ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Παντελής Μπουκάλας: έργο και ήθος

«Η ίδια η παρουσία του Παντελή, το έργο του και η ηθική του στάση έχουν τη δύναμη να μεταμορφώνουν τους άλλους, έστω στιγμιαία, σε κάτι καλό, βγάζουν από τους άλλους ό,τι καλύτερο έχουν μέσα τους, την καλή τους πλευρά…»
Ξεκινώ μ’ αυτήν τη σοφή κουβέντα ακριβής φίλης για ακριβό φίλο, έτσι καθώς σχολιάζαμε την αίσθησή μας από το ετερόκλητο κοινό και την όλη ατμόσφαιρα στην παρουσίαση της Αγαπώς του Παντελή Μπουκάλα: αυτός είναι ο ακριβός φίλος· η Κοραλία Σωτηριάδου είναι η ακριβή, το λιγότερο που έχω να πω τώρα, φίλη· η Αγαπώ είναι ένα καινούριο, θηριώδες βιβλίο του Μπουκάλα, κοντά 600 σελίδες, πρώτος τόμος μιας 16τομης (!), όπως αναγγέλλεται, σειράς

Αλλαξε (μόνο κατ΄όνομα) ο εκδότης του Documento

«"Διαζύγιο" Καλογρίτσα - Βαξεβάνη;» διερωτάται το σάιτ enimerosi24 με αφορμή το γεγονός ότι το όνομα του εκδότη Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα απουσιάζει στο αυριανό φύλλο από την «ταυτότητα» της κυριακάτικης εφημερίδας Documento.
Και πράγματι έτσι είναι καθώς, στην «ταυτότητα» της εφημερίδας, τη θέση του εκδότη Καλογρίτσα  έχει πάρει η εταιρεία με την ονομασία “Media Doc Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ΑΕ”.
 Οπως γράφουν οι Τυπολογίες (εδώ) προκειται για την εταιρεία του Καλογρίτσα η οποία από «Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας AE” (συμμετείχε στον διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες) μετονομάστηκε σε “Media Doc” και..

O Έλληνας Τραμπ!

Υπάρχουν συγκεκριμένοι ισχυροί επιχειρηματικοί και μιντιακοί κύκλοι, που βλέπουν ότι ο Kυριάκος Μητσοτάκης δεν "τραβάει", όσο κι αν τον φτιασιδώνουν οι επικοινωνιολόγοι και τον τεντώνουν οι δημοσκόποι. Δεν το έχει το παιδί, τόσο απλά.
Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένοι που "σπρώχνουν με τα χίλια" τον Αδωνι Γεωργιάδη, καθώς τον βλέπουν σαν τον Έλληνα "Τραμπ".
Έχει ό,τι χρειάζεται για να απευθυνθεί σε ένα απολίτικο κοινό, που του αρέσουν τα "ευκολοχώνευτα" και τα καουμποϊλίκια. Αδίστακτος στο να ξεστομίσει την μεγαλύτερη τερατολογία και το εξωφρενικότερο ψέμα, χωρίς να ταράξει βλέφαρο.
Που με φωνές -που κάλλιστα μπορούν να περιγραφούν ως τσιρίδες- και με παραληρηματικό λόγο, υποστηρίζει ότι φυσικά και ο γάιδαρος πετάει, απλά επειδή το λέει αυτός..

Η ύβρις προς τη Μάγδα Φύσσα

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Αν ήμουν στη θέση της Μάγδας Φύσσα, τα βράδια, λίγο πριν αναμετρηθώ με τους εφιάλτες, θα ονειρευόμουν ότι σκοτώνω τον φονιά του γιού μου.
Δεν ξέρω πώς ακριβώς θα το έκανα, το όνειρο θα έπαιζε λούπα. Μπορεί να του έβγαζα τα μάτια με τα δάχτυλα ή να χτυπούσα το κεφάλι του σαν χταπόδι στο βράχο. Άλλες φορές, θα έβαζα την κάνη του όπλου μου πάνω στην άθλια κεφαλή του. Το μέταλλο και ο φόβος θα τον πάγωναν ως τα νύχια.  Μετά θα πίεζα τη σκανδάλη, τινάζοντας τα μυαλά του στα παπούτσια μου. Όμως στο τέλος αυτός θα ήταν πάλι εκεί. Τα βράδια θα τον έβλεπα στον ύπνο μου, να πεθαίνει και να επιστρέφει πάλι. Και τα πρωινά θα τον είχα εκεί, στο εδώλιο. Να αισθάνομαι ακόμα και την ανάσα του ως ύβρι. Τις νύχτες θα τον δίκαζα εγώ..

Πέθανε ο ο Γιώργος Βελαχουτάκος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α., ανακοινώνει με ιδιαίτερη θλίψη την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου και πρώην προέδρου του Δευτεροβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ενώσεως Γιώργου Βελαχουτάκου.
Ο Γιώργος Βελαχουτάκος γεννήθηκε το 1935 στο Γύθειο. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε ως συντάκτης στο ελεύθερο ρεπορτάζ στην εφημ. «Εθνικός Κήρυξ», το 1957. Στη συνέχεια εργάστηκε ως συντάκτης ύλης στην εφημ. «Ημέρα», ενώ διετέλεσε Διευθυντής του περιοδικού «Άλφα», από το 1965 έως το 1967 και των εφημ. «Εθνικός Κήρυξ» και «Εμπρός», από το 1975 έως το 1976. Από το 1976 έως το 1982 εργάστηκε στην εφημ. «Ελεύθερος Κόσμος», ως αρθρογράφος. Το 1984 αναλαμβάνει Αρχισυντάκτης στον «Ελεύθερο Τύπο». Από το 1985 έως το 1993 διετέλεσε..

Τι κρύβει το παραλήρημα Κικίλια στην «Αίθουσα Σύνταξης»

Έκανε επιθέσεις σε δημοσιογράφους, χωρίς να γνωρίζει, τι είχαν πει… 
(BINTEO - έχει ενδιαφέρον)

Θέαμα, πράγματι θλιβερό. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, σε κατάσταση υστερίας, να επιτίθεται στους δημοσιογράφους της  «Αίθουσας Σύνταξης» της ΕΡΤ, απαγορεύοντας τους να απαντήσουν και στήνοντας ένα ολόκληρο κατηγορητήριο, βασιζόμενο σ’ αυτά που κάποιοι του είπαν, καθώς ο ίδιος, όπως είπε, ήταν στο αυτοκίνητό του, επιστρέφοντας από τα Γιαννιτσά.
Κυρίως τα έβαλε με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, τον οποίο και κατηγόρησε ότι τον συκοφαντεί. Ο δημοσιογράφος προσπάθησε απελπισμένα να τον πληροφορήσει, τι ακριβώς είχε πει λίγο νωρίτερα στην εκπομπή, αλλά ο Κικίλιας δεν..

