ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Η «Σίβυλλα» παραμένει στη θέση της, στο Βήμα...

Για κακή τύχη των "ανταγωνιστών" και καλή τύχη των αναγνωστών του ΒΗΜΑτος, η "Σίβυλλα" παραμένει στη θέση της, παρά την περί του αντιθέτου φημολογία...
Απολαυστική και στο πασχαλιάτικο ΒΗΜΑ της Κυριακής, που εκτάκτως θα κυκλοφορήσει το Μεγάλο Σάββατο...!  Συνεχίζουμε δυνατά...! Καλή Ανάσταση...!
***
Επειδή κυκλοφόρησε «φήμη» περι... «μετακομίσεως» η Σίβυλλα θα είναι..

Στη σοφίτα του Κόσμου

 Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης*

Η γιαγιά ετών 60, η μαμά 40, η εγγονή 21. Χώρα προέλευσης κάπου από την (πρώην) Ανατολική Ευρώπη. Χώρα φτωχή. Εκεί οι άνθρωποι ξύνουν τις πέτρες και στύβουν στεγνά σφουγγάρια για να ζήσουν. Χώρα προορισμού η Ελλάδα. Η μία έφερε την άλλη για να δουλέψουν. Και οι τρεις γυναίκες εργάζονται σε σπίτια μιας Ελλάδας που κάνει ασκήσεις ισορροπίας στην άκρη του γκρεμού. Ευχαριστημένες όλες με τις οικογένειες που υπηρετούν. «Πρώτα θα πεθάνω εγώ και μετά θα φύγεις από δω μέσα», έλεγε πάντα, και εξακολουθεί να λέει στη γιαγιά, στην 60χρονη, η μεγαλοκυρία που την έχει κοντά της πάνω από 15 χρόνια. Και..

Σε ένα μήνα η πώληση του ΔΟΛ

Την Μ. Πέμπτη πήραν τελικά το δώρο του Πάσχα οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ μετά από τη προχθεσινή δύσκολη μέρα και τον αναβρασμό που επικρατούσε από την απρόσμενη στάση των τραπεζών. Τελικά  αργά το βράδυ της Μ. Τετάρτης έγινε γνωστό ότι μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις των τραπεζών εγκρίθηκε ένα ποσό της τάξης των 2 εκ. ευρώ περίπου με το οποίο καλύπτεται το σύνολο των υποχρεώσεων του ΔΟΛ (μισθοδοσία, λειτουργικά έξοδα, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία κλπ) μέχρι τα μέσα Μαΐου.
To enimerosi24 γράφει σχετικά:
Οι τράπεζες διεμήνυσαν στον εκκαθαριστή ότι πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη δουλειά του μέχρι τα μέσα Μαΐου και να ξεκινήσει αμέσως μετά τη διαδικασία της πώλησης του Οργανισμού.
Εκτιμάται ότι η προσπάθεια θα ξεκινήσει ζητώντας εκδήλωση ενδιαφέροντος για όλο τον.. 

Το Φως να έρχεται με έξοδα της Εκκλησίας

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης
Πρώτα να συμφωνήσουμε στα απλά: δεν έχει γεννηθεί ακόμα ο Πρωθυπουργός που, ένα πρωινό του Απρίλη, θα αποφασίσει ότι τέλος, αυτό ήταν, η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξαναφέρει το Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα.
Μπορεί εγώ και εσείς να θυμώνουμε, αλλά, τι να κάνουμε, εκατομμύρια άνθρωποι ανάβουν τη λαμπάδα τους έχοντας την αίσθηση ότι παίρνουν Φως και ευλογία από τον Πανάγιο Τάφο. Βέβαια κανένας τους δεν θυμάται τι γινόταν πριν το 1988, δηλαδή πριν η «Ολυμπιακή» της Δήμητρας Λιάνη ξεκινήσει το έθιμο της αυθημερόν τουριστικής επίσκεψης στα Ιεροσόλυμα, με επιβάτες τα ρουσφέτια του υπουργείου Εξωτερικών. Πριν το 1988 μια χαρά μας βόλευε το Φως που άναβε από το τοπικό καντήλι, κοινώς με τη χρήση αναπτήρα..

Τα 29,5 χιλιάδες λάικ της Μενεγάκη!




Παλεύεις δύστυχη φβπερσόνα (μια λέξη), γράφεις, σχολιάζεις, στύβεις τις τελευταίες σταγόνες χιούμορ από τον εγκέφαλό σου κάθε μέρα, εφευρίσκειw στιλ, βαρύγδουπες πολιτικές κοινωνικές και άλλης φύσεως αναλύσεις, βγάζεις έξω βυζιά, κώλους, την ψυχή σου ολόκληρη, βάζει η Μενεγάκη ένα πανάθλιο ζαλιστικό πράμα με λουλούδια, εικοσιεννιάμισι χιλιάδες..

992 ιστότοποι στη «Blacklist» της ΕΕΕΠ

Σε 992 ανέρχονται πλέον οι ιστότοποι της 17ης έκδοσης της Blacklist της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), μετά και την προσθήκη 48 επιπλέον ιστοτόπων. Από τις σχετικές έρευνες που διενήργησαν τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.Ε.Π., στο πλαίσιο της διαρκούς ανάγκης αποτροπής της λειτουργίας ιστοτόπων παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα μη αδειοδοτημένων παρόχων, με στόχο την προστασία του κοινού και των παικτών από τη συμμετοχή σε παράνομα δίκτυα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος, διαπιστώθηκε ότι 48 ιστότοποι/ονόματα χώρου, παρείχαν μη αδειοδοτημένες υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου στην Ελληνική Επικράτεια (πρόσβαση από ελληνική IP), κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων. Η 17η έκδοση της Blacklist είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της Ε.Ε.Ε.Π.
Επισημαίνεται ότι, σε όλους τους ιστοτόπους που είναι εγγεγραμμένοι στη Blacklist επιβάλλεται..

