ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

«Κερκόπορτα» στο νέο λειτουργικό των Mac της Apple

Σοβαρό κενό ασφαλείας εντοπίσθηκε στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος των Mac της Apple, στο MacOS High Sierra για τους υπολογιστές της. Η Apple έκανε γνωστό ότι εργάζεται για να διορθώσει το πρόβλημα και να αναβαθμίσει το λογιστικό ασφαλίζοντας την «κερκόπορτα» που επιτρέπει σε οποιονδήποτε χάκερ να διεισδύσει στο μηχάνημα του χρήστη χωρίς κωδικό ασφαλείας (password), καθώς επίσης να αποκτήσει τα αυξημένα δικαιώματα διαχειριστή (administrator) στον υπολογιστή.
Το κενό, που εντοπίσθηκε από τον τούρκο προγραμματιστή Λεμί Εργκίν, σύμφωνα με το BBC, είναι περιέργως πολύ απλό. Ο Εργκίν διαπίστωσε ότι εισάγοντας ως όνομα χρήστη τη λέξη «root», αφήνοντας κενό το πεδίο του password και χτυπώντας μερικά "enter" στη σειρά,..
είναι δυνατό να αποκτήσει κανείς απεριόριστη πρόσβαση στον υπολογιστή-στόχο.
«Εργαζόμαστε για μια αναβάθμιση λογισμικού, ώστε να διευθετήσουμε το ζήτημα» ανακοίνωσε η Apple, η οποία δεν ξεκαθάρισε αν γνώριζε για το πρόβλημα πριν τις δηλώσεις του Εργκίν.
 Για όσους ανησυχούν πολύ, ως προσωρινή λύση, η εταιρεία δίνει σχετικές οδηγίες στη διεύθυνση: https://support.apple.com/en-us.