ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Η προγραφή της Ντόρας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να… προγράψει την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, στέλνοντας μήνυμα με τη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ότι κανένας συγγενής του δεν θα υπάρξει σε μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ, ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα.
Η συγκεκριμένη απόφαση του προέδρου της ΝΔ είναι αναμφίβολα άδικη και λανθασμένη για την πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του κόμματος, η οποία είχε μια ξεχωριστή πορεία τα χρόνια που πολιτεύτηκε.
Η κίνησή του ήταν υψηλού πολιτικού ρίσκου. Στην πράξη θα φανεί εάν ήταν σωστή ή όχι και τι θα πολιτικά οφέλη θα αποκομίσει ο πρόεδρος της ΝΔ..
(...)
Μένει να φανεί ποιες άλλες κινήσεις θα κάνει. Ήδη, στο παρασκήνιο κυκλοφορούν διάφορα για τους πρώην Πρωθυπουργούς και επί σειρά ετών προέδρους της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον πρώην πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Θα τολμήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης να θέσει και τα τρία ιστορικά στελέχη εκτός παιχνιδιού; Θα θέσει όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ; Θα σπάσει αυγά, θέτοντας τα τέκνα πολιτικών εκτός ψηφοδελτίων, ώστε να πείσει πως στην πράξη εννοεί το όχι στην οικογενειοκρατία;
Εάν δεν κάνει άλλες κινήσεις και μείνει μόνο στην…αποστρατεία της Ντ. Μπακογιάννη, θα έχει κάνει μια τρύπα στο νερό και το κέρδος θα είναι μηδαμινό.
Στο χέρι του είναι να πείσει ότι πραγματικά θέλει να κάνει τη διαφορά και να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού.
Μόνο που για να το πράξει αυτό θέλει τόλμη και διάθεση να σπάσει αυγά, αλλά και να ανατρέψει κατεστημένες αντιλήψεις, ώστε να μην κυριαρχήσουν οι επικρίσεις περί λαϊκιστικής κίνησης.

- από κείμενο του Αρη Ραβανού στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος