ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Δημοσιογράφοι πάνε κι ερχονται... Πληρώνονται όμως;

Ποιοι έφυγαν και ποιοι πήγαν στην εφημερίδα «δημοκρατία»

Σημαντική είναι η ενίσχυση της εφημερίδας «δημοκρατία» που σε χρόνο ρεκόρ (και αθόρυβα είναι η αλήθεια) κάλυψε και με το παραπάνω τα κενά που δημιούργησε η αποχώρηση του πρώην διευθυντή Χρ. Μουλίνου που τελικά πήρε μαζί του στον (ανταγωνιστικό) όμιλο των Παραπολιτικών ένα στέλεχος, πέντε δημοσιογράφους και μια γραμματέα ενώ προσέγγισε και παλαιούς του συνεργάτες από την Espresso..
Την ίδια ώρα η εφημερίδα «δημοκρατία» προσέθετε στην συντακτική της ομάδα τους πολιτικούς συντάκτες Σπύρο Γκουτζάνη, Νίκο Τσίτσα και τον κοινοβουλευτικό συντάκτη Δημήτρη Αλειφερόπουλο, την αρχισυντάκτρια του εξωτερικού ρεπορτάζ του MEGA, Κλειώ Νικολάου, τον δικαστικό συντάκτη Παναγιώτη Στάθη, τους..

Τι συμβαίνει στη ΝΔ;

Υπό την επιτροπεία της “τρόικας” Σαμαρά, Γεωργιάδη και... Βενιζέλου ο Κυριάκος

Κουίζ: Ποια σχέση έχουν μεταξύ τους: (Α) oι δημόσιες τοποθετήσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου, (Β) oι εμβόλιμες πατερναλιστικές παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά και (Γ) οι μεταμεσονύκτιες εμφανίσεις του Άδωνι Γεωργιάδη σε περιθωριακά κανάλια;
Η απάντηση: και οι τρεις  διαμορφώνουν το περιβάλλον στο οποίο κινείται τους τελευταίους μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι Σαμαράς- Βενιζέλος- Γεωργιάδης δρουν σαν άτυπη τρόικα ιδεολογικής και πολιτικής κηδεμονίας του. Με τις παρεμβάσεις τους στα ΜΜΕ θέτουν το επικοινωνιακό  περίγραμμα στο οποίο κινείται πλέον ο πρόεδρος της ΝΔ με την πολιτική επιλογή “Όχι σε όλα”..

Kαλύμνιοι πρόσφυγες στη Μέση Ανατολή 1943-1946

Ιχνηλατώντας τους δρόμους της προσφυγιάς των Ελλήνων στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταφερόμαστε στην Κάλυμνο.
Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε από την εκπαιδευτικό Νίνα Γεωργιάδου, απόγονο προσφυγικής οικογένειας και με βάση τις διηγήσεις που άκουσε από τη μητέρα της Νίκη Χούλη Γεωργιάδου και σε συνεργασία με την ίδια, που έκανε το προσφυγικό ταξίδι το 1943 μαζί με τους γονείς της και τα έξι αδέλφια της στη βάρκα του Νικόλα Χούλη. Έζησαν δυο χρόνια στο στρατόπεδο προσφύγων της Νουσεϊράτ. Πήγαιναν σχολείο, έκαναν μαθήματα χορού και έβλεπαν κινηματογράφο μια φορά τη βδομάδα..

50+1 τοις εκατό

Οι πολιτικοί που πιστεύουν ότι μια απεργία πρέπει να θεωρείται νόμιμη μόνο όταν αποφασίζεται από το 50%+1 των εγγεγραμμένων μελών κάθε σωματείου, φαντάζομαι ότι πιστεύουν το ίδιο για τις εθνικές εκλογές. Να θεωρείται νόμιμη μία κυβέρνηση μόνο όταν έχει λάβει το 50%+1 των ψήφων όχι μόνο αυτών που ψήφισαν, αλλά των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Και..

Ο παραδοσιακός εκδότης πεθαίνει

Δ. Μάρης: Να γιατί ενδιαφέρθηκα με τον Θ. Φιλιππόπουλο για το Mega - Τα σχέδια για ραδιόφωνο

"Η Ελλάδα χρειάζεται Μέσα οικονομικά και λειτουργικά αυτοτελή και ανεξάρτητα, μοντέρνα, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες". Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος 24MEDIA και Πρόεδρος Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου, Δημήτρης Μάρης, άνοιξε τη συζήτηση στο πάνελ του Delphi Economic Forum με θέμα "Προστατεύοντας την τέταρτη εξουσία: Δημοκρατία, έλεγχος και ΜΜΕ". Στο πάνελ μεταξύ άλλων ήταν και οι Θόδωρος Ρουσόπουλος, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, Πάνος Πολυζωΐδης, Ροδόλφος Μορώνης και Νίκος Ξυδάκης.
Σταχυολογούμε (και σχολιάζουμε) από την εναρκτήρια ομιλία του Δ. Μάρη:..

Μπύρες με τη σύνταξη της γιαγιάς

Η νέα διαφήμιση της μπύρας Άλφα δείχνει έναν πατέρα να δουλεύει στη λαχαναγορά και τον γιο του απαυδισμένο να τον εγκαταλείπει για να πάει να εργαστεί σε πολυεθνική αλλά μετά να το μετανιώνει, να επιστρέφει στη λαχαναγορά όπου φυσικά, πίνει Άλφα με τον πατέρα του και τα ξαναβρίσκουν. Πρόκειται για την κυρίαρχη φαντασίωση της Ελλάδας πριν την κρίση, του σημιτικού εκσυγχρονισμού και της υποτιθέμενης κοινωνικής κινητικότητας. Τότε που η κυρίαρχη ιδεολογία ήταν να γίνουμε όλοι εξέκιουτιβς στους δυναμικούς τομείς των υπηρεσιών και των επιχειρήσεων.
Αυτή η φαντασίωση συμπληρωνόταν από την ρομαντική αναπόληση της παλιάς, πιο αυθεντικής και απλής ζωής των χειρωνακτικών επαγγελμάτων, η οποία "στοίχειωνε" τη σκέψη των..

Πώς να πεις τη νέα εφημερίδα του Χατζηνικολάου...

