ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Το δικαίωμα στην απεργία είναι αδιαπραγμάτευτο

«Λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο, σε αυτή τη χώρα σιγή νεκροταφείου δεν πρόκειται να υπάρξει, γιατί υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα, υπάρχει ταξικό κίνημα και δεν θα σας αφήσει σε χλωρό κλαρί», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και την απέσυρε για να την ξαναφέρει.
Σχολιάζονταςο ο Κουτσουμπας το κυβερνητικό επιχείρημα ότι δεν αποτελεί πρόβλημα το 50 συν 1 προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία, αναρωτήθηκε «αν η κυβέρνηση κυβερνάει με το 50 συν 1 του ελληνικού λαού», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εκπροσωπεί το 22% όσων έχουν δικαίωμα ψήφου.
 Τα σωματεία και κινήσεις εργαζομένων απάντησαν σήμερα με συλλαλητήρια στην.. πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να επιφέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις, ανεβάζοντας στο 50 συν 1 την απαιτούμενη απαρτία για λήψη της απόφασης για απεργία.
Το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ -που κήρυξε στάση εργασίας από τις 11:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου- και η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας στη Σταδίου ενώ ξήλωσαν την επιγραφή, χαρακτηρίζοντάς το «υπουργείο των εργοδοτών». Συμπλοκές σημειώθηκαν στην είσοδο του υπουργείου, όταν οι διαδηλωτές σήκωσαν το ρολό για να μπουν στο εσωτερικό, κατά τις οποίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.
Η πορεία λίγο μετά τις 13:30 έφτασε στην συμβολή των οδών Ηρώδου Αττικού και Βασ. Σοφίας  όπου τον δρόμο προς το Μέγαρο Μαξίμου, έκλειναν κλούβες των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς τις κλούβες, προσπαθώντας να περάσουν και η αστυνομία τους απώθησε με τη χρήση χημικών.
Οι διαδηλωτές παρέμειναν για αρκετή ώρα  στο σημείο, απαντώντας με συνθήματα και καταγγέλλοντας την αστυνομοκρατία.