ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

AΝΤ1 και Alpha προσέφυγαν στο ΣτΕ για τις άδειες

Και οι τηλεοπτικοί σταθμοί AΝΤ1 και Alpha προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, οι αποφάσεις για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών και για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης. 
Στις αρχές του μήνα είχαν προσφύγει στο ΣτΕ τα κανάλια ΣΚΑΙ και STAR όπως και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας  (ΕΙΤΗΣΕΕ)
Όλοι, όπως γράφει ο Π. Τσιμπούκης στο protothema.gr, ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και την  Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία η αποφάση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά για τον καθορισμό του αριθμού των .. δημοπρατούμενων  αδειών παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος και η απόφαση  για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης για κάθε μια από τις 7 δημοπρατούμενες άδειες.
Υποστηρίζουν  ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις  είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερικής  αγοράς, γιατί περιορίζεται υπέρμετρα ο ανταγωνισμός και η εσωτερική αγορά.            
Επίσης, αναφέρουν ότι είναι υπερβολικά μεγάλη  η τιμή εκκίνησης και δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς από τα οποία εξαρτάται ο καθορισμός της  τιμής εκκίνησης.