Ποιοι και πόσα πληρώθηκαν στον ΔΟΛ;

Προφανώς κάτι γίνεται λάθος στο MEGA… Διότι δεν μπορεί οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ τόσο σύντομα (σχεδόν μέσα σε λίγα 24ώρα από τη στιγμή που διακόπηκε η κυκλοφορία των ΝΕΩΝ) να διεκδίκησαν και να κατάφεραν να πείσουν τη Δικαιοσύνη να αφήσει ένα λογαριασμό ανοιχτό προκειμένου να συνεχιστεί η έκδοση των εφημερίδων και να καταβληθεί μέρος του μισθού Φεβρουαρίου… Και στο MEGA να βασανίζονται 8 μήνες απλήρωτοι!
Όπως είναι ήδη γνωστό οι εργαζόμενοι του συγκροτήματος εχθές εισέπραξαν το 15νθήμερο Φεβρουαρίου και «ΤΑ ΝΕΑ» κυκλοφορούν κανονικά, όπως και το αυριανό «ΒΗΜΑ» θα είναι πιστό στο ραντεβού του με τους αναγνώστες..

Η κυκλοφορία των Ειδήσεων και οι ισορροπίες Χατζηνικολάου

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

Ξεκάθαρα πιο πλούσια και πιο «καθαρή» η έκδοση του σαββατοκύριακου της νέας ημερήσιας εφημερίδας του Νίκου Χατζηνικολάου. Οι «Αληθινές Ειδήσεις» που κυκλοφόρησαν σήμερα και με πρόσφορά, το βιβλίο του Σίγκμουντ Φρόιντ «Η σεξουαλική ζωή του ανθρώπου», έχουν και τρία ένθετα: τo ψυχαγωγικό «Weekend», το αθλητικό «PameSports» (δεν υπήρξε «Φίλαθλος» μετά τις διαμαρτυρίες των πρώην εργαζομένων) καθώς και την εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα Αγορά που πλέον ενσωματώθηκε στην ύλη των «Ειδήσεων».
Διευθυντής - εκδότης και στο φύλλο του Σαββατοκύριακου είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου, αλλάζει όμως ο διευθυντής έκδοσης και αντί του Βασίλη Τριανταφύλλου στην "ταυτότητα" εμφανίζεται το όνομα του στελέχους του Real Group, Γιάννη Παπαδόπουλου. Επίσης διευθυντής σύνταξης στο σημερινό φύλλο του Σαββάτου εμφανίζεται..

Στον Τύπο πέφτουν μέγαρα και σηκώνονται μονώροφα

Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης*

Το μήνυμα που βρήκα στο μέιλ του Harddog (ένα μπλογκ, μη επαγγελματικό, που το λειτουργούμε μερικοί φίλοι για προσωπική έκφραση και όχι για επαγγελματικά οφέλη) είχε ώρα αποστολής πολύ πρωινή. Ο αποστολέας ζητούσε δημοσιογραφική δουλειά, και δεν ήταν ο πρώτος που απευθυνόταν στο μπλογκ! Μέιλ γραμμένο από απόγνωση. Φαντάζομαι στη διάρκεια ενός καθημερινού μαραθωνίου αναζήτησης που μπορεί να αρχίζει από πολύ νωρίς και να τελειώνει αργά το βράδυ.
Στον ίδιο μαραθώνιο τρέχουν επτά ολόκληρα χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες (περνούν το εκατομμύριο) ψάχνοντας δουλειά, σε ένα ελληνικό «Σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν». Ήταν η κινηματογραφική αποτύπωση από τον Σίντνεϊ Πόλακ των μαραθωνίων χορού στην Αμερική τού οικονομικού κραχ, όταν ζευγάρια εξαθλιωμένων ανέργων χόρευαν μέχρι λιποθυμίας. Και το έκαναν συνεχώς, ώρες ατέλειωτες, για ένα φτηνό χρηματικό έπαθλο και μερικά γεύματα στη διάρκεια του βασανιστικού χορού.
«Τρέχουν όλοι, γιατί να μην τρέχουν και οι δημοσιογράφοι;» θα ρωτήσετε. Σωστά. Πολύ..

Παππάς για καναλάρχες: Ίδια ψέματα και μια κορυφαία γκάφα

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ Νίκου Παππά και καναλαρχών προκάλεσε η ανακοίνωση της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ).
Συγκεκριμένα, η ΕΙΤΗΣΕΕ ανέφερε πως ο υπουργός Ν. Παππάς «χρησιμοποιεί την απόγνωση των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για να μεταθέσει τις προσωπικές του ευθύνες σε άλλους».
Ο Νίκος Παππάς απάντησε σχολιάζοντας στο fb πως είναι λογικό αυτοί, τα αφεντικά των τηλεοπτικών σταθμών, να επιτίθενται στην κυβέρνηση και ότι για την ακρίβεια, τουλάχιστον μέχρι τώρα, έχουν 70 λόγους να το κάνουν.
Αναλυτικά η απάντηση Παππά στους καναλάρχες, όπως την είδαμε στο fb:
"Απάντηση στην ΕΙΤΗΣΕΕ ή στη DIGEA (το ίδιο είναι):
70 λόγοι αντιπαράθεσης και μία τεράστια γκάφα.

Καλωσορίζουμε την ξεκάθαρη τοποθέτηση της ΕΙΤΗΣΕΕ. Ίδια ψέματα και μια κορυφαία γκάφα..

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Τσίπρας: Ατζέντα της ακροδεξιάς ο φόβος

Είναι πολύ μικρή η απόσταση που συνδέει τη βαριοπούλα από τα έδρανα τα βουλευτικά και τα υπουργικά της ΝΔ στην περίπτωση του κ. Βορίδη, δήλωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε  ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εγκληματικότητα, στην Ώρα του Πρωθυπουργού.
«Είναι σε όλους μας προφανές, ένα χρόνο μετά την εκλογή του να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση και το θέμα, όλη η κοινωνία ασχολείται με το πραγματικό επίκαιρο θέμα που είναι η διαπραγμάτευση, που οι πολίτες θέλουν να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί πήγε να δει κρυφά τον κ. Σόιμπλε», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.
«Δεν είναι επίκαιρο το θέμα της εγκληματικότητας είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε χρόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «προφανώς οι επικοινωνιολόγοι που προσπαθούν..