…αν θες να τον εκνευρίσεις

Ε, εδώ θα τσινίξουμε! Εδώ θα βροντοφωνάξουμε! Μπάστα βρε άνκορμαν! Ας τα πάρουμε τα πράγματα όμως με τη σειρά…
Βγαίνει ο Δημήτρης Κοτταρίδης στο δελτίο του Ant1, να πει για τη δήλωση βόμβα της Παπακώστα – για το εσωτερικό τους μπάχαλο στη ΝΔ κτλ. Ε, ο άνθρωπος ξέρει πού βγαίνει. Ο Κοτταρίδης. Στον Χατζηνικολάου! Που αναφέρει κάθε 5 δεύτερα την εφημερίδα του κτλ. So, λαμβάνει τα μέτρα του! Και είναι έτοιμος για γκράντε διαφήμιση!
Ε, και την μπουμπουνάει με ολόκληρο τον τίτλο τη newspaper να γίνει σαφής. «Στις Αληθινές Ειδήσεις στην εφημερίδα σου», του λέει του άνκορμαν, αναφέροντας τη δήλωση της Παπακώστα κτλ. Και..

Πουλάει και βιβλία...

Απανωτά αδειάσματα, χειρουργικά μελετημένα, δέχεται ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικης αντιπολίτευσης, Αδωνις Γεωργιάδης, για το προκλητικό «μαργαριτάρι» που πέταξε τις προάλλες, σημαίνοντας γενικό πωλητήριο στη χώρα.
«Αν θέλετε να αγοράσετε την Ελλάδα, αγοράστε την τώρα, επειδή είναι φτηνή», είχε πει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., προκαλώντας πολιτική θύελλα εντός και εκτός του κόμματος.
Το ενδιαφέρον έγκειται στις «γαλάζιες» αντιδράσεις, αφού βουλευτές και στελέχη παίρνουν αποστάσεις.
«Ο καθένας έχει τον τρόπο του. Εγώ δεν θα έλεγα ελάτε να ψωνίσετε γιατί είμαστε..

Νυν υπέρ πάντων άλλη μία κακή συμφωνία;

Γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης*

Πώς γίνεται όλοι τους να ξεκινούν με διαφορετικές μεν, εξίσου σωστές δε διαπιστώσεις και να καταλήγουν στο ίδιο καταστροφικό σφάλμα; Αυτό ακριβώς συμβαίνει με το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και την ελληνική κυβέρνηση. Με σημείο εκκίνησης διαπιστώσεις καθ’ όλα λογικές, αν και μεταξύ τους διαφορετικές, καταλήγουν όλοι τους στις ίδιες πολιτικές απόλυτου παραλογισμού.
Το ΔΝΤ ξεκινά με τη σωστή διαπίστωση ότι απαιτείται άμεσα αναδιάρθρωση χρέους καθώς η καθυστέρησή του οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δυσθεώρητη λιτότητα (στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος μεγαλύτερο του 1,5%) η οποία καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει από την ελληνική οικονομία. Ομως, αμέσως μετά, έρχεται το βέτο του Βερολίνου σε οποιαδήποτε σκέψη..

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ανοιχτός ο λογαριασμός για Νέα και Βήμα

Το Πρωτοδικείο απέρριψε το αίτημα των τεσσάρων τραπεζών για άρση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής  βάση της οποίας αποδεσμεύτηκε ένας συγκεκριμένος  λογαριασμός, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα κονδύλια για τη λειτουργία των ιστορικών εντύπων, του ΔΟΛ, των ΝΕΩΝ και του ΒΗΜΑΤΟΣ, καθώς και η μισθοδοσία των εργαζομένων στην επιχείρηση.
Συγκεκριμένα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας (Τμήμα Εκουσίας Μονομελούς) συζητήθηκε παρουσία πολλών εργαζομένων η αίτηση που έχουν καταθέσει τέσσερις τράπεζες (Αlpha ,Εθνική, Eurobank και Πειραιώς ) κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) ζητώντας να τεθεί η επιχείρηση..

Ο Παῒσιος, ο Παστίτσιος κι ο Πάπας

Όταν μια αθωωτική απόφαση ανοίγει την συζήτηση για τη βλασφημία

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Κανονικά εγώ που είμαι κουμμούνι έπρεπε σήμερα να γράφω για το «τζάμπα μάγκες» του Μεϊμαράκη και να ανακαλύπτω κενά στο αρραγές μέτωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να οραματίζομαι σενάρια υπονόμευσης και αμφισβήτησης του Κυριάκου και να βαυκαλίζομαι ότι θα τα πάρει κρανίο ο Βαγγέλας που του την είπε ο Βορίδης (μέσω «κύκλων» του…) και θα δούμε ντέρμπι επιπέδου Σιαφάκας-Μπουριένκωφ! Αλλά έχει τόσο ωραία μέρα για να ασχολείσαι με τόσο μπανάλ στόρι…
Κι έχει και ειδήσεις καλές που υπερβαίνουν τα πολιτικά παίγνια και τα στέλνουν στην κατάψυξη προς μελλοντική χρήση. Έχει την αθώωση του Φίλιππου Λοΐζου, που είχε καταδικαστεί..

Στα... δυόμισι η Νέα Δημοκρατία

«Της κακομοίρας»... Μπορεί η γνωστή ελληνική ταινία με τον Κ. Χατζηχρήστο να μην είχε πολιτική χροιά, ο τίτλος της όμως αποδίδει τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Η συνομιλία Μεϊμαράκη με δημοσιογράφους στη Βουλή ήταν απλά η δημόσια αποτύπωση. Το περιβάλλον του νυν προέδρου της Ν.Δ. ισχυρίζεται ότι τα όσα είπε ο προκάτοχος του στο Κοινοβούλιο αναφέρονταν στις δηλώσεις που νωρίτερα το πρωί είχε κάνει ο βουλευτής Μάκης Βορίδης. Τι είχε πει ο τελευταίος; Οτι κακώς το 2015, επί προεδρίας Μεϊμαράκη, η Ν.Δ. είχε στηρίξει την κυβέρνηση ψηφίζοντας τότε τα μέτρα.
Το βράδυ πάντως, σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΑΝΤ1) ο κ. Βορίδης δεν επανήλθε στο θέμα. Από  το περιβάλλον δε Μητσοτάκη διατείνονταν ότι ο Β. Μεϊμαράκης επικοινώνησε δύο φορές μαζί τους, μετά τις δηλώσεις του στη Βουλή και διευκρίνισε ότι θα ακολουθήσει τη γραμμή του κόμματος. Τα τηλεφωνήματα δεν επιβεβαιώνονται από το περιβάλλον του πρώην προέδρου..

