ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Συνεργασία Αction fm με το «Πρώτο Θέμα»

Αναστασιάδης, Καραμήτσος, Παναγιωτάκης 
Νέο ραδιόφωνο στο Μαρούσι - Ποιοι αναλαμβάνουν επιτελικούς ρόλους

Σε τελικό στάδιο φαίνεται πως είναι οι συζητήσεις μεταξύ της ιδιοκτησίας της κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και του ιδιοκτήτη του Αction 24, Διονύση Παναγιωτάκη για τη μεταφορά του ραδιοφωνικού σταθμού στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας στο Μαρούσι και τη μετατροπή του σε «ΘΕΜΑ fm».
Την Τετάρτη το απόγευμα συναντήθηκαν ο Τάσος Καραμήτσος και ο Θέμος Αναστασιάδης με τον Διονύση Παναγιωτάκη  και σχεδόν έδωσαν τα χέρια, χωρίς όμως να πέσουν υπογραφές. Κάτι που, εκτός απροόπτου και αν δεν υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις, θα συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Το χρονικό πλάνο που έχει τεθεί στις συζητήσεις που έγιναν, είναι να εκπέμψει ο σταθμός μέχρι..

Με διευθυντή... έκπληξη η νέα εφημερίδα του Κουρτάκη

Ημερήσιο φύλλο μέσα στον Φεβρουάριο από τον όμιλο των Παραπολιτικών

Xωρίς τέλος οι εκδοτικές αναζητήσεις και οι δημοσιογραφικοί πειραματισμoί για τον Γιάννη Κουρτάκη. Μετά τη «συγχώνευση» της ημερήσιας εφημερίδας Freddo με τον «Γαύρο», στα σχέδια του κρητικού δημοσιογράφου - εκδότη περιλαμβάνεται πλέον και η έκδοση μιας ημερήσιας εφημερίδας με το όνομα «Ελευθερία (του Τύπου)» και με διευθυντή... έκπληξη!
Το προανήγγειλε εξ άλλου ο ίδιος στο facebook με αφορμή τη δικαστική του περιπέτεια με τον Πάνο Καμμένο.
Ο Γιάννης Κουρτάκης εγραψε συγκεκριμένα στο fb: "Όταν πριν από 14 μήνες κατοχύρωνα τον τίτλο «Ελευθερία του Τύπου» δεν πίστευα ότι θα έρθει κάποια στιγμή ένα καθεστώς, το καθεστώς Τσίπρα-Καμμένου να συλλάβει εκδότη και διευθυντή εφημερίδας εν ώρα εργασίας. Μέσα στον..

O πρόεδρος με το παπάκι

Είναι γνωστό εδώ και δύο ημερες πως ο Γιάννης Παντελάκης παραιτήθηκε - αιφνιδιάζοντας τους συνεργάτες του- από τη θέση του πρόεδρου της Δημοτικής Επιχειρησης Ραδιοφωνίας Αθήνα (ΔΕΡΑ), στην οποία υπάγεται o ραδιοσταθμός Αθήνα 9,84.
Οι λόγοι της αποχώρησής του δεν έγιναν γνωστοί αλλά διαβάστε τι έγραψε ο ίδιος ο δημοσιογράφος στο fb:
"Μετά απο εικοσιέξι μήνες στον 9.84 αποφάσισα να αποχωρήσω. Ο σταθμός, εχει εξαιρετικής ποιότητας προσωπικό σε όλα τα επίπεδα και αυτό φαίνεται απο ολες τις δράσεις του. Διατηρώ ακόμα στο μυαλό μου την ατάκα που μου είπε ενας..

ΓΑΠ + ΠΑΣΟΚ: Λαβ φορέβα

Η επιστροφή του μεγάλου ηγέτη της κεντροαριστεράς και το τσίου-τσίου

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

It’s time for the party to start! Ε ναι, έτσι είναι και συγχωρείστε με που το γράφω στα αγγλικά, αλλά άμα ακούει κανείς για επιστροφή ΓΑΠ στο ΠΑΣΟΚ αμέσως πάει ο νους του στη γλώσσα του Σαίξπηρ. Και στο it is what it is, που ερμηνεύει τα πάντα. Από το χαμόγελο του Γιώργου Παπανδρέου, ως τη σιωπή του Ευάγγελου Βενιζέλου και το βλέμμα «μην τα πάρω τώρα» της Φώφης Γεννηματά. Για να μην μιλήσω για το μαύρο δάκρυ της Διαμαντοπούλου, του Φλωρίδη και των λοιπών (και λιμών!) της κεντροαριστεράς που τώρα θα πρέπει να βάλουν και αυτοί την ουρά στα σκέλια και να καταπιούν το κινίνο. Tough luck, που λένε και στο Στέιτς…
Ας το δούμε όμως από την αρχή το έργο, ξεκινώντας από την μαγκιά της Φώφης. Ναι μαγκιά καθότι έκανε υπομονή και κράτησε την ψυχραιμία της, παρά τα όσα άκουσε από πρώην και νυν..

Δυστυχώς, δεν αρκούν...

230 πρόσωπα της Επιστήμης, του Πολιτισμού και της Τέχνης στηρίζουν Βήμα και Νέα

Η τύχη δύο ιστορικών εφημερίδων, όπως το «Το Βήμα» και «Τα Νέα», των περιοδικών, των ιστοσελίδων και του Βήμα fm, κινητοποίησε τους επί χρόνια συνεργάτες-πανεπιστημιακούς του ΔΟΛ σε μια πρωτοβουλία-κάλεσμα προς τους ανθρώπους της Επιστήμης, των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Πολιτισμού και τους Κοινωνικούς Φορείς. Ενα κείμενο στήριξης των εργαζομένων αλλά και της πολυφωνίας, του πλουραλισμού στην ενημέρωση· για περισσότερη δημοκρατία, εν τέλει, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί.
Το κείμενο έφτασε στα γραφεία του ΔΟΛ την Τετάρτη το βράδυ και μέσα σε μία, μόλις, ημέρα..