«Άμα είσαι ταγάρι»

Ο Κωστόπουλος, ο αριστεροκρετινισμός και ποιος/ποια είναι το «ταγάρι»

Αριστεροκρετινισμός! Είναι ο νεολογισμός που εισήγαγε από την εκπομπή του στον Real fm o Πέτρος Κωστόπουλος. Ο οποίος ως παλιός ΠΑΣΟΚος ακολουθεί αυτό που τόσο αγαπούσε το κόμμα: να έχει στις τάξεις του λογοπλάστες. Τον όρο χρησιμοποίησε ο Κωστόπουλος προκειμένου να αποδώσει παραστατικά την άποψή του για την απόρριψη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του αιτήματος της Gucci να διοργανώσει επίδειξη μόδας (ντεφιλέ λέγεται!) στην Ακρόπολη. Φυσικά, ο Πέτρος είχε διαφορετική άποψη –και είναι
δικαίωμά του. Μπορεί να έχει από μια οπτική δίκιο. Δεν ξέρω, δεν το εξετάζω, δεν με ενδιαφέρει. Ούτε θα σταθώ στον «αριστεροκρετινισμό». Στέκομαι στην αναφορά του στην..

Ν. Παππάς για Mega: Φτάνει πια με την υποκρισία

«Οι μέτοχοι της DIGEA, οι υπόλοιποι καναλάρχες δηλαδή, επιδιώκουν -χωρίς προσχήματα- να ρίξουν “μαύρο” σε ένα κανάλι-ανταγωνιστή τους. Με αφορμή μια οφειλή, η ιδιωτική εταιρεία Digea διεκδικεί για τον εαυτό  της ρόλο υπέρτατου κριτή: να αποφασίζει ποιος θα εκπέμπει και ποιος όχι».
Αυτό αναφέρει o υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη με εργαζόμενους του Mega. O N. Παππάς με σκληρή γλώσσα σε ανακοίνωσή του μέσω στο Facebook αναφέρει:
"Η ιδιοκτησία του Mega επέλεξε να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο. Το κανάλι βρίσκεται
σε οριακό σημείο και οι πλούσιοι μέτοχοί του επιμένουν να μη βάζουν το χέρι στην τσέπη..

Ο Τσακαλώτος είδε ΠΑΟΚ μαζί με τον Ιβαν

και την Εφη Αχτσιόγλου

Aπό την σουίτα του Ιβάν Σαββίδη παρακολουθησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τον αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την γερμανική Σάλκε για το Europa League.
Ο υπουργός Οικονομικών φανατικός ΠΑΟΚτζής φορώντας κασκόλ της αγαπημένης του ομάδας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δικέφαλου του Βορρά λίγο μετά την άφιξη του στο γήπεδο της Τούμπας όπου πήγε ελπίζοντας  ότι θα πανηγυρίσει μια νίκη επί των Γερμανών που του έχουν κάνει τη ζωή δύσκολη...
Το ματς παρακολούθησε μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου (δείτε φωτο πιο κάτω).
Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί «να σπάσει την κατάρα» των εντός έδρας αγώνων στη φάση των «32» κι έμεινε για τέταρτο ματς στην Τούμπα..

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Πέθανε ο Δημήτρης Μυταράς

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος σύγχρονος ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς. Ο καλλιτέχνης πέθανε το απόγευμα της Πέμπτης στο σπίτι του στην Αθήνα. Στο πλευρό του ήταν η γυναίκα του Χαρίκλεια και ο μοναχογιος του Αριστείδης.
Οι δύο τελευταίες μεγάλες εκθέσεις που έγιναν με δική του προτροπή ήταν η έκθεση «Ιστορώντας μορφές» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και παρουσίαση της δουλειάς του στο Στρασβούργο πριν από λίγα χρόνια.
Ο Δημήτρης Μυταράς γεννήθηκε στη Χαλκίδα τον Ιούνιο του 1934. Σπούδασε ζωγραφική στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1953-1958) έχοντας καθηγητές τον Γιάννη Μόραλη και τον Σπύρο Παπαλουκά. Συνέχισε σπουδές στη σκηνογραφία..

Πόσα πούλησαν οι «Ειδήσεις» του Real Group

Ανοδος για ΤΑ ΝΕΑ την Τρίτη που βγήκαν ξανά στα περίπτερα (Πίνακας)

Με πωλήσεις 10.230 φύλλων πανελλαδικά έκανε πρεμιέρα η ημερήσια πρωινή εφημερίδα του Real Group, «Αληθινές Ειδήσεις» την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα επανακυκλοφόρησαν ΤΑ ΝΕΑ μετά την ευνοϊκή δικαστική απόφαση που έβγαζε τον ΔΟΛ από την κατάσταση «ασφυξίας». Η εφημερίδα του ΔΟΛ πουλησε 14.220 φύλλα, περίπου 2.000 περισσότερα από την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας.
 Η εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου «Αληθινές Ειδήσεις» είχε χαμηλό τιράζ και οι υπογραφές..

«Εχε με υπόψη σου αν ακούσεις τίποτα...»

Εκδότες και «ονόματα»

Γράφει η Σταυρούλα Ματζώρου
 
Μπορεί στον χώρο του Τύπου να κλείνουν ή να ψυχορραγούν εφημερίδες και έντυπα, αλλά όλο και κάτι καινούργιο ξεπετιέται για να αρπάξει ένα κομμάτι από την απελπιστικά έτσι κι αλλιώς μικρή πίτα. Οπότε θα έλεγε κανείς πως κάτι κινείται.
Σχεδόν τίποτα, σας λέω. Μάρτυράς μου τα τηλεφωνήματα από αγαπημένους συναδέλφους, που σπάει η φωνή τους: «Εχε με υπόψη σου αν ακούσεις τίποτα στην αγορά».
Αλλος έχασε τη δουλειά του όταν το μέσο στο οποίο εργαζόταν έκλεισε, όταν δηλαδή το λουκέτο μπήκε για τα καλά, οριστικά και αμετάκλητα.
Αλλος απολύθηκε είτε λόγω κρίσης και οικονομικού στενέματος του -πλούσιου τις περισσότερες φορές- αφεντικού, είτε γιατί έπρεπε να προσληφθεί στη θέση του το «όνομα».
Είχαμε πολλά τέτοια κρούσματα στον χώρο μας τελευταία. Και εξηγούμαι. Ιδιοκτήτες μέσων -και μάλιστα ορισμένων που έχουν επί μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους- έσπευσαν να..

Αποκαλύψεις για Χατζηνικολάου

Πουλά τον ραδιοσταθμό "Ελληνικός 93,2 fm"

Πολλές αποκαλύψεις σήμερα για τον Ν. Χατζηνικολάου. Καθώς και για άλλα μέσα ενημέρωσης στην έντυπη "F&M Voice". Σημαντικές αποκαλύψεις που αξίζει να τις μάθετε από πρώτο χέρι. 
Εν τω μεταξύ ο Θόδωρος Κυριακού ενδιαφέρεται να αποκτήσει έναν ακόμα μουσικό σταθμό. Πιθανώς και για να βοηθήσει λίγο τον Νίκο Χατζηνικολάου συζητά μαζί του την απόκτηση του ραδιοφωνικού σταθμού  "Ελληνικός 93,2 fm".
Ασφαλώς, μια τέτοια εξέλιξη δεν θα αποτελέσει παρά μόνο μια μικρή ανάσα για την Real Group.
Πολύτιμη μεν αλλά μικρή..

Πρόταση για τους εργαζόμενους του MEGA

Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα του MEGA με την δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού στον οποίο θα πηγαίνει μέρος των εσόδων του σταθμού  για την πληρωμή των εργαζομένων. Αυτό ζητούν οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι (παράταξη ΕΣΗΕΑ) που σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
Ένα χρόνο τώρα κυβέρνηση, εργοδότες και τράπεζες εμπαίζουν τους εργαζόμενους του MEGA.
Την ώρα που η ελληνική δικαιοσύνη αποφάνθηκε, ότι δεν μπορεί να προσχωρήσει η Digea σε..

Εξώδικο του ThePressProject στο STAR

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (Εφήμερος), αρχισυντάκτης του ThePressProject απέστειλε σήμερα εξώδικη διαμαρτυρία και πρόσκληση στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. To εξώδικο εστάλη , όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "μετά την παράνομη χρήση και αναμετάδοση αποσπασμάτων της τηλεοπτικής εκπομπής Two Minutes με καλεσμένο τον Γιάνη Βαρουφάκη στα οποία οι αρμόδιοι του σταθμού έκρυψαν τα λογότυπα του TPP ενώ δεν έκαναν και καμία αναφορά στην παραγωγή, βαφτίζοντάς την «βίντεο - selfie» που ανάρτησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του DiEM25 στα κοινωνικά δίκτυα".
Το TPP καλεί το STAR να επανορθώσει αποδεικνύοντας ότι έχει τη στοιχειώδη ευαισθησία σχετικά..

Εννιά. Ώρα για ειδήσεις στην ΕΡΤ1

Στις 20 Φεβρουαρίου 2017 έρχεται το ανανεωμένο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Με την εγκυρότητα της δημόσιας τηλεόρασης και με την πιο σύγχρονη τεχνολογία αναλύει και παρουσιάζει τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας αλλά και τις προεκτάσεις τους και τον αντίκτυπό τους.
Πλούσιο ρεπορτάζ και θέματα έρευνας πάνω στην ειδησεογραφία για την πολιτική, την κοινωνία, την οικονομία, αλλά και τη διεθνή επικαιρότητα.
Κάθε βράδυ στις 9 ραντεβού με..

Δημοσιογράφοι πάνε κι έρχονται σε εφημερίδες - ραδιόφωνα

- Ποιους παίρνουν το Πρώτο Θέμα κι ο όμιλος των Παραπολιτικών
- Ποιoι (δεν) πάνε στο Real Group

Πολλές οι καραμπόλες - μετακινήσεις δημοσιογράφων (κι όχι μόνο) με το κλείσιμο και το άνοιγμα εφημερίδων και την αβεβαιότητα που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ, ειδικά μετά και την περιπέτεια του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.
Ο δημοσιογράφος - εκδότης Γιάννης Κουρτάκης μαζεύει πολύ κόσμο στον όμιλο των Παραπολιτικών και για τις εφημερίδες και για το ραδιόφωνο.
Το ίδιο και το «Πρώτο Θέμα» που σύντομα θα αποκτήσει και ραδιοσταθμό ο οποίος θα στελεχωθεί από ομάδα που προετοιμάζει ο προερχόμενος από τον ΔΟΛ Βασίλης Χιώτης. Ηδη φτιάχνονται τα studios που θα στεγάσουν το ραδιόφωνο του «Θέµατος», μετά και την οριστικοποίηση..

Παράταση ως τις 15 Μαρτίου για το Mega

Υπό τον όρο ότι το Mega θα πληρώσει σταδιακά τις οφειλές του στη Digea, το Πρωτοδικείο Αθηνών αναστέλλει την απόφαση περί περιορισμού του σήματος του τηλεοπτικού σταθμού μέχρι τις 15 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία θα συζητηθει η κύρια αίτηση.
Το Πρωτοδικείο της Αθήνας έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή των σωματείων των εργαζομένων του Mega, με την οποία ζητούσαν να μην πέσει «μαύρο» στον τηλεοπτικό σταθμό από την Digea.
Το δικαστήριο θέτει τον όρο της τακτοποίησης των τρεχουσών οφειλών του σταθμού προς..

Αποθέωσαν τον Πορτοσάλτε στην πίτα του Άδωνη

ΒΙΝΤΕΟ

Φαίνεται πως το παραλήρημα, οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί και ο αχαλίνωτος λαϊκισμός της ομιλίας του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη κατά τη διάρκεια της κοπής πίτας του, «μαγνήτισε» τους απανταχού θαυμαστές του, καθώς λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του έκανε την εμφάνισή του ο δημοσιογράφος, Άρης Πορτοσάλτε.
Φυσικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης διέκοψε την ομιλία του γνωστοποιώντας την άφιξη του «έγκριτου» δημοσιογράφου, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως «αδερφό», ενώ οι συγκεντρωμένοι  αποθέωσαν τον Άρη Πορτοσάλτε με χειροκροτήματα και σφυρίγματα. Ο δημοσιογράφος με..

