ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Από την εποχή του Δαρείου

Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης*

Το θέμα του γηπέδου τού Παναθηναϊκού είναι αρχαία ελληνική ιστορία. Σαν να άρχισε την εποχή των περσικών πολέμων και συνεχίζεται την εποχή των μνημονίων. Μερικές γενιές νεοελλήνων, φίλων του Παναθηναϊκού, έζησαν την περιπλάνηση του ονείρου που άλλαζε κυβερνήσεις και γειτονιές –άλλοτε με σοβαρές προτάσεις και άλλοτε με αστήρικτες σκέψεις. Η ιδέα του γηπέδου πορεύτηκε από τη Λεωφόρο στον Ελαιώνα, από τον Ελαιώνα στο Γουδή, από το Γουδή στο Ελληνικό, από το Ελληνικό στον Βοτανικό, από τον Βοτανικό ξαναγύρισε στη Λεωφόρο, ενώ κάποια στιγμή πέρασε ως σκέψη..

Στο μυαλό του Σταύρου Ψυχάρη

Μη μιλάς, μη γελάς...
Κινδυνεύει η Ελλάς!
Αυτό (το τελευταίο) είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του βασικού θέματος της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ του Τύπου που βρίσκεται ήδη στα περίπτερα όλης της χώρας.
Το πρωτοσέλιδο από σχεδιαστικής πλευράς και layout θυμίζει έντονα «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής» αν και το λογότυπο του τίτλου ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μοιάζει εντελώς παράταιρο (είναι άσχημο και τεράστιο!) με το σύνολο της πρώτης σελίδας.
Από πλευράς ουσίας η νέα εφημερίδα δίνει το (συντηρητικό) στίγμα της με τον βασικό της τίτλο που στηρίζεται σε «ηχηρή παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας μέσω της "Ελευθερίας του Τύπου"»: Κινδυνεύει η Ελλάς! / Να συμπλεύσουν οι πολιτικές δυνάμεις στα ανοιχτά μέτωπα / Οι τουρκικές προκλήσεις και τα αδιεξοδα μέτωπα. Και συμπεραίνει η εφημερίδα:..

H Ελενα Ακρίτα, ο Βαγγέλης (ο φύλακας) και ο Κινέζος

 Η απορία για την Πέμη Ζούνη και το Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»

Μεγάλο θόρυβο προκάλεσε το θέμα της παράστασης «…Και Ιουλιέτα» που υποτίθεται ότι θα σκηνοθετούσε ο βραβευμένος με Οσκαρ Ταϊβανός σκηνοθέτης Ανγκ Λι στο Ιδρυμα Κακογιάννης με πρωταγωνίστρια την Πέμη Ζούνη. Η οποία σημειωτέον είχε μοιράσει εν γνώσει της «επεξεργασμένες» φωτογραφίες -το παραδέχθηκε άλλωστε σε επιστολή που έστειλε στα Μέσα.
Το Ιδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" έβγαλε με τη σειρά του σχετική ανακοίνωση που έκανε λόγο «για στοχευμένη απάτη μέσω διαδικτύου στην οποία περιλαμβάνεται και παραποίηση στοιχείων ταυτότητας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας». Η ανακοίνωση μάλλον εξόργισε την Ελενα Ακρίτα η οποία έγραψε στο fb:..

Kαμία ξεφτίλα δεν είναι ντροπή

Το δόγμα «καμία ξεφτίλα δεν είναι ντροπή» κυριαρχεί στο θέαμα, που παρακολουθούν καθηλωμένοι στους καναπέδες τους οι τηλεθεατές. Κάποιοι, επώνυμοι (;) και μη, ταλαιπωρούνται σε ένα εξωτικό νησί με έπαθλο λίγο παραπάνω φαγητό ή τελικά το πολυπόθητο ποσό των 100.000 ευρώ. Μοναδικός κανόνας επιβίωσης, «ο θάνατός σου η ζωή μου».
Ο τηλε-κανιβαλισμός και το μυστικό της επιτυχίας του ριάλιτι σόυ Survivor είναι το βασικό θέμα στην Εφημερίδα των Συντακτών που..

Ολοι για όλα στον ΔΟΛ (και απλήρωτοι)

Σε ριζική -και εν πολλοίς αναγκαστική- ανανέωση του πολιτικού ρεπορτάζ προχώρησαν τα ΝΕΑ, μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις συντακτών και τα μεγάλα κενά που είχαν δημιουργηθεί στο πιο νευραλγικό τμήμα που διαθέτει διαχρονικά η καθημερινή εφημερίδα του ΔΟΛ.
Με αυτό τον οδηγό, ο διευθυντής των ΝΕΩΝ, Παναγιώτης Λάμψιας, αποφάσισε επί της ουσίας την επαναδημιουργία του τμήματος, με εσωτερικές μετακινήσεις και την αξιοποίηση συντακτών από άλλα Μέσα του Οργανισμού, δίνοντας ώθηση και σε μια συλλογική προσπάθεια να διατηρηθούν  τα ΝΕΑ στην πρώτη γραμμή, στην πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορία τους.
Ο Διονύσης Νασόπουλος αναβαθμίστηκε σε αρχισυντάκτη της εφημερίδας και ανέλαβε το..

Ο αγαπημένος μας «κύριος Θόδωρος»

Ο Θόδωρος Νικολαΐδης, ο αγαπημένος μας «κύριος Θόδωρος», έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών και πλήρης δημοσιογραφικών δυνάμεων! ΄Ως τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ήταν ακάματος.
** Ο ίδιος έκλεινε την πρώτη σελίδα του Φωτός.
** Ο ίδιος «έτρεχε» για δεκαετίες αυτό το υπερωκεάνιο της αθλητικής δημοσιογραφίας δουλεύοντας αδιάκοπα χειμώνα-καλοκαίρι. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, είναι κυριολεξία:
ο «κύριος Θόδωρος» εργαζόταν στις διακοπές από το σπίτι του στη Μύκονο, κρατώντας συνεχώς ανοικτή γραμμή με το φαξ και το τηλέφωνο.
** Ο ίδιος –μαζί με την αγαπημένη του Ειρήνη, την ΚΥΡΙΑ Ειρήνη Νικολαΐδου–, έχτισε αυτό το δημοσιογραφικό σκαρί που άντεξε σε (αμφιλεγόμενους) εκμοντερνισμούς αντιπάλων και σε..

