου Πήγασος από τον όμιλο Σαββίδη και την παραμονή της οικογένειας Μπόμπολα με μειοψηφικό ποσοστό.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του εκδότη προτάθηκε "κούρεμα" 100 εκατ. ευρώ από τα χρέη των εταιρειών Πήγασος, Ιριδα και Ευρώπη με σκοπό την αναδιάρθρωσή τους και την..

Ο Π. Αμυράς απαντά σε ΕφΣυν και Γ. Πετρόπουλο

«Υστερα από 32 χρόνια στις εφημερίδες βρέθηκε κάποιος να πει κάτι για τις δημοκρατικές μου αρχές. Πλάκα έχει...»

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», Πάνος Αμυράς, έστειλε mail στους zoornalistas με την απάντησή του για τα όσα αναφέρονται σε άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Το άρθρο (ΕΔΩ), το οποίο υπογράφει ο Γ. Πετρόπουλος και αναδημοσίευσαν οι zoornalistas, απαντούσε στον διευθυντή του Ελεύθερου Τύπου για σχόλιό του, στο φύλλο του Ε.Τ. της 25/4/2017, με το οποίο μέμφθηκε την «Εφ.Συν.» για το  πρωτοσέλιδό της (ΕΔΩ) αναφορικά με τις εκλογές στη Γαλλία.
 Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του διευθυντή του Ελ. Τύπου, Πάνου Αμυρά:..

Το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ με infographics

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τo κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ που παρουσιάζει  ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει εισαγάγει στην παρουσίαση των θεμάτων του τα infographics.
Eίναι η πρώτη φορά στα τηλεοπτικά χρονικά και μάλιστα σε δελτίο ειδήσεων  που με την παραστατική δημοσιογραφία μέσα από τα γραφήματα παρουσιάζονται ζωντανά, συντεταγμένα και διαδραστικά οι ειδήσεις. Γραφήματα με ύφος, πειθαρχημένη χρωματική παλέτα, άρτια τυπογραφία, αισθητική και σύνθεση, άκρως δημοσιογραφικά που δείχνουν πως πίσω από την ομάδα που τα δημιουργεί υπάρχουν γνώστες στον σχεδιασμό των infographics, με πείρα..

Εξηγώντας στα παιδιά τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό

Σε μια αποστροφή του στην ταινία «Έτερος εγώ», ο Φρανσουά Κλιζέ, απευθυνόμενος στον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, λέει: «Μα, γιατί ενώ ο υπόλοιπος κόσμος θέλει να μοιάσει με τους αρχαίους Έλληνες, εσείς θέλετε να μοιάσετε με τον υπόλοιπο κόσμο;»
Για το πρώτο σκέλος του ερωτήματος έχουν γραφεί πλείονα του ενός βιβλία, κυρίως από αλλοδαπούς συγγραφείς. Το «Αίνιγμα της Αρχαίας Ελλάδας – Εξηγώντας στα παιδιά τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό» (Eκδόσεις Φερενίκη) είναι η εγχώρια συνεισφορά του καθηγητού Νέστορα Κουράκη.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα αντιτείνουν ότι υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία επί του θέματος και δεν θα έχουν άδικο. Η διαφοροποίηση όμως του συγκεκριμένου πονήματος είναι ότι διαβάζεται ευχάριστα από ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε μορφωτικής στάθμης. Είναι δηλαδή γραμμένο με τρόπο απλό και κατανοητό, ώστε να έχει την απαιτούμενη σαφήνεια για να εισαγάγει

Ακούει κανείς;

Ζαχαροπλαστική με δάνεια στον ΕΔΟΕΑΠ

Γράφει ο Λάμπρος Θ. Παπαξενάκης*

Πρωτόγνωρα φαινόμενα και μεθοδεύσεις στον ΕΔΟΕΑΠ (που χρήζουν εισαγγελικού ελέγχου) προκύπτουν λίγες μόνο ημέρες μετά τη συγκρότηση νέου προεδρείου υπό τον Νίκο Καρούτζο και την Άντζυ Σταθάτου.
1. Ανοίκειες και συκοφαντικές δημόσιες επιθέσεις εναντίον εκλεγμένου (από τα μέλη της ΕΣΗΕΑ) μέλους του δ.σ., προκειμένου να… απαλλαγούν από την παρουσία της (Πόπη Χριστοδουλίδου).
2. Έξωση από το γραφείο που χρησιμοποιούσαν όλα τα τελευταία χρόνια τα μέλη του δ.σ. που..

Μπαρτσελόνα – Πανελευσινιακός!..

Το... ποδοσφαιρικό σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα...

Ενημερωμένος στα ποδοσφαιρικά ο Πρωθυπουργός έβαλε και την Μπαρτσελόνα στην... διαπραγμάτευση.
Με αφορμή την δήλωση που είχε κάνει στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει με ούτε ένα ευρώ μέτρα, ο κ. Τσίπρας εξήγησε:
«Χάρη σε αυτή τη σθεναρή στάση και γιατί δεν έκλεινα την αξιολόγηση όταν με πίεζαν [από την αντιπολίτευση] καταφέραμε να έχουμε για πρώτη φορά μια διαπραγμάτευση που δεν έληξε με σκορ Μπαρτσελόνα – Πανελευσινιακός. Κάποια χάσαμε, κάποια κερδίσαμε. Κερδίσαμε..

