ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Που είσαι ρε Ξανθάκη; Σε ψάχνει η Λόλα!..

Οταν το STAR κλήρωνε αυτοκίνητα για τυχερoύς δημοσιογράφους - Ο ρεπόρτερ Χρήστος Ξανθάκης αφηγείται (στο fb) μια προσωπική ιστορία που δεν την έχει ξαναπεί

Πριν απο 11 χρόνια, μέσα φθινοπώρου, μας καλεί το Star channel να μας παρουσιάσει το καινούριο του πρόγραμμα.
Τρέχουμε όλοι και όλες φυσικά, γιατί το Star πάντοτε μας χάριζε πλούσια δώρα στις δημοσιογραφικές παρουσιάσεις. Πότε dvd players, πότε στερεοφωνικά, καταλαβαινόμαστε.
Αλλά εκείνη τη χρονιά η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του καναλιού Λόλα Νταϊφά είχε αποφασίσει να σπάσει τα κοντέρ: κλήρωνε ένα αυτοκίνητο για έναν τυχερό δημοσιογράφο! Ενα ολοκαίνουριο Citroen C2.
Φτάνουμε στο Cine Κεραμεικός που γινόταν η εκδήλωση, παίρνω έναν λαχνό την ώρα που μπαίνουμε, το 27. Το βάνω στην τσέπη, το ξεχνάω. Αρχίζει η παρουσίαση, βράδυ ήταν, τραβάει, τραβάει, τραβάει, λέω "δεν αντέχω άλλο, έφυγα"..
Μπαίνω στο αμάξι μου, φτάνω Αμπελοκήπους που μέναμε τότε, το κορίτσι κοιμότανε. Φτιάχνω κι εγώ λοιπόν μια τσάφκα χαμομήλι κι ετοιμάζομαι για το αγαπημένο μου σπορ:
να βλέπω πέντε κανάλια ταυτόχρονα! Τότε, βλέπετε, είχε αναλογικές τηλεοράσεις που άλλαζες διαύλους χωρίς καθυστέρηση, όχι όπως τώρα.
Αράζω καναπέ, στανιλαρω, έρχεται καβάλα κι ο γάτος Τέλης, όλα παρφέ. Και σε δυο.λεπτά, ντιν το πρώτο μηνυμα στο κινητό:
"Πού είσαι, κέρδισες το αυτοκίνητο!"
Αλλά ήταν μήνυμα από τη συνάδελφο Σόνια Χαϊμαντά που είναι γνωστή πλακατζού, οπότε λέω "με δουλεύει το σκατόπαιδο, δεν πειράζει αύριο θα της τραβήξω τ' αυτιά."
Αράζω ξανα, χαλαρώνω ξανά, σε μισό λεπτό δεύτερον μήνυμα: "Ελα ρε κέρδισες το αυτοκίνητο και σε ψάχνει η Λόλα". Αλλά ήταν μήνυμα από τη συνάδελφο Αγγέλα Νταρζάνου, που είναι φίλη με τη Σόνια και σκέφτηκα ότι απλώς δίνει συνέχεια στο δούλεμα.
Οταν όμως ήρθε και τρίτο μήνυμα σερί, τα χρειάστηκα. "Ρε λες;", αναρωτήθηκα και πήρα τηλέφωνο. και μόνο μπάτσες δεν έφαγα! Αλήθεια ήταν κι έλα αμέσως τώρα, μην αργείς, κοντεύει η Λόλα να λιποθυμήσει.
Ντύθηκα, νίφτηκα, μπήκα στο τουτού, έφτασα πετώντας, ανέβηκα στο πάλκο, είπα "ευχαριστώ πολύ" και κάτι αμήχανες μπούρδες, έσκασα και πέντε αμήχανα χαμόγελα. Κι ύστερα βγήκα έξω και φωτογραφήθηκα με το C2!
Επίλογος:
Την άλλη μέρα το πρωί πήρα τηλέφωνο τον αδερφό εκείνης που κοιμάται πλάι μου και τον ρώτησα:
"θες ένα αυτοκίνητο;"
Μου απάντησε σχετικώς εκνευρισμένος:
"Ρε μαλάκα, μη μου κάνεις πλάκα πρωί πρωί." Οταν όμως του εξήγησα το στόρι, έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Και δεν είπε όχι βεβαίως κι από τότε το οδηγάει μια χαρίτσα, διαμάντι βγήκε το Citroen κι ευχαριστείς τακτικώς κι αδιαλείπτως το Star. Ο μόνος παραπονεμένος της υποθέσεως ήταν ο γάτος, που ξεβολεύτηκε κι έχασε την αγκαλίτσα του. αλλά τον αποζημίωσα καταλλήλως, εν ευθέτω χρόνω!