Γιατί ζητώ Ειδικό Δικαστήριο

Γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης 

Δεν υπάρχει αναλυτής παγκοσμίως που να διαφωνεί ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης απλά θα κουκουλώσει για λίγο τη συνολική χρεοκοπία της χώρας κάνοντάς τη χειρότερη. Παράλληλα, δεν υπάρχει ραδιοτηλεοπτικό μέσο στη χώρα που να μη δαιμονοποιεί όποιον τολμήσει να πει αυτό που όλοι γνωρίζουν και που εκτός Ελλάδας θεωρείται δεδομένο.
Πριν από μέρες μού ζητήθηκε από δημοσιογράφο κεντρικού δελτίου ειδήσεων να απαντήσω μονολεκτικά στο ερώτημα: «Ξέρατε ότι ανακοινώνοντας το δημοψήφισμα θα έκλειναν οι τράπεζες;» «Προφανώς», απάντησα ειλικρινά. Εντός δευτερολέπτων τα κοινωνικά μέσα βούιζαν: «Το παραδέχτηκε. Στο Ειδικό Δικαστήριο αμέσως!» Την επομένη, βουλευτές του τροϊκανικού τόξου ξεσπάθωσαν ζητώντας Ειδικό Δικαστήριο με συνοπτικές διαδικασίες.
Εχει σημασία να κατανοήσουμε γιατί όλα αυτά. Ο λόγος είναι απλός και έχει να κάνει με..

Συνεργασία - έκπληξη στην εφημερίδα του Χρ. Μουλίνου

Βρείτε ποιος έγραψε στο fb:
Ήταν μεγάλη τιμή για μένα και φυσικά δέχθηκα τη συγκεκριμένη πρόταση. Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι πλέον θα μπορείτε να διαβάζετε καθημερινά την στήλη μου μέσα από την καθημερινή εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» η οποία θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί από αυτή την Κυριακή 19/3 .
Έχει γίνει μια -πραγματικά- τεραστίων διαστάσεων προσπάθεια από όλο το επιτελείο που εργάζεται σκληρά, το οποίο απαρτίζεται από πολλούς και αξιολογότατους δημοσιογράφους της χώρας.

Θα το καταλάβετε από την πρώτη στιγμή που θα πιάσετε τη συγκεκριμένη εφημερίδα στα χέρια σας.
Από αυτή την Κυριακή λοιπόν και κάθε μέρα,..

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Επτά πρωτοσέλιδα δρόμος και... τρόμος

** Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση
Από τη Σκάρλετ Γιόχανσον μέχρι την εξαγωγή τρομοκρατίας, επτά πρωτοσέλιδα δρόμος -και τρόμος, κυριολεκτικά- και καθόμουν ώρα μπροστά τους, προσπαθώντας να βρω ΕΝΑΝ καλό λόγο που κάποιο από αυτά θα μου κινούσε το ενδιαφέρον, ως σύγχρονου αναγνώστη με ότι σημαίνει αυτό, να το αγοράσω, πλην ενδεχομένως της περίπτωσης της "Δημοκρατίας" αν μου άρεσαν τα σενάρια..

Η μανία με τους Μαραθώνιους

Παράγινε πια το στόρι με την ευεξία και τις παραφυάδες της

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Κάθομαι εγώ τώρα και διαβάζω για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας, λόγω του 6ου Ημιμαραθώνιου που οργανώνει ο ΣΕΓΑΣ:
Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 3 χιλιομέτρων δίνεται επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας και οι δρομείς τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 5 χιλιομέτρων δίνεται στην Πλατεία Συντάγματος και οι αθλητές τερματίζουν επί της Λεωφόρου Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Η εκκίνηση του Αγώνα 1000 μέτρων δίνεται από το ύψος της διασταύρωσης της οδού Ριζάρη..

Τσίπρας σε Αδωνι: H Boυλή δεν είναι στούντιο τηλεπωλήσεων

Εξεταστική επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία

«Τις επόμενες ημέρες, θα καταθέσουμε στην Βουλή πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία» και συγκεκριμένα για τις διαφημιστικές χορηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ, την τιμολόγηση των φαρμάκων της Novartis και το Ερρίκος Ντυνάν. Αυτό ανήγγειλε στη Βουλή  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» στον Βασίλη Λεβέντη σχετικά με τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας. 
«Τα χρόνια της κρίσης η δημόσια Υγεία υπέστη μια τρομακτική επίθεση. Tα κονδύλια όμως για την Υγεία αυξήθηκαν για πρώτη φορά επί ημερών της κυβέρνησής μας» είπε ο Αλ. Τσίπρας ενω..

Στόχος 60.000 πωλήσεις

Για το νέο φύλλο «Ελευθερία του Τύπου» 
– Οι κυκλοφορίες της προηγούμενης Κυριακής

Κάτι λιγότερο από 100.000 αναμένεται να είναι το τιράζ της νέας εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» που θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα μεθαύριο Κυριακή 19 του μηνός.
Είναι σαφές από την απόφαση των επιτελών της εφημερίδας να προχωρήσουν σε τόσο μεγάλο τιράζ, ότι έχουν τοποθετήσει πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών τους, αφού θέλουν να μπουν δυναμικά στη μάχη των κυριακάτικων φύλλων… Στοχεύοντας προφανώς σε πολύ υψηλές κυκλοφορίες για την εποχή που μόνο το «Πρώτο Θέμα» μπορεί να διατηρεί ακόμη.
Συνήθως αυτά τα τιράζ όμως, συνοδεύονται και από σημαντικές προσφορές..

Μπακαλόγατος

Γράφει ο Δημήτρης Ν. Μανιάτης* 

Τον Νοέμβριο του 2014 μια δημοσκόπηση έδινε στο Ποτάμι 10% και το κατέτασσε στην τρίτη θέση της εκλογικής γεωγραφίας. Την περασμένη Κυριακή μια αντίστοιχη, το κατέγραφε στο 1%. Τρία χρόνια μετά την ίδρυσή του, αν λάβουμε ως σοβαρές τις παραπάνω μετρήσεις, κάτι πήγε πολύ στραβά για το πρώτο μετα-κόμμα του ελληνικού πολιτικού τοπίου. Κι όμως. Η προσπάθεια του Σταύρου Θεοδωράκη, παρά τον αχό του θυμωμένου Ιντερνετ, ήταν μια πολιτική δύναμη που επιθύμησε να εκφράσει έναν υπαρκτό κοινωνικό χώρο.
Ας μην ξεχνάμε πως δημιουργήθηκε στα απόνερα του ναυαγίου των 58 της Κεντροαριστεράς στο Ακροπόλ. Και πάνω στην κορύφωση της αποδυνάμωσης των βασικών κυρίαρχων πόλων. Ο χώρος που ήθελε όμως να εκφράσει Το Ποτάμι ήταν και κάτι βαθύτερο. Οχι τυχαία συγκέντρωσε ένα..