Ενδιαφέρον από Λιβάνη για έκδοση εφημερίδας

«Ενδιαφέρον για τον ΔΟΛ φέρεται να επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα ο Ηλίας Λιβάνης, γνωστός εκδότης, γιος του Αντώνη Λιβάνη και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015».
Αυτή η είδηση κυκλοφορούσε προ μηνός  στα δημοσιογραφικά γραφεία και όλοι μονολογούσαν «τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη»... Κι αυτό διότι οι εκδοτικές επιχειρήσεις Λιβάνη, όπως και οι περισσότερες του χώρου, αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα με απλήρωτους εργαζόμενους κλπ. και άρα είναι δύσκολο εως αδύνατον να χρηματοδοτήσει έστω και μερικά την επένδυση που πρέπει να γίνει για να επιβιώσει ο ΔΟΛ. Τώρα έρχεται κι άλλη μια είδηση..

Κοράκια με όνομα και ΑΦΜ

Γράφει ο Πέτρος Κατσάκος

Τι κι αν οι γονείς του συνοδηγού της μοιραίας πόρσε ζήτησαν να μην καλυφθεί δημοσιογραφικά η κηδεία του παιδιού τους;
Τι κι αν δημοσιοποίησαν στα ΜΜΕ την παράκλησή τους; Τι κι αν ζήτησαν τον σεβασμό του δημοσιογραφικού κόσμου σε μια στιγμή τόσο προσωπική όσο τίποτε άλλο στον κόσμο ετούτο;
Η απάντηση που οι γονείς του νεκρού έλαβαν χτες το πρωί ήταν ένα μεγαλοπρεπές «κρώξιμο» όπως αυτό που βγάζουν τα πεινασμένα κοράκια όταν περιτριγυρίζουν τη βορά τους. Έτρεξαν τα κοράκια στο νεκροταφείο. Έτρεξαν να κλέψουν ένα καρέ πόνου. Έτρεξαν να τσιμπήσουν ένα βουρκωμένο πλάνο.
Έμποροι θανάτου με όνομα και ΑΦΜ που έτρεξαν να βγάλουν στον αέρα τις αποκλειστικές..

Ένα συνέδριο της τεχνολογίας του αύριο στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα ομιλιών του Salonica Electronix 2017

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα ομιλιών του κλαδικού συνεδρίου Salonica Electronix 2017, που θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στη Θεσσαλονίκη. Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος οι μεγαλύτερες εταιρίες, αλλά και πολλοί επίσημοι ομιλητές από το χώρο συστημάτων ασφαλείας και τηλεόρασης.
Η πρόσβαση στο συνέδριο είναι εντελώς δωρεάν και το μόνο που απαιτείται είναι η καταχώρηση των στοιχείων σας. Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας είτε απευθείας στο συνέδριο, είτε στην ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε εδώ: https://salonica-electronix.gr/e-ticket/view/form
Το συνέδριο Salonica Electronix 2017 έχει σκοπό να αναδείξει σε μεγάλο βάθος και να καλύψει..

Eκδοτικός πόλεμος σε εξέλιξη!

Την επίσπευση της ημέρας κυκλοφορίας της Ελευθερίας του Τύπου σκέφτονται στις εκδόσεις Κουρτάκη προκειμένου να προλάβουν τις κινήσεις αντιπερισπασμού που ετοιμάζει το στρατόπεδο Φιλιππάκη, όπως έχει γράψει την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, ο Harddog. Τουλάχιστον στα μέσα της περασμένης εβδομάδας κυριαρχούσε η άποψη η νέα εφημερίδα να βγει στα περίπτερα εντός δεκαημέρου, αλλά αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο πώς εκτιμώνται από τον Χρίστο Μουλίνο οι κινήσεις του Γιάννη Φιλιππάκη, ο οποίος από την πλευρά του επίσης ετοιμάζεται πυρετωδώς με κατεύθυνση δύο μέτωπα.
Το ένα είναι να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν με τις μαζικές αποχωρήσεις δημοσιογράφων και το άλλο να οριστικοποιήσει το σχήμα που θα εκδώσει τη νέα πολιτική εφημερίδα του ομίλου..

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Μετατοπίσεις

Γράφει ο Δημήτρης Ν. Μανιάτης*

Έχει τουλάχιστον ενδιαφέρον να παρατηρείς πώς αντιμετωπίζουν τον ίδιο άνθρωπο οι ίδιοι ακριβώς σχολιαστές σε διαφορετική συγκυρία. Για μέρος των συντηρητικών δημοσιολόγων ο Φώτης Κουβέλης ήταν ένας σοβαρός ρεαλιστής πολιτικός που έθεσε πάνω από τα δικά του κομματικά συμφέροντα το εθνικό καθήκον σε δύο στιγμές. Αρχικά με την αποχώρηση της ανανεωτικής πτέρυγας από το ΣΥΡΙΖΑ και κατά δεύτερον με την προσχώρηση της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το 2012.
Στην πρώτη περίπτωση οι συντηρητικοί δημοσιολόγοι είδαν πως με αυτόν τον τρόπο ο Κουβέλης υπερασπιζόταν την ευρωπαϊκή πλατφόρμα και την κληρονομιά της σοβαρής Αριστεράς απέναντι στην «αριστερίστικη μετάλλαξη του κόμματος». Στη δεύτερη είδαν πως ιεραρχούσε..

O τηλεαστέρας και η σπουδάστρια

Σημερινή συζήτηση σε μάθημα δημοσιογραφίας σε γνωστό ΙΕΚ της Αθήνας για την κάλυψη της κηδείας του συνοδηγού της Πόρσε. Το γράφω όπως μου μεταφέρθηκε.
Σπουδάστρια: Θεωρώ λάθος των δημοσιογράφων να αγνοήσουν την παράκληση της οικογένειας.
Καθηγητής (γνωστός τηλεαστέρας της πρωινής ζώνης): Εσύ..