Γιατί θύμωσε ο Λευτέρης με τον Alpha

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος φάνηκε από ένα σχόλιό του θυμωμένος με τον Alpha και με τους συντελεστές τής εκπομπής «Στην Υγειά μας». Δίκαιος θυμός (πείτε τον πίκρα, δυσαρέσκεια, άμυνα – όπως θέλετε) αν τα πράγματα ήταν έτσι όπως τα νόμιζε. Αλλά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε ο Harddog για να βρει την πραγματική διάσταση στο θέμα, ο θυμός του ήταν λάθος γιατί λάθος κατάλαβε.
Τι ακριβώς έγινε; Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έκανε με ανάρτησή του στο facebook σχόλιο για τον Alpha, και για το «Στην Υγειά μας», στο οποίο πολλές φορές έχει φιλοξενηθεί από τον συνεπώνυμό του, τον Σπύρο. Με το σχόλιό του διαμαρτυρήθηκε επειδή στις κάρτες τής εκπομπής με τους συντελεστές των τραγουδιών δεν αναφέρεται το όνομά του όταν πρόκειται..

ΑΝΤ1: το στρατηγικό λάθος

Τι επιδιώκει ο Κυριακού με τον Νίκο Χατζηνικολάου;   

Επιδιώκει να διορθώσει το στρατηγικό λάθος της μετακίνησης του δελτίου ειδήσεων του σταθμού του από τις 8 στις 7 το βράδυ. Για το οποίο σίγουρα δεν φταίει η Μαρία Χούκλη. Άλλοι πήραν την απόφαση αυτή, την ώρα που έκλεινε το δελτίο ειδήσεων του MEGA. Απόφαση η οποία έδωσε τεράστιο χώρο στο Star να απογειώσει έως το 23% τα νούμερα του δικού του δελτίου. Όμως, οι ιθύνοντες του καναλιού βγάζουν προς τα έξω ότι δεν θα αλλάξει η ώρα του..

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνει... στάση στο Μετρό!

Από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου το «δρομολόγιο» του ΑΠΕ-ΜΠΕ θα κάνει στάση καθημερινά στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας, μεταφέροντας στο επιβατικό κοινό τις «Εικόνες της ημέρας», τη νέα υπηρεσία του Πρακτορείου.
Ο σφυγμός του 24ώρου θα χτυπά, σε συνεργασία με τη ΣΤΑ.ΣΥ. (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ), μέσα από 20 φωτογραφικά καρέ με ειδησεογραφικούς υπότιτλους, τα οποία θα προβάλλονται στις 132 τηλεοπτικές οθόνες που λειτουργούν για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού, στις εισόδους και στις πλατφόρμες επιβίβασης και αποβίβασης των 41 σταθμών του Μετρό.
Οι «Εικόνες της ημέρας» θα ανοίγουν στους επιβάτες του Μετρό ένα παράθυρο στον κόσμο,..

Mε κρητικές γραβιέρες, τσικουδιές και ουίσκι...

Εκείνο το υγρό βράδυ του περασµένου Μαΐου, τα πιάτα µε το απάκι και τις κρητικές γραβιέρες, οι τσικουδιές, ένα κρυστάλλινο ποτήρι γεµάτο ουίσκι και παγάκια ως τον «λαιµό» και µερικά πουράκια ήταν απλωµένα στο τραπέζι του ραδιοφωνικού στούντιο του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM. Το ηµερολόγιο έγραφε 26 Μαΐου 2016.
Πριν από την εκποµπή, συνοδευόµενος από τον Ανδρέα Μαζαράκη (σ.σ.: Που θα προταθεί και ως πραγµατικός µάρτυρας), ο υπουργός Αµυνας, Πάνος Καµµένος, βρέθηκε στον προθάλαµο του γραφείου του εκδότη των «Παραπολιτικών».
 γραµµατέας, κυρία Εφη Φαρµάκη (σ.σ.: Που επίσης θα καταθέσει ενόρκως), ενηµέρωσε τον κ. Κουρτάκη για το γεγονός της αιφνίδιας επίσκεψης.
Αφού προηγήθηκαν ελάχιστα δευτερόλεπτα αµηχανίας από την πλευρά του κ. Καµµένου,..

Κινητικότητα για το barcode στα έντυπα

Έστω και με καθυστέρηση, προχωρά η καθιέρωση γραμμωτού κώδικα (barcode) για την on line παρακολούθηση και τον έλεγχο των κυκλοφοριών των εφημερίδων και των περιοδικών. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι διαδικασίες θα είναι άμεσες προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια καθ’ όλη τη διαδικασία διακίνησης (παραλαβή εντύπων, αποστολή, πώληση, επιστροφή, πιστοποίηση κ.λπ.).
Η εφαρμογή του νόμου για το barcode στις εφημερίδες, ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο ωστόσο, έξι μήνες μετά δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή.
Η δημιουργία on line κεντρικού συστήματος διαχείρισης και πώλησης εντύπων (εφημερίδων και..

Πασίγνωστος παρουσιαστής στον «Νόμο Κατσέλη»

Πασίγνωστος και ιδιαίτερα αγαπητός παρουσιαστής ο οποίος έχει μεσουρανήσει στην ελληνική τηλεόραση, το ραδιόφωνο και όχι μόνο, λύγισε από τα χρέη και αποφάσισε να ζητήσει «προστασία» μέσω του Νόμου Κατσέλη.
«Πηγή» μου τον είδε σήμερα σε δικάσιμο εξ αναβολής όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο να του δοθεί προσωρινή διαταγή έως ότου συζητηθεί η κύρια αίτηση για υπαγωγή στον..

Ποιος θα με πληρώνει εμένα;

Οι άνθρωποι εμπιστεύονται όλο και λιγότερο τα μέσα ενημέρωσης, ενώ αρχίζουν και ενημερώνονται κυρίως μέσω των social media. Και αν στις μεγάλες αγορές επενδύουν στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης, στις μικρές θα βράσουμε στο ζουμί μας

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Στο τέλος του 2022 τα συμβατικά ραδιόφωνα θα είναι άχρηστα στη Νορβηγία. Οι σταθμοί, τοπικής και εθνικής εμβέλειας, θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά, μέσα από το πρωτόκολλο DAB, το οποίο, φυσικά, απαιτεί ειδικό δέκτη. Η ψηφιακή ραδιοφωνική εκπομπή επιτρέπει τη λειτουργία «μπουκέτου» σταθμών σε μία συχνότητα, εννοείται με άψογο ήχο.
Οι σταθμοί θα προχωρήσουν στην αναβάθμιση αν και υπάρχουν παράσιτα από αμφιβολίες. Πόσο..