Οι διορθωτές και το παραμύθι των Ψυχάρηδων

Μιν πηρωβολοίται tους δηωρθοταίς

Ο παραπάνω τίτλος θα έπρεπε να υπάρχει σε κάποια γραφεία εκδοτών. Οι οποίοι στο παραλήρημα της μείωσης του κόστους έκδοσης, έκοψαν μισθούς, έκοψαν σελίδες, έκοψαν τιράζ, έκοψαν γραμματείς, έκοψαν αποστολές, έκοψαν και τους διορθωτές! Όχι έναν και δύο, αλλά ΟΛΟΥΣ! Τι να τους έκαναν; Αφού υπάρχει ο αυτόματος ορθογράφος του word. Και, ακόμα, αφού και οι ίδιοι οι συντάκτες των κειμένων γράμματα γνωρίζουν. Άρα ας ανοίξουν τα μάτια τους και ας αυτοδιορθώνονται. Έτσι, ορφάνεψαν οι θέσεις των διορθωτών σε (κάποια) έντυπα και άρχισαν να βγαίνουν μάτια από χοντρά τυπογραφικά και ορθογραφικά λάθη. Βέβαια, στα σάιτ ουδέποτε απολύθηκαν διορθωτές γιατί ουδέποτε υπήρξαν. Και εκεί τα λάθη κάνουν πάρτι. Το συγκεκριμένο που εικονογραφεί τούτο το θέμα, έδωσε την ευκαιρία σε φίλη..

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Κουσούλης εναντίον Χατζηνικολάου και στη μέση ο Καψής

Ο «αντιμνημονιακός συμπαραπλανητής του λαού», ο «αυλικός Λευτεράκης» και ο «θρόνος της αλαζονείας»

Μύλος... Ο επικοινωνιολόγος Λευτέρης Κουσούλης αποκάλεσε τον εκδότη - δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου (σε σχόλιο του στο διαδίκτυο) «αντιμνημονιακό συμπαραπλανητή του λαού» με αποτέλεσμα ο δεύτερος να αντιδράσει μέσω της εφημερίδας του, της Real News. Οπως λέει ο Λ Κουσούλης  η εφημερίδα του Χατζηνικολάου αναφέρεται στην επαγγελματική διαδρομή του, τον αποκαλεί ''αυλικό' και τον παρουσιάζει ως γυρολόγο της εργασίας... O Λ. Κουσούλης θεώρησε επιβεβλημένο να απαντήσει, πράγμα που έκανε μέσω fb ενώ στην σκληρή αντιπαράθεση μπλέχτηκε κι ο Μανώλης Καψής που πήρε το μέρος του επικοινωνιολόγου.
Χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα, ο Λ. Κουσούλης γράφει αναφερόμενος αποκλειστικά στον Νίκο Χατζηνικολάου:
Η ιδιοτελής διαστροφή και ο Νίκος Χατζηνικολάου
Ορισμένοι δεν θα καταλάβουν ποτέ τι σημαίνει να ζεις απο την εργασία σου. Ανάμεσά τους και ο Νίκος Χατζηνικολάου. Του δόθηκαν όλα απλόχερα απο τα πρώτα του βήματα

Δεν μπορεί να υπάρξει επόμενη μέρα για το MEGA...

...χωρίς δημοσιογράφους και ενημέρωση

Η συνταγή της ψυχαγωγίας που βολεύει κάποιους στο «MEGA» φαίνεται να κάνει τον κύκλο της, αφού και οι ταινιοθήκες κάποτε εξαντλούνται.
Ένα χρόνο τώρα οι μέτοχοι του Μεγάλου Καναλιού κρύβονται πίσω από τα δάνεια αλλά φροντίζουν να παίζει ο σταθμός και η διαφήμιση να γεμίζει τα ταμεία.
Το αντίτιμο αυτής της πρακτικής είναι να κρατούν στο ψυγείο την ενημέρωση και τους δημοσιογράφους στη γωνία.
Μαζί με τους ιδιοκτήτες, όμως, που εξασφαλίζουν δωρεάν χρόνο, κερδισμένοι βγαίνουν και όσοι δεν θέλουν να παίζουν οι ειδήσεις επιδιώκοντας πολιτική… αποτοξίνωση αλλά και αυτοί που..

Εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ στις 28, 29 και 30 Μαρτίου 2017

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση για την εκλογή εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) καλεί, σύμφωνα με τη διάταξη του άρ. 26 παρ. 2 του Καταστατικού, τα μέλη της Ένωσης σε Γενική Συνέλευση για την ψηφοφορία, που θα γίνει στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) την Τρίτη, 28 την Τετάρτη, 29 και την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017, από τις 08:00 έως τη δύση του ηλίου (19:44’-19:46’) με θέματα :
Εκλογή πέντε (5) τακτικών και πέντε (5) αναπληρωματικών εκπροσώπων της Ενώσεώς μας για το..

Περισσότερες εφημερίδες, λιγότεροι αναγνώστες!..

Και ξαφνικά ο αριθμός των εφημερίδων αυξήθηκε! Ενώ ο αριθμός των αναγνωστών συνεχίζει να μειώνεται με σταθερούς ρυθμούς. Τι συμβαίνει και οι παλιοί ή νέοι εκδότες «πετάνε» τα λεφτά τους για να εκδώσουν φύλλα που ελάχιστοι θα αγοράσουν; Κυκλοφόρησαν οι καθημερινές πρωινές «Ειδήσεις» του Ν. Χατζηνικολάου, το Documento του Κ. Βαξεβάνη, αυτή την εβδομάδα κυκλοφορεί η «Ελευθερία του Τύπου» του Β. Μαρινάκη ενώ ως φήμη κυκλοφορεί πως θα επανακυκλοφορήσει η «Ακρόπολη» από τον Δ. Κοντομηνά και αναγγέλθηκε νέο κυριακάτικο φύλλο με διευθυντή τον Κ. Χαρδαβέλα.
Κι όλα αυτά ενώ δεν «έκλεισαν» όπως περίμεναν οι εκδότες, τα Νέα και το Βήμα του Ψυχάρη.
Στην περίπτωση των έντυπων Μέσων, αυτό ακριβώς το διάστημα προσφέρει θαυμάσια ευκαιρία..

Μήπως πρέπει να ανησυχεί ο θείος;

Στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha ήταν καλεσμένος ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης όπου μίλησε για όλα ενώ τοθυ προσφέρθηκε και μια τεράστια ανθοδέσμη από την τηλεπαρουσιάστρια επειδή, λέει, είχε τα γενέθλιά του (έγινε 39).
Σχετικά με την παρουσία του Κ. Μπακογιάννη σε μεσημεριανή κουτσομπολίστικη εκπομπή και μάλιστα σε αυτή της Μενεγάκη, δόθηκαν πολλές ερμηνείες.
Δημοσιεύουμε αυτή του δημοσιογράφου Δ. Ν. Μανιάτη από το fb που θεωρούμε ότι είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα:
Το μεσημέρι η Μενεγάκη είχε καλεσμένο τον Κωστή Μπακογιάννη. Ο τελευταίος ντυμένος κάζουαλ, ανθρώπινος και ομολογουμένως πολύ φωτογενής μίλησε για όλα με μια pop χροιά, κεντρώα που δύσκολα ξεχώριζες αν μιλάει κάποιος απ' το Ποτάμι ή τον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό χώρο.
Δύο σκέψεις:..