Κουρασμένος ο Νίκος Χατζηνικολάου

«Αξίζει να διαβάσετε τις Ειδήσεις. Κάθε μέρα και πιο όμορφες, κάθε μερα και πιο πλούσιες, κάθε μέρα και πιο αιχμηρές. Η εφημερίδα μας είναι στα περίπτερα και σας περιμένει». Αυτά έλεγε το πρωί της Πέμπτης, στην ραδιοφωνική του εκπομπή, ο Νίκος Χατζηνικολάου ανάμεσα σε μουσικές στο προμοτάρισμα του Μπεσέλ Προάκτιβ και της Βόλβο.
Ο εκδότης της Real και των Ειδήσεων χθες ισχυρίστηκε ότι δεν έχει ξοδευτεί έστω και ένα ευρώ για τη διαφήμιση της νέας έκδοσης. «Βγάλαμε αυτήν την εφημερίδα, χωρίς να έχουμε ξοδέψει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ σε διαφήμιση», είπε ο Ν. Χατζηνικολάου
Οπως γράφει ο harddog ο εκδότης μίλησε και για την προσωπική κόπωση των ημερών από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, αφού η εφημερίδα κλείνει τις σελίδες της αργά, ενώ το πρωί..

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Χρυσή Αυγή και Δένδιας τρομοκρατούν δημοσιογράφους

Aνακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή (παράταξη στο χώρο της ΕΣΗΕΑ):
Ωμές απειλές κατά αγωνιστών δημοσιογράφων εξαπέλυσαν τις τελευταίες ημέρες η Χρυσή Αυγή και ο Νίκος Δένδιας.
Η νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση στοχοποίησε την Αφροδίτη Τζιαντζή για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της από τα αίσχη και τις προκλήσεις των μελών και οπαδών της στο Εφετείο.
Όσο για το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, εγκάλεσε δημοσίως στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής τον Πέτρο Παπακωνσταντίνου επειδή… παρεκκλίνει από τη γραμμή της εφημερίδας του όσον αφορά στο ποιος φέρει την ευθύνη για την κρίση και τα λουκέτα στα μαγαζιά του κέντρου.
Σαν να έχουν βγει από την ίδια «μήτρα», το ακροδεξιό μόρφωμα και ο πρώην υπουργός..

Οι απλήρωτοι του Πήγασου ψάχνουν το αφεντικό...

Κι ο Φώτης Μπόμπολας ετοιμάζει... μπάρμπεκιου στην Μεταμόρφωση

Την ώρα που ο Φώτης Μπόμπολας διατείνεται πως θα σώσει το Mega καταστρώνοντας “σχέδια” με τις τράπεζες και πως συνομιλεί με τον Ιβάν Σαββίδη για να τον κάνει συμπαίκτη και στον “Πήγασο” (δείτε ΕΔΩ), η κοροϊδία στο εκδοτικό συγκρότημα έχει χτυπήσει…ταβάνι.
Οι οφειλές έχουν ξεπεράσει τους 4,5 μήνες (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος, Ιανουάριος, 15νθημερο Φεβρουαρίου) ενώ παρά το γεγονός πως την Τρίτη είχε εκδοθεί ανακοίνωση για την καταβολή ενός 15νθημέρου την Τετάρτη 15/2, χθες με νέα ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Προσωπικού οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως για “τεχνικούς’” λόγους της ΕΤΕ το δεκαπενθήμερο θα είναι διαθέσιμο στους τραπεζικούς λογαριασμούς από τις 8 το πρωί της Πέμπτης 16/2!
Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει με τον εκδοτη τις τελευταίες μέρες να..

Στο «Εθνος» οι περισσότεροι αναγνώστες των «Νέων»

Μπορεί να λέγεται ότι οι αναγνώστες που διάβαζαν ΒΗΜΑ και ΝΕΑ να μην παίρνουν άλλες εφημερίδες αλλά τα νουμερα με τις κυκλοφορίες άλλα δείχνουν.
Οπως φαίνεται, με τη μη κυκλοφορία των ΝΕΩΝ αρκετά φύλλα γύρω στις 5 με 6 χιλιάδες μοιράστηκαν ανάμεσα σε Εθνος, Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοκρατία και Ελ. Τύπο.
Τα ΝΕΑ την κρίσιμη Τετάρτη 8/2 που είχαν εξώφυλλο τα «κεφαλάκια» και το ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, πούλησαν 40% περισσσότερα σε σχέση με την Τετάρτη 01/2, ενώ όλες οι άλλες εμειναν στα ίδια επίπεδα.
Την Πέμπτη 9/2, την Παρασκευή 10/2 και το Σάββατο 11/2 που δεν κυκλοφόρησαν ΤΑ ΝΕΑ, λόγω της
γνωστής «ασφυξίας», οι «ανταγωνιστές» πούλησαν:
ΕΘΝΟΣ συν 41% στις 9/2, συν 31% στις 10/2, συν 54% το Σάββατο. Αυξημένα ποσοστά..

Μια κυρία (με γούνα) στα μπουζούκια

«Έλλη Στάη. Μια κυρία στα μπουζούκια. Δικαίωμα της. Η γούνα όμως είναι από πεθαμένα ζώα;»
Αυτό εγραψε στο facebook η δημοσιογράφος - συγγραφέας Ελενα Ακρίτα ποστάροντας και την ανάλογη φωτογραφία που απεικονίζει τη συνάδελφό της Ελλη Στάη να χαμογελάει πλατιά φορώντας μια άσπρη γούνα.

Στη συνέχεια και απαντώντας σε σχόλια που την εγκαλούσαν για κριτική απέναντι στο πρόσωπο της Ελλης Στάη, η Ελενα Ακρίτα έγραψε μεταξύ άλλων:
 - Αν εσας δεν σας ενοχλει ο φριχτός θάνατος των ζώων για την ματαιοδοξία των ανθρώπων λυπάμαι, δεν μπορώ να βοηθησω περισσότερο.
-  Εχω φορέσει πριν χρόνια, μια γούνα που ανήκει στη γιαγιά μου. Ακόμα ντρέπομαι..

Που κρύβεται ο Λιάγκας

Όσοι συντονίστηκαν το πρωί στο σταθμό για την τριπλέτα Γιώργου Λιάγκα, Αντωνίας Καλλιμούκου και Μιχάλη Βαμβακά, άκουσαν μία... εκπομπή λίγο διαφορετική από ό,τι συνήθως.
Από τις 7 και μέχρι τις 10 έπαιζαν μόνο best of ατάκες από παλιότερες εκπομπές τους. Αιτία η απουσία του Γιώργου Λιάγκα, η οποία έγινε για... νομικούς λόγους. Μια άλλη ραδιοφωνική παραγωγός, από τα Παραπολιτικά 90.1 αυτή τη φορά, κατέθεσε μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση.
Η Αθηναΐδα Νέγκα κινήθηκε νομικά (δείτε ΕΔΩ) κατά του Γιώργου Λιάγκα, για σχόλια που έκανε..