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Εφοδος της επιθεώρησης Εργασίας στα Παραπολιτικά

«Η χούντα Τσίπρα - Καμμένου ξαναχτύπησε. Μετά τους αστυνομικούς και τους εισαγγελείς σήμερα εισέβαλε στα γραφεία η επιθεώρηση εργασίας. Ας στείλουν όποιον θέλουν. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι...» Αυτό έγραψε στο fb το πρωί της Παρασκευής ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης την ώρα που στο Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο θα γινόταν η δίκη μετά τη μήνυση Καμμένου.
Παρών στο δικαστήριο από την πλευρά των κατηγορούμενων δημοσιογράφων ήταν μόνο ο Παναγιώτης Τζένος.  Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 2 Φεβρουαρίου λόγω κωλύματος του συνηγόρου των κατηγορουμένων Μάκη Βορίδη.
Μετά την εκφώνηση της απόφασης από την πρόεδρο του δικαστηρίου, ο Π. Καμμένος ζήτησε το λόγο για να αναφέρει ότι η δίκη πρέπει να..

Σοκ από τον αιφνίδιο θάνατο του Παν. Γκρουμούτη

Σοκ στον δημοσιογραφικό κόσμο από τον αιφνίδιο θάνατο του Παναγιώτη Γκρουμούτη που έσβησε  ξαφνικά στον ύπνο του το βράδυ της Πέμπτης, σε ηλικία 46 ετών.
Ο Παναγιώτης Γκρουμούτης, εργαζόταν στο «Πρώτο Θέμα» και ήταν αρχισυντάκτης στο σάιτ newmoney.gr με έμφαση στα χρηματιστηριακά και διεθνή θέματα.
Ηταν από τους πρώτους που έκανε τηλεοπτική οικονομική εκπομπή, με πρώτο σταθμό το Κανάλι 5 και αργότερα το SBC, όπου εργαζόταν μέχρι την ύστατη ώρα. Είχε εργαστεί επίσης σε πολλές εφημερίδες και έντυπα, ξεκινώντας από

Συνεργασία Χατζηνικολάου - Κουρτάκη

…εν όψει της καθημερινής έκδοσης της Real News

Μπορεί ο Δημήτρης Μιχαλέλης να αποχώρησε από το στρατηγείο του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά την απόφαση να «παγώσει» το project της τηλεόρασης και να επέστρεψε στο Real group όπως και ο Νίκος Χατζηνικολάου – επίσης, αποδεσμεύτηκε πριν λίγο καιρό και φέρεται να συζητά πλέον με τον ANT1, ωστόσο: ο εκδότης της Real News διατηρεί ισχυρούς δεσμούς φιλίας με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού  και η σχέση του με τον Πειραιά θα συνεχιστεί,  με άλλους όρους, με άλλα πρόσωπα και σε άλλο επίπεδο! Πάντα όμως με έντονο το άρωμα του θρύλου!
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λοιπόν υποστηρίζουν ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου φέρεται..

Aμεσα διαγωνισμός (με ΕΣΡ) για τις τηλεοπτικές άδειες

Δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έβγαλε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά και ακύρωσε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για επανάληψη του διαγωνισμού αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.
Η απόφαση επαναβεβαιώνει την πάγια θέση της νομολογίας του Δικαστηρίου ότι η μέχρι σήμερα λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών με συνεχείς παρατάσεις της νόμιμης λειτουργίας είναι «συνταγματικώς μη ανεκτή» και παράνομη. Και, προκειμένου ακριβώς να αποκατασταθεί η νομιμότητα, απαιτεί την ταχύτατη επανάληψη του διαγωνισμού.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή..

Μπάρκουλης ή Κακκαβάς;..

Οι "ωραίοι", στα τηλεοπτικά μπαλκόνια. Σκληρός ανταγωνισμός. Ο Αντώνης (Σρόιτερ) είναι νεότερος. Αλλά και ο παλιός (ο παλιο-Νίκος, κατά... την θανατηφόρο ατάκα της Τζένης Καρέζη στην ταινία "Δεσποινίς Διευθυντής") είναι αλλιώς.
Παίζει όμως ρόλο μόνο η εμφάνιση; Ή μήπως το δημοσιογραφικό εκτόπισμα ενός εκάστου και η πληρότητα του δελτίου που εκφωνούν; Μάλλον όλα μαζί.
Στις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα θα έχουμε το πρώτο δείγμα..

Το σύνδρομο της χούντας

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Η συγκυρία μας αναγκάζει να ασχοληθούμε και σήμερα με τα θέματα του Τύπου. Αφορμή η σύλληψη των δημοσιογράφων Κουρτάκη-Τζένου ύστερα από μήνυση του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου. Εν αρχή είναι ο νόμος. Ετσι δεν λένε οι υπερασπιστές της νομιμότητας; Ε, λοιπόν, ο νόμος που ισχύει επιτρέπει τέτοιου τύπου ενέργειες. Τη σύλληψη δεν τη διέταξε ο υπουργός, όπως ανοήτως υποστηρίζουν διάφοροι. Τη σύλληψη τη διέταξε ο αρμόδιος εισαγγελέας.
Δεν είναι σωστός ο νόμος; Να τον αλλάξουμε. Θα μπορούσε ο κ. Καμμένος να αντιδράσει διαφορετικά; Θα μπορούσε. Για παράδειγμα, να μη ζητούσε να εφαρμοστεί άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία.
Είναι πολιτικός, είναι κυβερνητικός αξιωματούχος, έχει τη δυνατότητα να απαντήσει..

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ο αργός θάνατος ενός ραδιοφώνου (και του ΔΟΛ συνολικά)

Στο τέλος θα μείνουν μόνο Πάγκαλος - Ψαριανός στο Βήμα FM
 
Κάποιοι έφυγαν νωρίς-νωρίς από το Βήμα 99.5 όπως ο Βασίλης Χιώτης. Άλλοι πιο μετά όπως ο Σωτήρης Ξενάκης, η Αφροδίτη Γραμμέλη, ο Βασίλης Αδαμόπουλος αλλά και αργότερα ο Καμπουράκης (όχι πως αυτός ήταν Βήμα FM, αλλά τέλος πάντων).
Ακολούθησαν και οι Πετρόπουλος - Κακούσης. Εκ των πραγμάτων το ραδιόφωνο αποδυναμώνεται. Ο Πάγκαλος πάντως παραμένει σταθερός κάθε Τρίτη να αποδυναμώνει με την παρουσία του ακόμα περισσότερο το σταθμό.
Κι έρχονται κι άλλες επισχέσεις εργασίας. Χθες αποχώρησε και ο Μιχάλης Γελασάκης που μαζί με τον Γιώργο Σκίντσα έφτιαχναν τις playlist. Ο Μιχάλης ήταν παρών τα τελευταία 4 χρόνια καθημερινά..

Tα δάκρυα των καναλαρχών...

Τους καναλάρχες και συγκεκριμένα την εργοδοτική οργάνωση Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε., καταγγέλλει η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) ότι στην διαδικασία μεσολάβησης του Ο.ΜΕ.Δ. ζητούν:
1. Κατάργηση όλων των ειδικοτήτων
2. Νέες μειώσεις στους βασικούς μισθούς
3. Κατάργηση του επιδόματος παραμονής στον ίδιο εργοδότη (5ετιες).
4. Κατάργηση του άρθρου 9
Οι καναλάρχες δε, όπως καταγγέλλει η ΕΤΙΤΑ, επιφυλάχθηκαν πως με γραπτό υπόμνημά τους, θα ζητήσουν περικοπές και σε άλλους θεσμικούς και οικονομικούς όρους.  Και όλα αυτά έχοντας νωπές τις μνήμες των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που πρόσφεραν οι τηλεοπτικοί σταθμοί για τις άδειες, καθώς και  των κροκοδείλιων δακρύων..

«Σταλινισμός» σε... συνέχειες από τον Παντελή Καψή

Επανέρχεται ο Παντελής Καψής κρατώντας ανοιχτό το μέτωπο που άνοιξε με την Αυγή και την Εφημερίδα των Συντακτών. Το πρώην στέλεχος του ΔΟΛ άσκησε κριτική, την Τρίτη, στις δύο εφημερίδες με ανάρτησή του στο facebook κατηγορώντας τες ότι στην πρώτη τους σελίδα δεν έχουν λέξη για τους πρόσφυγες στην Λέσβο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (δείτε ΕΔΩ) .
Στον Παντ. Καψή απάντησαν και οι δύο εφημερίδες με σχόλια, άρθρα κλπ (δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ) με αποτέλεσμα αυτός να επανέλθει σήμερα Πέμπτη και να επαναλάβει τα περί... σταλινισμού  γράφοντας στο facebook τα ακόλουθα:
"Σταλινισμός
Υπάρχει μια δοκιμασμένη τεχνική να απαντάς στην κριτική χωρίς να απαντάς. Το πρώτο βήμα είναι το "κοίτα ποιος μιλάει", να επιτίθεσαι δηλαδή στο πρόσωπο όχι στην κριτική. Το δεύτερο είναι..

Από τις 30 Ιανουαρίου ο Χατζηνικολάου στο δελτίο του ΑΝΤ1

- Με Μητσοτάκη και ΕΡΤ συζητάει η Χούκλη
- Δύσκολες οι ισορροπίες με Μιχελάκη και Λιαρέλλη
- Και επίσημα η ανακοίνωση από το κανάλι 

Με μια λιτή ανακοίνωση το γραφείο τύπου του Αnt1 ανακοίνωσε και επίσημα ότι παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, στη θέση της Μαρίας Χούκλη, αναλαμβάνει ο Νίκος Χατζηνικολάου. Ο δημοσιογράφος αναλαμβάνει την παρουσίαση του δελτίου από τις 30 Ιανουαρίου.
Η επίσημη ανακοίνωση του ΑΝΤ1 αναφέρει:
«Ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου αναλαμβάνει την παρουσίαση του κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του σταθμού από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017»
Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι διαρροές ότι η Μαρία Χούκλη που αποχωρεί έντονα δυσαρεστημένη..

Μείωσε στις 100 χιλιάδες ευρώ ο Π. Καμμένος

Ζητούσε αποζημίωση 2 εκατ. - Τι έγινε στο δικαστήριο με την αγωγή του υπουργού κατά Protagon και Πετρουλάκη

Συζητήθηκε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή που έχει καταθέσει ο Πάνος Καμμένος κατά της ιστοσελίδας Protagon και του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη. Ο υπουργός Άμυνας με την αγωγή του ζητεί αποζημίωση για ηθική βλάβη που προκλήθηκε στο πρόσωπό του μετά τη δημοσίευση στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, άρθρου του γελοιογράφου Α. Πετρουλάκη το 2015 υπό τον τίτλο "Πάνος Καμμένος: έχουν αρχίσει να του μοιάζουν".
Ο Π. Καμμένος με την αγωγή του στρέφεται και κατά του Σταύρου Θεοδωράκη ως ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας και κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη. Αρχικά αξίωνε να του επιδικαστεί αποζημίωση..

To στραπατσάρισμα της Xούκλη από τον ΑΝΤ1

Ενοχλημένη αποχαιρέτησε (μόνο) τους συναδέλφους της...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αλλαγή σκυτάλης στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 έγινε με άκομψο τρόπο ως προς το πρόσωπο της Μαρίας Χούκλη.
Και μπορεί η δημοσιογράφος με διάφορες ευκαιρίες να είχε εκφράσει την επιθυμία να κλείσει τον κύκλο της καριέρας της που αφορούσε στην παρουσίαση δελτίων ειδήσεων, τελικά όμως οι όροι με τους οποίους γίνεται αυτό είναι τουλάχιστον προβληματικοί!
Η Μαρία Χούκλη δυσαρεστημένη από την εξέλιξη των πραγμάτων, αλλά κυρίως ενοχλημένη με τη συμπεριφορά του καναλιού απέναντί της για τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζει..

Ο Σταύρος έπαιζε μόνο μπιρίμπα...

Πριν από πολλά χρόνια κυκλοφορούσε ένα «μαύρο» ανέκδοτο: τρία πράγματα είναι ανίκητα στην Ελλάδα, η  οργάνωση «17 Νοέμβρη», η ομάδα μπάσκετ του Άρη Θεσσαλονίκης και το Συγκρότημα Λαμπράκη.
Η τρομοκρατική ομάδα σταμάτησε στο κινέζικο ρολόι που χρησιμοποίησε σε μια βόμβα που πήγε να βάλει στον Πειραιά. Ο Άρης άντεξε όσο είχε τον Γκάλη και τον Ιωαννίδη.
Αλλά το Συγκρότημα έδειχνε να διασχίζει το χρόνο με την καρίνα που διαμόρφωνε η τρόικα Λαμπράκης - Καραπαναγιώτης - Ψυχάρης.
Η αναχώρηση των δυο πρώτων άφηνε στον Ψυχάρη τρία καθήκοντα. Να συντηρήσει υπέρ του ΔΟΛ την υποστήριξη της αστικής Αθήνας που εξασφάλιζε ο Λαμπράκης, να ανανεώσει την σχέση με τη δημοκρατική παράταξη που είχε ως εγγυητή τον Λέοντα Καραπαναγιώτη, και να συνεχίσει τη..