ΜΜΕ στην πρωτοπορία των fake news

Τύπος και Τηλεόραση, συμπεριφέρονται, σχεδόν στο σύνολό τους, σαν κομματικά Μέσα της Νέας Δημοκρατίας

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής 

Ευρώπη. Ελλάδα. Εικοστός πρώτος αιώνας. Φεβρουάριος μήνας του έτους 2017. Στα social media γίνεται χαμός με το θέμα του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη (Μαρέβα - σπίτι του Βολτέρου στο Παρίσι κλπ,) που αποκάλυψε η κυριακάτικη "Documento". Καμιά εφημερίδα απ’ τις «μεγάλες» (ούτε αυτές που ζητούν τη συμπαράσταση του αναγνωστικού κοινού και της πολιτείας για να μην κλείσουν – γιατί κινδυνεύουν να κλείσουν κι ας είναι… μεγάλες) δεν ασχολείται με το συγκεκριμένο πολιτικό "σκάνδαλο", είτε θετικά, είτε αρνητικά: ΣΙΩΠΗ!...
«Γιατί άραγε;», εγείρεται, αυθορμήτως το ερώτημα: Θεωρούν το δημοσίευμα..

«Στα αμπάρια του δουλεμπορικού»...

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Δράσης για προάσπιση εργασιακών δικαιωμάτων και της Εργασιακής Επιτροπής εργαζομένων ΔΟΛ:

Η από 08/03/2017 Γενική Συνέλευση των αμειβόμενων κατά μέσο όρο 900,00 € εργαζόμενων με πολλά κατά κύριο λόγο χρόνια υπηρεσίας (κλητήρων, οδηγών, φυλάκων, διοικητικών , τεχνικών τύπου, δημοσιογράφων), σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας, αποφάσισε παμψηφεί μεταξύ πολλών άλλων, την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στη διοίκηση του Δ.Ο.Λ., η οποία όχι μόνο δεν έδειξε καμία διάθεση προσέγγισης, έστω και απλής καταγραφής των αιτημάτων μας, αλλά προχώρησε σε.. 

Γιατί «τα βρόντηξε» ο Γιώργος Κιμούλης

Μια αναμενόμενη παραίτηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος
- Πως σχολίασε το γεγονός η Ελενα Ακρίτα 

Παραιτήθηκε προτού καλά-καλά αναλάβει ο Γιώργος Κιμούλης από τη θέση του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με μια καταγγελτική επιστολή κάνει λόγο για «εσωκομματικές διαδικασίες» σχετικά με τη συγκρότηση της διοίκησης του ΚΠΙΣΝ και στηλιτεύει τις ενέργειες του διορισμένου από το υπουργείο Οικονομικων διευθύνοντα συμβούλου, Νίκου Μανωλόπουλου.
Όπως αναφέρει ο Γ. Κιμούλης ο διευθύνων σύμβουλος «υποκαθιστά στην ουσία όλο το Διοικητικό Συμβούλιο εκμεταλλευόμενος τις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος κόμματος στις οποίες αρνούμαι να συμμετέχω».
H Eλενα Ακρίτα από τους υποστηρικτές του Κιμούλη σχολίασε στο fb την παραίτηση..

Φέτος δεν είναι η χρονιά του Χατζηνικολάου

Τι συμβαίνει στον δημοσιογράφο - επιχειρηματία;

Δεν ήταν μόνο... μπενχουριάδα (για δελτίο ειδήσεων) το debate μεταξύ Τζανακόπουλου και Κικίλια στο χθεσινό κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ήταν και εξαιρετικά ανιαρό όλο αυτό το θέαμα… και μάλιστα όχι μόνο με ευθύνη των δυο στελεχών, αλλά και του παρουσιαστή Νίκου Χατζηνικολάου. Διότι στην προσπάθειά του να τους αφήσει να ξεδιπλώσουν τις απόψεις τους, σταμάτησε να τους διακόπτει ή να υποβάλει ερωτήσεις και οι τηλεθεατές παρακολούθησαν μια άκρως βαρετή συζήτηση! Μόνο προς το τέλος όταν ο δημοσιογράφος αποφάσισε να παρέμβει πάλι, υποβάλλοντας ερωτήσεις, άναψαν για λίγο τα αίματα, αλλά οι τηλεθεατές είχαν ήδη εξαντληθεί ή είχαν αλλάξει κανάλι.
Το χθεσινό περιστατικό όμως, είναι ενδεικτικό – πιθανότατα της κόπωσης του δημοσιογράφου,..

Με τον ενθουσιασμό του πρωτάρη...

- "Δήγματα Γραφής" από τον Γ. Παπαχρήστο
- Οι προσφορές της "Ελευθερίας του Τύπου" και τα στελέχη της

Ενθουσιασμένος είναι από τη νέα εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος (αποχώρησε από «Τα Νέα») που με ένα δισέλιδο θα διαµορφώνει, λέει, την πολιτική ατζέντα. Αυτό συνάγεται από τα αναγραφόμενά του στο facebook:
«Ξεκινάμε απο την Κυριακή που ο μήνας εχει 19, ενα καινούργιο ταξίδι! Με την "Ελευθερία του Τύπου" που αποδεικνύει πριν καν κρεμαστεί στα μανταλάκια οτι διαθέτει balls! Πολλά! Ξεκινάμε με ελπίδες πολλές, με διάθεση για καλύτερη ενημερωση και με όρεξη, διάθεση και αποφασιστικότητα να δώσουμε μια άλλη πνοή στον ελληνικό Τύπο που χειμάζεται. Ξεκινάμε με το άγχος της πρώτης φοράς και τον..

Πέθανε ο Γ. Χάγιος, ιδρυτής του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας

«EΦΥΓΕ» από τη ζωή χθες το πρωί ο Γιώργος Χάγιος, ο άνθρωπος που ίδρυσε το Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε από τους οικείους του μέσω της σελίδας του στο facebook: «"Εφυγε" αιφνίδια από κοντά μας ο ιδρυτής και δάσκαλος του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας, Γιώργος Χάγιος. Η θλίψη για την απώλεια τόσο για τους οικείους του όσο και για τις γενιές δημοσιογράφων που τον γνώρισαν περνώντας το κατώφλι του Εργαστηρίου είναι μεγάλη».
***
ΔΕΚΤΟ ΕΓΙΝΕ από το Mονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας το αίτημα των συλλόγων διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών για να παραταθεί η προσωρινή διαταγή, η οποία δεν επιτρέπει στη..