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Εμφύλιος σε εκδοτικό όμιλο

Η Ανάσταση για τον κλάδο του τύπου αργεί. Θα έλθει μέσα από την επερχόμενη και βίαιη αναδιάρθρωση του χώρου. Μέχρι τότε γινόμαστε και θα συνεχίσουμε να γινόμαστε μάρτυρες πολλών και σημαντικών εξελίξεων και γεγονότων. Για παράδειγμα ο εμφύλιος πόλεμος που έχει ξεσπάσει στο management εκδοτικού ομίλου για την πρωτοκαθεδρία σε αυτόν και για την κατεύθυνση των επιλογών και των συνεργασιών του. Τα αφεντικά του ομίλου ακόμα δεν έχουν αποφασίσει ποιους θα στηρίξουν.
***
Παράλληλα φαίνεται ότι άλλος, μικρότερος όμιλος, με πολυσχιδή δραστηριότητα στα..

Υπερψηφίστηκε η πρόταση για εξεταστική στην Yγεία

Με 187 «ναι», η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε την πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας της περιόδου 1997-2014.  Κατά την πολύωρη συνεδρίαση κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε υψηλούς τόνους.
Σύμφωνα με την πρόταση του προέδρου της Βουλής η επιτροπή θα αποτελείται από 23 μέλη, ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων, ενώ θα εκδώσει πόρισμα τρεις μήνες μετά την έναρξη των εργασιών της.
Η πρόταση της ΝΔ, να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση σκανδάλων..

Η αξιοπιστία... στα ύψη

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Δεν έχω καταλάβει: η ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας όταν πρόκειται για δημοσιογράφους είναι θεμιτή ή αθέμιτη ενέργεια;
Οι γνώμες που κατατίθενται στον δημόσιο διάλογο όταν προκύπτει σχετικό θέμα είναι πολλές.
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Την προβλέπει ο νόμος, μπορεί να τη ζητήσει ο μηνυτής και είναι στην κρίση του αρμόδιου εισαγγελέα να αποφασίσει αν θα το πράξει ή όχι. Ως εδώ καλά.
Πολλοί λένε ότι πρέπει να αλλάξει ο συγκεκριμένος νόμος.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σε πρόσφατη παρέμβασή του στη..

Δεν θα ξαναλείψουν ποτέ από τα περίπτερα!..

«ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» δεν θα ξαναλείψουν ποτέ από τα περίπτερα και τους αναγνώστες τους!..
Οι τράπεζες στις οποίες ανήκει πλέον ο ΔΟΛ, αποφάσισαν αργά απόψε (το βράδυ της Τετάρτης), να περιφρουρήσουν το περιουσιακό τους στοιχείο, ακολουθώντας, άλλωστε, την πρόσφατη απόφαση της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία: «Η λειτουργία της επιχείρησης κατά τη διάρκεια της ειδικής εκκαθάρισης, αποτελεί βασική υποχρέωση του διορισθέντος Ειδικού Διαχειριστή και όχι ζήτημα αναγόμενο στη διακριτική του ευχέρεια».
Η απόφαση αυτή των τραπεζών, που εγγυάται τη συνέχιση της έκδοσης των δύο ιστορικών..

ΔΟΛ: δώρο δεν δόθηκε, λεφτά δεν υπάρχουν...

Δεν δόθηκε την Μ. Τετάρτη, τελευταία ημέρα σύμφωνα με το νόμο, το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους του Οργανισμού. Για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους απλήρωτους, κύκλοι του διαχειριστή διαρρέουν την πρόθεση να γίνει αύριο η καταβολή του...
Το ότι δεν δόθηκε το δώρο την Μ. Τετάρτη ισχυρίζονται ότι υπήρξε άρνηση της Alpha Bank να διαθέσει-ξεμπλοκάρει το ανάλογο χρηματικό ποσό...
Κατά τ' άλλα, ο διαχειριστής απέστειλε αίτημα προς τις τράπεζες να ανοιχθεί και πάλι ο τροφοδότης λογαριασμός που εξυπηρετούσε τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού. Επίσης αιτήθηκε και ένα ποσό, της τάξεως του..

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Νέα πτώση για τα κυριακάτικα φύλλα

Συγκριτικοί πίνακες

Νέα πτώση για τις εφημερίδες και την Κυριακή που μας πέρασε με τα κυριακάτικα να έχουν μια συνολική μείωση της τάξης των 16.000 φύλλων. Σημειώνουμε ότι κι αυτή την εβδομάδα καμμία εφημερίδα δεν πούλησε περισσότερα από 60.000 φύλλα. Αναλυτικά:
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: 54.050 φύλλα
ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ  44.380   
REAL NEWS  34.460   
ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής  34.030   
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ:..

Από το ΔΟΛ, επικεφαλής στα διαδικτυακά Μέσα του Κουρτάκη

«Με χαρά υποδεχόμαστε στην οικογένεια των Παραπολιτικών τον επι χρόνια επικεφαλής των διαδικτυακών Μέσων του ΔΟΛ Γιάννη Μανδαλίδη. Ο καλός συνάδελφος αναλαμβάνει την διεύθυνση και την μελλοντική ανάπτυξη των διαδικτυακών Μέσων του Ομίλου μας. Του εύχομαι καλή δύναμη». Αυτό έγραψε στο fb ο επικεφαλής του ομίλου των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης γνωστοποιώντας ότι ο Μανδαλίδης που διετέλεσε επί σειρά ετών επικεφαλής των διαδικτυακών Μέσων και διευθυντής του in.gr, εντάσσεται στην ομάδα των Παραπολιτικών.
***
Για ιταμή επίθεση του Πάνου Καμμένου από το βήμα της Βουλής κατά των εφημερίδων Το Βήμα και Τα Νέα , κάνουν λόγο τα Μέσα του ΔΟΛ. Οπως αναφέρουν με την έναρξη της ομιλίας του..

