ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Εκρηξη βόμβας και πυροβολισμοί στο Εφετείο Αθηνών

Eκτεταμένες καταστροφές προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα στο Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως. Οι δράστες άφησαν το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό, πυροβόλησαν κατά του φρουρού και διέφυγαν με βαν που αργότερα βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών. Πρόκειται για επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Οι δημοκρατίες ωστόσο δεν τρομοκρατούνται ούτε από σφαίρες, ούτε από βόμβες, ούτε από κουκούλες». Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σχετικά με την ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε, στiς 03:25 σήμερα, έξω από το Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως.
Πριν την έκρηξη είχαν υπάρξει δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, ενώ το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν oι δράστες βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια. Μιλώντας στην εκπομπή..
«Πρώτη Είδηση» ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής είπε πως υπήρξαν ένας ή περισσότεροι πυροβολισμοί εναντίον του φρουρού υπηρεσίας. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Η έκρηξη σημειώθηκε μετα από τηλεφώνημα αγνώστου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα», που προειδοποίησε τις αρχές, δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτά. Ο άγνωστος που προειδοποίησε με τηλεφώνημα για την έκρηξη, δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε: Δεν είναι φάρσα, δώστε προσοχή. Στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, θα εκραγεί βόμβα» και ζήτησε επίμονα να εκκενωθούν και τα δύο κτίρια.
Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και στις 03:25 -την ώρα που είχαν πει- πραγματοποιήθηκε η έκρηξη, η οποία προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην είσοδο του Εφετείου, ενώ έσπασαν τζάμια και σε απέναντι κτίρια.

Σύμφωνα με μαρτυρία φύλακα του Εφετείου, ο οποίος μετά το τηλεφώνημα απομακρύνθηκε από την αστυνομία, τη βόμβα άφησαν δύο άγνωστοι μέσα σε μια τσάντα στην είσοδο του Εφετείου. Ο αστυνομικός τούς φώναξε, αλλά αυτοί έτρεξαν σε ένα αυτοκίνητο που περίμενε στην οδό Λουκάρεως, τύπου μικρού βαν, όπου τους περίμενε ένας συνεργός τους και με το οποίο διέφυγαν. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, πυροβόλησε μια φορά εναντίον του σκοπού, ο οποίος αναγκάστηκε να σταματήσει. Ο φύλακας δεν τραυματίστηκε.
Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή αναστέλλεται σήμερα η λειτουργία όλων των υπηρεσιών του Εφετείου.
Σύμφωνα με νέα διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, τα ποινικά δικαστήρια του Εφετείου Αθηνών που συνεδριάζουν μετά από διακοπή κατά τη σημερινή ημερομηνία θα συνεδριάσουν κανονικά στις 11 το πρωί, στις προκαθορισμένες αίθουσες, προκειμένου να ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διακοπής της συνεδρίασης.
«Ζητούμε λήψη μέτρων ώστε να βρίσκονται με ασφάλεια στους χώρους των δικαστηρίων οι πολίτες και οι δικαστικοί λειτουργοί με προσαρμογή των μέτρων ασφάλειας σε κάθε εποχή» τόνισε στην ΕΡΤ ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Παναγιώτης Λυμπερόπουλος.
Η ΕΔΕ με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας» και προσθέτει :
«Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους».