ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Παραίτηση Μαρινάκη από το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά

Παραιτήθηκε από μέλος του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής». Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Μαρινάκης έχει αποχωρήσει και από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός κάνοντας την πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.
Την παραίτησή του την ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση σε βάρος του, ενώ τόνισε ότι η παράταξη «Πειραιάς Νικητής» «ήρθε για να μείνει πολλά χρόνια»..
Η παραίτηση του Β. Μαρινάκη ήταν αναμενόμενη λόγω του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου των Εφετών για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών.
Εάν δεν παραιτείτο θα ετίθετο σε αργία γιατί σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», αλλά και την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάρτιο (με αφορμή άλλη υπόθεση), ένα αιρετός τίθεται σε αργία σε περίπτωση που συντρέχουν δύο προϋποθέσεις:
  • Η έκδοση αμετάκλητου παραπεμπτικού βουλεύματος για κακούργημα -στην περίπτωση του Β. Μαρινάκη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα η κατηγορία για αλλοίωση αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων.
  • Η επιβολή ή ισχύς περιοριστικών όρων -προϋπόθεση που επίσης συντρέχει για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
- από ρεπορτάζ της Χριστίνας Παπασταθοπούλου στο efsyn.gr