ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Η γκαντεμιά του Κυριάκου

Πείτε το γκαντεμιά, πείτε το πολιτική ανωριμότητα, πείτε το το κόστος να πολιτεύεσαι με πυροτεχνήματα και χωρίς αυτογνωσία, όπως και να το πείτε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περνάει διαβολοβδομάδα.
Από την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την «έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας» δεν έσπασε μόνο ο διάολος το πόδι του, αλλά σύσσωμο το ηθικό του κόμματος. Καταγράφω πρόχειρα τι έχει συμβεί:
  • Το Documento αποκάλυψε συνομιλίες του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη με καταδικασμένους από τις οποίες φαίνεται πως τους εξυπηρετούσε με ρουσφέτια, ενώ.. υπάρχουν και αναφορές στις ίδιες συνομιλίες πως εξυπηρέτησε και τον απαγωγέα του Παναγόπουλου. Ο φρουρός του Αυγενάκη εμφανίζεται ως τακτικός συνομιλητής αυτού του κυκλώματος, ενώ ο επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη, βρίσκεται σε συνεχή επαφή και νταραβέρια μαζί τους ως «φρουρός της Ντόρας» μιλώντας από το γραφείο της. Οπότε για ποια εγκληματικότητα να μιλήσει ο Κυριάκος όταν την έχει σε ανοιχτή γραμμή και στην αλυσίδα ρουσφετιών του;
  • Η Αστυνομία, συνέλαβε όπως ανακοίνωσε, τον ταχυδρόμο βομβιστή του Παπαδήμου. Με εξαίρεση τη βομβιστική επίθεση στην Πάτρα τον Απρίλιο του 1991, είναι η πρώτη ίσως φορά που η Αστυνομία φτάνει τόσο γρήγορα στην εξιχνίαση τρομοκρατικής επίθεσης. Το έκανε μάλιστα χωρίς φανφάρες και διαρροές στον Τύπο για κυνήγι τρομοκρατών ή μαγισσών.
  • Σα να μην έφταναν αυτά, την Τρίτη, η Αστυνομία συνέλαβε και τον δολοφόνο του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου, τον οποίο μάλιστα είχε εντοπίσει καιρό, αλλά τον είχε υπό παρακολούθηση για να φτάσει στους εντολείς του. Εδώ και αν έχουμε χρόνο ρεκόρ. Για κακή τύχη (ή επιπολαιότητα του Κυριάκου) η υπόθεση, όπως έχει αποκαλύψει το Documento δύο μόλις μέρες μετά τη δολοφονία, δεν σχετίζεται με κάποια έξαρση εγκληματικότητας αλλά με υποθέσεις δικών τους παιδιών και ιδιαίτερης «επιχειρηματικής» εγκληματικότητας. Οι δολοφόνοι ήταν σε ένα κύκλο εκβιασμών για τον καταδικασμένο για την υπόθεση της Energa Αρη Φλώρο. Οπότε και εδώ τζίφος το αφήγημα περί αιμοσταγών εγκληματιών που λόγω ανοχής της κυβέρνησης εφορμούν και σφάζουν απλούς και απροστάτευτους πολίτες και δικηγόρους. Εκτεθειμένοι και οι τρομολάγνοι που ήθελαν πολιτικές προεκτάσεις σε ένα φριχτό έγκλημα.
  • Το χτύπημα όμως κάτω από τη μέση για τον Κυριάκο, το έδωσε (τέταρτο σε μια βδομάδα) , η γραμματέας του φίλου του Κυριάκου και της Μαρέβας και της Ντόρας και των Μητσοτάκηδων όπου γης, Μιχάλη Χριστοφοράκου. Η γραμματέας του κυρίου Siemens κατέθεσε στη δίκη πως η οικογένεια, έπαιρνε δώρα από τον Χριστοφοράκο, για να ανοίξουν δουλειές. Ξανά μανά η εγκληματικότητα δεν είναι απλώς έξω από την πόρτα του Κυριάκου, αλλά πίνει εσπρεσσάκι από καφετιέρα Siemens στο σαλονάκι του Κυριάκου.
  • Την ίδια μέρα (χτύπημα αριθμός πέντε) η Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το σκάνδαλο για το Ερρίκος Ντυνάν ψήφισε να ανοιχτούν οι λογαριασμοί όσων πολιτικών και μη προσώπων, εμπλέκονται στην υπόθεση. Η ΝΔ απείχε, ενώ ο Αντιπρόεδρος της καρδιάς του Κυριάκου, Άδωνης Γεωργιάδης, ανακοίνωσε πως θα κάνει αγωγές σε όποιον ψήφισε «ναι» στο να γίνουν τα νόμιμα, δηλαδή να ανοίξουν οι λογαριασμοί του. Γιατί άραγε; Όπως και να χει, σε μια μεγάλη ευκαιρία που είχε η ΝΔ να αποδείξει πως δεν την ενοχλεί μόνο η «εγκληματικότητα των Εξαρχείων» αλλά και του λευκού κολάρου, απέδειξε πως όχι μόνο της αρέσει το έγκλημα του κολάρου αλλά του φοράνε και τη σχετική παραπλανητική γραβάτα. 
από κείμενο του Κώστα Βαξεβάνη στο koutipandoras