Ποιους (δεν) εμπιστεύεται ο Κοντομηνάς στον Alpha

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ Βερύκιο και Χαριτάτο ο Δ. Κοντομηνάς που βλέποντας τον ραδιοφωνικό Alpha να εμφανίζει σημαντικές οικονομικές ζημιές, αποφάσισε την απομάκρυνση των δυο τους από τα επιτελικά πόστα τα οποία κρατούσαν. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι έπαψαν να ανήκουν στο δυναμικό του σταθμού. Συνεχίζουν κανονικά στα δημοσιογραφικά τους καθήκοντα.
***
ΤΟΝ ALPHA 989 αναλαμβάνει ο Περικλής Γκιόλιας. Έχοντας αποδείξει την ικανότητά του ως μάνατζερ, γυρίζοντας μέσα σε δύο μόλις χρόνια τη Sportday από ζημιές σε κερδοφορία,..

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Το όνομα του Αδωνι στο «εκρηκτικό» πακέτο για Σόιμπλε

«Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίησή μου από τρομοκράτες είναι συνεχής».
Aυτό έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης μετά την επιβεβαίωση της είδησης ότι το όνομά του ήταν στο πακέτο με τα εκρηκτικά που εστάλη στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε και το οποίο προκάλεσε συναγερμό στις γερμανικές αρχές.
Οι Γερμανοί ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές ότι ως αποστολέας εμφανίζεται ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ  και ως διεύθυνση αποστολής εμφανίζεται αυτή του πολιτικού γραφείου του Αδωνη Γεωργιάδη. Oπως έγινε γνωστό τα στοιχεία που αναγράφονταν πάνω στο πακέτο ήταν:..

SOS: Μόσχα καλεί…Πεντάγωνο

Μερικές σκέψεις για τη Βίλα Ζωγράφου

Γράφει ο Γεράσιμος Ζώτος*

Πριν από λίγες ημέρες συνέβη ένα απαράδεκτο, κατά την ταπεινή μου άποψη, γεγονός. Η Δήμαρχος Ζωγράφου, κυρία Τίνα Καφατσάκη, καταξιωμένη οικονομολόγος, ενταγμένη στην Αριστερά από τα μαθητικά της χρόνια - κατά δήλωσή της - και μέλος του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α προέβη σε μια άδικη πράξη κατά των δημοτών της που δεν δικαιολογείται από το πολιτικό της παρελθόν και παρόν .
Η κυρία Καφατσάκη, ως γνωστόν, κάλεσε μονάδα των ΥΜΕΤ, γνωστών παλαιότερα και ως ΜΑΤ, να εκκενώσει και στη συνέχεια να αποκλείσει με λουκέτα και αλυσίδες τον υπαίθριο χώρο πέριξ της βίλας Ζωγράφου, με την αιτιολογία ότι γινόταν κατάληψη από κάποιους στο συγκεκριμένο ακίνητο.
Να υπενθυμίσω ότι το ακίνητο και ο περιβάλλοντας χώρος είχαν αγορασθεί από τους κατόχους του έναντι 19.500.000 ευρώ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του..

Κακός σύμβουλος ο ρεβανσισμός

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, η περίπτωση Βαρουφάκη αλλά και η τοποθέτηση σήμερα σε θέσεις συμβούλων οπαδών του παράλληλου νομίσματος και δραχμιστών είναι κάτι παραπάνω από μια υπόθεση που αφορά το Ειδικό Δικαστήριο (χτες στον Αθήνα 9,84).
Δηλαδή; Τι εννοεί ο έμπειρος πολιτικός, που είναι και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου; Ποια είναι η τύχη που επιφυλάσσει στους πολιτικούς αντιπάλους του, εφόσον φυσικά αποκτήσει τη δύναμη και μπορεί να επιβάλει τη θέση του; Υπάρχει στις σύγχρονες αντιπροσωπευτικές μετα-δημοκρατίες άλλος τρόπος για να διερευνηθεί μια ιστορία; Να στείλουμε κατευθείαν..

Μικρό ΔΟΛ στήνει (και) ο Χρήστος Μεμής

O Xρήστος Μεμής
Πλήθος στελεχών του συγκροτήματος στο protagon

Μπορεί το μηντιακό "κουτσομπολιό" να ασχολείται με τις μετακινήσεις από τον ΔΟΛ προς τη νέα εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» του Χρίστου Μουλίνου (δείτε ΕΔΩ), όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αξιόλογη προσπάθεια ενδυνάμωσης του protagon που κάνει ο Χρήστος Μεμής (πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΔΟΛ), ο οποίος απέκτησε το site από τον Σταύρο Θεοδωράκη πριν από δύο χρόνια.
Ο Χρ. Μεμής είχε κρατήσει έναν πυρήνα από το protagon και τον εμπλούτισε αμέσως με ικανά πρώην στελέχη του ΔΟΛ (Πάνος Παπαδόπουλος, Σπύρος Σεραφείμ, Κική Τριανταφύλλη, Κιάρα Σουγκανίδου) επεμβαίνοντας προσεκτικά στη φυσιογνωμία του site, ώστε να κρατήσει το σχολιαστικό του χαρακτήρα, αλλά να αποκτήσει και επαφή με την επικαιρότητα.
Το εγχείρημα ήταν πετυχημένο και ο Μεμής αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα..

Αγαπητή κυρία Νικολέτα...

...δεν επιθυμώ να συμμετάσχη ο γιος μου στο θεατρικόν έργον που ετοιμάζετε για τα παιδιά των λαθρομεταναστών...

Η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στα σχολεία, αλλά και γενικότερα η ανάδειξη του προσφυγικού στα πλαίσια της διδασκαλίας, μέσω διαφόρων δράσεων, αποτελεί ένα ζήτημα ευαίσθητο.
Παρά τις οργανωμένες, όπως φάνηκε, αντιδράσεις ανά την Ελλάδα, κυρίως από άτομα προσκείμενα στη Χρυσή Αυγή, αλλά και γενικότερα στον εθνικιστικό χώρο, η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων διεξάγεται ομαλά.
Παράλληλα, ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης, από φορείς, συλλογικότητες, εκπαιδευτικούς, γονείς και πολίτες έδωσε μια δυναμική απάντηση σε όλες εκείνες τις "φωνές" του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα,..

Eλλάς Ελλήνων Εισπρακτόρων

Κάποτε λέγαμε ότι το επάγγελμα του μέλλοντος είναι πυρηνικός φυσικός, αεροναυπηγός, προγραμματιστής Η/Υ κ.λπ. Ομως τα πράγματα άλλαξαν. Σεκιουριτάς, κούριερ, διανομέας φυλλαδίων, τηλεπωλητής, υπάλληλος εισπρακτικής εταιρείας: αυτές είναι σήμερα οι πιο ρεαλιστικές επαγγελματικές επιλογές για νέους και νέες με όρεξη για εργασία.
Ιδίως για τις εισπρακτικές εταιρείες, το μέλλον προοιωνίζεται λαμπρό. Αυτό φανερώνει και η πρόσφατη ομιλία του προέδρου της ΔΕΗ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο οποίος ανέφερε: «Θα προσλάβουμε εταιρεία η οποία έχει μεγαλύτερη εξειδίκευση στο θέμα της συλλογής οφειλομένων και με διεθνή εμπειρία, που έχουν συστήματα δικά τους, που αναλύουν την πελατεία με βάση ιστορικά στοιχεία, έχουν λογισμικά με τα οποία αναλύουν την κατάσταση του κάθε πελάτη, με πολύ πιο σοφιστικέ μεθόδους».
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ακολούθησαν καθησυχαστικές διευκρινίσεις: όχι,..

Ενα κουίζ με τα μάτια της Έλλης

Κ. Βαξεβάνης: Είμαστε μια από τις πιο ισχυρές εφημερίδες. Οχι γυναίκα με προίκα και καράβια

Ενα «κουίζ» στο σάιτ της Ελλης Στάη πυροδότησε αντιπαράθεση ανάμεσα στον δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας Documento Kώστα Βαξεβάνη. Το «κουίζ» στο thetoc ρωτούσε "ποιος υπουργός της κυβέρνησης έχει αναλάβει ρόλο «άτυπου» εμπορικού διευθυντή νεόκοπης εφημερίδας;" και συνέχιζε «φωτογραφίζοντας» την εφημερίδα Documento:
Ο υπουργός - εκ του ρόλου του έχει εντρυφήσει στο κομμάτι... της διαφημιστικής αγοράς - λέγεται ότι τηλεφωνεί σε δημόσιους και εποπτευόμενους από το δημόσιο.. 

Απλήρωτοι του MEGA

Διχασμός μεταξύ εργαζομένων στο Mega, διάβασα. Των διοικητικών που κατάφεραν να πληρωθούν δυο μισθούς και των δημοσιογράφων και τεχνικών που παραμένουν απλήρωτοι επί οχτώ μήνες.
Πώς όμως τα κατάφεραν οι διοικητικοί;
Οι διαφημιστικές εισπράξεις του τηλεοπτικού σταθμού βρίσκονταν κατά κύριο λόγο στις εταιρείες factoring των τραπεζών.Το είχε ανακοινώσει και το Mega, από τον Σεπτέμβριο 2016. Οι διοικητικοί υπάλληλοι έπραξαν το αυτονόητο.
Eπέβαλαν κατασχέσεις στα διαφημιστικά έσοδα του καναλιού τα οποία παρακρατούσαν οι θυγατρικές εταιρείες factoring. Το θέμα λοιπόν δεν..

Συγνώμη κιόλας που περνάμε καλά βλέποντας «Survivor»

Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης

Κανείς δεν βλέπει «Survivor», όπως κανείς δεν έχει ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ παλιά ή ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα, κανείς δεν έβλεπε ποτέ «Λάμψη» και «Καλημέρα Ζωή», ουδέποτε κανείς δεν έπαιξε ό,τι είχε και δεν είχε στο Χρηματιστήριο και προς Θεού ούτε ένας δεν έχει πάρει τηλέφωνο σε ροζ γραμμές «090». Και τώρα, αφού «απεταξάμην τον Σατανά» μπορούμε να πάμε παρακάτω με τη συνείδησή μας ήσυχη, με την απορία πώς διάολο κάνει 50 και 60% ένα πρόγραμμα όπου κανείς δεν το βλέπει...
«Γιατί ασχολείστε με προϊόντα υποκουλτούρας»; «Ποιος κάθεται και βλέπει αυτά τα τηλε-σκουπίδια»; «Μας έχετε πρήξει με το Survivor». «Πρέπει να είμαι ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που δεν το έχει δει ποτέ». Σίγουρα κάπου τα έχετε ακούσει και διαβάσει τα παραπάνω, σε μια παρέα,..

Συγγενικές ανέφελες(;) σχέσεις...

Γιάννης Κουρτάκης - Χρίστος Μουλίνος
Στις αρχές Ιανουαρίου ο εκδότης - δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης έγραφε στο facebook με αφορμή τη σύλληψή του μετά από μήνυση του Π. Καμμένου:
«Όταν πριν από 14 μήνες κατοχύρωνα τον τίτλο "Ελευθερία του Τύπου" δεν πίστευα ότι θα έρθει κάποια στιγμή ένα καθεστώς, το καθεστώς Τσίπρα-Καμμένου να συλλάβει εκδότη και διευθυντή εφημερίδας εν ώρα εργασίας. Μέσα στον επόμενο μήνα η "Ελευθερία του Τύπου" θα κυκλοφορήσει ως ημερήσια».
 Τώρα που η εφημερίδα βγαίνει στα περίπτερα αυτή την Κυριακή (19 Μαρτίου) με «μαγιά» από τις εφημερίδες του ΔΟΛ, έχουν αρχίσει και γράφονται διάφορα σχετικά με τον χρηματοδότη αλλά και για το αν η «Ελευθερία του Τύπου» θα είναι ανταγωνιστική με την άλλη εφημερίδα του..

Χατζηνικολάου: Γιάννο μην κοιμηθείς, το πρωί έχει... Ειδήσεις!

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Γιάννο Παπαντωνίου

«Γιάννο μην κοιμηθείς! Το πρωί έχει... "Ειδήσεις"!» Αυτό έγραψε ο Νίκος Χατζηνικολάου σε facebook και twiiter προαναγγέλοντας το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του που έχει πωτοσέλιδο με τίτλο "«Αμαρτωλή» σύμβαση με υπογραφή Γιάννου / Τους αποδέκτες μίζας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα άρματα Leopard αναζητεί η Δικαιοσύνη» 
Κι όλα αυτά στο πλαίσιο της σκληρής αντιπαράθεσης  του επικεφαλής του Real Group με τον Γιάννο Παπαντωνίου και της δικαστικής διαμάχης μετά τα δημοσιεύματα της Real News.
Θυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου διεκδικούσε μέσω..

To Survivor μας πολιορκεί

Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης*

Δεν έχω δει Survivor ούτε τώρα ούτε ποτέ. Και όταν το είπα σε κάποιον, μου σύστησε να με πάω σε ψυχαναλυτή. Παρ' όλα αυτά, νιώθω ότι το Survivor με πολιορκεί καθημερινά και μερικώς με έχει αλώσει –φυσικά όχι όπως έχει αλώσει το 60% και βάλε των Ελλήνων τηλεθεατών που το καταβροχθίζουν με βουλιμία σε τεράστιες μερίδες τροφικής τοξίνης.
Δεν βλέπω Survivor, αλλά μου το θυμίζουν όταν σκουντουφλάω:
** σε λινκ του ίντερνετ (που δεν ανοίγω),
** σε σελίδες εντύπων (που προσπερνώ),
** σε ραδιοφωνικές αναφορές (που δεν θα ήθελα να ακούσω).
Και πολλοί μιλούν, γράφουν, αναρτούν για κάποιους Έλληνες που στον μακρινό..

Ο άλλος του εαυτός

Αυτός ο άνθρωπος, αυτός, είναι ο άλλος του εαυτός. Για τον Άδωνι, αντιπρόεδρο της Ν.Δ., ο λόγος, που με μια θαυμαστή επιμονή καταφέρνει να βρίσκεται πίσω από κάθε ασχήμια, κάθε πονηριά, κάθε Novartis. Και ο άλλος του εαυτός, ο Κυριάκος, δεν θέλει, δεν μπορεί, δεν τολμάει να ανοίξει το στόμα του, μια φορά έστω, για να τον βάλει στη θέση του. Είτε γιατί συμφωνεί μαζί του, ή γιατί τον θέλει να παίζει το ρόλο του τρελού στο δεξιό χωριό, είτε -πού να ξέρεις;- γιατί ο πρώην ΛΑΟΣ και νυν χάος, τον κρατάει από κάπου.
Ο Άδωνις έχει σκυλοβρίσει τον Σαμαρά. Άφησε την αντισημιτική του κουτσουλιά. Έχει ειρωνευτεί δημοσίως, και πολύ άσχημα, τον ίδιο τον Κυριάκο και τους Μητσοτάκηδες γενικώς. Έχει ξεσαλώσει ότι τις απολύσεις τις κάνει μόνος του και..

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Πέθανε ο Διονύσης Τζαννάτος

Την Πέμπτη, 16 Μαρτίου, η κηδεία του στις 13:00 από τον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών

Σε ηλικία 57 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Διονύσης Τζαννάτος, ένας ευγενής, πράος και καλοσυνάτος δημοσιογράφος, ο οποίος εργάστηκε τίμια και με συνέπεια χωρίς ποτέ να δημιουργήσει τριβές και προβλήματα. Ο Διονύσης Τζαννάτος γεννήθηκε το 1960 στο Τορόντο του Καναδά.
Στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας ενώ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1981 ως σκιτσογράφος στο περιοδικό «Μοντέρνο Τραγούδι».
Το 1984 εργάστηκε στην ομογενειακή εφημερίδα «Ελληνοκαναδική Εβδομάδα» ενώ από το 1988 και έως το κλείσιμο της εφημερίδας εργάστηκε στον «Ελεύθερο» ως υπεύθυνος του εξωτερικού δελτίου και ως σκιτσογράφος. Εργάστηκε επίσης στις εφημερίδες «DERBY» και «SPORTDAY»..

Κρουασάν το «Survivor»; Τσουρέκι ο Καμμένος!

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

To τελευταίο έπαθλο φαγητού στο Survivor ήταν ένα τεράστιο κρουασάν με γέμιση πραλίνα. Και το κέρδισαν άξια οι Μαχητές, με μία εμφατική νίκη στο στίβο μάχης εις βάρος των Διάσημων.
Η φωτογραφία που βλέπετε επάνω είναι από την άσκηση της Εθνοφρουράς που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Θάσο, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας και της ηγεσίας του στρατεύματος. Και, πράγματι, καθώς όλη η χώρα εμφορείται από το πνεύμα του Survivor, είναι εμφανές ότι ο αρμόδιος για την περιποίηση των επισήμων σιτιστής, αποφάσισε να μεγεθύνει τη σημειολογία του επάθλου.
Όπως μπορείτε να δείτε, στο τραπέζι του υπουργού Εθνικής Αμυνας και της στρατιωτικής ηγεσίας έχουν τοποθετηθεί κουλουράκια, πλαστικές φιάλες νερού, χυμός πορτοκαλιού μάρκας «Argos» και ένα..

Πειθαρχικά ελεγκτέος ο Νίκος Καρούτζος

Η συμπεριφορά των μελών της ΕΣΗΕΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι εκτός ελέγχου των Οργάνων Δεοντολογίας

Πειθαρχικά ελεγκτέος κρίθηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ο δημοσιογράφος Νίκος Καρούτζος (φωτογραφία) ύστερα από έγκληση της συναδέλφου του Ελένης Ανδριανού, για αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.
Στον Ν. Καρούτζο, με ψήφους 3 έναντι 1. επιβλήθηκε από το ΠΠΣ της ΕΣΗΕΑ η ποινή της επίπληξης με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την απλή επίπληξη.  Η εγκαλούσα Ελένη Ανδριανού είχε υποβάλει την από 19.02.16 έγκληση και στη συνέχεια την από 17.05.16 συμπληρωματική.
Η από 19.02.16 έγκληση της Ελένης Ανδριανού, είχε ως εξής:..

Εκδότες ante portas

Ο Ψυχάρης «καρφώνει» τους... συναδέλφους του

Στην αντεπίθεση περνάει ο Σταύρος Ψυχάρης και βάλλει -μέσα από τη στήλη "Βηματοδότης"- εναντίον της Δικαιοσύνης αλλά και.... συναδέλφων του εκδοτών, τούς οποίους δεν κατονομάζει αλλά τους «φωτογραφίζει» ξεκάθαρα. Από τα σχόλια του "Βηματοδότη" καταλαβαίνει κανείς ότι ο Ψυχάρης παραπονιέται σε στιλ «γιατί κυνηγάτε μόνο εμένα κι όχι κι αυτούς;». Μάλιστα γίνεται λόγος για έναν εκδότη ο οποίος «έκανε κωλοτούμπα στα έντυπά του για να στηρίξει την κυβέρνηση και τις επιλογές της»...
Ο δέυτερος εκδότης χαρακτηρίζεται ειρωνικά "συγκροτηματάρχης" (μέσα σε εισαγωγικά) και ο Βηματοδότης γράφει ότι αναμένεται εντός των ημερών να διαβεί την πύλη της οδού Πειραιώς (εκεί όπου εδρεύουν οι οικονομικοί εισαγγελείς) προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα..