Θα εξαιρεθούν οι δημοσιογράφοι από τη διαδικασία του αυτοφώρου;

Τι λέει η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου

 «Να ανοίξει η συζήτηση για εξαίρεση των δημοσιογράφων από τη διαδικασία του αυτοφώρου». Aυτό επισημαίνει η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου κανοντας λογο για υποκρισία της αντιπολίτευσης, η οποία «ανακαλύπτει ξαφνικά τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ενώ ως κυβέρνηση την αντιμετώπιζε με όρους διαπλοκής». Μιλώντας στο Πρακτορείο 104.9 FM, με αφορμή τον σάλο που έχει ξεσπάσει για την αγωγή Καμμένου στον γελοιογράφο Ανδρέα Πετρουλάκη και τις μηνύσεις στους υπεύθυνους των «Παραπολιτικών», η Ράνια Σβίγκου αναφέρει χαρακτηριστικά:
 «Στο θέμα υπάρχουν τρία πράγματα. Το ένα είναι η υποκρισία την οποία έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες γύρω απ’ αυτό το θέμα από κόμματα όπως η ΝΔ που ξαφνικά ανακαλύπτουν τη..

Προς επιπόλαιους και ανόητους!

Γράφει ο Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης*

Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι συλληφθέντες «δημοσιογράφοι» και τα μέσα τα οποία διευθύνουν ή και επηρεάζουν λασπολογούσαν χυδαία, συχνά εξυφαίνοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας, εις βάρος ανυπεράσπιστων συγγενικών προσώπων πάσης φύσεως «αντιπάλων».
Σε δεκάδες αγωγές και μηνύσεις που έχουν υποβληθεί από πολιτικούς, επιχειρηματίες, δικαστικούς, εισαγγελείς και άλλους ξεδιπλώνεται η χυδαιότητα της εύκολης συκοφαντίας.
Η «δημοκρατία» με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα έχει στηλιτεύσει το φαινόμενο εδώ και έναν χρόνο. Ο υπογράφων, άλλωστε, έχει γίνει στόχος περισσότερων από 100 (!!!) λιβελογραφημάτων και δεκάδων συκοφαντικών ραδιοφωνικών..

Αχ, Παντελή!

Όποιος διαβάζει την «Αυγή», έστω την ηλεκτρονική της έκδοση, θα σκόνταψε ασφαλώς και στα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στη Μόρια.
Αλλά και στην οξεία κριτική της εφημερίδας προς την κυβέρνηση για το παγωμένο δράμα των προσφύγων της Μυτιλήνης, που τη φιλοξένησαν ουκ ολίγα αντιπολιτευτικά sites.
Και σε όποιον διαβάζει την «Εφ.Συν.» δεν μπορεί να διέφυγαν τα πολλά ρεπορτάζ για την ίδια υπόθεση.
Ρεπορτάζ, μάλιστα, που η κριτική τους αιχμή για το γεγονός ότι οι αρμόδιοι δεν πήραν έγκαιρα τα μέτρα τους, έτσι που να αποφευχθούν οι εικόνες ντροπής στη Μόρια, μόνο υπαινικτική δεν είναι. Βγάζει μάτι, που λέει ο λόγος. Και καλά κάνει.
Να όμως που ο γνωστός ΔΟΛ-δημοσιογράφος, υπουργός του Σαμαρά και για κάποιον καιρό..

Μαρινάκης - Αλαφούζος διχάζουν τη ΝΔ

Η διαμάχη των εφοπλιστών Μαρινάκη - Αλαφούζου για την πρωτοκαθεδρία στα μέσα ενημέρωσης διχάζει τη Νέα Δημοκρατία, αν πιστέψουμε αυτά που λέει η πλευρά του ομίλου των «Παραπολιτικών» των Κουρτάκη - Τζένου για την πολιτική του ομίλου του ΣΚΑΪ.
Ενα παράδειγμα: «Τώρα τελευταία, ουκ ολίγοι κομματικοί παράγοντες της Ν.Δ. είναι έξαλλοι με φόντο την αβάντα του ΣΚΑΪ στους γραφικούς της λαϊκοδεξιάς, τύπου Μπαλτάκου, Καλεντερίδη, Φαήλου, Βελόπουλου και πάει λέγοντας, στους οποίους δίνεται τακτικά βήμα για να παρουσιάζουν..

Υποκριτικές ευαισθησίες για τις διώξεις στον Τύπο

Ρεσιτάλ υποκριτικής ευαισθησίας από τη Φώφη Γεννηματά, η οποία έσπευσε να υπερασπιστεί τους δημιοσιογράφους εναντίον των οποίων κινήθηκε νομικά ο Πάνος Καμμένος, ξεχνώντας προφανώς ότι ακριβώς το ίδιο έκανε εκείνη κατά του Documento.
«Η αγωγή εναντίον του Α. Πετρουλάκη είναι απόπειρα εκφοβισμού όσων θέλουν να μιλούν ελεύθερα για τις πολιτικές μιας κυβέρνησης, που θίγει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού", ανέφερε χθες σχολιάζοντας την αγωγή Καμμένου κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη, και συμπληρώνοντας ότι «οι δημοκρατικοί θεσμοί της Ελλάδας είναι ισχυροί», προσθέτοντας επίσης ότι «κάθε Έλληνας πολίτης έχει δικαίωμα να καταγράφει την άποψη του. Και κάθε Έλληνας πολιτικός έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψη του,..

Ο Γιάννης Κουρτάκης και η Ελευθερία του Τύπου

Προανήγγειλε την έκδοση ημερήσιου πολιτικού φύλλου

Xωρίς τέλος οι εκδοτικές αναζητήσεις και οι δημοσιογραφικοί πειραματισμoί για τον Γιάννη Κουρτάκη.
Μετά τη «συγχώνευση» της ημερήσιας εφημερίδας Freddo με τον «Γαύρο», στα σχέδια του κρητικού δημοσιογράφου - εκδότη περιλαμβάνεται πλέον και η έκδοση μιας ημερήσιας εφημερίδας με το όνομα «Ελευθερία (του Τύπου)». Το φύλλο μάλιστα αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Φεβρουάριο.
Το προανήγγειλε εξ άλλου ο ίδιος στο facebook με αφορμή τη σύλληψή του μεά από μήνυση του Π. Καμμένου. Ο Γιάννης Κουρτάκης εγραψε συγκεκριμένα στο fb:..