Κύριε Αμυρά, καθείς εφ΄ ω ετάχθη

Η Εφημερίδα των Συντακτών απαντάει στον διευθυντή του Ελεύθερου Τύπου - «Εισάγει πολύ επικίνδυνες αντιλήψεις»

Ο διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου», Πάνος Αμυράς, στο άρθρο του στο σημερινό φύλλο (25/4/2017) της εν λόγω εφημερίδας μέμφθηκε την «Εφ.Συν.» για το χθεσινό της πρωτοσέλιδο αναφορικά με τις εκλογές στη Γαλλία.
Γράφει συγκεκριμένα:
«Η συμπολιτευόμενη ''Εφημερίδα των Συντακτών'' στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο υποστήριξε ότι ''η Γαλλία βρίσκεται μπροστά στη χειρότερη επιλογή'' εξομοιώνοντας ουσιαστικά τη Λεπέν με τον Μακρόν, όπως ακριβώς έπραξε ο τυχοδιώκτης Μελανσόν. Στην περίπτωση όμως κατά την οποία οι κάλπες θα είχαν βγάλει για το δεύτερο γύρο τον..

Μακρόν, το ιδανικό φιλελέ φερέφωνο

Παιδί μιας ετοιμοθάνατης εποχής (της εποχή του νεοφιλελευθερισμού) που δεν θέλει να πεθάνει...

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής

Ξεκινώντας μια σοβαρή ανάλυση για τις Γαλλικές εκλογές, θα μπορούσα να αρχίσω με τη διαπίστωση ότι το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο, και αυτό να μην είναι το γνωστό κλισέ μιας βαριεστημένης ανάλυσης ανάμεσα στις χιλιάδες μετεκλογικές αναλύσεις που ζάλισαν… περαιτέρω την παραζαλισμένη από τον κατεστημένο καταιγισμό πληροφοριών, παγκόσμια κοινή γνώμη: στη συγκεκριμένη, μάλιστα,..

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ατοκο δάνειο από την ΕΣΗΕΑ για να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοίνωση Ενωμένων Δημοσιογράφων:

Στην τρικυμία όλοι ενωμένοι και αποτελεσματικοί
Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση  έχει στερήσει από τα δημοσιογραφικά ταμεία & τον ΕΔΟΕΑΠ τον πόρο του αγγελιοσήμου. Έτσι, έχει στερήσει από ένα Ταμείο υποχρεωτικής Ασφάλισης την χρηματοδότηση, ενώ μέχρι σήμερα ο Οργανισμός δεν έχει επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό.
Επί ένα χρόνο η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ με υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά και προσεκτικό οικονομικό σχεδιασμό κράτησε όρθιο τον οργανισμό, δίπλα στον εργαζόμενο, το ασθενή, τον συνταξιούχο, το παιδί. Η οικονομική ασφυξία που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση δεν μπορεί..

«Δανείζουν στον ΕΔΟΕΑΠ το σχοινί για να κρεμαστεί»!

Δήλωση εκπροσώπων της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή” στον ΕΔΟΕΑΠ:
Η τροπολογία Πετρόπουλου με την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά (!) να δανείσει από τον ΕΦΚΑ 10 εκ. ευρώ σε τέσσερις δόσεις δεν ήταν “ξαφνική” για όλους.
Κάποιοι από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία, γνωστοί από τα πάρε δώσε με την κυβέρνηση και τους εργοδότες εδώ και πάνω από ενα χρόνο, γνώριζαν.
Γνώριζαν το νέο εγκλημα που ετοιμάζεται και περίμεναν το πότε η κυβέρνηση και οι καναλάρχες θα έχουν… χρόνο να το δρομολογήσουν. Έτσι κι αλλιώς έχουν εγκαταστήσει πλέον τους ανθρώπους τους στα κρίσιμα πόστα στον ΕΔΟΕΑΠ και αρχίζουν να ξεδιπλώνουν το σχέδιο για το οποίο..

«Τρέλα» κατά των εμβολιασμών

Είπα σήμερα στον Best ότι είναι ηλίθιο και επικίνδυνο να μην εμβολιάζεις τα παιδιά σου. Ε, δεν περίμενα να υπάρχει τόσος κόσμος πρόθυμος να με «λούσει»: από άσχετους εως υπάλληλους φαρμακοβιομηχανιών.
Μηνύματα, τηλεφωνήματα, ένας χαμός, σε βαθμό που πίστευα ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει στα σοβαρά.
Και από πάνω το «δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις ηλίθιο τον γονιό που κάνει αυτό που κρίνει καλύτερο για τα παιδιά του».
Ειλικρινά ελπίζω όλοι αυτοί είτε να μην το έχουν κάνει αυτό στα παιδιά τους, είτε να μην..

Η Φώφη «ξήλωσε» την ΚΠΕ και πάει σε έκτακτο Συνέδριο

«Mε αίσθημα ευθύνης απέναντι στη λαϊκή μας βάση, αποφάσισα να προκηρύξω σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Καταστατικού μας, Έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Προκρίνω την καταστατική προβλεπόμενη πολιτική λύση στο ζήτημα.
Συνέδριο που θα διαμορφώσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ,για τα επόμενα βήματα προς τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, σύμφωνα και με  την πρωτοβουλία που ανέλαβα τον Ιανουάριο του 2016. Που περιλαμβάνει :
- Εκλογή του Επικεφαλής του ενιαίου φορέα από τη βάση
- Συνέδριο και εκλογή οργάνων
Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει και νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, η οποία θα αντιστοιχεί στην ενισχυμένη κοινωνική..

Ελιτίστικη χυδαιότητα

...και συγγνώμη

Ιδού το μεγαλείο της πνευματικής Ελλάδας!
Ο πάλαι ποτέ δημοσιογράφος, διαφημιστής και συγγραφέας (και πρώην Ποταμίσιος) Νίκος Δήμου, γράφει στο twitter:
«Αν ο Αλέξης αντί για την κνίτισα Περιστέρα είχε ερωτευθεί την καθηγήτριά του, ίσως είχε γίνει ο Έλληνας Μακρόν. Τώρα όμως έμεινε αμόρφωτος.»..