Λύση… με ονοματεπώνυμο για την εγγύηση Ακη

Η Βίκυ Σταμάτη για πρώτη φορά σπάει τη σιωπή της και μιλάει μπροστά στην κάμερα της εκπομπής Αυτοψία στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ απόψε Μ. Τετάρτη στις 23:40.  Μιλά για τη σχέση της με το σύζυγό της, Άκη Τσοχατζόπουλο, τα πρόσωπα που ισχυρίζεται πως τους εξαπάτησαν, τους πολιτικούς και για τα όσα βίωσε στη φυλακή, το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Λίγες ημέρες μετά την απόφαση για την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, η Βίκυ Σταμάτη αναφέρεται στην κατάσταση του άντρα της και δηλώνει πως τον κατέβαλαν οι συνθήκες στη φυλακή «Ο γιατρός που τον χειρούργησε μου είπε: “Kα Σταμάτη, ο κος Τσοχατζόπουλος είναι 77, μέσα του όμως είναι 98, είναι όλος σάπιος”».
Επίσης, κάνει λόγο για τον δύσκολο αγώνα να συγκεντρωθούν τα χρήματα της εγγύησης και..

Ποιοι αποτελούν το νέο ΔΣ στην ΕΠΗΕΑ

O Μάρκος Γκανάς ξανά πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ
Η Εφορευτική Επιτροπή, αποτελούμενη από  τους Δικηγόρους κ.κ. Καλυψώ Πολυχρονάκη, Ελένη Ζωντήρου, Σοφία-Μαρία Τσακοτέλλη,  Ευγενία Καραγιαννίδου, Νικόλαο Φωτεινό και Νικόλαο Καντζά, μαζί με τους εκλεγμένους Δημήτριο Κατσιμπέρη, Νικόλαο Γκαβασιάδη, Μαρία Ελένη Δουκάκη και Απόστολο Αμπατζίδη,  ανακοίνωσε τα παρακάτω αποτελέσματα των Αρχαιρεσιών της Ενωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ), 4ης, 5ης και 6ης Απριλίου 2017.
Από τα  2.994 μέλη της ΕΠΗΕΑ, τα οποία είχαν δικαίωμα ψήφου:
Εψήφισαν 1.450, Έγκυρα 1.371, Λευκά 55, Άκυρα 24. Οι συνδυασμοί έλαβαν:..

«Ξαναχτύπησε» ο Φαληρεύς

Mετά το αχαρακτήριστο σχόλιο για την Τασία Χριστοδουλοπούλου (ΕΔΩ), για το οποίο ζήτησε συγγνώμη (ΕΔΩ),  ο «Φαληρεύς» της Καθημερινής ξαναχτύπησε. Γράφει σήμερα ο Στέφανος Κασιμάτης:
«Καλά ο Στεφανόπουλος, καλά ο Παπανδρέου. Αλλά ο Τεμπονέρας τι προσέφερε στη χώρα, εκτός από τον θάνατό του, υπερασπιζόμενος μια μαθητική κατάληψη στην Πάτρα; Κακώς απορώ, διότι η ερώτηση περιέχει ήδη την απάντηση. Προσέφερε, διότι δολοφονήθηκε σε μια μαθητική - όχι φοιτητική - κατάληψη και οι καταλήψεις αυτές ήταν το "σχολείο", η πραγματική..

Η πρώτη εφημερίδα γραμμένη από κορίτσια πρόσφυγες

«Πουλιά αποδημητικά» στην Eφημερίδα των Συντακτών
 
Η πρώτη και μοναδική εφημερίδα γραμμένη από κορίτσια πρόσφυγες κυκλοφορεί πανελλαδικά με την «Εφημερίδα των Συντακτών» στα φαρσί, στα αγγλικά και τα ελληνικά. Η έκδοση διανέμεται δωρεάν με το σαββατιάτικο φύλλο της εφημερίδας, που κυκλοφορεί εκτάκτως τη Μεγάλη Παρασκευή.
Παιδιά που ενηλικιώθηκαν στον δρόμο της προσφυγιάς γράφουν για όσα είδαν, έζησαν και βιώνουν σήμερα· ύστερα από μήνες δουλειάς και τη συνεργασία δεκάδων ανθρώπων το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα.
Πώς γίνεται να υπάρχει ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης προς τους πρό- σφυγες και, ταυτόχρονα, εχθρότητα και ξενοφοβία από ορισμένους; Γιατί η Ευρώπη κλείνει τα σύνορα; Τι σημαίνει να περιμένεις καθημερινά στην ουρά για..

Ο Νίκος Καρούτζος πρόεδρος στον ΕΔΟΕΑΠ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ  (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.), που αναδείχθηκε κατά τις αρχαιρεσίες της 28ης, 29ης και 30ης Μαρτίου 2017 στην ΕΣΗΕΑ, της 30ης Μαρτίου 2017 στην ΕΣΗΕΜ-Θ, της 4ης, 5ης και 6ης Απριλίου 2017 στην ΕΠΗΕΑ και της 6ης Απριλίου 2017  στην ΕΠΗΕΘ. Η σύνθεση του νέου ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νίκος Καρούτζος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παναγιώτης..

MEGA: οι τράπεζες αρνούνται να καταβάλλουν τη μισθοδοσία

Κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου το κανάλι γυρίζει σελίδα

Αν και οι εργαζόμενοι του MEGA πήραν το δώρο του Πάσχα, το πρόβλημα της μισθοδοσίας παραμένει. Και πιθανότατα να ενταθεί, μιας και η προχθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας που έκανε δεκτή την αίτηση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ για προστασία των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού από τους πιστωτές του… αναδεικνύει ακόμη πιο έντονα την κόντρα μεταξύ Τραπεζών και μετόχων για το ποιος έχει την υποχρέωση να καταβάλλει τη μισθοδοσία των εργαζομένων.
Ως ανώνυμη εταιρία το MEGA και οι μέτοχοί του υποστηρίζουν ότι η υποχρέωση στις..

Αδωνις: Είστε κομμουνιστές, αγράμματοι

ΒΙΝΤΕΟ
«Τι θα πει η χώρα είναι χρεοκοπημένη κ. Γεωργιάδη; Εσείς ψάχνατε πιστοποιητικό βιωσιμότητας». Αυτή η παρατήρηση του Κ. Ζαχαριάδη με την υπενθύμιση ότι η Ν.Δ. θεωρούσε το χρέος βιώσιμο στάθηκε αφορμή για άλλο ένα ακροδεξιό παραλήρημα από τον Αδωνι Γεωργιάδη:
«Δεν έχετε καταλάβει πως δουλεύουν οι αγορές, είστε κομμουνιστές, αγράμματοι, μην ανοίγετε το στόμα σας, είστε άσχετοι πραγματικά».
Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ φανερά εκνευρισμένος από την συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας έχασε για άλλη μια φορά την ψυχραιμία του καταφεύγοντας..