Πρώτη και Τέταρτη εξουσία χέρι χέρι

Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης*

Εν αρχή είναι το «εν συντομία»:
** Με τα παιδιά δεν παίζεις. Δεν παίζεις δηλαδή παράξενα, επικίνδυνα, πολιτικά, δημοσιογραφικά ή όποια άλλα τοξικά παιχνίδια.
** Τη δημοσιογραφία όταν έχει άποψη, κρίση, γνώμη, καθαρότητα δεν τη φυλακίζεις, την προστατεύεις. Τη δημοσιογραφία, όμως, όχι την κάτι σαν δημοσιογραφία. Όχι την ανάλγητη δημοσιογραφία που σημαδεύει
το παιδί για να πλήξει τον πατέρα.
** Η ελευθερία της δημοσιογραφίας δεν είναι απεριόριστη. Έχει φραγμούς και όρια που (όχι μόνο στις μέρες μας) καταπατήθηκαν και κάποιες φορές παραβιάστηκαν από λειτουργούς της με χαλαρή συνείδηση.
** Η κοινοβουλευτική Δημοκρατία στην Ελλάδα, τουλάχιστον αυτή που βιώνουμε μετά τη

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

100 λέξεις για τον διώκτη

Την Πέμπτη -σε λίγες ώρες δηλαδή- εκδικάζεται η αγωγή του, κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη και του Protagon. Για ένα άρθρο που θα το συνυπέγραφε κάθε λογικός πολίτης. Ένα κείμενο με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με ύβρεις και συκοφαντίες σαν κι αυτές που χρησιμοποιεί μονίμως ο διώκτης. Ζητά 2 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο κοστολογεί τη φίμωση του Τύπου. Προσπαθεί να μετατρέψει τους δικαστές σε… όπλο. Να τρομοκρατήσει με εξοντωτικές αγωγές όσους του κάνουν κριτική. Ο ίδιος βέβαια κρύβεται πίσω από την βουλευτική του ασυλία.
Όμως, ζούμε ακόμη σε μία δημοκρατική χώρα. Η ελευθερία του Τύπου, όπως και η

Mπάμπης σε Άρη: Άσε να το πω εγώ...

...που δεν είμαι στο Συνδικάτο

Μετά από καιρό, «ζαπάροντας» στο αυτοκίνητο, έπεσα σήμερα το πρωί στο δυνατό ραδιοφωνικό δίδυμο του Σκάι. Για μια ακόμα φορά απόλαυσα την αντισύριζα κοπτοραπτική τους. Δεν θα το έλεγα μένος αυτό που άκουγα. Γούστο έχει, γραφικό είναι. Χίλιες πεντακόσιες λέξεις το λεπτό ο καθένας. Τόσα που λένε δεν χωράνε στον ραδιοφωνικό χρόνο και πολλές φορές ο ένας
επικαλύπτει τον άλλον. Τα λόγια του Πορτοσάλτε πέφτουν πάνω σε εκείνα του Παπαδημητρίου και το αντίστροφο. (Προφανώς δεν το καταλαβαίνουν, αλλά ας βάλουν κάποια στιγμή το ηχογραφημένο να ακούσουν).
Πολλές φορές ο Μπάμπης –που αρνείται ότι κάνει δημοσιογραφική δουλειά και δηλώνει με έμφαση ότι δεν είναι δημοσιογράφος (σωστά το λέει)–, έχει την τάση να προστατεύει τον Άρη...

Αντίο Ομπάμα (και να μη μας γράφεις)

Μήπως να σταματήσουμε την αγιοποίησή του;

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Το ξέρω ότι θα σας φανεί παράξενο, αλλά διαβάζω συχνά το breitbart.com Ναι, ναι, αυτή τη σχεδόν ακροδεξιά και ολίγον λυσσασμένη ιστοσελίδα, που συνέβαλε αποφασιστικά στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Όχι δεν είμαι τρελός, ούτε μαζόχας. Ούτε φαντασιώνω πως μπορεί να βρω στις οθόνες του κάποια ψήγματα αντικειμενικής δημοσιογραφίας. Μ’ αρέσει όμως να μαθαίνω τι σκέφτεται η άλλη πλευρά, ιδίως όταν η άλλη πλευρά αφενός διατηρεί τέτοια δημοφιλία και αφετέρου είναι τόσο αποτελεσματική. Για να γίνομαι καλύτερος δημοσιογράφος και, εν τέλει, καλύτερος άνθρωπος.
Στο bretibart.com λοιπόν, διάβασα σήμερα τον εξής εξαιρετικά ενδιαφέροντα τίτλο:..

Η ΕφΣυν και η παχυλότατη αποζημίωση του Παντελή Καψή

H Εφημερίδα των Συντακτών απάντησε σήμερα με σχόλιό της στην ανάρτηση, στο fb, του Παντελή Καψή. Το πρώην στέλεχος του ΔΟΛ άσκησε κριτική στις εφημερίδες Αυγή και ΕφΣυν αναφέροντας ότι στην πρώτη τους σελίδα δεν έχουν λέξη για τους πρόσφυγες στην Λέσβο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μάλιστα για την ΕφΣυν λέει ότι είναι κρίμα γιατί «μια συνεταιριστική προσπάθεια εκφυλίζεται σε κομματικό όργανο του χειρίστου είδους»... (δείτε ΕΔΩ)
Η ΕφΣυν υπό τον τίτλο «Γιατί τόσο μένος;» απαντάει στον Παντελή Καψή σχολιάζοντας:
Πρώην διευθυντής μεγάλης εφημερίδας και νυν σχολιαστής καναλιού αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί μας, διαδικτυακά. Θα ήταν μεγάλη τιμή εάν μας έκανε κριτική ή..

Παρουσιαστής ειδήσεων ο Χατζηνικολάου στον ANT1

Τι αποκαλύπτει η Ντέπυ Γκολεμά στη στήλη της «Μέχρι κεραίας» στο newpost - Τι θα γίνει με την Χούκλη

@Στην τηλεόραση αυτή την εποχή γίνεται του χιονιά. Να σκεφτείτε ότι αποκλείονται ολόκληρες περιοχές από ειδήσεις και το χιόνι διοχετεύεται καθαρό και αμόλυντο προς ημέτερους προορισμούς. Δεν κωλώνουν τα εκχιονιστικά, μάστορα….

@Ας ξεκινήσουμε περιοχή – περιοχή! Στο Μαρούσι ας πούμε χιονίζει ακατάπαυστα.  Και για μερικούς ενσκήπτει και παγετός….ενώ από τα μεγάφωνα παίζεται το άσμα, « εσύ δεν ήσουν άνθρωπος, εσύ ήσουν χιονάνθρωπος» …..

