ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Zει ο βασιλιάς Τύπος;

Οι απολύσεις των «περιττών», τα ναυάγια της δημοσιογραφικής αξιοπιστίας και η εξαφάνιση του Sentragoal και του Goal

 Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης*

Η γοργόνα βγήκε στα ρηχά της κρίσης για να ρωτήσει αν ζει ο βασιλιάς Τύπος. Ζει ο εστεμμένος τής ενημέρωσης, της είπαν, αλλά διασωληνωμένος, με μηχανική υποστήριξη. Η κατάσταση στις εφημερίδες, πολιτικές και αθλητικές, είναι τραγελαφική. Δεν ζουν, απλώς επιβιώνουν τρώγοντας τις σάρκες τους. Δηλαδή τις σάρκες τού προσωπικού που συνεχώς συρρικνώνεται με απολύσεις «περιττών». Τους αδειάζουν σαν σαβούρα, σαν αχρείαστο (νομίζουν) έρμα. Αγνοώντας ότι το έρμα δίνει στα σκάφη σταθερότητα. Λεπτομέρειες της σωστής ναυπηγικής, θα πείτε. Ποιος νοιάζεται για τη ναυπηγική και εν τέλει ποιος κόφτεται για τα ναυάγια της δημοσιογραφικής αξιοπιστίας;..
Μαζί με όλα τα εγγενή προβλήματα των εφημερίδων και την κούτσα κούτσα πορεία τους, ήρθε να σπάσει και το δεκανίκι που πολλές από αυτές χρησιμοποιούσαν, δηλαδή το δεύτερο τη τάξει πρακτορείο διανομής Τύπου. Με το κανόνι στην «Ευρώπη» χάθηκαν λεφτά, πολλά λεφτά! Λεφτά των εφημερίδων που είχαν εισπραχθεί από τις κυκλοφορίες. Μεγάλη απώλεια που, σαν καραμπόλα, μετακυλίεται στους εργαζόμενους καθώς επιδεινώνεται η κατάσταση με τη μισθοδοσία τους. Μόνο ελέω Μπόμπολα έγινε η ζημιά; Κυρίως λόγω αυτού, αλλά προφανώς υπάρχουν και άλλες παράμετροι που δεν τις ξέρουμε –ή τις ξέρουμε λίγο.
- από το harddog-sport / ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ

*Το κείμενο του Διον. Βραϊμάκη δημοσιεύεται και στη Live Sport της Τρίτης με τίτλο «Ζει ο βασιλιάς Τύπος;»