Το ΠΑΣΟΚ πού είναι;

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός 

Ένα κόλλημα με τον κύριο Κώυνερ του Μπρεχτ το έχω, όπως κι άλλοι του δικού μου φυράματος, φαντάζομαι. Αυτές τις μέρες, λοιπόν, που έχει ξεκινήσει -γιατί δεν κατάλαβα, αλλά έχει ξεκινήσει- μια συζήτηση για τις σχέσεις και την πιθανή συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, μου ήρθε στον νου η ιστορία με τη δάφνη, που ένας επίμονος κηπουρός πάσχιζε, ψαλιδίζοντας από ’δώ κι από ’κεί, να της δώσει σχήμα σφαίρας. Εν τέλει κατάφερε να τη στρογγυλέψει, αλλά την είχε ψαλιδίσει τόσο άπονα, ο σαρκαστικός κ. Κώυνερ να σχολιάσει: “Βλέπω τη σφαίρα, αλλά πού είναι η δάφνη;”.
Εντάξει, είναι λίγο αυθαίρετη η μεταφορά, αλλά, βλέποντας κανείς αυτό που προέκυψε από..

ΕΣΗΕΑ: Οι υποψήφιοι για εκλογή εκπροσώπων στο Μεικτό

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) ανακοίνωσε τους υποψηφίους για τις θέσεις των εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο της Ενωσης, των συντακτών που εργάζονται στις εφημερίδες «DOCUMENTO» και «ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ» καθώς και στον τηλεοπτικό σταθμό «EPSILON», οι οποίοι έθεσαν υποψηφιότητα με βάση την προκήρυξη της Εφορευτικής Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2017.
Υποψήφιοι είναι :
- DOCUMENTO: Λιακόπουλος Απόλλωνας,..

Αύριο το πρωί η συζήτηση για τον ΔΟΛ στο Πρωτοδικείο

Η ΕΠΗΕΑ παρεμβαίνει εκ νέου στη διαδικασία

Συζητείται αύριο Παρασκευή 03-03-2017, ενώπιον του Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (στην Ευελπίδων, κτίριο 2, αίθουσα 202, ώρα 09.00) η από 01-02-2017 αίτησή των τραπεζών περί  υπαγωγής, κατ' άρθρο 68 του Ν. 4307/2014, σε καθεστώς έκτακτης ειδικής διαχείρισης της οφειλέτιδας α.ε. με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.».
Στην διαδικασία αυτή έχει ήδη παρέμβει η Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημεριδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ) και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του ΔΟΛ και πέτυχαν την έκδοση της υπ’ αριθμ. 1326/10-2-2017 απόφασης του Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με βάση..

Το Εφετείο έκλεισε την υπόθεση του «Γέροντα Παστίτσιου»

Tέλος στη δικαστική περιπέτεια του «Γέροντα Παστίτσιου», κατά κόσμον Φίλιππου Λοΐζου, ο οποίος μέσω facebook «τρολάριζε» θαύματα και προφητείες που αποδίδονταν στο μοναχό Παΐσιο.
Πρόκειται για την υπόθεση που είχε δει το φως της δημοσιότητας το 2012 και απασχόλησε την κοινή γνώμη και έφτασε στην δικαιοσύνη έπειτα από αντιδράσεις παραεκκλησιαστικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής. Μετά από την άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών ταυτοποιήθηκε ότι διαχειριστής της σελίδας όπου γίνονταν οι αναφορές ήταν ο Φ. Λοΐζος ο οποίος, αφού συνελήφθη με την κατηγορία της... βλασφημίας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών!..
Η συγκεκριμένη υπόθεση επρόκειτο να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, όπου ο Φ. Λοΐζος..

Συγγνώμη αγαπητή «Καθημερινή»...

...αλλά καλύτερα για τσίπουρα με τον Πολάκη
(...) Σχόλιο στην εφημερίδα Καθημερινή του κυρίου Τσιντσίνη που ξεκινάει με μία πολύ αμφιλεγόμενη κατάφαση: «Ο,τιδήποτε κάνει ο πρωθυπουργός είναι πολιτικό. Δεν κάνει τίποτε έτσι, χωρίς νόημα. Έχουν πολιτικό νόημα ακόμη και οι πιο ιδιωτικές από τις ιδιωτικές στιγμές του. Ακόμη και οι διακοπές του». Ποιος ήταν ο στόχος του αρθρογράφου; Να κατακεραυνώσει τον πρωθυπουργό γιατί επέλεξε να περάσει το τριήμερό του με παρέα στην Αίγινα στην οποία συμμετείχε κι ο Παύλος Πολάκης!
Διότι «τί μας λέει για τον πρωθυπουργό ότι, στις λίγες ώρες που έχει για να ξεκουραστεί, συγχρωτίζεται με τον Πολάκη;». Για πείτε μας τι μας λέει; Μήπως ότι στις ιδιωτικές του στιγμές ο πρωθυπουργός..

Κοίτα... ποιοι μίλησαν

Οι σημαντικές, για τις πολιτικές εξελίξεις, συζητήσεις δεν γίνονται στα θεσμικά όργανα και η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Βλαστάρη «Λεξικό χωρίς γραβάτα» επιβεβαιώνει αυτόν τον κανόνα. Ηταν όλοι τους εκεί. Από Μητσοτάκη, Σαμαρά, Βενιζέλο και Θεοδωράκη μέχρι Διαμαντοπούλου, Μανιάτη, Ψαριανό και Αποστολάκη (τη Μιλένα ντε). Θα ξεχωρίσω την παρουσία Μελισσανίδη γιατί συμβολίζει την απαραίτητη εν προκειμένω συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου.
Αν αναρωτιέστε ποιος λείπει, μη σας βασανίσω: ούτε μισός εκπρόσωπος της κυβέρνησης -αλλά ούτε και του ΚΚΕ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αν είχες διαβάσει το βιβλίο καταλάβαινες ότι αυτό δεν ήταν τυχαίο, παρακολουθώντας τη συζήτηση..

Τα δίκυκλα, ο Αρειος Πάγος και το facebook

Σχόλια, απόψεις, αντιδράσεις

Οι οδηγοί των δικύκλων (μοτοσικλετών) που κινούνται μεταξύ των διακεκομμένων διαχωριστικών λωρίδων κυκλοφορίας, ευθύνονται για πιθανό τροχαίο ατύχημα και όχι τα αυτοκίνητα που κινούνται στον χώρο των λωρίδων κυκλοφορίας.  Αυτό έκρινε ο Άρειος Πάγος και απέρριψε αγωγή γυναίκας οδηγού μηχανής, που σφηνώθηκε μεταξύ ΙΧ αυτοκινήτου και νταλίκας...
Την ίδια ώρα στη Γαλλία, σε 11 διαμερίσματα του Παρισιού, ξεκίνησε η πειραματική χρήση λωρίδων κυκλοφορίας για δίκυκλα, μεταξύ των κανονικών λωρίδων. Όπως αναφέρει η Figaro η πρακτική της κυκλοφορίας των δικύκλων..

Ένα φίδι λιγότερο…

Όταν μπαίνει λουκέτο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λέσβο

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Είναι μια απ’ αυτές τις μέρες. Μια απ’ αυτές τις μέρες όπου η ειδησεογραφία κινείται με ταχύτητα σαλίγκαρου και σταρ του πρωινού αναδεικνύεται ο Γιώργος Αυτιάς με τα πινακάκια του για τους συνταξιούχους. Και δώσε επαφές με τρόικα και πάρε Hilton και τσίμπα και ολίγον ΕΦΚΑ, μπας και βρεθεί κανένα χάπατο και τρομοκρατηθεί και αποφασίσει τώρα στα στερνά να κόψει το χέρι του. Που το είχε ήδη κόψει δηλαδή, αλλά δεν το δήλωνε γιατί είχε την εντύπωση ότι αμέσως μετά απ’ τα Φώτα θα γινόσαντε εκλογές και σκόπευε να το πουλήσει σε καλή τιμή. Αλλά δεν γίνανε…
Ο ρεπόρτερ Ξανθάκης όμως δεν κοιμάται και δεν βγήκε ακόμη στη σύνταξη να καταλήξει..

Ξεχνάμε ιλιγγιωδώς

Γράφει ο Διον. Βραϊμάκης*

Ξεχνάμε γρήγορα, ξεχνάμε ιλιγγιωδώς. Λησμονούμε με την ίδια ταχύτητα που σκοτωνόμαστε. Το τραγικό δυστύχημα της Θήβας, που μπήκε με 250 χιλιόμετρα στην καθημερινότητά μας και την
τίναξε στον αέρα, θα ξεθωριάσει σε λίγες ημέρες. Θα σβήσει όπως η ναυτική τραγωδία της Αίγινας τον περασμένο Αύγουστο. Και αυτή αποτέλεσμα της παράλογα μεγάλης ταχύτητας με την οποία ένα ταχύπλοο εμβόλισε με τρομακτική δύναμη ένα σκάφος, έστειλε στον βυθό ανθρώπους, βύθισε στην απόγνωση οικογένειες και...
Και τέλος! Θα συνεχίσουμε την εγκληματική αμνησία. Θα εξακολουθήσουμε να οδηγάμε..

Tι ιστορία είπε ο Κ. Βαξεβάνης στη συνέλευση του Documento

«Επιτέλους μόνοι»
 
Μια ιστορία είπε στους εργαζόμενους του Documento, ο διευθυντής και εκδότης πλέον της κυριακάτικης εφημερίδας Κώστας Βαξεβάνης, κατά την διάρκεια της συνέλευσης που έκαναν την Τετάρτη και στην οποία ανακοινώθηκε πως ο χρηματοδότης Γιάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας αποφάσισε να αποσυρθεί από την εφημερίδα.
Σε άρθρο του ο Κ. Βαξεβάνης στην ηλεκτρονική έκδοση του Documento υπό τον τίτλο «Επιτέλους μόνοι» (τίτλος που επιδέχεται πολλων ερμηνειών - κυρίως για το «επιτέλους»- αλλά δεν είναι του παρόντος) γράφει:
"Ας ξεκινήσω με μια ιστορία που μου έλεγε πριν από χρόνια καλός φίλος. Είναι η ιστορία του..

Χωρίς προσφορές η «Καθηµερινή»

Aποσύρεται οριστικά από τις προσφορές η εφημερίδα «Καθηµερινή» του Θέµη Αλαφούζου ενώ στον αντίποδα, ενισχύονται σηµαντικά οι περιοδικές εκδόσεις που συνοδεύουν το φύλλο, καθώς η διοίκηση έκρινε πως από εδώ και στο εξής το βάρος θα πρέπει να δοθεί στο δηµοσιογραφικό προϊόν.
Επιπλέον, θα διανέµεται σε συνέχειες ένα φωτογραφικό λεύκωµα Ιστορίας. Εξάλλου, εδώ και πολύ καιρό ο Θέµης Αλαφούζος εκφράζει την άποψη πως η λογική των ακριβών προσφορών στα εβδοµαδιαία φύλλα είναι αδιέξοδη µε τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά και τη συρρίκνωση του αναγνωστικού κοινού, ως εκ τούτου θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις.
Ταυτόχρονα, οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγµατα στο Φάληρο επισηµαίνουν πως είναι πολύ..

Με ενισχυμένο κυριακάτικο η «Ελευθερία» του Κουρτάκη

Σημαντικό μερίδιο από την (μειωμένη) πίτα της διαφήμισης και του αναγνωστικού κοινού φιλοδοξεί να πάρει το νέο φύλλο του ομίλου Κουρτάκη που ετοιμάζεται να βγει στα περίπτερα.
Η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου» ποντάρει περισσότερο στο αναγνωστικό κοινό της Κυριακής για αυτό και ο διευθυντής Χρίστος Μουλίνος σκέφτεται να ενισχύσει το κυριακάτικο φύλλο. Μάλιστα γίνεται λόγος για έκδοση μαμουθ με 250 σελίδες -τουλάχιστον στο πρώτο φύλλο- όπου θα περιλαμβανονται φυσικά κι όλα τα ένθετα.
Το πρόβλημα είναι ότι το μπάτζετ για την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου» παραμένει χαμηλό αν και πολύ μεγαλύτερο συγκριτικά με τα υπόλοιπα έντυπα και Μέσα του ομίλου των Παραπολιτικών...

Παράλληλες εισαγγελικές έρευνες για Μαρέβα - Κυριάκο

Στα τρία χωρίστηκε η ερευνα που διατάχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με το γεγονός της μη κατάθεσης στο «πόθεν έσχες» από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, από το 2006 μέχρι σήμερα. Η έρευνα θα διεξαχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και από την Οικονομική Εισαγγελία.
Αφορμή για την εισαγγελική εντολή αποτέλεσε η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας «Documento», Κώστας Βαξεβάνης. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα της εφημερίδας τα οποία ανέφεραν ότι, ενώ το ζευγάρι δεν είχε πάρει διαζύγιο, από τη δήλωση..