Alpha: Ψευδή τα δημοσιεύματα περί δέσμευσης λογαριασμών

Ψευδή χαρακτηρίζει επίσημα ο Alpha, στο newpost.gr, τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του καναλιού με κίνδυνο να μην μπορεί να καλύψει τρέχουσες οικονομικές οφειλές του, όπως αυτές προς τους εργαζομένους του. To δώρο του Πάσχα αναμενόταν να μπει σήμερα Μεγάλη Τετάρτη.
***
Oι επί 9 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega είδαν να μπαίνουν χρήματα στους λογαριασμούς τους. Οι μέτοχοι Βαρδινογιάννης και Μπόμπολας έβαλαν τα χρήματα για το δώρο του Πάσχα, ποσό που αντιστοιχεί σε μισό μισθό.
***
Παρατείνεται μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2017 η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης «Πόθεν..

Όταν ο Κικίλιας διαψεύδει τον Σόϊμπλε!

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής 

«Δεν θα υπάρξει 4ο μνημόνιο για την Ελλάδα», δήλωνε τη Δευτέρα του Πάσχα ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε. «Όχι θα υπάρξει», διέψευδε, την ίδια ημέρα, η Νέα Δημοκρατία. «Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί, τελικά, να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση με ένα τέταρτο Μνημόνιο με βαριά υπερφορολόγηση όλων των Ελλήνων και νέα περικοπή συντάξεων», δήλωνε ακολούθως ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ο Κικίλιας διαψεύδει τον Σόϊμπλε», θα ήταν ένας ωραίος τίτλος που θα κοσμούσε με εύγλωττο σαρκασμό τις πρώτες σελίδες των εφημερίδων της ημέρας εκείνης μοιράζοντας πικρά χαμόγελα στους αναγνώστες. Αλλά οι εφημερίδες δεν έχουν χιούμορ. Ούτε καν… αναγνώστες..

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Παρέμβαση για τα «σχέδια στραγγαλισμού του ΔΟΛ»

ΕΣΗΕΑ: Ουδείς μπορεί να ακυρώσει την δικαστική απόφαση για τον ΔΟΛ

Mε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ παρεμβαίνει στην εμπλοκή με τη χρηματοδότηση στον ΔΟΛ μετά την είσοδο του ειδικού διαχειριστή. Μέχρι τώρα υπήρχε ένας τραπεζικός λογαριασμός ο οποίος παρέμενε ανοικτός, με δικαστική απόφαση, προκειμένου να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα για τις εφημερίδες, τα σάιτ, το ραδιόφωνο του ομίλου καθώς και για την καταβολή της μισθοδοσία στους εργαζόμενους.
Με την τοποθέτηση του ειδικού διαχειριστή όμως προέκυψε η ανάγκη, λέει, να καλυφθούν εκτός..

Προπηλακισμός Κοντονή και δημοσιογράφων σε ταβέρνα

Φραστική επίθεση δέχτηκαν το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας σε ταβέρνα της Καισαριανής ο Σταύρος Κοντονής και δημοσιογράφοι, κυρίως του ονομαζόμενου κυβερνητικού ρεπορτάζ, με τους οποίος ο υπουργός Δικαιοσύνης συνέτρωγε.
Στην ταβέρνα εισέβαλε ομάδα οπαδών, κατά δήλωσή τους, που αποδοκίμασαν τον υπουργό και τους συνδαιτυμόνες του με φράσεις όπως «ωραία παρέα έχεις, Κοντονή», «να φέρεις και τον Ζουράρι», «ντροπή σου που βρίσκεσαι με αυτούς που στήνουν δίκες» κ.ά.
Όπως αναφέρθηκε από παρόντες δημοσιογράφους, ένας από την ομάδα των εισβολέων..

Γεγονότα ντροπής για τις πανεπιστημιακές ελευθερίες

Ένταση δημιουργήθηκε στον προαύλιο χώρο του ΠΑΜΑΚ (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) το απόγευμα της Τρίτης, 4 Απριλίου, ανάμεσα σε φοιτητές και άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι βρέθηκαν εντός του Πανεπιστημίου μετά από αίτημα του πρύτανη, και επέτρεπαν την είσοδο στο κτίριο μόνο με την επίδειξη φοιτητικού πάσο.

του Δημήτρη Λαμπρόπουλου

Την Δευτέρα, 3 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ΠΑΜΑΚ σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, σε συνδιοργάνωση με τον ΟΗΕ. Αυτό αποτέλεσε αφορμή για να γίνει παρέμβαση στην εκδήλωση, με γκράφιτι και τρικάκια (σ.σ. φυλλάδια) από την ομάδα της «Φάμπρικα Υφανέτ», όπως αναφέρει ο πρύτανης Αχ. Ζαπράνης.
Την Τρίτη, 4 Απριλίου, μια φοιτήτρια, βγαίνοντας από το μάθημά της στο πανεπιστήμιο, είδε με..

Φέρτε μου τη σύνταξη, τώρα!

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Το σύστημα του ΕΦΚΑ έχει και καλά νέα. Συνδέθηκα χθες για να δω αν υπάρχει κάτι καινούργιο για μένα και διαπίστωσα ότι συμπλήρωσα 35 χρόνια ασφάλισης στο ταμείο των δημοσιογράφων.
Φαίνεται, βέβαια,  ότι κολλάω ένσημα από την πρώτη Λυκείου, αλλά έτσι είναι η δημοσιογραφία, πρέπει να την ξεκινήσεις από μικρός. Εκτός αυτών των 35 ετών, έχω και μία δεκαετία, out of the blue, που λέει ο λαός μας, στον ΟΑΕΕ. Αν με διαβάζει η Εφη Αχτσιόγλου, θα ήθελα να την παρακαλέσω να το αφήσει ως έχει και απλώς κάποια στιγμή θα περάσω για τη σύνταξη.
Οχι, δεν βιάζομαι, ξέρω ότι έχουν άλλοι προτεραιότητα. Μία καλή συνάδελφος είναι, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, ασφαλισμένη από την Πρωτοχρονιά του 1916. Και πλέον μπορεί, με..