ΔΟΛ: σε ποιο λογαριασμό πηγαίνουν τα έσοδα από διαφήμιση;

Ο Σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ -μέσω του μπλογκ του- καταγγέλλει:
"Χρηματικά ποσά από διαφήμιση περιέργως κατευθύνονται σε θυγατρική εταιρεία του Ομίλου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από εργαζόμενους της ΑΕ ΔΟΛ και με εντολή διευθυντικών διοικητικών στελεχών της εταιρείας, τραπεζικές επιταγές, εξόφλησης οφειλών από τη διαφημιστική αγορά –διαφήμιση μέσω των εκδιδόμενων εντύπων της εταιρείας, οπισθογραφούνται και κατευθύνονται περιέργως και αδικαιολόγητα, όχι στον προσφάτως αποδεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό (ALPHA BANK) –σύμφωνα με την απόφαση του..

Τραπεζικό λογαριασμό της Realnews δέσμευσε ο Παπαντωνίου

Zητάει να εισπράξει 11.175 ευρώ - Πως απαντάει ο Ν. Χατζηνικολάου

Τον τραπεζικό λογαριασμό της Realnews δέσμευσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου προκειμένου να εισπράξει 11.175 ευρώ. Το γεγονός αυτό στηλίτευσε ο εκδότης της εφημερίδας Νίκος Χατζηνικολάου ο οποίος μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Real Fm, έκανε λόγο για «προκλητική επίθεση».
Ο Γιάννος Παπαντωνίου, όπως ανέφερε ο διευθυντής του Real Group διεκδικούσε μέσω της Δικαιοσύνης και με μια σειρά αγωγών, 1 εκατ. ευρώ για δημοσίευμα της εφημερίδας Real News τον Μάιο του 2014, το οποίο αφορούσε το 1,3 εκατ. ευρώ που ήρθε στο φως μέσω της λίστας..

Ο Μαρινάκης και τα μυστικά του... δάσους

Kαραπαπάς - Μαρινάκης
Ο βρετανικός Guardian σε χθεσινοβραδινό δημοσίευμα με τίτλο: «Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνομιλίες εξαγοράς της Νότιγχαμ Φόρεστ», παρουσιάζει νέες πληροφορίες σχετικά με το πιθανό deal μεταξύ του ιστορικού αγγλικού συλλόγου και του Έλληνα επιχειρηματία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που φιλοξενεί ο Guardian, ο Β. Μαρινάκης διατηρεί μυστικές συνομιλίες με την Νότιγχαμ, θέλοντας να ενώσει τις δυνάμεις του με τον τωρινό ιδιοκτήτη των «ξυλοκόπων» Φαουάζ Αλ Χασάουι. Αναφέρεται ακόμα πως οι επαφές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
Σε περίπτωση που η Football League (Ένωση επαγγελματικών κατηγοριών) δώσει την έγκρισή της, τότε ο Β. Μαρινάκης θα αναλάβει τον έλεγχο του συλλόγου, με τον Χασάουι να διατηρεί ένα..

Η μητέρα Τερέζα και ο Σόιμπλε

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξαναχτύπησε με νέα συνέντευξη (πρέπει να δίνει τρεις την εβδομάδα) και βεβαίως ασχολήθηκε ξανά με την Ελλάδα: «Δεν είναι ότι δεν συμπαθώ τους Ελληνες, αλλά θα έπρεπε να έχω τον χαρακτήρα της Μητέρας Τερέζας για να μην πιέζω για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων». Ευχαριστούμε... πανιερότατε, αλλά δεν θέλουμε να γίνετε μητέρα Τερέζα αν και γι’ αυτήν έχουν γραφτεί τελευταία πολλά μη κολακευτικά.
Ωστόσο, δεν δείχνει συμπάθεια η επιμονή σας να ασκείτε πιέσεις σε μια κοινωνία να εφαρμόσει μια συνταγή που έχει κατασκευαστικά λάθη, όπως έχουν παραδεχτεί ακόμη κι αυτοί που τη σχεδίασαν και την επέβαλαν με την απειλή ροπάλου.
Οπως επίσης δεν ήταν και πολύ θεάρεστο αυτό που κάνατε στην αρχή της κρίσης, ότι δηλαδή..

«Δημοκρατία» στη Βορ. Ελλάδα

Από την Δευτέρα 13/03/17, η «δημοκρατία» ανανεώνει την έκδοσή της στην Βόρεια Ελλάδα και γίνεται μια υπερπλήρης εφημερίδα που τυπώνεται και εκδίδεται στη Θεσσαλονίκη και αγκαλιάζει κάθε Μακεδόνα.
Με περισσότερες σελίδες με ρεπορτάζ, πολιτική, συνεντεύξεις, παραπολιτικά, τοπικά νέα των πόλεων, πολιτισμό, δρώμενα, αθλητικά για όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Το πρώτο ανανεωμένο φύλλο κυκλοφορεί με την διπλή συλλογή «Μακεδονία ξακουστή», δωρεάν για όλους τους αναγνώστες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε., εκδότρια της εφημερίδας..

Με μια δημοσιογράφο και δυο κομισάριους...

Πως να προκαλέσεις πανικό για το ευρώ 

Μαθήματα για το πως να (προσπαθήσεις να) προκαλέσεις αισθήματα πανικού δίνει αυτή την εβδομάδα η επιχείρηση διάσωσης του ευρώ, που επιχειρεί η Αννα Διαμαντοπούλου με τη βοήθεια Ελλήνων δημοσιογράφων. Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να μαγειρέψετε μια πληροφορία μηδαμινής σημασίας.
1) Χρειάζεσαι καταρχήν μια πρώην επίτροπο της ΕΕ (π.χ την Διαμαντοπούλου), η οποία θα ζητήσει από τον νυν επίτροπο οικονομίας (πχ τον Μοσκοβισί) να δημοσιοποιήσει σχέδιο που είχε εκπονήσει το καλοκαίρι του 2015 για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Γνωρίζεις φυσικά ότι κάθε οργανισμός που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να εκπονεί τέτοια..

Ηλίας Πετρόπουλος: ένας κόσμος υπόγειος

Κείμενα: documenta 14
Πρόγραμμα κινηματογραφικών ταινιών της documenta 14, θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στην ΕΡΤ2, έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2017, στις 24:00.
Τα «Κείμενα» είναι μία εβδομαδιαία εκπομπή προβολής ταινιών, την οποία παρουσιάζει η ΕΡΤ και οργανώνει η documenta 14. Μέσω της μετάδοσής της από τη δημόσια τηλεόραση, η εκπομπή στοχεύει να επεκτείνει το βεληνεκές της documenta 14 στα σπίτια των τηλεθεατών, καθώς επίσης να φανταστεί και να συγκροτήσει ένα διαφορετικό κοινό. Οι ταινίες που θα προβληθούν θα είναι διαθέσιμες στο webtv.ert.gr για επτά ημέρες μετά την τηλεοπτική τους μετάδοση. Όλες πραγματεύονται σύγχρονα θέματα που..