ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Σταύρος Ψυχάρης: περιμένοντας δικαστές και πλειστηριασμούς

«…Υπηρετώ εδώ και 54 έτη τη δημοσιογραφία με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη. Την τίμησα και με τίμησε. Είχα την ευκαιρία, είχα την τύχη να ζήσω εκ του σύνεγγυς όλα τα μεγάλα γεγονότα της πατρίδας μας, τις καλές και δυστυχείς στιγμές της. Και μαζί να συναντήσω, να συνομιλήσω, να συνεργαστώ και να συγκρουστώ ακόμη με ιστορικά πρόσωπα της πολιτικής, της οικονομίας, της τέχνης, του πολιτισμού και της διανόησης στα χρόνια της μεταπολεμικής Ελλάδας. Συνδέθηκα επίσης και φορές ηγήθηκα μεγάλων αλλαγών στον τομέα της ενημέρωσης. Έζησα την εποχή των διώξεων, βίωσα τη..
λογοκρισία, συμμετείχα στη μεγάλη άνοιξη των εφημερίδων στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, είδα την εισβολή της τηλεόρασης και, τελευταία, την επανάσταση του Internet. Και βεβαίως, τη μεγάλη οικονομική κρίση και την ακόμη μεγαλύτερη του Τύπου… Στην πραγματική ζωή υπάρχουν επιτυχίες και αποτυχίες. Τούτη η προσωπική μάχη μπορεί υπό αντίξοες συνθήκες να χάθηκε, αλλά τίποτα δεν πάει χαμένο. Εις το επανιδείν…»
… Κάπως έτσι, χωρίς απολογισμούς και αποτιμήσεις, αποχαιρέτισε το κοινό της ιστορικής εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», ένας από τους πιο ισχυρούς -ο ισχυρότερος, ίσως- άνθρωπος των ΜΜΕ της χώρας. Ο δημοσιογράφος, ο διευθυντής, ο εκδότης που απ το 1972 βρέθηκε στα γραφεία της Χρήστου Λαδά και αργότερα στα πιο σύγχρονα κτήρια της Μιχαλακοπούλου, στον περιβόητο ΔΟΛ (δημοσιογραφικός οργανισμός Λαμπράκη), για να αποχωρήσει το 2017, μια ζωή μετά!
Μόνο, που ο άνδρας με την μεγαλύτερη επιρροή στα χρόνια της μεταπολίτευσης μέχρι αυτά της κρίσης, περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για το εάν θα παραπεμφθεί σε δίκη η όχι .
Η  εισαγγελική πρόταση  “δείχνει” το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στον Σταύρο Ψυχάρη για προσωπικά δάνεια του μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, συνολικού ύψους 44.700.000 ευρώ.
Στις 34 σελίδες της πρότασης της, η αντεισαγγελέας Εφετών Αικατερίνη Αντωνίου παραθέτει αποδεικτικά στοιχεία που, κατά την κρίση της, ζημίωσαν την περιουσία της Τράπεζας και ζητά από τους δικαστές του Συμβουλίου Εφετών να παραπέμψουν σε δίκη τον Σταύρο Ψυχάρη για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατ’ εξακολούθηση.
Η εισαγγελέας απέστειλε στις 7 Σεπτεμβρίου την πρόταση της στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο, μέσα στους επόμενους μήνες, θα αποφασίσει με βούλευμα του εάν τον παραπέμψει σε δίκη.
Την ώρα λοιπόν που περιμένει την απόφαση  βλέπει την περιουσία του, όπως το διαμέρισμα στο Κολωνάκι να βγαίνει στον πλειστηριασμό!
«… Στην πραγματική ζωή υπάρχουν στιγμές μικρών και μεγάλων αποχωρισμών. Ο σημερινός, ο δικός μου, είναι βαρύς και μέγας και εξ αυτού του λόγου δύσκολος έως ασήκωτος…», είπε, στις 9 Απριλίου του 2017, στο αντίο του στο μεγάλο κοινό των εφημερίδων του ο Σταύρος Ψυχάρης και πράγματι, ήταν…
-  από εκτενές κείμενο της Αλεξάνδρας Τσόλκα στο mononews