Πούλιτζερ σε ρεπορτάζ για Τραμπ και Πούτιν

Η κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016 κυριάρχησε στα φετινά βραβεία Πούλιτζερ, τα οποία απονεμήθηκαν χθες σε δημοσιογράφους της εφημερίδας «Washington Post» για την κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και των «New York Times» για την κάλυψη της εκστρατείας του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να επεκτείνει τη ρωσική επιρροή στο εξωτερικό με θεμιτά και αθέμιτα μέσα.
Η επιτροπή που δίνει τα βραβεία να χαιρετίζει το θάρρος τους να γράψουν για δύο από τους πιο ισχυρούς άνδρες του κόσμου, παρά το όλο και πιο εχθρικό κλίμα για τα μέσα ενημέρωσης.
Η εφημερίδα New York Daily News και η ProPublica, μια διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία..

Ανάκληση μη ασφαλών προϊόντων

Aνάκληση μη ασφαλούς τροφίμου "Σουβλάκι κοτόπουλου με πιπεριά"
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος "Επίσημος έλεγχος Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων" έτους 2017, προέβη σε δειγματοληψία κοτόπουλου σουβλάκι, με την εμπορική ονομασία "TOY ΧΑΣΑΠΗ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ με πιπεριά", με ημερομηνία παραγωγής 01/04/17 και ανάλωση έως 11/04/17, που διακινείται από την εταιρεία LIDL HELLAS & ΣΙΑ Ο.Ε. και σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η παρουσία Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω..

Κασσιανή: Η πρώτη... ρεμπέτισσα του ντουνιά

Γιατί τι είναι η ζωή; Μια μαγκιά, ένα κέφι, να περπατάς με το κεφάλι ψηλά

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (provocateur)

Θυμάμαι μια ιστορία του Ντίνου Χριστιανόπουλου, από το βιβλίο του «Οι ρεμπέτες του ντουνιά». Όπου έγραφε για έναν άρχοντα που τον λέγανε Κλεισθένη και ήθελε πριν από δυόμιση χιλιάδες χρόνια να παντρέψει την κόρη του. Και μαζεύτηκαν οι μνηστήρες στο παλάτι κι έγινε γλέντι κι ο πιο τσίφτης απ' όλους, ο Ιπποκλείδης, τα έδωσε όλα στο χορό και τα πήρε ο Κλεισθένης στο κρανίο και του είπε «μ' αυτά σου τα καμώματα έχασες και το θρόνο και τη νύφη». Κι ο Ιπποκλείδης του απάντησε κοφτά: «Σκασίλα μου!». Το σχόλιο του Χριστιανόπουλου: «Έτσι έχασε πλούτη και τιμές, για ένα κέφι, μα κέρδισε όλων της καρδιές ο Ιπποκλείδης. Και έμεινε αθάνατος στην ιστορία, πρώτος ρεμπέτης του ντουνιά».
Διαβάζω για τον Ιπποκλείδη και θυμάμαι, μέρες που 'ναι, την Κασσιανή. Είναι το τροπάριο..

Αυτός, αυτή, και τα μυστήρια

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Aυτός είναι η προσωποποίηση του Συστήματος. Έχει θητεύσει σε πολλές θέσεις ευθύνης, από τις οποίες διαφήμισε τεχνοκρατικώς, και επέβαλε κρατικώς, τις μεταρρυθμίσεις εκείνες, που για την ελίτ μεταφράζονται σε κέρδη, και για την πλέμπα σε ζημιές. Έτσι κέρδισε με το σπαθί του –ενίοτε και με το τσεκούρι των συμμάχων του- χώρο στην εξουσία, για να φτάσει μέχρι την καρέκλα του υπουργού Οικονομικών του Σαμαρά. Και από κει, όταν το κύμα του ΣΥΡΙΖΑ πλησίαζε απειλητικό στο Μαξίμου, τον μετακόμισαν στο θρόνο του διοικητή της ΤτΕ. Να κρατάει τα μπόσικα, όταν τα κωλόπαιδα έπαιρναν την πόλη.
Αυτή είναι σύζυγος αυτού. Έχει εταιρία δημοσίων σχέσεων και ποικίλων υποθέσεων. .

«Προστασία» για το Mega - Οι μέτοχοι όμως τι θα κάνουν;

Δεκτή έγινε σήμερα από το Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση της «Τηλέτυπος» του Mega για χορήγηση προσωρινής διαταγής, που να προστατεύει τα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού (διαφημιστικά έσοδα, ταινιοθήκη, ακίνητη περιουσία κλπ.) από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς των πιστωτών του.
Επειδή σύμφωνα με το νόμο απαιτούνταν συναίνεση πιστωτών σε ποσοστό τουλάχιστον 20%, αυτό σημαίνει πως οι τράπεζες έδωσαν έγγραφη συναίνεση, ώστε να εκδοθεί η προσωρινή διαταγή του πρωτοδικείου. Επομένως τράπεζες και μέτοχοι πηγαίνουν χέρι-χέρι καθώς φαίνεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έγγραφη συναίνεση των τραπεζών δόθηκε υπό τον όρο να..

Πώς το κατάφερε αυτό ο Αλέξης;

Μιλάμε για επίτευγμα. Ο Αλαφούζος πρέπει να ανάβει κάθε μέρα λαμπάδα στο μπόι του. Έκλεισε (δημοσιογραφικά)  το Mega, σβήνει ο ΔΟΛ, κινδυνεύει ο "Πήγασος", αγκομαχά η Real Group, φυτοζωούν τα άλλα μέσα ενημέρωσης, και ο μόνος που μεγαλώνει είναι ο Αλαφούζος και το Συγκρότημα του.
Ο όμιλος του Φαλήρου αναδεικνύεται επί των ημερών της "πρώτη φορά, αριστερά" στον κορυφαίο παίκτη του τύπου, πληρώνοντας μόνο τον τούρκο παραγωγό του Survivor, και παρά την εμμονική και στρατευμένη γραμμή του εναντίον του νέου, του προοδευτικού, της κάθαρσης και της αριστεράς. Κάτι που παραδέχτηκε ο Γιάννης Αλαφούζος στην..

Γιατί ο Κουρτάκης προτίμησε τα πιεστήρια του Αλαφούζου...

…από τα δικά του που απέκτησε πριν λίγους μήνες

Ενδεικτικό της κατάστασης στο χώρο του Τύπου, αλλά και των αλλαγών που κυοφορούνται, δεδομένου ότι αλλάζουν οι ισορροπίες και γκρεμίζονται παραδοσιακοί δεσμοί… μεταξύ άλλων είναι και η απόφαση του ομίλου των «Παραπολιτικών» να συνεργαστεί με την οικογένεια Αλαφούζου.
Ο Γιάννης Κουρτάκης πριν λίγους μήνες εξαγόρασε το πιεστήριο της «Ελευθεροτυπίας», παρόλα αυτά τα έντυπά του αποφάσισε να τα τυπώνει στην «Καθημερινή» των Αλαφούζων.
Αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά, κυρίως όμως ότι ο δραστήριος εκδότης δεν μπορεί να..

«ΤΑ ΝΕΑ», «Το Βήμα» και γιατί η Ελλάδα δεν είναι Βενεζουέλα

Ο Π. Λάμψιας με συναδέλφους του στον ΔΟΛ
Γράφει ο Παναγιώτης Λάμψιας* 
            
Η υπόθεση είναι απλή. Οι τράπεζες που έχουν δανείσει τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη μόνον έναν τρόπο έχουν να διασφαλίσουν το συμφέρον των μετόχων τους: να κρατήσουν τα Μέσα του Οργανισμού σε λειτουργία. Οχι βεβαίως με νέα χρηματοδότηση. Αλλά επιτρέποντας στην επιχείρηση να διοχετεύει τα τρέχοντα έσοδά της στις ζωτικές της ανάγκες - δαπάνες λειτουργίας, εκτύπωσης και μισθοδοσίας.
Αυτό το αυτονόητο συμφέρον εξυπηρετεί και η δικαστική απόφαση που προκάλεσαν οι ίδιες οι πιστώτριες τράπεζες και έχει ήδη εδώ και λίγες μέρες θέσει τον ΔΟΛ υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης - αποσπώντας τον από την προηγούμενη ιδιοκτησία του.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όμως, κυοφορούνται στο παρασκήνιο σχέδια στραγγαλισμού του ΔΟΛ..

Τη ζημιά την έκανε

Ανεστάλη
Όση ζημιά ήταν να κάνει στην άλλη Ελευθερία, την έκανε. Οδηγήθηκε μια ώρα αρχύτερα στην φυσιολογική εξέλιξη. Στο κλείσιμο της. Άλλωστε η "Ελευθερία της Ενημέρωσης" δεν βγήκε για να μακροημερεύσει. Για όσο εργάστηκαν, πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι της;
***
Χρεοκόπησαν μαζί με τις επιλογές τους
 Ούτε ο Στουρνάρας, ούτε ο mr. Chipita, ούτε ο Πόλσον τους σώζει. Διαβάζουμε σε έγκυρες ιστοσελίδες ότι ο Καρακούσης, ο Πρετεντέρης και οι εναπομείναντες πόλοι του ΔΟΛ είτε μαζί είτε χώρια (ο καθένας θέλει να είναι Ψυχάρης στο νέο μαγαζί), ψήνουν επιχειρηματίες και τον Στουρνάρα για να τους χρηματοδοτήσουν ή να τους..

Παλαίμαχοι στο Κλουβί

Τη Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου, στις 18.00, στο γήπεδο της Νίκαιας Koρυδαλού (Κλουβί), θα διεξαχθεί τουρνουά μεταξύ των παλαιμάχων της Προοδευτικής, του Ατρόμητου Αθηνών, του Εθνικού Πειραιώς και του Φωστήρα. Το τουρνουά εντάσσεται στο εορταστικό πλαίσιο των 90 χρόνων της Προοδευτικής και, παράλληλα, έχει κοινωνικό χαρακτήρα.
Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρώσουν και θα προσφέρουν τρόφιμα, τα οποία θα διατεθούν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φροντίδας..

Τροχοπέδη στη δημοσιογραφική έρευνα το αυτόφωρο

Άλλο ένα κρούσμα αυτόφωρης διαδικασίας για δημοσίευμα εφημερίδας υπήρξε σήμερα.
Μετά από μήνυση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Στουρνάρα και της συζύγου του Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα κινήθηκε η σχετική διαδικασία σε βάρος του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.
Ο διευθυντής, όμως, της εφημερίδας «DOCUMENTO» προσήλθε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, ο οποίος τελικώς διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα και άφησε ελεύθερο τον δημοσιογράφο.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ οφείλει να επισημάνει ότι το αυτόφωρο που προβλέπεται σε θέματα..

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Το εβαπορέ της Ντόρας...

Ο καημένος ο Ισίδωρος δεν έχει μάθει ακόμη να πηγαίνει σούπερ μάρκετ...
Η παρέμβαση της Ντόρας στις "Παρεμβάσεις", έγραψε. Καταρχήν στυλιστικά. Εμφανίστηκε με δυο πεταλούδες στο πέτο, κρεμαστά σκουλαρίκια και ένα κολιέ με τεράστιες μπλε μπάλες.
Μετά μάθαμε πως ο Ισίδωρος (Κούβελος) δεν έχει μάθει να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ. Άρα έχει μαύρα μεσάνυχτα από τις τιμές. Αντίθετα με την Ντόρα που -έκανε μια μικρή επίδειξη σε Άκη και Χουδαλάκη- γνωρίζει μέχρι πόσο κάνει και το γάλα το εβαπορέ.
Τέλος δεν παρέλειψε να στηρίξει και τον αδερφό Κούλη, λέγοντας πως στο..

