ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

«Δικαίωση για την Συσπείρωση η διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ»

Από την πράταξη της ΕΣΗΕΑ «Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος» λάβαμε και δημοσιεύουμε:
"Δικαίωση για την Συσπείρωση η διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ
Μετά από σκληρή προσπάθεια δύο ετών επιτεύχθηκε το πρώτο βήμα για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ με την αναμενόμενη νομοθέτηση των βασικών προϋποθέσεων για τη λειτουργία του ασφαλιστικού οργανισμού μας. « Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος» θεωρεί ότι η ψήφιση της.. τροπολογίας που καθιερώνει νέο πόρο για τον ΕΔΟΕΑΠ και η διεύρυνση του Ταμείου δημιουργούν τη βάση για την διάσωσή του και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της για τη μακροπρόθεσμη επιβίωσή του.
Η παράταξή μας είχε, διαχρονικά και αμετακίνητα, ως στόχο από τη δεκαετία του 1990 την ασφάλιση όλων των εργαζομένων σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ (δημοσιογράφων, υπαλλήλων, τεχνικών) σε έναν ενιαίο ασφαλιστικό φορέα. Θέση που υπερασπίζονταν τα αιρετά στελέχη της, σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση,  σύσκεψη και διαβούλευση.

Ιδιαίτερα, τα τελευταία χρόνια πολύ πριν από την κατάργηση του αγγελιοσήμου και κυρίως μετά, οι Γιώργος Σαββίδης, Μάρκος Γκανάς, Σταμάτης Νικολόπουλος, Κώστας Τσουπαρόπουλος, Φανή Πετραλιά, Μιμή Τουφεξή, Γιώργος Μέρμηγκας και Σταύρος Καπάκος με συγκεκριμένες προτάσεις στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με παραστάσεις σε κυβερνητικούς υπεύθυνους έδωσαν τη μάχη για τη διάσωση του Ταμείου.

Μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου, με ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσης του ΕΔΟΕΑΠ, τα στελέχη μας αδιαφορώντας για τις υπονομευτικές και συκοφαντικές ενέργειες διάφορων «άπιστων Θωμάδων», που επεδίωκαν ψηφοθηρικά οφέλη και όχι την ουσιαστική επιβίωση του ΕΔΟΕΑΠ και την ενοποίηση του κλάδου, διαπραγματεύτηκαν σκληρά και ευρηματικά με τους εργοδότες, και με συνεχή διεκδικητικό διάλογο με αρμόδια υπουργεία και κυβέρνηση,  συνέβαλαν αποφασιστικά στη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, με έσοδα που θα βαρύνουν τους εργοδότες πάνω από 90%.
Στην κατεύθυνση αυτή, στη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών βοήθησε ουσιαστικά και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Ο αγώνας όμως για την ύπαρξη του ΕΔΟΕΑΠ δεν τελείωσε καθώς απαιτείται η αλλαγή του καταστατικού του με τη θεσμοθέτηση της διεύρυνσής του με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Για να γίνει ο ΕΔΟΕΑΠ η βάση στήριξης όλων μας για τις νέες διεκδικήσεις που έχει μπροστά του ο κλάδος όπως η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και η δημοκρατία στην ενημέρωση. "