ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Εξοργισμένη (και) η Ακρίτα με τον «εμφύλιο» στην Σισίνη13

Επί προσωπικού: Με ενδοιασμούς, με αγωνία, με ανασφάλεια ψηφίζω ΝΑΙ για ΕΔΟΕΑΠ

Η δημοσιογράφος- συγγραφέας Ελενα Ακρίτα με αφορμή την ψηφοφορία για την αλλαγή καταστατικού στο ταμείο των δημοσιογράφων, τον ΕΔΟΕΑΠ, αναφέρεται στα εμφυλιοπολεμικά σχόλια συναδέλφων της που υβρίζουν, προσβάλλουν, χρησιμοποιούν βαρείς, βαρύτατους χαρακτηρισμούς ο ένας για τον άλλον.
«Αν ούτε τώρα - στην ύστατη στιγμή για το Ταμείο μας - δεν μπορούμε να αρθρώσουμε νηφάλιο λόγο, τότε είμαστε άξιοι της ζοφερής μας μοίρας» γράφει χαρακτηριστικά στο fb η Ελενα Ακρίτα και.. ξεκαθαρίζει πως θα πάει στις κάλπες της οδού Σισίνη αρ. 13 και θα ψηφίσει «ΝΑΙ». Συγκεκριμένα και επί προσωπικού:
Αύριο Τετάρτη ψηφίζω ‘ΝΑΙ’. Ψηφίζω ΝΑΙ γιατί το σκέφτηκα, γιατί το στάθμισα, γιατί έτσι έκρινα. Όχι γιατί είμαι ‘τρομοκρατημένος συνταξιούχος’ (ούτε καν συνταξιούχος δεν είμαι), γιατί κι αυτό το διαβάσαμε.
Είναι εξοργιστικό να χαρακτηρίζονται άκριτα συνάδελφοι ως ‘ύποπτοι’ που παίζουν υπόγεια παιχνιδάκια ή ‘λαμόγια’ που τα κάνουν πλακάκια με συνδικαλιστές και/ή εργοδοσίες. Όχι πως δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι παρόμοιου φυράματος, όμως θέλω να πιστεύω πως αυτή εξακολουθεί να είναι η μειοψηφία. Θέλω να πιστεύω λέμε.
Αύριο ψηφίζω ΝΑΙ. Με ενδοιασμούς, με αγωνία, με ανασφαλεια ψηφίζω ΝΑΙ. Όχι επειδή κάποιος μου έστριψε το χέρι στην πλάτη. Όχι επειδή κάποιος με εκβίασε, με δωροδόκησε, με απείλησε. Ψηφίζω ΝΑΙ επειδή έτσι έκρινα.

Μετά από 40 χρόνια δημοσιογραφίας, μου επιτρέπεται, ελπίζω.
 YΓ Είναι γεγονός πως τα όσα έγραψε η Ελένα Ακρίτα εκφράζουν μεγάλη μερίδα των μετόχων - μελών του ΕΔΟΕΑΠ. Βέβαια σε κάποιο σημείο καποιος θα μπορουσε κανείς να γράψει ακριβώς το ίδιο αλλάζοντας το ΝΑΙ με ΟΧΙ: «Αύριο ψηφίζω ΟΧΙ. Με ενδοιασμούς, με αγωνία, με ανασφαλεια ψηφίζω ΟΧΙ. Ψηφίζω ΟΧΙ επειδή έτσι έκρινα»