«Μαγειρέματα» στον 2ο όροφο της Μιχαλακοπούλου

Χωρίς δώρο Πάσχα θέλουν να αφήσουν τους εργαζόμενους

Ανακοίνωση της Κίνησης Eπαγγελματιών Δημοσιογράφων:
"Κυβέρνηση και Τράπεζες επιδιώκουν μέσω της ειδικής εκκαθάρισης, να αδρανοποιήσουν τώρα την δικαστική απόφαση, που προβλέπει «εκκαθάριση εν λειτουργία στο ΔΟΛ» , ώστε προκαλώντας έλλειψη ρευστότητας ή πτώχευση να κλείσουν τώρα το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ.
Στην ίδια κατεύθυνση δραστηριοποιούνται τουλάχιστον δύο εκδοτικοί όμιλοι που ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από αυτές τις επιδιώξεις, που έρχονται στα μέτρα τους.
Αυτό επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές, ενώ όπως διαπιστώνεται:..

Οι ταλαντούχοι του ΔΟΛ και ο εχθρός

Ξανάγραψε ο διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ Αντώνης Καρακούσης στο χθεσινό του άρθρο ότι "χωρίς αμφιβολία πια, οι πιστώτριες τράπεζες έχουν στη διάθεσή τους ένα ισχυρό περιουσιακό στοιχείο, αποτελούμενο από ταλαντούχο προσωπικό -ίσως το καλύτερο στον ελληνικό Τύπο". Οι περισσότεροι όμως από το προσωπικό, ταλαντούχοι και μη, έχουν κινήσει για άλλες πολιτείες και εφημερίδες. Πόσοι πια ταλαντούχοι να έχουν απομείνει (είναι και απλήρωτοι) στην Μιχαλακοπούλου;.. Ασε που έφυγε, λέει, και η «Σίβυλλα»...
***
Τελικά πότε θα εμφανιστεί  η Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης στο Ηρώδειο; Σίγουρα δεν θα πάρεις σαφή απάντηση στο ερώτημα αν είσαι αναγνώστης του ΒΗΜΑΤΟΣ..

Παρέμβαση Φιλιππάκη για την επιστολή Μαρινάκη

Τι λέει ο εκδότης για τον εφοπλιστή σχετικά με τα «καπέλα» στις εφημερίδες

Νέα παρέμβαση στο θέμα με τα «καπέλα» στις πωλήσεις των εφημερίδων, μετά την επιστολή του εφοπλιστή Bαγγέλη Mαρινάκη με την ιδιότητά του ως μετόχου στο πρακτορείο διανομής τύπου «ΑΡΓΟΣ» (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). Η εταιρεία «Δημοκρατικός Τύπος» του Ιωάννη Φιλιππάκη που εκδίδει μεταξύ άλλων τις εφημερίδες Δημοκρατία, Espresso, Eστία κλπ, σε ανακοίνωσή της (μάς εστάλη με mail) με αφορμή την παρέμβαση Μαρινάκη και με αιχμές εναντίον του, αναφέρει:
"Εντύπωση προκαλεί η επιστολή  του μετόχου του Πρακτορείου Διανομής «ΑΡΓΟΣ», κ. Β. Μαρινάκη,  προς το Δ.Σ. της εταιρείας του(!), όπου το καλεί  να κάνει «πραγματική αποτύπωση» των..

Εμπλοκή με τη χρηματοδότηση σε ΒΗΜΑ και ΝΕΑ

«Ποιοι και γιατί θέλουν να κλείσουν τα ιστορικά έντυπα του ΔΟΛ»

Εμπλοκή με τη χρηματοδότηση των εντύπων του ΔΟΛ και κατά συνέπεια και με την πληρωμή των εργαζομένων στον Οργανισμό, καθώς  οι ίδιες τράπεζες που είχαν την πρωτοβουλία για το νέο καθεστώς λειτουργίας, προσπαθούν τώρα με διάφορες δικαιολογίες να το υπονομεύσουν.
Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλεται «οι τράπεζες προβάλλουν κάθε είδους εμπόδια και προσκόμματα, αρνούμενες όχι μόνο την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης, αλλά μπλοκάροντας ουσιαστικά τη χρησιμοποίηση υπαρχόντων εσόδων από την κυκλοφορία των εντύπων και τη διαφήμιση. Παίζουν ένα διαρκές παιγνίδι μετάθεσης ευθυνών, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την έκδοση των εφημερίδων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες».
Και αυτό όταν είναι σαφές ότι με τον ΔΟΛ εν λειτουργία τα έσοδά τους θα είναι διπλάσια. Ο ίδιος..

Κι ο Κουρτάκης στου Αλαφούζου!

Ολο το χαρτί στο Αλαφουζέικο! Μετά την τεράστια επιτυχία του ριάλιτι Survivor που έφερε ζεστό χρήμα στα ταμεία του ομίλου ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου, τώρα όλο και περισσότεροι επιλέγουν να τυπώνουν στην εκτυπωτική μονάδα της εταιρείας «Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε.» της οικογένειας Αλαφούζου.
Μετά τις διαρροές ότι και τα έντυπα του ΔΟΛ θα τυπώνουν στου Αλαφούζου, ήρθε μια ανακοίνωση του επικεφαλής των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη περί συνεργασίας του ομίλου με το Αλαφουζέικο στον τομέα των εκτυπώσεων. Η ανακοίνωση εξέπληξε πολλούς καθώς είναι γνωστές οι (κακές) σχέσεις του ομίλου Κουρτάκη με την οικογένεια Αλαφούζου και κυρίως με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζο.
Η ανακοίνωση Κουρτάκη έγινε μέσω του facebook κι ο εκδότης έγραψε χαρακτηριστικά:..

Ελεύθερος ο εκδότης του Documento...

...μαζί με τον δημοσιογράφο Βασίλη Ανδριανόπουλο

«Και τώρα που και ο Εισαγγελεας ειπε πως δεν συντρέχουν λογοι και διέταξε προκαταρκτική, να μας πει ο Στουρναρας αν μίλαγε με τη Novartis». Αυτό έγραψε στο twitter o K. Bαξεβάνης, εκδότης του Documento, που μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος μαζί με τον δημοσιογράφο Βασίλη Ανδριανόπουλο.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, απορρίπτοντας το αίτημα της μηνύτριας, Λίνας Νικολοπούλου, συζύγου του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, για ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου.
Οι δημοσιογράφοι, Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος, είχαν παραδοθεί..