Αναστολή στην υποβάθμιση σήματος του Mega

Aναστέλλεται η τρίωρη στάση εργασίας την ώρα των δελτίων ειδήσεων των ιδιωτικών σταθμών που είχε εξαγγελθεί για απόψε. Η αναστολή των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε καθώς δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή - άρα δεν θα γίνει και υποβάθμιση του σήματος του Mega από την Digea, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση απόφασης της προσωρινής διαταγής επί της  προσφυγής που κατέθεσαν οι ενώσεις εργαζομένων του  Mega. 
Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά το σημερινό δικαστήριο στο οποίο οι εργαζόμενοι ζήτησαν να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης Digea τον Μάρτιο. Η απόφαση..

Gucci + Ακρόπολις: Love for ever

Όταν η Ψωροκώσταινα συναντάει την υψηλή ραπτική

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Κάθομαι εγώ τώρα και διαβάζω ότι ζήτησε ο Gucci την Ακρόπολη για ντεφιλέ. Η πρόταση είχε πάνω κάτω ως εξής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του εγκύρου Newpost:
Η Gucci ζητούσε την άδεια για την πραγματοποίηση επίδειξης κολεξιόν υψηλής ραπτικής με τίτλο «Gucci Cruz 2018», στον χώρο μεταξύ του Παρθενώνα και του Ερεχθείου (ή στα ανατολικά του Ερεχθείου), την 1η Ιουνίου 2017, με 300 προσκεκλημένους, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια (υπενθυμίζεται η επίδειξη στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο το 2016). Από αυτούς, το 10% θα ήταν Έλληνες καλλιτέχνες και..

Πρόβες και ασυλία

Η Χρυσή Αυγή κάνει πρόβες και εντός δικαστηρίων και το ερώτημα προς τους αρμόδιους υπουργούς είναι αν θα λάβουν μέτρα ή αν θα περάσει και αυτό ως “κανονικότητα”

Για τη ναζιστική φύση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και για το αν όσοι την προτιμούν, γνωρίζουν ή δεν γνωρίζουν τις πρακτικές της, έχουν γραφτεί πολλά. Ακόμα και το διαφωτιστικό βίντεο με το ναζιστικό πάρτι του 2005, δεν ήταν κάτι που δεν ξέραμε.
Τα όσα όμως έγιναν χθες στο Εφετείο, επιβεβαιώνουν, πέρα από το ότι ο φόνος του Παύλου Φύσσα, θεωρείται επίτευγμα για τα μέλη της -λογικό για μια εγκληματική οργάνωση- ότι οι δράσεις τους αφενός είναι πάντα μέρος μιας τακτικής, αφετέρου όσο χώρο τους δίνει η οργανωμένη Πολιτεία, τόσο παίρνουν.
Όταν είχαν γίνει οι συλλήψεις, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και είχαν βγει οι..

Eμπλοκή στο ΕΣΡ με τους... συνταξιούχους

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται πάλι η σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με πέντε από τα εννέα μέλη που είναι συνταξιούχοι.
Με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου (Ν. 4387/20160) η σύνταξή τους αναστέλλεται πλήρως με αποτέλεσμα ορισμένοι εξ αυτών να λαμβάνουν τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα από το ΕΣΡ ενώ πρέπει να πληρώνουν και ασφαλιστικές εισφορές.
Επαφές με υπουργούς αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής έχουν γίνει και αναζητείται λύση.
Αν δεν βρεθεί σύντομα, δεν αποκλείεται το ΕΣΡ να βρεθεί πάλι στον «αέρα», καθώς αν..

Ποιος διαχειρίζεται το λογαριασμό του ΔΟΛ

…που αποδεσμεύθηκε με απόφαση της Δικαιοσύνης;
Έστω και με καθυστέρηση λίγων 24ώρων η Δικαιοσύνη προστάτεψε ένα κομμάτι ιστορίας αυτού του τόπου, δίνοντας οξυγόνο στα έντυπα του ΔΟΛ. Δικαιώνοντας ταυτόχρονα τον αγώνα των εργαζομένων. Aυτό γράφει το enimerosi24 και διερωτάται:
Ποιος όμως, θα διαχειρίζεται το λογαριασμό της Alpha Bank που αποδεσμεύτηκε για τα λειτουργικά έξοδα και τη μισθοδοσία; Αληθεύει ότι ο..

Πέθανε ο Τζανέτος Αντύπας

Σε ηλικία 47 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης PRAKSIS, Τζανέτος Αντύπας, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Ο Τζανέτος Αντύπας άφησε το δικό του στίγμα στον χώρο της κοινωνικής προσφοράς. Χάραξε νέους δρόμους για την υποστήριξη των αδύναμων και των κατατρεγμένων. Δρόμους που θα περπατήσουν χιλιάδες Έλληνες και ξένοι ανθρωπιστές ακολουθώντας το παράδειγμά του.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 15:30 στο Δημοτικό..

Τρίωρη στάση στα κανάλια

Χωρίς δελτία ειδήσεων τα κανάλια σήμερα μετά την κήρυξη τρίωρης στάσης με αίτημα να αποτραπεί το «μαύρο» στο MEGA. Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισαν την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και από ώρα 18.00 έως 21.00 όλων των δημοσιογράφων και των τεχνικών, που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (ΕΡΤ, Alpha, Antenna, Μακεδονία, Mega, Skai, Star, E και ΑΡΤ), προκειμένου να συμμετάσχουν μαζικά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί..

Τοποθέτηση προϊόντος...

Τρεις φορές αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο βασικός άνκορμαν του βραδινού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 Νίκος Χατζηνικολάου στη νέα του εφημερίδα που θα κυκλοφορούσε την Τρίτη. Τρεις ακούσαμε δηλαδή, μπορεί να ήταν και παραπάνω και να μας ξέφυγε.   Δεν έχανε ευκαιρία ο ιδιοκτήτης του Real Group να διαφημίζει την καινούργια του εφημερίδα. Χωρίς αφορμή, μας ενημέρωνε τι θα περιέχει αύριο. Μέχρι και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο το είπε. Αυτό δεν ήταν δελτίο ειδήσεων, αλλά τοποθέτηση προϊόντος. Κάτι που απαγορεύεται και από το ΕΣΡ συν τοις άλλοις.
Δεν το ξέραμε πως ο ΑΝΤ1 μετατράπηκε σε επίσημο διαφημιστή των εφημερίδων του Νίκου..

