ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Η άγνοια και η πουριτανική πονηριά των ΜΜΕ

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνουν όλα αυτά γύρω από τον νομικό επαναπροσδιορισμό του φύλου, είναι η άγνοια από ανθρώπους (κυρίως πολιτικούς και δημοσιογράφους) που δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το νομοσχέδιο.
Και κάπως έτσι έχει περάσει στην κοινωνία η αντίληψη ότι θα σηκώνεται το πρωί το 15χρονο και θα πηγαίνει να αλλάζει φύλο (επιτηδευμένα δεν διευκρινίζεται ότι πρόκειται για νομικό επαναπροσδιορισμό).
Αυτό που δεν λένε είναι ότι για να φτάσει, το 15χρονο, στο δικαστήριο θα πρέπει να έχει περάσει από επιτροπή με τη συμμετοχή 15 ειδικοτήτων, έχοντας παράλληλα τη σύμφωνη γνώμη.. των γονιών του. Πιθανότατα δε αυτό να είναι λάθος, μπορεί, πράγματι, να είναι νωρίς για να προβεί ένας έφηβος σε μία τόσο σημαντική απόφαση.
Ομως η κριτική που ασκείται δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία καθώς κανένας δεν κάθεται να τη διαβάσει. Τέλος πάντων, ένα νομοσχέδιο που αφορά λίγους ανθρώπους γίνεται θέμα για όλη την κοινωνία επειδή, ακριβώς, πάει και πέφτει πάνω στον συντηρητισμό της.

- από το facebook του Κώστα Γιαννακίδη 
(διαβάστε: Το νομοσχέδιο για τον νομικό επαναπροσδιορισμό του φύλου είναι μία θετική πρωτοβουλία. Και όμως, η στάση των μέσων ενημέρωσης, η άγνοια και η πουριτανική πονηριά τους, υπονόμευσε την ουσία των πραγμάτων