ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Όταν δημοσιογράφοι «εξετάζουν» δημοσιογράφους

Η ΕΣΗΕΑ καλεί σαράντα υποψήφια μέλη της στις καθιερωμένες εξετάσεις για την εγγραφή στα μητρώα της. Έστω και αν η διαδικασία είναι από χρόνια απολύτως τυπική, η μέθοδος της δοκιμασίας, γραπτής και προφορικής, για να ενταχθεί ένας δημοσιογράφος στο επαγγελματικό του σωματείο, είναι παράλογη.
Παράλογη ξεπαράλογη, δημοκρατική ξεδημοκρατική, ξινή ή γλυκερή, πρόκειται για κάτι που σημαίνει «αυτό είναι, πάρε το ή μείνε έξω από το κλαμπ». Τούτη ήταν η έννοια των εξετάσεων κάθε φορά για όλους τους υποψηφίους, όλων των περασμένων χρόνων. Και η συντριπτική πλειοψηφία το πήρε περνώντας από την υποτιμητική διαδικασία στην οποία εξεταστές (θεωρητικά) είναι δημοσιογράφοι και.. εξεταζόμενοι (επίσης θεωρητικά) πάλι δημοσιογράφοι!
Γιατί αυτοί που κάθονται στο «θρανίο» δεν είναι δόκιμοι συντάκτες, δεν είναι μαθητευόμενοι, δεν είναι σπουδαστές δημοσιογραφίας. Είναι δημοσιογράφοι επαγγελματίες, με καταβολές χρόνων στο οικείο ασφαλιστικό ταμείο, το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, με κανονικούς μισθούς (όσο κανονικοί είναι, πλέον, για νέους και παλιούς), με αρκετών ετών θητεία πλήρους εργασίας σε Μέσα Ενημέρωσης. Όπου δεν κάνουν το αγροτικό τους, αλλά δουλεύουν και προσφέρουν όσο, ή περισσότερο, ο συνάδελφος τού διπλανού γραφείου..
- διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια του κειμένου (που προσυπογράφουμε) στο harddog-sport (EΔΩ)