ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Δεν απολύσαμε ποτέ εργαζόμενο...

Πέθανε ο «Βασιλιάς της Ερμού»

Σε ηλικία 98 ετών πέθανε ο παλαιότερος έμπορος της Αθήνας Ευτύχιος Αλεξανδράκης που ήταν ιδιοκτήτης του εμβληματικού καταστήματος γυναικείων ενδυμάτων της οδού Ερμού.
Η κηδεία του Ευτύχιου Αλεξανδράκη θα γίνει αύριο Παρασκευή στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
Ο Αλεξανδράκης υπήρξε η ψυχή της οικογενειακής επιχείρησης που εδώ και 150 χρόνια, διακρίνεται για την ποιότητα, την κομψότητα, και τη μοναδικότητα στα ρούχα, που προσφέρει στο εκλεκτό και πιστό του κοινό, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ερμού 27.
Του έχουν αποδοθεί τίτλοι, όπως «Βασιλιάς της Ερμού», «Εμπορος των Αθηνών», «Δανδής του εμπορίου».
Σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του στο περιοδικό Πρακτορείο για το «μυστικό»..
επιτυχίας ο Ευτύχιος Αλεξανδράκης θα πει: «Ποτέ δεν είπαμε ψέματα σε πελάτη για να υποστηρίξουμε ένα είδος, όταν δεν πιστεύαμε ότι ήταν το κατάλληλο. Μία ακόμα αρχή στο μαγαζί μας είναι ότι δεν πιέζουμε τον πελάτη και ειδικά τις κυρίες, οι οποίες γνωρίζουν πολύ καλά τι τους ταιριάζει. Αυτή ήταν και είναι η τακτική της επιχείρησης. Σταθερές τιμές, όχι παζάρια και σοβαρότητα. Και οι υπάλληλοι μου, οι οποίοι είναι πολλά χρόνια στο μαγαζί, είναι προσαρμοσμένοι στις αρχές της επιχείρησης και λειτουργούμε όλοι μαζί, χωρίς προβλήματα. Δεν απολύσαμε ποτέ εργαζόμενο. Από εδώ, όλοι παίρνουν σύνταξη. Και φυσικά υπάρχει επαφή με τους πελάτες. Ο περισσότερος κόσμος έρχεται να χαιρετήσει. Δεν το βλέπουμε τον πελάτη σαν νούμερο».