Το νέο στον Τύπο έρχεται από αλλού

Εφημερίδα και μάλιστα καθημερινή δεν περιλαμβάνουν τα πλάνα του Δ. Μάρη. Το σκέφτηκε, το ζύγισε, αλλά, αυτή την στιγμή δεν...   
Για δεύτερο ραδιόφωνο δεν παίρνει όρκο αυτή την στιγμή η στήλη. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Από την μια υπάρχει η πλούσια εμπειρία του Κώστα Αρβανίτη, όμως, αυτό δεν σημαίνει από μόνο του ότι θα προχωρήσει σε αυτό ο Δ. Μάρης. Για όλα τα χιλιοειπωμένα σενάρια περί του τύπου κρατήστε μικρό καλάθι. Μικρό. Το νέο στον τύπο έρχεται από αλλού..

Στην εργασιακή ζούγκλα των εταιρειών τηλεπικοινωνίας

Σαν εμπειρία «Survivor» περιγράφει τις εργασιακές συνθήκες στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών Wind, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων. Υπερεντατικοποίηση, υποστελέχωση και αγεφύρωτες μισθολογικές διαφορές συνθέτουν ένα σκηνικό επιβίωσης μέσα σε μια εργασιακή ζούγκλα.
Τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης αντιμετωπίζουν τα τμήματα Back Office, με όσους απασχολούνται σε αυτά να αναγκάζονται σε υπερωριακή εργασία - ακόμη και από το σπίτι - τα Σαββατοκύριακα ή και στις αργίες. Λόγω του τεράστιου όγκου αιτημάτων/παραπόνων, που καλούνται να διαχειριστούν οι εργαζόμενοι, και που απορρέει από τις πολιτικές της εταιρείας, όπως τονίζει το ΠΑ.Σ.Ε. WIND, συχνά παρατηρείται το..

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Αν έχεις Τύπο διάβαινε και ΜΜΕ περπάτει

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής

(....) Είπαμε ότι το «Δείξε μου τον Τύπο σου, να σου πω ποιος είσαι» είναι το πιο… trendy κριτήριο για το status κάθε σύγχρονης πολιτικής εξουσίας, αλλά υπάρχει και το ελληνικότατο «αν έχεις… Τύπο διάβαινε», ένα σλόγκαν βγαλμένο μέσα απ’ τη… ζωή. Με το σλόγκαν αυτό, την εφαρμογή του στην πολιτική πράξη, δηλαδή, στην περίοδο της μεταπολίτευσης έγινε της Ελλάδας το κάγκελο. Το διαπλεκόμενο… κάγκελο, εννοώ – να μην τα λέμε και τα ξαναλέμε και γινόμαστε βαρετοί. Και εξακολουθεί να γίνεται, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά την επί διετία εκπεφρασμένη (και νομοθετημένη ακόμα) πολιτική της βούληση, δεν κατάφερε να «σκοτώσει» τα διαπλεκόμενα τέρατα.
Αντίθετα, αυτά εξακολουθούν, ακόμα και ημιθανή, να μηχανεύονται τον θάνατό της:..

Η καραμέλα του λαϊκισμού

Γράφει ο Βαγγέλης Δεληπέτρος*

Οι πολιτικοί έχουν τουλάχιστον ένα πρόβλημα: θεωρούν ότι πάντοτε, για όλα τα στραβά, ευθύνονται οι άλλοι!
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας λοιπόν, δεν αποτελεί εξαίρεση. Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, με οποιαδήποτε ευκαιρία, πραγματική, όπως μια συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή, ή τραβηγμένη από τα μαλλιά, όπως η παρουσίαση ενός βιβλίου, αντί να μιλήσει για τις θέσεις του, για τα βασικά έστω του τι πρέπει να γίνει για να βγούμε από τον βάλτο, αρχίζει να πιπιλάει την γνωστή πλέον καραμέλα: Φταίει ο “λαϊκισμός”.
Αδυνατώντας προφανώς να σκιαγραφήσει έστω το “εθνικό σχέδιο ανάταξης”, στο οποίο συχνά αναφέρεται αλλά ποτέ δεν παρουσιάζει, ο Κυρ. Μητσοτάκης καταφεύγει στην γενικολογία και τις βολές κατά του “αντιπάλου”. Ο οποίος αντίπαλος μπορεί είναι κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, ως..

Ασφαλιστικά μέτρα: 600.000 ευρώ σε διοικητικούς του Μega

Eπίκειται η πληρωμή μέρους δεδουλευμένων και για διοικητικούς του ΔΟΛ

 Mε τον καλύτερο δυνατό τρόπο τελείωσε η υπόθεση της διεκδίκησης -με ένδικα μέσα- των δεδουλευμένων Ιουλίου και Αυγούστου 2016 των διοικητικών υπαλλήλων του Τηλεοπτικού Σταθμού MEGA.
Συγκεκριμένα, η Νομική Υπηρεσία της Ενωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ), εκτελώντας δικαστικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων που επιδίκαζαν στους διοκητικούς τους μισθούς Ιουλίου και Αυγούστου 2016, μπόρεσε να κατάσχει το ποσό των 600.000€  και να το αποδώσει σε 160 εργαζόμενους, σε εξόφληση των δεδουλευμένων τους.
Το αποτέλεσμα αυτό, οφείλεται αφενός στον άρτιο νομικό χειρισμό της υπόθεσης και..

Κώδικας Οδικής Επιβίωσης

Όλα όσα έμαθα οδηγώντας 35 χρόνια στους ελληνικούς δρόμους

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες, δεν υπάρχει μόνο ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας υπάρχει και ο Κώδικας Οδικής Επιβίωσης. Ορίστε συμπυκνωμένα, όσα έμαθα οδηγώντας 35 χρόνια στους ελληνικούς δρόμους απέναντι στους Έλληνες οδηγούς:
1) Δεν έχεις ποτέ προτεραιότητα. Τελεία.
2) Οδήγα σαν να είναι όλοι μεθυσμένοι.
3) Ναι, είναι όλοι μεθυσμένοι. Αλλά όταν βρέχει, μεθάνε λίγο περισσότερο.
4) Δες πόση απόσταση κρατάνε οι άλλοι από τον μπροστινό τους και κράτα εσύ τη διπλάσια. Θα σου χρειαστεί.
5) Μην κορνάρεις. Δεν θα σ’ ακούσει κανείς κι άμα σ’ ακούσει θα τρομάξει και θα..

