ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Τα παρεάκια της ΠΟΕΣΥ

- Δημήτρης Κουμπιάς: Βλακωδώς έπαιξα έντιμα
-  Ο ενδοπαραταξιακός διάλογος στο fb ανάμεσα σε Διόγο και Συνοδινό

O δημοσιογράφος και τέως πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς με mail του που κυκλοφόρησε ευρέως στα social media προχώρησε σε καταγγελίες για τα τεκταινόμενα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Επειδή πολλοί φίλοι, κυρίως συνάδελφοι, με τους οποίους μίλησα με την ευκαιρία των εορτών με ρωτούν «τι έγινε στην ΠΟΕΣΥ» και δεν βγήκα ούτε… σύμβουλος, προωθώ σχετικό μήνυμα που έστειλα στο συνάδελφο Κώστα Χούντα, απαντώντας στο ίδιο ερώτημα..
Ενδοπαραταξιακός διάλογος στο fb μεταξύ του α΄ αντιπροέδρου της ΕΣΗΕΑ Μ. Διόγου και του εκλεγέντος στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ Ν. Συνοδινού, που αποκαλύπτει τι έγινε την τελευταία μέρα του Συνεδρίου. Με βάση το σχέδιό τους, κόντρα στην ομόφωνη συμφωνία της παράταξης, εγώ θα έπεφτα… έκτος (δεύτερος αναπληρωματικός, για να μη μπορώ να μπω στο Δ.Σ. ακόμη και σε περίπτωση παραίτησης κάποιου).
Τελικά βγήκα 5ος (πρώτος αναπληρωματικός) χάρη σε 2 συναδέλφους που αγνόησαν τις οδηγίες μου – γιατί εγώ βλακωδώς έπαιξα έντιμα, τηρώντας τη συμφωνία – και με ψήφισαν μονοσταυρία. Το χειρότερο, για μένα, ήταν ότι φίλοι (Κατσαμά) και αντίπαλοι (Νταουντάκη) με προειδοποιούσαν κι εγώ από βλακώδη σιγουριά (αλαζονεία;) δεν ήθελα να το πιστέψω…
Ο διάλογος:
Makis Diogos: Μόνοι σας τις πήρατε τις έδρες; Παράταξη δεν εχετε;
Νίκος Συνοδινός: Μάκη ξέρω πόσο σε στενοχώρησε η εκλογή μου. Θα περίμενα έστω και τυπικά να μου δώσεις συγχαρητήρια. Προσωπικά ευχαρίστησα τους συναδέλφους που με εξέλεξαν και όχι μόνο μια παράταξη γιατί προέρχονταν από 3 τουλάχιστον παρατάξεις. Δεν πειράζει όμως. Καλή καρδιά. Σου εύχομαι καλές γιορτές.
Makis Diogos: Με στεναχωρησε η ατιμια που κάνατε σε βαρος του Δημητρη Κουμπιά. Ποιες τρεις παρατάξεις σε ψηφισαν για πες; Και παράλληλα ενημερωσε πως με δικη σας σταυροδοσια έμεινε έξω ο Δ. Κουμπιάς από το ΔΣ ενώ η παράταξη είχε αποφασισει ΟΜΟΦΩΝΑ (και εσυ υποκριτικα) να εκλεγεί στους 4. Για πες;
Νίκος Συνοδινός: Καταρχην δεν θα σου δωσω λογαριασμό για το ποιοι φιλοι μου με ψηφισαν απο αλλες παρατάξεις. Δευτερον να μην αναφερεσαι σε πληθυντικο αριθμό. Εγώ ότι πήρα το ψηφισα.. Η ατιμία που κάνατε να δωσετε διαπίστευση ξερεις που για να εκτελεσετε τη Θεσσαλια, δεν θα εμενε αναπαντητη. Εγώ το είπα στη Μαρια καταμουτρα. Όσον αφορα αυτό που κάνατε με το Γενικό συμβουλιο για να ενισχυσετε τον ΣΥΡΙΖΑ, επισης δεν θα περασει ετσι.
