ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Σήμερα η κηδεία του ιστορικού Βασίλη Κρεμμυδά

Πέθανε την Κυριακή ο ιστορικός, ομότιμος καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α, Βασίλης Κρεμμύδας. Η κηδεία του θα γίνει από το Α’ Νεκροταφείο σήμερα Δευτέρα 13/11/2017 και ώρα 16:00.
Γεννημένος το 1935 στη Μεσσήνη, υπηρέτησε καταρχήν στην ιδιωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια, τη δεκαετία του 1980, υπήρξε από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 1988 εξελέγη Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο οποίο υπηρέτησε μέχρι την συνταξιοδότησή του.
Δάσκαλος πολλών γενεών και άοκνος μελετητής των ιστορικών πηγών, ο Βασίλης Κρεμμυδάς συνέγραψε δεκάδες μελέτες οικονομικής ιστορίας,..
με πιο πρόσφατη την «Ελληνική Επανάσταση του 1821», που δημοσιεύτηκε το 2016.
Κατά τη διάρκεια της ζωής του, υπηρέτησε το ελληνικό πανεπιστήμιο, την ιστορική επιστήμη και την ελληνική κοινωνία με γνώση, συνέπεια, ενεργητικότητα και σπάνιο ήθος».
Η κηδεία του θα γίνει από το Α’ Νεκροταφείο σήμερα Δευτέρα 13/11/2017 και ώρα 16:00.

ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια του Βασίλη Κρεμμυδά μας γεμίζει με θλίψη
Ανακοίνωση για τον θάνατο του Βασίλη Κρεμμυδά εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η απώλεια του Βασίλη Κρεμμυδά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, μας γεμίζει με θλίψη.  Ο Β. Κρεμμυδάς υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της γενιάς του. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Λυών, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είχε μακρά θητεία και στον χώρο της ιδιωτικής μέσης εκπαίδευσης. Το έργο του για την Επανάσταση του 1821 αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική μαρξιστική ιστοριογραφία», αναφέρει αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:
«Στρατευμένος από μικρή ηλικία στην Αριστερά, ο Β. Κρεμμυδάς αρθρογραφούσε τακτικά στην «Αυγή», έχοντας πάντα το βλέμμα του στραμμένο στους αγώνες για μια σύγχρονη, δημοκρατική εκπαίδευση. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του».