Το αθηναϊκό τρίγωνο των Βερμούδων

Όταν οι Αθηναίοι αντιμετωπίζονται ως νήπια και ιθαγενείς

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Οπότε έρχομαι δουλειά και πάω στην διευθύντριά μου την Αγγελική και της λέω ότι σήμερα είμαι για να γράφω είτε για τις πολεμικές βιομηχανίες των «πολιτισμένων» χωρών που σπρώχνουν όπλα ανά την υφήλιο είτε για αυτό το παραμυθάκι με την αναβάθμιση του «εμπορικού τριγώνου» της Αθήνας και με κοιτάει η Αγγελική που είναι σοφότατη και μου λέει «μην τους μαυρίσουμε κι άλλο μεγαλοβδόμαδα, γράψε καλύτερα για αυτή την τύπου αναβάθμιση» και λέω εγώ «ναι» και πάω να βγω απ’ το γραφείο της, αλλά με προλαβαίνει η Αγγελική που με ξέρει καλά, δεν είναι καμιά πρωτάρα, και μου βάζει ολίγο πάγο, έτσι για το νεφρί, σημειώνοντας: «Με τρόπo, ε; Μη σε πιάσει πάλι το τζιχάντ με τον Καμίνη!»..

Παραδόθηκαν και συνελήφθησαν Βαξεβάνης - Ανδριανόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ: Αντί μηνύσεων, να δοθούν απαντήσεις από τη σύζυγο Στουρνάρα

«Μόλις παραδοθηκαμε και συλληφθήκαμε με το συνάδελφο Β. Ανδριανόπουλο μετα απο μήνυση της οικογένειας Στουρνάρα». Αυτό έγραψε ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης στο twitter.
 O δημοσιογράφος προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας στις 12 το μεσημέρι όπου μαζί με τον συνάδελφό του Βασίλη Ανδριανόπουλο παραδόθηκαν και συνελήφθησαν μετά τη μήνυση (για συκοφαντική δυσφήμιση) της Λίνας Νικολοπούλου, συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, για το δημοσίευμα του Documento με τίτλο «Οικογένεια Στουρνάρα: Ο μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες».
Σχετική ανακοίνωση έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρεται:..
«Η μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα,..

Νέα πρόσωπα στον HiT 88.9

Την άνοιξη του 2017, η οικογένεια του ραδιοφωνικού σταθμού HiT 88.9 υποδέχεται δύο νέα μέλη. Στο καθημερινό πρόγραμμα του προστέθηκαν οι παραγωγοί Ελένη Μανουσάκη και Πόπη Δομάζου.
Η Ελένη Μανουσάκη ξεκίνησε τη ραδιοφωνική της πορεία το 1997, με τα δελτία ειδήσεων στον Galaxy και ΕΥΑ ως παραγωγός και δημοσιογράφος, ενώ το 2000 ανέλαβε την πρωινή ζώνη και τις συνεντεύξεις καλλιτεχνών στον Love Radiο, όπου έμεινε για 13 χρόνια. Συνέχισε στον Λάμψη (πρωινή εκπομπή με..

ΔΟΛ: δεν υπάρχει πλέον επιστροφή

(...) Με την έκδοση της δικαστικής απόφασης, την ένταξη του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και την τοποθέτηση εκκαθαριστή όλα μπορούν πλέον να εξελιχθούν ομαλά και σε διάστημα τριών μηνών μπορούν να αναπτυχθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την εξεύρεση επενδυτή και την οριστική διάσωσή του.
Ηδη ο εκκαθαριστής αναγνωρίζει ότι υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι στο τέλος θα υπάρξει συνωστισμός ενδιαφερομένων αγοραστών.
Χωρίς αμφιβολία πια, οι πιστώτριες τράπεζες έχουν στη διάθεσή τους ένα ισχυρό περιουσιακό στοιχείο, αποτελούμενο από ταλαντούχο προσωπικό – ίσως το καλύτερο στον ελληνικό Τύπο – και ιστορικούς και νεωτερικούς τίτλους, οι οποίοι πλέον λειτουργούν με ελεγχόμενο κόστος και δύνανται να καταστούν, όπως προαναφέραμε, με ελάχιστη προσπάθεια βιώσιμοι και κερδοφόροι.
Μπορούν δηλαδή οι τράπεζες, αν αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της ειδικής διαχείρισης, να..

K. Βαξεβάνης: Θέλουν να με δουν με χειροπέδες

Τι απαντάει ο δημοσιογράφος στις μηνύσεις της οικογένειας Στουρνάρα

«Aφού θέλουν τόσο πολύ να με πάνε στα δικαστήρια βίαια, με χειροπέδες και φωτογραφίσεις, θα φροντίσω να είμαι εκεί. Στις 12 το μεσημέρι θα είμαι στα δικαστήρια, όπου φαντάζομαι δε θα τολμήσει να είναι ο κύριος Στουρνάρας».  Αυτό αναφέρει ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης απαντώντας στην μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση της συζύγου του διοικητή ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα που ζητάει την ενεργοποίηση του αυτοφώρου και τη σύλληψή του μετά και το τελευταίο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας υπό τον τίτλο «Οικογένεια Στουρνάρα / Ο μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες».
 Η Σταυρούλα Νικολοπούλου, σύζυγος του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, στη μήνυσή της ισχυρίζεται ότι το δημοσίευμα θίγει την τιμή και την υπόληψή της και πως θέλει..

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Ο Καρακούσης ψάχνει να φύγει από την «Ίριδα»

Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον ΔΟΛ μετά την απόφαση της Δευτέρας, που έθεσε και επισήμως υπό καθεστώς εκκαθάρισης το άλλοτε κραταιό εκδοτικό συγκρότημα.
Πλέον, τον πρώτο λόγο έχει ο εκκαθαριστής, ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα οφείλει να βγάλει σε πλειστηριασμό τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης.
Ταυτόχρονα, η απόφαση αλλάζει εκ των πραγμάτων ακόμη και τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας. Για παράδειγμα, η επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργεί με μεταχρονολογημένες επιταγές, ούτε να προβαίνει σε δράσεις που αυξάνουν το λειτουργικό κόστος.
Εκ των πραγμάτων, προκαλείται μια ασφυξία, που οδηγεί σε διάφορες κινήσεις..