ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλη περιπέτεια των δημοσιογράφων με το Ταμείο τους

Εξελίξεις για τον ΕΔΟΕΑΠ θα υπάρξουν εντός των επόμενων ημερών.
Αυτό εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος παρενέβη στην Ολομέλεια για το θέμα, με αιχμή την 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων για την διάσωση του ασφαλιστικού τους ταμείου.
«Εντός των ημερών, νομίζω, θα έχουμε μία εξέλιξη για τον ΕΔΟΕΑΠ. Ήδη έχει συμφωνηθεί ένα πλαίσιο για τις εισφορές και τον πόρο και η διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης με την είσοδο των δημοσιογράφων του ίντερνετ. Υπάρχει μία εκκρεμότητα στον τομέα της Υγείας γιατί το αυτοτελές αυτό Ταμείο υπήχθη, δυστυχώς, στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και ρυμουλκήθηκε σε μία ρύθμιση η οποία το έχει αφήσει μετέωρο».. ανέφερε ο Ν. Ξυδάκης, κάνοντας λόγο για «μεγάλη περιπέτεια των δημοσιογράφων με το Ασφαλιστικό τους».
Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη στην έκκληση που απεύθυνε να μην στηλιτεύονται από το βήμα της Βουλής δημοσιογράφοι, ακόμη κι αν είναι ανοίκειος ο λόγος τους και κακά τα επιχειρήματα. «Είμαστε αιρετοί, άρα είμαστε εκτεθειμένοι στη δημόσια κρίση. Αυτό πρέπει να το αντέξουμε. Αυτή είναι η τύχη αυτού που βγαίνει μπροστά. Να έχουμε το στομάχι να αντέχουμε ακόμα και τις κακές κουβέντες» είπε.