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Αυτόφωρο για τον Γιώργο Λιάγκα

…ύστερα από μήνυση της Αθηναϊδος Νέγκα 

«Η γνωστή δημοσιογράφος Αθηναΐς Νέγκα ανέθεσε στο δικηγορικό μας γραφείο να υποβάλλουμε έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του δημοσιογράφου Γιώργου Λιάγκα για τα όσα εκείνος ισχυρίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής με τίτλο «Πρωινό στην Αθήνα», που παρουσιάζει στο ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΨΗ 92.3».
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια και προσθέτει:
«Κατά την κρίση του δικηγορικού μας γραφείου τα όσα ισχυρίστηκε στην εν λόγω εκπομπή ο κ. Γιώργος Λιάγκας συνιστούν διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης. Εις βάρος του Γιώργου Λιάγκα κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία».
Στην εκπομπή του ο Γιώργος Λιάγκας σχολίασε άκρως αρνητικά τη νέα σατιρική εκπομπή..

Αποκάλυψη σοκ από Στουρνάρα

Στη Β. Κορέα χρησιμοποιούν δραχμές

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι έγιναν όλα τα χαρτονομίσματα και τα νομίσματα της δραχμής που χρησιμοποιούσαμε για δεκαετίες πριν από την είσοδο στην ευρωζώνη; Νομίζατε ότι καταστράφηκαν;
Όχι. Αν πιστέψουμε τον «εκπρόσωπο» της ΕΚΤ στην Ελλάδα, Γιάννη Στουρνάρα, μάλλον τις πήραν και τις χρησιμοποιούν στη Βόρεια Κορέα σαν εθνικό νόμισμα.
Παρουσιάζοντας την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική το 2016 ο Στουρνάρας δήλωσε πως όποιος θέλει να δεί πως θα είναι η Ελλάδα με δραχμή να πάει στη Βόρεια Κορέα. Ο κεντρικός τραπεζίτης επιχείρησε να συνοψίσει σε μια πρόταση τα πιο..

Δηλητήριο

Γράφει ο Δημήτρης Ν. Μανιάτης*

Δύο δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης προξενούν τουλάχιστον προβληματισμό. Δήλωση πρώτη - τουλάχιστον όπως μεταφέρθηκε από τα ΜΜΕ χθες: «Πρέπει να ποινικοποιηθεί το χάσιμο χρόνου στην αξιολόγηση». Δήλωση δεύτερη, εν μέσω τηλεοπτικού λόγου: «Δεν θέλω να κλείσει η αξιολόγηση, θέλω να φύγει άμεσα ο Τσίπρας».
Πάμε στην πρώτη. Η αξιολόγηση και η διαπραγμάτευση είναι η συνισταμένη δύο μερών. Δεν έχει σημασία να περιγράψουμε ή να υπενθυμίσουμε τον συσχετισμό δύναμης σήμερα. Ούτε ποιος έφερε την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση, ποιος εξέθρεψε για δεκαετίες το κοινωνικό της μοντέλο.
Εχει σημασία όμως να θυμόμαστε πως αν μια διαπραγμάτευση τραβάει σε μάκρος, συνήθως δεν φταίει μόνο ο ένας. Συνήθως φταίει ή ευθύνεται και ο άλλος. Και στην περίπτωσή μας, αφού περνάμε..

«Πιάσε έναν Χατζηνικολάου…»

H πρώτη εντύπωση για τις «Αληθινές Ειδήσεις»

Το άκουσα και αυτό: να ζητούν εφημερίδα με το όνομα του εκδότη. «-Δώσε μου την εφημερίδα του Χατζηνικολάου» είπε ο πελάτης στον περιπτεριούχο (ή περιπτερούχο όπως επιμένουν, σωστά, οι γλωσσολόγοι) της γειτονιάς μου. Αλλά οι «(Αληθινές) Ειδήσεις» είχαν τελειώσει –φυσικά και για εμένα που ήμουν ο επόμενος.
Ήταν περίπου 1:30 μεσημέρι και το τελευταίο φύλλο είχε πωληθεί μια ώρα πριν, όπως μου είπε ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου. Στο επόμενο που πήγα βρήκε το τελευταίο. Και στα δύο περίπτερα είχαν δώσει από δέκα φύλλα, νομίζω λίγα για εκδοτική πρεμιέρα.
Θυμάμαι ότι στο πρώτο Documento στο ίδιο (το πρώτο) περίπτερο της γειτονιάς μου είχαν διανείμει είκοσι φύλλα. Υποθέτω ότι το τιράζ ήταν χωρίς γαλαντομίες, όπως ..

Η δολιοφθορά του ΔΟΛ

Όταν τα ξεδιάντροπα κουμμούνια υπονομεύουν το «συγκρότημα»

 Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης 

Κάθομαι τώρα εγώ και διαβάζω στο “Lifo” ένα αφιέρωμα στον ΔΟΛ και στη μοίρα του. Για την ακρίβεια διαβάζω τις απόψεις ενός διευθυντού και τεσσάρων δημοσιογράφων, συν ολίγα ιστορικά στοιχεία για να μην πελαγώνει ο αναγνώστης που ξέρει μόνο από ίντερνετ και το χαρτί το έχει αποκλειστικά για την τουαλέτα. Άντε και για κάνα στριφτό, κάνα ‘γάρο που λέγαμε στα καταραμένα  eighties. Και δεν ξέρω αν πρέπει να επισκεφθώ ντίλερ ή ψυχίατρο, μπας και έρθω στα συγκαλά μου ο δόλιος…
Απολαύστε υπεύθυνα που λένε και στις διαφημίσεις των αλκοολούχων ποτών:
- «Είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε τον ΔΟΛ ανοιχτό και αυτό φαίνεται, γιατί τώρα που κλείνουμε πανηγυρίζουν. Δεν έχουν την ευφυΐα να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα.»
- «Ο συνδικαλισμός απαγόρευσε στην επιχείρηση να σκεφτεί τους επιχειρηματίες, το..

Eνα υστερόγραφο για το Μεγάλο Κανάλι

Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας; Έτσι τουλάχιστον φαίνεται…

Την Πέμπτη, η Digea θα κατεβάσει τα ρολά του Mega και μέσα σε λίγες μέρες το Μεγάλο Κανάλι θα έχει εξαφανιστεί από τις οθόνες… Πεντακόσιοι (500) και πλέον άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι και απλήρωτοι. Εκτός… Υπάρχει, ευτυχώς, και το εκτός…
Οι μέτοχοι και οι τραπεζίτες μπορούν με μία απλή κίνηση να αποφύγουν τον θάνατο της επιχείρησής τους. Διότι το Mega είναι επιχείρηση και των τραπεζών, αφού κατέχουν το ποσοστό του Σταύρου Ψυχάρη και όχι μόνο. Στο σημείο που έφτασαν οι ίδιοι τα πράγματα, μέτοχοι και τραπεζίτες, πρέπει να πάρουν την τελική απόφαση. Είτε σώζουν την επιχείρησή τους, είτε την κλείνουν. Αυτή η μεσοβέζικη κατάσταση δεν..

Ο Ν. Δένδιας εγκαλεί δημοσιογράφο της «Καθημερινής»...

...γιατί δεν έχει ίδια άποψη με τον Αλαφούζο (BINTEO)

Νέα "μαθήματα" δημοσιογραφίας, από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια αυτή τη φορά. Μετά την έκρηξη του Μακάριου Λαζαρίδη κατά δημοσιογράφων της ΕΡΤ την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην γαλάζιος υπουργός είπε σε δημοσιογράφο ότι πρέπει να έχει την άποψη του αφεντικού του αλλιώς δεν μπορεί να δουλεύει σε αστική εφημερίδα! Με αφορμή την κατάσταση των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, ο Νίκος Δένδιας επιτέθηκε κατά του δημοσιογράφου της "Καθημερινής", Πέτρου Παπακωνσταντίνου.
Το επεισόδιο συνέβη στην εκπομπή του Πάνου Χαρίτου, "Focus" στην ΕΡΤ, με καλεσμένους τον Νίκο Παππά και τον Νίκο Δένδια. Όταν ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου έθεσε..

Αληθινό... fund;

Καλοτάξιδη η νέα εφημερίδα. Να μακροημερεύσει.
Αναμένουμε δε να υλοποιήσει την υπόσχεση της ότι θα βγάζει τις "αληθινές ειδήσεις".
Αν και η ταπεινή εμπειρία μας, μας λέει ότι δεν συμβαδίζει και τόσο το ξένο fund με τις αληθινές ειδήσεις. Γιατί και τα αφεντικά των ξένων funds δεν είναι πολύ καλύτερα από τους δικούς μας στην σχέση τους με την αλήθεια και την ελευθεροτυπία.
Εμείς, όμως, "ποντάρουμε" στην δημοσιογραφική ιστορία του Νίκου Χατζηνικολάου.
***
Η αληθινή έκπληξη
Έρχεται τον Μάρτιο. Η αγορά των εφημερίδων ανοίγει και αυτό θα επιβεβαιωθεί από εκεί που..

Eρευνα για το «πόθεν έσχες» Κυριάκου - Μαρέβας διέταξε ο Άρειος Πάγος

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο διευθυντής του Documento Κώστας Βαξεβάνης σε βάρος τόσο του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη για την υπόθεση της μη υποβολής επί σειρά ετών Πόθεν Έσχες.
Η κυρία Δημητρίου διαβίβασε την μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.
Αναλυτικά η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει τα εξής:..

Χάθηκαν 9-10 χιλιάδες «έντυποι» αναγνώστες μαζί με τα ΝΕΑ

Τι συνέβη άραγε τις δύο πρώτες μέρες που δεν έφτασαν στα περίπτερα τα ΝΕΑ, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου; Πόσοι αναγνώστες χάθηκαν και πόσοι μετακινήθηκαν σε άλλες εφημερίδες;  Συγκρίνοντας λοιπόν με τις ίδιες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας βλέπουμε πως την Πέμπτη χάθηκαν 8.720 αναγνώστες (από 74.290 έπεσαν σε 65.570 στο σύνολο) και την Παρασκευή 9.920 (από 75.990 σε 66.070).
Την προηγούμενη Πέμπτη τα ΝΕΑ πούλησαν 13.560 και την προηγούμενη Παρασκευή 12.750 φύλλα.
Τι σημαίνει αυτό, πρακτικά; Η μεγάλη πλειοψηφία των αναγνωστών των ΝΕΩΝ σταμάτησε να αγοράζει εφημερίδα όταν σταμάτησαν και τα ΝΕΑ. Γι' αυτό και είναι απαραίτητο να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες εφημερίδες στα περίπτερα. Είναι ζωτικής σημασίας. Και μακάρι να..

Κάποιες άλλες «Ειδήσεις»

Ο Νίκος Χατζηνικολάου κυκλοφορεί σήμερα τις «Ειδήσεις» του –και καλοτάξιδες να είναι– περίπου 34 χρόνια μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να καθιερωθούν στον εκδοτικό χώρο κάποιες άλλες «Ειδήσεις», με πολύ φιλόδοξες προθέσεις, δυνατό επιτελείο και με σημαντικές μεταγραφές από τον χώρο του ημερήσιου Τύπου. Εκδότης ήταν ο Θανάσης Πώποτας, ιδιοκτήτης μιας επιτυχημένης επαρχιακής εφημερίδας, του Ταχυδρόμου Βόλου, που ζήλωσε τη δόξα του Λαμπράκη και του Μπόμπολα και δραστηριοποιήθηκε στην εκδοτική ζούγκλα της Αθήνας.
Οι φήμες –που ενδεχομένως δεν απείχαν από την πραγματικότητα– ήθελαν τη νέα εφημερίδα να έρχεται για να αποτελέσει εκδοτικό στήριγμα του ΠΑΣΟΚ που με τη σειρά του αναζητούσε ένα αντίδοτο στον (όχι χωρίς απαιτήσεις και άδολο) ασφυκτικό εναγκαλισμό από τα δύο μεγάλα..

Για να ξέρετε ποια είναι η απερχόμενη εργοδοσία

Εσπασα την επίσχεση γιατί ειμαι άφραγκος. Και ντρέπομαι

Σήμερα μου συνέβη ένα απο τα πιο ντροπιαστικά πράγματα στην επαγγελματική μου ζωή.
Πήγα να δουλέψω λόγω της δικαστικής απόφασης, αλλά δε με αφηναν να μπω, μου ειχαν απαγορεύσει την είσοδο γιατί την Πέμπτη είχα προχωρήσει σε επίσχεση. Την οποία έσπασα απο μόνος μου, για να συνδράμω στο αυριανό φύλλο (σσ των Νέων) εφοσον λογικά θα πληρωθούμε (έναντι...) και για να μην επιβαρύνω τους συναδέλφους μου με τη δουλειά που μου αναλογεί. Ας ειναι καλά ο διευθυντης Παναγιώτης Λάμψιας, έδωσε εντολή και μπήκα. Μετά ο εκπρόσωπός μας με προειδοποίησε φιλικά οτι αν δεν ανακαλέσω την επίσχεση ισως..