ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ο Κακαουνάκης, ο Μάρκου και ο 15χρονος «τριαντάρης»

Ένα ξεχασμένο τηλεοπτικό διαμάντι από τις καταλήψεις του 1995 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Αλέξη Τσίπρα ως ατίθασο νιάτο να πρωτοστατεί στις καταλήψεις του 1990; Ή τις θρυλικές κινητοποιήσεις κατά των αλλαγών του Γεράσιμου Αρσένη το 1998; Η ιστορία των μαθητικών καταλήψεων στην Ελλάδα είναι μια υπόθεση που δεν έχει αναλυθεί αρκετά, ακόμα και αν έχουν ήδη κυκλοφορήσει σχετικά βιβλία.
Η ιστορία, όμως, δεν είναι μόνο γραπτή. Η ιστορία είναι και εικόνα. Μπορείτε να πάρετε μια πρώτη ιδέα από το «διαμάντι» που ακολουθεί. Ένα βίντεο που περιγράφει την τηλεόραση, την κοινωνία και το στιλ μιας χαμένης εποχής.
Το έπος ξεκινά με τον δημοσιογράφο Νίκο Κακαουνάκη, παρουσιαστή της εκπομπής.. «Επ' αυτοφώρω», να κάνει λόγο για τις καταλήψεις που έχουν ολοκληρωθεί σε όλα τα σχολεία της Αθήνας, εκτός από ένα «μικρό γαλατικό χωριό» στο κέντρο της πόλης. Ο λόγος για το 2ο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Αθηνών της οδού Κάνιγγος. Εκεί βρέθηκε για λογαριασμό της εκπομπής, ο νεαρός τότε δημοσιογράφος Δημήτρης Μάρκος (πολύ πριν τις διαφημίσεις για τα φίλτρα νερού). Το ρεπορτάζ ξεκινά με μια αποκλειστική συνέντευξη με την πόρτα του σχολείου, η οποία είναι μάλλον δαιμονισμένη μιας και αλλάζει συνεχώς φωνές, ενώ απαντά στον ρεπόρτερ με πολύ άσχημο τρόπο. Στη συνέχεια, ο Μάρκος απευθύνει τον λόγο στον απόλυτο star του βίντεο. Φραπεδιά στο χέρι, τίγκα αλητεία, δερμάτινο μπουφάν και ροκαμπιλάδικο μαλλί.
Δείτε το Βίντεο:


-από ρεπορτάζ του Αντώνη Κωνσταντάρα στο vice.com