ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση εργαζομένων πρώην ΔΟΛ

Ανακοίνωση από την Ενωση Τεχνικών Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου Αθηνών (ΕΤΗΠΤΑ):
Την Παρασκευή 8-12-2017, συναντήσαμε από κοινού με εκπροσώπους και των άλλων συνδικαλιστικών ενώσεων και τους νομικούς μας συμβούλους, την αρμόδια εισηγήτρια πτωχεύσεων για την υπόθεση του ΔΟΛ.
Το θέμα που θέσαμε αφορούσε τον ελλιπή πίνακα που κατέθεσε ο δικηγόρος κ. Ανδρέας Αγγελίδης, εκπροσωπώντας τις διαχειρίστριες εταιρείες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, «Ανδρέας Αγγελίδης και συνεργάτες δικηγορική εταιρεία» και Grant Thornton.Ο εν λόγω πίνακας, όπως διαπιστώσαμε, δεν έχει συμπεριλάβει.. το σύνολο των αμοιβών που αντιστοιχούν στην περίοδο της ειδικής διαχείρισης και ειδικότερα την αναλογία του δώρου Χριστουγέννων και την αποζημίωση της μη ληφθείσας ετήσιας αδείας.
.Η εισηγήτρια δήλωσε ότι έχει παραλάβει μόνο τον πίνακα με το λεγόμενο «υπερπρονόμιο»(!) και θα ήταν εύλογο, προκειμένου να δώσει την τελική έγκρισή της, να έχει στη διάθεσή της το σύνολο των πινάκων. Επίσης, ανέφερε, ότι δεν έχει ουσιαστικό ρόλο, αλλά μόνο τυπικό, ως προς το περιεχόμενο των πινάκων, επί των οποίων όποιος διαφωνεί θα μπορεί να προχωρήσει σε προσβολή τους με ανακοπή. Για την ουσία του αιτήματός μας, να συμπεριληφθούν δηλαδή και οι υπόλοιπες αμοιβές στον κατάλογο του «υπερπρονομίου», τόνισε ότι θα ζητήσει την άποψη του διαχειριστή – εντός της τρέχουσας εβδομάδας – ενημερώνοντάς τον για την διατύπωση του σχετικού αιτήματος από την πλευρά των εργαζομένων. Οποιαδήποτε νομική ενέργεια από την πλευρά μας θα ασκηθεί, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι επαφές εισηγήτριας και διαχειριστή και οριστικοποιηθεί ο πίνακας. 
Τότε θα επανέλθουμε για ενημέρωσή σας και για να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.Το Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ και το δικηγορικό γραφείο του νομικού συμβούλου κ. Δημήτρη Περπατάρη, σε συνεννόηση με τις άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση, θα παρακολουθούμε τις κρίσιμες επαφές, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού οποιεσδήποτε εξελίξεις.