Με σεβασμό στο πένθος των οικογενειών και στην Δεοντολογία

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ για το τραγικό δυστύχημα στην εθνική οδό

Ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή τεσσάρων συνανθρώπων μας, αυτοδικαίως απασχόλησε την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών.
Απόλυτα δικαιολογημένο είναι το αυξημένο ενδιαφέρον για την ειδησεογραφική κάλυψη του γεγονότος, αλλά όλοι οφείλουμε σεβασμό στο πένθος των οικογενειών.
Όπως σημειώνεται και στον Κώδικα Δεοντολογίας, ο δημοσιογράφος οφείλει: «Να αντιμετωπίζει με διακριτικότητα και ευαισθησία τους πολίτες, όταν αυτοί βρίσκονται σε κατάσταση πένθους, ψυχικού κλονισμού και οδύνης…»..

Εργαζόμενοι Documento: Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Documento και στο site Documentonews.gr μετά την χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία της Kαλλιθέας όπου τους ανακοινώθηκε, από τον διευθυντή Κώστα Βαξεβάνη, η αποχώρηση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα και η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
Στην ανακοίνωση επισημαίνουν ότι η αποχώρηση  Καλογρίτσα από την εφημερίδα δεν αλλάζει στο ελάχιστο το πλάνο ανάπτυξής της όπως δεν αλλάζει και στο ελάχιστο την άποψή τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι του Documento ξεκαθαρίζουν ότι βασιζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις και στην εμπιστοσύνη των αναγνωστών (πάνω από 20.000 κάθε Κυριακή σε όλη την Ελλάδα, χωρίς προσφορές) θα συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά αυτό που έκαναν μέχρι σήμερα «στο πλευρό μόνο της κοινωνίας και των απλών ανθρώπων».
Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων στην εφημερίδα Documento και στο site Documentonews.gr:..

Κ. Βαξεβάνης: Και τώρα μόνοι...

Ανακοινώθηκε και επίσημα η αποχώρηση Καλογρίτσα από το Documento

«Και τώρα μόνοι...» Αυτό έγραψε στο fb ο διευθυντής του Documento Κώστας Βαξεβάνης επιβεβαιώνοντας πλήρως τους zoornalistas (ΕΔΩ) σχετικά με την έκτακτη σύσκεψη στην Καλλιθέα και την αποχώρηση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα από την εφημερίδα.
Ο Κ. Βαξεβάνης κάνει λόγο για «νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς στην εφημερίδα Documento» και δημοσιοποιεί την αποχώρηση Καλογρίτσα με σχετική ανακοίνωση όπου αναφέρονται τα εξής:
«Από την εφημερίδα Documento ανακοινώνεται η αποχώρηση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Την έκδοση της εφημερίδας ανέλαβε..

Το καθημερινό πιάτο της ραδιοφωνικής ενημέρωσης

Με μια καθημερινή συνταγή ρουτίνας το εναπομείναν στελεχικό δυναμικό του ΒΗΜΑ FM προσπαθεί να φανεί αντάξιο των επιδιώξεων του χρεωμένου αφεντικού του ΔΟΛ στο να «χτυπήσει» όσο περισσότερο γίνεται την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Η συνταγή βέβαια είναι απολύτως ίδια σε όλα τα ιδιωτικά ραδιόφωνα όλες τις ώρες οπότε είναι δύσκολο ανοίγοντας ένα σταθμό να κατανοήσει ο ακροατής ποιόν ακριβώς ακούει. Πανομοιότυπα εξελίσσονται οι πρωινές εκπομπές (ΣΚΑΪ, ΒΗΜΑ FM, Παραπολιτικά κλπ.) με την παρακάτω συνταγή:
εξευτελιστικές αναφορές στο σύμβουλο του πρωθυπουργού Καρανίκα και στον αν. Υπουργό Υγείας Πολάκη (πάντα με την ενεργό βοήθεια του προέδρου της ΠΟΕΔΥΝ), ζωντανή σύνδεση με..

Κόντρα για τον Κιμούλη στο ΚΠΙΣΝ

Αντιπαράθεση για τον ορισμό της διοίκησης του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως «παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν επικράτησε η στενή και μονολιθική λογική των κομματικών επιλογών και όχι το αυτονόητο κριτήριο των άξιων και ικανών να φέρουν εις πέρας αυτό το ύψιστο έργο για τον ελληνικό πολιτισμό και την παιδεία»...
Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωση του ανέφερε:..

Γιατί έφυγε ο Γ. Παπαχρήστος από «Τα Νέα»

Με εργαζόμενους από τον ΔΟΛ προχωρά η νέα εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου»

Προς τον Πειραιά κατηφορίζει και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Τα Νέα Γιώργος Παπαχρήστος. Ετσι κι αλλιως ο δρόμος του είναι προς τα εκεί αφού καθημερινά βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ στο Φάληρο.
Ο Γ. Παπαχρήστος, που θα ενταχθεί στο δυναμικό της υπό έκδοση εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», γνωστοποίησε μέσω facebook την αποχώρησή του από Τα Νέα γιατί λέει δεν άντεχε να βλέπει «την άλλοτε κραταιά εφημερίδα να αργοπεθαίνει». Ο δημοσιογράφος γράφει μεταξύ άλλων:
«Αποφάσισα να διακόψω το συναρπαστικό ταξίδι που ξεκίνησε πριν από τριάντα τρία χρόνια. Αποχωρώ σήμερα, μόλις δύο ημέρες πριν εκδικαστεί η κύρια αγωγή των τραπεζών κατά του ΔΟΛ..

Ο Ν. Μπογιόπουλος απαντάει στην αλητεία

 Tο γύρο του διαδικτύου έκανε ένα άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου από το 2012, με το οποίο ασκούσε κριτική στα όσα είχε δηλώσει σε συνέντευξη εκείνης της εποχής ο ιδιοκτήτης των Jumbo, Απόστολος Βακάκης. Κάποιοι σε sites, blogs και λογαριασμους στο facebook, πήραν το κείμενο που γράφτηκε πριν από πέντε χρόνια και για λόγους εντυπωσιοθηρίας το ανακύκλωσαν με αφορμή το πολύνεκρο τροχαίο στην Αθηνών - Λαμίας με την Πόρσε που οδηγούσε ο γιος του Βακάκη.
Ο Νίκος Μπογιόπουλος έδωσε μια πρώτη απάντηση μέσω της χθεσινoβραδυνής εκπομπής του στο Real Fm, κάνοντας λόγο για αλητεία ενώ σήμερα ο δημοσιογράφος απάντησε και γραπτώς, με κείμενό του..

356(!) συναντήσεις Χριστοφοράκου- Μητσοτάκηδων

Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα έχουν αποσιωπήσει τα τελευταία επτά χρόνια την περίπτωσή της. Η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου αγνοεί το όνομά της και όσα σημαντικά έχει ήδη καταθέσει δημοσίως για την υπόθεση Siemens. Η είδηση του ξυλοδαρμού της τον Μάρτιο του 2015 πέρασε «στα ψιλά» στον Τύπο. Σε λίγες εβδομάδες η οικονομολόγος και εξ απορρήτων γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνα Τσακάλου (φωτογραφία), θα κληθεί να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει στο πλαίσιο της πολυαναμενόμενης δίκης.
Εχουν περάσει σχεδόν επτά χρόνια από τις καταθέσεις της Τσακάλου στην εξεταστική επιτροπή..

Ποιοι δημοσιογράφοι συζητούν με το «Θέμα fm»

Μετά το Πάσχα αναµένεται να εκπέµψει το νέο ενηµερωτικό ραδιόφωνο που ετοιµάζει η δηµοσιογραφική οµάδα της εφηµερίδας «Πρώτο Θέµα».
Πρόκειται για τη µετεξέλιξη του Action24, το οποίο ως γνωστόν µετά τη συµφωνία των Αναστασιάδη – Καραµήτσου µε τον επιχειρηµατία ∆ιονύση Παναγιωτάκη, θα αποτελέσει τη ραδιοφωνική εκδοχή της κυριακάτικης εφηµερίδας.
Τη διεύθυνση του νέου εγχειρήµατος έχει αναλάβει ο πρώην διευθυντής του «Βήµα» FΜ, Βασίλης Χιώτης. Ηδη µε το «Θέµα FΜ» έχει συµφωνήσει ο δηµοσιογράφος..

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Εκτακτη σύσκεψη στο Documento - Αποχωρεί ο Καλογρίτσας

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυριακάτικη εφημερίδα Documento τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία της. Ο διευθυντής Κώστας Βαξεβάνης έχει συγκαλέσει για αύριο Τετάρτη έκτακτη σύσκεψη όλων των εργαζόμενων της εφημερίδας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η αποχώρηση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα από το εκδοτικό εγχείρημα.
Οι λόγοι της αποχώρησης τού μέχρι τώρα χρηματοδότη του Documento, παραμένουν άγνωστοι  αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν είναι άσχετοι με το δημοσίευμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ» για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής το οποίο στρέφεται κυρίως κατά του Καλογρίτσα. Για το δημοσίευμα..

Σαν να μη συμβαίνει τίποτε..

Αρχίζω και υποψιάζομαι πως ο Σταύρος Ψυχάρης έχει ήδη θέσει κάποιο μυστικό σχέδιο σε εφαρμογή. Δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι και αν όντως υπάρχει, αλλά έτσι που πάμε δεν αποκλείεται να δούμε τη... γάτα (Ιμαλαΐων φυσικά) να ξεφεύγει από τον στενό κλοιό στον οποίο βρίσκεται. Βάλτε σε σειρά τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και μπείτε κι εσείς σε θεωρίες... συνωμοσίας.
Οι εφημερίδες του συγκροτήματος «Το Βήμα» και «Τα Νέα» έκλεισαν για δυο-τρεις μέρες μόνο. Ανοιξαν αμέσως μετά, με δικαστική απόφαση και αφού οι τράπεζες συμφώνησαν (!) να απελευθερώσουν έναν συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό ώστε να πληρωθεί ο κόσμος..

Πέθανε η δημοσιογράφος Ντίκη Μακαρίου

Πέθανε χθες σε ηλικία 58 ετών η δημοσιογράφος Ευρυδίκη (Ντίκη) Μακαρίου έπειτα από μακρόχρονη ασθένεια. 
Η Ντίκη Μακαρίου γεννήθηκε στην Αθήνα και μετά την ολοκλήρωση των λυκειακών σπουδών της γράφτηκε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμερικάνικου Κολλεγίου. Το 1979 εισήχθη και το 1985 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Τμήματος Ιταλικής Φιλολογίας. Το 1979 έγινε δεκτή και στην Ανώτερη Σχολή Ξεναγών απ’ όπου πήρε άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Το 1984 προσελήφθη στην ΕΡΤ, μετά από διαγωνισμό, και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία. Εργάστηκε στις εκπομπές «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ», «ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ», «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», «ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» και «ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ». Το 1989 απέκτησε

Τράπεζες για Mega: Να πληρώσουν οι μέτοχοι τους μισθούς

Αρνητικές είναι οι τράπεζες στο αίτημα των απλήρωτων εργαζομένων του Mega να «ξεπαγώσουν» ένα λογαριασμό, ώστε να μπορέσουν να πάρουν ένα τμήμα έστω των δεδουλευμένων τους.
Ο Θανάσης Αθανασόπουλος, εντεταλμένος γενικός διευθυντής της Alpha Bank, και ο Ευάγγελος Πατρινός επικεφαλής της Διεύθυνσης Καθυστερήσεων Επιχειρήσεων, είπε την Τρίτη σε αντιπροσωπεία των εργαζομένων ότι χρήματα μπορούν να πάρουν μόνο αν καταθέσουν χρήματα οι μεγαλομέτοχοι του σταθμού (Βαρδινογιάννης και Μπόμπολας).  Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο να απελευθερωθούν τιμολόγια, όπως έγινε τον Δεκέμβριο, όταν οι εργαζόμενοι πήραν δυο μισιθούς.
Κατόπιν όλων αυτών οι εργαζόμενοι μπλοκάρουν από αύριο 1η Μαρτίου τη μετάδοση..