ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

«Προς payroll του πολιτιστικού ρεπορτάζ»

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σε μια συνεδρίαση που ξεκίνησε χθες στις 13:00 το μεσημέρι και κράτησε περισσότερες από 12 ώρες με ομόφωνη απόφαση κήρυξε, χθες βράδυ, τον αρχαιολογικό χώρο του Ελληνικού. H γνωμοδοτική πρόταση των ορίων  περιλαμβάνει περίπου 300 στρέμματα εντός του ακινήτου  της επένδυσης που διαχειρίζεται η Ελληνικό Α.Ε.  Για το θέμα γράφει η Μαργαρίτα Συγγενιώτου στο facebook:
"Προς payroll του πολιτιστικού (με όποιο από τα ονόματά σας κι αν γράφετε ή και ανώνυμα), φερέφωνα, παρατρεχάμενοι κλπ. Ενταύθα.
Θα σας αφήσω να κάνετε την διαχείριση κρίσης σας, το ψωμί σας βγάζετε αν και καμία ντροπή δεν είναι δουλειά, αλλά πρώτα μια κουβέντα...
Όλη η μάχη που δόθηκε για το Ελληνικό ήταν μεγαλύτερη από το προφανές. Είχε σαν στόχο την τήρηση των νόμων σε ένα κράτος που για δέκα χρόνια κατά τη διάρκεια της κρίσης, κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έχουμε δικαίωμα να απαιτούμε μια κανονικότητα, γιατί είμαστε "οι τεμπέληδες Έλληνες" που "μαζί τα φάγαμε". Με απώτερο σκοπό να συνεχίσουν να τα τρώνε κάποιοι μόνοι τους.
Ναι, η χτεσινή απόφαση του ΚΑΣ έσωσε την αξιοπρέπεια αυτής της χώρας. Ανεξάρτητα από το περιεχόμενό της. Η ύπαρξή της η ίδια. Έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία, αλλά χώρα κανονική με νόμους και κανόνες παρά τη φτώχεια της. Και τη χαρά μας δεν θα την καταλάβετε ποτέ. Γιατί δεν προέρχεται από τον έλεγχο του τραπεζικού μας υπολοιπου, δεν ακολουθήσαμε τις εντολές που μας ήρθαν "από ψηλά", αλλά την προσωπική μας ηθική. Αυτή την αγνή και καθαρή ευχαρίστηση δεν θα την νιώσετε ποτέ. Όχι που θα σας λυπηθώ, δηλαδή..."