Makis Diogos: ς Δεν ντρεπεσαι; Ποια Θεσσαλία; Τη Παρασκευη πριν το συνεδριο δεν ειπες και εσυ οχι οταν ειπαμε να συνεργαστούμε με Θεσσαλία & Συσπείρωση; Τρέλα πουλάς; Υπάρχουν και άλλοι που μπορούν να σε διαψευσουν, αλλά τι σημασία εχει; Το παρεάκι σου δεν είπε οχι στη συνεργασια με τον Μπερεδημα; Εμεις ακολουθησαμε οτι αποφασισαμε. Και δυστυχως σε ψηφισα. Δεν φταίς εσύ και οι άλλοι δυο (3,4,5...) φταιω εγω που έπεσα στη παγιδα σας. Δεν πειράζει. Τρια χρόνια είναι θα περάσουν. Θα εχετε τη τυχη που είχε και ο προηγούμενος που έκανε ατιμία στη παράταξη.
Νίκος Συνοδινός: Μάκη εννοειται πως δεν ντρέπομαι για τιποτα. Μην μπερδευεις τη Θεσσαλία με τη Συσπειρωση. Να μου επιτρέψεις να πιστευω οτι δεν με ψηφισες.
Makis Diogos: Η Θεσσαλία κατέβηκε με τη Συσπείρωση και την Θεσσαλονίκη. Τους οπαδούς του Σόρος που έλεγε το δεξιό παρεάκι σου. Αλλά το κάνεις γαργάρα γιατι ο στοχος σας ήταν να βγείτε μόνο δεξιοί. Για τα υπόλοιπα δυστυχως σε ψηφισα γιατι εγω ακολουθησα τη γραμμη της παραταξης. Μακαρι να μπορουσα να αλλάξω τη ψηφο μου. Οι συνάδελφοι πρέπει να μαθουν ποιοι λειτουργουν φραξιονιστικά και παρασκηνιακά. Ποιοι για μια καρέκλα πουλάνδε τα πάντα. Γιατι όπως πουλήσατε εμάς παριστανοντας τους πολύ δεξιούς, αυριο θα πουλήσετε και τους συναδέλφους.
Νίκος Συνοδινός: Δεν ξερω τι προβλημα εχεις με τους δεξιούς και αν πρέπει να έχουμε ποσοστώσεις στις εκλογές. Δεν ξερω και για ποια καρέκλα μιλάς. Η Θεσσαλια υποχρεωθηκε να παει με τη Συσπειρωση για να εκπροσωπειται στην Ομοσπονδία. Άλλη λύση δεν είχε. Και τα καταφερε. Και μπραβο της.
Makis Diogos: Εσυ εχεις πρόβλημα με τους μη δεξιούς. Και το απέδειξες όλο το προηγούμενο διάστημα. Απλά σου υπενθυμιζω γιατι πουλάς τρελα, ότι σε κάθε πρόταση συνεργασίας το παρεάκι σου ηταν αντίθετο. Προφανως φοβόσασταν ότι δεν θα πετύχει το σχεδιο σας. Τα καταφέρατε λοιπόν. Ραντεβού σε τρια χρόνια....
Νίκος Συνοδινός: Το αν εχω προβλημα το έχω αποδείξει. Μην σου κάνω αναλυση τώρα. Κατά τ' άλλα βλέπω οτι η φαντασία σου οργιάζει. Ξερω πως τα βάψατε μαυρα που πηραμε 4 έδρες γιατι κινδυνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά να μην κάνει οτι γουστάρει.
Makis Diogos: Εκει φτανει η αναλυση σου. Για την αλητεια σε βαρους του Δ. Κουμπια και των αποφασεων της παράταξης εχεις να πεις κατι;
Νίκος Συνοδινός: Ποιοι τα βαψαμε μαυρα; Εσυ διοικεις τόσα χρόνια με τον Συριζα. Εμεις μειναμε δυο χρόνια στην αντιπολιτευση.
Makis Diogos: Και δεν πήρατε. Κλέψατε 4 έδρες...
Νίκος Συνοδινός: Μάκη κάποιοι πηραν χαμπαρι το σχέδιό σας να κατέβουμε με τη Συσπειρωση για να μας πεταξουν εξω από την ΠΟΕΣΥ. Στη δραση ομως υπαρχει αντιδραση. Άντε και επιτιμο τον Σαββιδη.
Makis Diogos: Το μονο σχεδιο που υπήρχε ηταν το δικο σου και του Βοτσκαρη να πάρετε τις καρέκλες στο ονομα της δεξιάς. Ραντεβου σε τρια χρόνια. Οι Ενωμενοι Δημοσιογραφοι εχουν ξεπερασει κρίσεις. Μην ξεχνας ολα εδω πληρώνονται.