ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ποιοι στελεχώνουν τον Φιλελεύθερο του Μαυρίδη

- Tι liberal, τι Liberation 
- Τι λέει ο εκδότης για τους χρηματοδότες του
 
Στις 20 Νοεμβρίου βγαίνει στα περίπτερα, από τον Θανάση Μαυρίδη του liberal, η εφημερίδα Φιλελεύθερος. Με τη νέα εφημερίδα, που το λογότυπο της εφημερίδας θυμίζει... Liberation, θα συνεργαστεί ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς ο οποίος προανήγγειλε τη συμμετοχή του με ένα σκίτσο αφιερωμένο ειδικά στο νέο καθημερινό φύλλο. Ο Αρκάς θα έχει και μια καινούργια σειρά σκίτσων, την «Αποικία» που θα δημοσιεύεται στον «Φιλελεύθερο».
Επίσης στους συνεργάτες της εφημερίδας περιλαμβάνονται:
Βασίλης Γεώργας, Κώστας Γιαννακίδης, Δημήτρης Καμπουράκης, Μαρία Χούκλη, Παναγιώτης..
Καρκατσούλης, Θανάσης Χειμωνάς, Νίκος Ζαχαριάδης, Γιάννης Παντελάκης, Μάνος Αντώναρος, Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, Κων/νος Μπογδάνος, Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, Θεοφάνης Τάσης, Αγης Βερούτης, Αλέξανδρος Σκούρας, Γιάννης Κουτσομύτης, Χριστίνα Ταχιάου, Σοφία Δήμτσα, Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, Ανδρέας Μπελιμπασάκης, Ανδρέας Ζαμπούκας,  Τάκης Σπηλιόπουλος, Αλίκη Χατζή, Αλέξανδρος Διαμάντης, Νικος Ασημακόπουλος, Χρήστος Ζωίδης, Χρήστος Κώνστας, Θανάσης Παπαδής, Παναγιώτης Στάθης, Αλεξία Οθωναίου, Βασίλης Αδαμόπουλος, Αγγελική Κώττη, Ελένη Γκίκα, Δημήτρης Κανέλλης, Ιωάννα Κολοβού, Γιάννης Παναγόπουλος, Ματίνα Ρασιά.
Ο ίδιος ο εκδότης, ο Θανάσης Μαυρίδης για το νέο εκδοτικό εγχείρημα και σχετικά με τα όσα ακούγονται για τους χρηματοδότες του έγραψε:
Την Δευτέρα θα κρατάτε στα χέρια σας μία νέα εφημερίδα, τον Φιλελεύθερο. Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με ένα παράτολμο εγχείρημα. Όπως έγραψε στο Facebook ο συνεργάτης Ανδρέας Μπελιμπασάκης, βγάζουμε μία εφημερίδα στην εποχή των τεράτων. Έτσι είναι. Δεν ξέρω αν θα πετύχουμε. Ξέρω, όμως, ότι θα σας αρέσει! Ή τουλάχιστον θα δείτε ότι δουλέψαμε σκληρά για αυτό.
(...) Έχω ακούσει διάφορα. Ότι η εφημερίδα αυτή είναι του Μητσοτάκη, ότι με έχουν χρηματοδοτήσει σκοτεινοί επιχειρηματικοί κύκλοι και άλλα πολλά. Όταν βγήκε το liberal οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιοι πολιτικοί τιτάνες, έλεγαν ότι το liberal ήταν του Σαμαρά. Ο καθένας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Αυτό μπορώ να το καταλάβω. Σας λέω λοιπόν ότι είναι μία δημοσιογραφική προσπάθεια. Αν τα καταφέρω θα έχω εξασφαλίσει ότι θα κάνω αυτή την δουλειά που μου αρέσει μέχρι να κλείσω τα μάτια μου. Το ίδιο και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου που με ακολουθούν σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια. Αν αποτύχω, θα έχω χάσει από κάποια λεφτά μέχρι τα πάντα. Αλλά αξίζει τον κόπο.(...)