@Αύριο λοιπόν, όπως ακούμε, ανακοινώνεται και επίσημα η έλευση στο μαγαζί του..

Την Παρασκευή η δίκη Κουρτάκη - Τζένου

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης και ο διευθυντής Παναγιώτης Τζένος. Οι δύο δημοσιογράφοι ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για τις 13 Ιανουαρίου  από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
Και οι δύο παραπέφθηκαν να δικαστούν μετά την ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του Παν. Καμμένου.
Ο υπουργός Άμυνας έχει καταθέσει και μήνυση σε βάρος των δυο δημοσιογράφων εγκαλώντας τους για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης - σχετική έρευνα διεξάγει η εισαγγελέας Πρωτοδικών.
Σε δηλώσεις τους οι δύο δημοσιογράφοι ανέφεραν:..

Συγχωνεύεται ο... Γαύρος με τη Freddo!

Η Freddo ένθετη στον Γαύρο ή ο Γαύρος ένθετος στην Freddo;
Σύμφωνα με αναγγελία από τον όμιλο των Παραπολιτικών που εκδίδει και τα δύο φύλλα, από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου η αθλητική εφημερίδα ΓΑΥΡΟΣ, κυκλοφορεί μαζί με την κουτσομπολίστικη εφημερίδα Freddo, και «εμπλουτίζει το περιεχόμενό της με αποκλειστικά ρεπορτάζ, καυτές αποκαλύψεις, gossip και φωτογραφίες που θα συζητούν όλοι!»
«ΓΑΥΡΟΣ και FREDDO ενώνουν δυνάμεις και κυκλοφορούν κάθε μέρα μαζί δημιουργώντας την πιο πλήρη πολυεφημερίδα για όλους τους γαύρους!» αναφέρει χαρακτηριστικά το διαφημιστικό.
Το θέμα είναι ότι και οι δύο ημερήσιες εφημερίδες έχουν χαμηλές πωλήσεις..

Γιατί δεν μου αρέσει πια το χιόνι

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά*

Μία μικρή προσωπική ιστορία και εξομολόγηση:
Στα χρόνια της ανεργίας που πέρασα μετά την αναστολή έκδοσης και απόπειρα πτώχευσης της Απογευματινής όπου εργαζόμουν μέχρι το 2010, βρέθηκα κάποια στιγμή όπως και πολλοί ακόμη πολίτες τα χρόνια της κρίσης σε ένα σπίτι χωρίς θέρμανση.
Δεν είχα λεφτά, όπως και σχεδόν κανείς στην πολυκατοικία για να πληρώσω πετρέλαιο, καθώς ήταν σχετικά λίγα τα διαμερίσματα στο κτίριο και το κόστος που επιμεριζόταν στο καθένα ήταν υψηλό. Δε θα ξεχάσω πως έτρεμα από το κρύο, πως ήταν μαρτύριο το μπάνιο και πως κοιμόμουν σχεδόν αγκαλιά με τη μικρή σόμπα αλογόνου. Κι όμως..

Δικάζονται στο Αυτόφωρο οι δύο δημοσιογράφοι

Tι είπε ο Π. Καμμένος στον ΑΝΤ1 για Κουρτάκη και Τζένο - Εισαγγελική έρευνα προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελίες για κακουργηματική εκβίαση

Για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δικάζονται στο Αυτόφωρο Μονομελές ο εκδότης των “Παραπολιτικών” Γιάννης Κουρτάκης και ο Διευθυντής του Ομίλου Παναγιώτης Τζένος.
Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε το βράδυ της Τρίτης ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση κατόπιν μήνυσης που κατέθεσε εναντίον τους ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα με τα parapolitika.gr η εισαγγελέας δεν έκανε δεκτή την μήνυση του υπουργού Άμυνας εναντίον των δύο δημοσιογράφων για κακουργηματική εκβίαση. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστηρίζει ότι επιτέθηκαν στον ίδιο μέσω του ανήλικου παιδιού του από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1» προκειμένου..

Καλημέρα Κουρτάκη από τη ΓΑΔΑ

Aντιγράφουμε από το facebook του εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη σχετικά με τη χθεσινή σύλληψή του:
"Μια όμορφη μα πάνω απ όλα Δημοκρατική καλημέρα από την ΓΑΔΑ.
Η αριστερή χούντα έδειξε το χειρότερο πρόσωπο της. Η σκευωρία που επιχειρήθηκε να στηθεί εναντίον μας για εκβίαση κατέπεσε με συνοπτικές διαδικασίες. Η πρωτοφανής επιχείρηση με 25 αστυνομικούς στα γραφεία μιας μεγάλης κυκλοφοριας πανελλαδικής εφημερίδας είχε στόχο την τρομοκράτηση μας και των εργαζομένων του Ομίλου, επειδή ασκούμε κριτική στους κυβερνώντες. Δεν φοβόμαστε και δεν εκβιαζόμαστε.
Κρατηθήκαμε στη ΓΑΔΑ για το "εγκληματικό αδίκημα" της συκοφαντικής δυσφήμησης,..

Χατζηνικολάου: Κοντόφθαλμη η άποψη ότι θα ωφεληθούμε από το κλείσιμο του ΔΟΛ

Κοντά στα 10 λεπτά αφιέρωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου στη σημερινή (εκτάκτως τρίωρη) εκπομπή του για μιντιακά θέμα σχετικά με την κατάσταση στον ΔΟΛ και στο MEGA. Για τον πρώτο εξέφρασε την επιθυμία («ευχόμαστε να πάνε όλα καλά», είπε) ώστε να βρεθεί τρόπος να χρηματοδοτηθεί στο ενδιάμεσο διάστημα (ώς τη δικαστική απόφαση για την πτώχευση δηλαδή) η λειτουργία των Μέσων του Οργανισμού. «Γιατί εμείς δεν έχουμε την κοντόφθαλμη άποψη» που έχουν άλλοι, όπως είπε, «ότι θα ωφεληθούμε αν κλείσουν οι εφημερίδες του ΔΟΛ».
Ο Ν.Χ. ανέφερε ότι οι τράπεζες ζητούσαν «να βρεθεί επενδυτής που θα βάλει..

Η περιπέτεια του ΔΟΛ, οι Τράπεζες και οι εργαζόμενοι

Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης
(διευθυντής της εφημερίδας "Το Βήμα")

Η περιπέτεια του ΔΟΛ, η δική μας περιπέτεια, αποτέλεσμα της μεγάλης κρίσης που καταδιώκει εδώ και οχτώ χρόνια την ελληνική οικονομία και εκφράζεται με καταιγιστικό τρόπο στα μέσα ενημέρωσης, φθάνει στην κορύφωσή της.
Η εκδοτική εταιρεία που εκδίδει το ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, πλήθος περιοδικών και παράγει ειδησεογραφικό περιεχόμενο για το in.gr, πάμπολλες ιστοσελίδες και επιμελείται τις εκπομπές του ΒΗΜΑ FM, πιεζόμενη εντόνως από την κάμψη των διαφημιστικών και άλλων εσόδων, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μεσοπρόθεσμου δανεισμού της στα τέλη του 2016.
Με την επιβεβαίωση αδυναμίας της εταιρίας να εξοφλήσει τις αναλογούσες τοκοχρεολυτικές δόσεις οι δανείστριες Τράπεζες κατήγγειλαν το κοινοπρακτικό δάνειο ύψους περίπου 99 εκατ. ευρώ..

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Συμπαράσταση σε εκδότη και διευθυντή...

...από τους εργαζόμενους στα Μέσα του Ομίλου των Παραπολιτικών: Δεν εκφοβιζόμαστε!

Την ώρα που Κουρτάκης και Τζένος καταθέτουν μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Πάνου Καμμένου, οι εργαζόμενοι στα Μέσα του Ομίλου των Παραπολιτικών έβγαλαν ανακοίνωση συμπαράστασης για τον διευθυντή Παν Τζένο και τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη που συνελήφθησαν μετά την μήνυση του υπουργού Αμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ.
Η ανακοίνωση των εργαζομένων αναφερόμενη σε Κουρτάκη και Τζένο, κάνει λόγο για «δύο ιδιαίτερα μαχητικούς δημοσιογράφους, η αιχμηρή και αποκαλυπτική "πένα" και ο λόγος των οποίων φαίνεται τελικά ότι έχει ενοχλήσει πολλούς».
Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:..

Τα Παραπολιτικά και οι ίσες αποστάσεις της ΕΣΗΕΑ

Mια προσεκτική ανακοίνωση εξεδωσε η Ενωση Συντακτων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) για την σύλληψη του εκδότη (Γιάννη Κουρτάκη) και του διευθυντή (Παν. Τζένου) των Παραπολιτικών. Ο τίτλος της ανακοίνωσης εντελώς ουδέτερος («Μήνυση Καμμένου κατά "Παραπολιτικών"») με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να εκφράζει την έντονη ανησυχία του «για το κλίμα, που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών Αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία». Η ανακοίνωση της Ενωσης κρατάει ίσες αποστάσεις αναφέροντας πως «η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ:..

Tεχνικές διάσωσης

Ανακοίνωση της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) για τις εξελίξεις και τα τεκταινόμενα στον ΔΟΛ και ειδκότερα στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ FM»:

Τις τελευταίες ημέρες έπεσαν στην αντίληψή μας δημοσιεύματα  που αναφέρουν  ότι εμφανίστηκαν «μνηστήρες» για τα «κομμάτια» του ΔΟΛ, μεταξύ άλλων, και για τον «ΒΗΜΑ FM». Σε αυτά επισημαίνεται πως οι επίδοξοι «μνηστήρες» θέλουν την συχνότητα του ραδιοφώνου «καθαρή» χωρίς καμία άλλη υποχρέωση! Θέλουν δηλαδή να απαλλαγούν από τους εργαζόμενους οι οποίοι τα τελευταία δυόμιση χρόνια είναι οι μεγαλύτεροι πιστωτές του ραδιοσταθμού και αυτό γιατί εργάζονται, μέχρι και σήμερα, 4 και 5 μήνες απλήρωτοι! Πιστεύουμε πως τα δημοσιεύματα αυτά είναι ανακριβή και πως οι..

Τι λένε οι ΑΝΕΛ για τη σύλληψη των δύο δημοσιογράφων

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι συλλήψεις του διευθυντή των Παραπολιτικών Παναγιώτη Τζένου (συνελήφθη στα γραφεία της εφημερίδας) και του εκδότη της εφημερίδας Γιάννη Κουρτάκη (προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ), το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρεται στη μήνυση που υπέβαλλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στους δύο δημοσιογράφους.
Ολόκληρη η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ έχει ως εξής:
"Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υπέβαλε μήνυση κατά του Ιωάννη Κουρτάκη, Εκδότη-Διευθυντή της σαββατιάτικης εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», διαχειριστή της ιστοσελίδας – διαδικτυακής εφημερίδας «www.parapolitika.gr» και νομίμου εκπροσώπου και ιδιοκτήτη της αδειούχου εταιρείας του ραδιοφωνικού σταθμού.. 

Εκδικάζεται η αγωγή Kαμμένου κατά Πετρουλάκη - protagon

Την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, εκδικάζεται τελικά η υπόθεση της αγωγής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου εναντίον του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη και του protagon (δείτε ΕΔΩ τι έγραφε ο γελοιογράφος), για άρθρο του που είχε δημοσιευτεί προ διετίας, με τίτλο «Πάνος Καμμένος. ΄Εχουν αρχίσει να του μοιάζουν».
Το άρθρο ασκούσε δριμεία κριτική στον υπουργό μέσα στο πλαίσιο της εύλογης και αυτονόητης δημοσιογραφικής κριτικής στην οποία υπόκεινται τα δημόσια πρόσωπα, αλλά ο υπουργός θεώρησε καλό να αμυνθεί, όχι στοχώρο του δημοσίου διαλόγου, αλλά στα δικαστήρια, με εξοντωτική αγωγή ζητώντας 2 εκατομμυρία ευρώ.
Η στάση του Π. Καμμένου ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό διότι..

Eπιτροπή με διευθυντές και εκπροσώπους στον ΔΟΛ

Τι γίνεται με τα χρεωστούμενα και την πτωχευτική διαδικασία;

Nα μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και να δουλέψουν κανονικά σε όλα τα μέσα του Ομίλου αποφάσισαν ομόφωνα οι εργαζόμενοι του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κατά την διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης.
Η γενική συνέλευση αποφάσισε τη δημιουργία μιας επιτροπής, που θα αποτελείται από τους διευθυντές του «Βήματος» των “Νέων”,του “Βήμα fm”, του in.gr  και δύο εκπροσώπους των εργαζομένων και μέσω της οποίας οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται σε επαφή με τον Σταύρο Ψυχάρη για να δουν τι θα γίνει με τις τράπεζες.
Στόχος της επιτροπής είναι να πετύχει να μην δεσμευτούν τα χρήματα που μπαίνουν στους..