ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Στο φως τα μυστικά του κρυμμένου πλούτου των παγκόσμιων ελίτ

Παγκόσμιο σάλο προκάλεσαν οι αποκαλύψεις των Paradise Papers, που ξεσκεπάζουν τα μυστικά του κρυμμένου πλούτου των παγκόσμιων ελίτ. Τα 3,5 εκατομμύρια έγγραφα, μέρος των οποίων προέρχεται από δικηγορική εταιρεία στις Βερμούδες που ειδικεύεται στις offshore επενδύσεις, αναλύθηκαν από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων και περιέχουν νέες αποκαλύψεις για τα δισεκατομμύρια που είναι κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους και για μερικά από τα πρόσωπα και τις πολυεθνικές που βρίσκονται πίσω από αυτά.
Στα Paradise Papers, περιλαμβάνονται ονόματα πολιτικών, βασιλικών οικογενειών και..
πολυεθνικών, που συνεχίζουν και κρύβουν τα υπέρογκα κέρδη και τις περιουσίες τους με σκοπό να μην πληρώνουν φόρους.
Από εδώ και στο εξής οι ηγέτες όλου του κόσμου, όπως ο Τραμπ ή η Τερέζα Μέι, θα βρεθούν υπό πίεση, δεδομένου ότι συνεργάτες τους, υπουργοί τους, συνομιλητές τους έχουν εμπλακεί σε αυτήν την υπόθεση. Την ίδια ώρα επιχειρηματικοί κολοσσοί εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα καθώς όπως αποδεικνύεται, έκρυβαν τα κέρδη τους σε φορολογικούς παραδείσους.
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης με επείγουσα ερώτηση ζητά από την Κομισιόν να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία και το μέγεθος της ζημίας που έχει η οικονομία της ΕΕ από το μέγεθος της φοροαποφυγής/φοροδιαφυγής και να σχεδιάσει αποτελεσματικά μέτρα φορολογικής εναρμόνισης και αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες.