ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Mε προσκύνημα στο γραφείο Πετρόπουλου έκλεισε η απεργία

ΚΕΔ: Μόνο κατάθεση στεφάνου δεν έκαναν Αντωνιάδου-Καπάκος και Σία

Mια 24ωρη απεργία, έτσι για τα μάτια, έκανε χθες Τρίτη η παρέα των πρόθυμων από την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ και αντί για συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην Βουλή, Αντωνιάδου- Καπάκος και οι συνεταίροι τους, προτίμησαν το προσκύνημα στο γραφείο του Πετρόπουλου.
Δεν έγινε κατάθεση στεφάνου για να μην γίνουν αντιληπτοί.
Άλλωστε δεν το είπαν σε κανένα για να γλυτώσουν το ξεφώνημα, επειδή όλα αυτά είναι προσυμφωνημένα ανάμεσα στο ντουέτο της ΕΣΗΕΑ, στον υπουργό διαστήματος και στον..
Κυριακόπουλο, για να πάρουν τα κλειδιά του ταμείου κάποιοι εργοδότες και η Κυβέρνηση.
Όσο για την απεργία διαρκείας και το πλαίσιο των κινητοποιήσεων, που ζήτησε από τις ενώσεις, η γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, μένει απλώς στα αζήτητα.
Οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού , μετά από την προχθεσινή μυστική συνάντηση με τον Παππά, ζήτησαν να γίνει τριμερής με τον Κυριακόπουλο για να….. «πεισθεί» να αποδεχθεί την πρόταση του(!..), την οποία σε γενικές γραμμές έχουν υιοθετήσει και χωρίς να ντρέπονται ομολογούν ότι δεν μπορούν να υποχωρήσουν κι άλλο.
'Αλλα όμως έλεγαν στο Μικτό Συμβούλιο
Προς το παρόν η συγκεκριμένη πρόταση-έκτρωμα για τον άλλο ΕΔΟΕΑΠ προβλέπει ότι:
-διπλασιάζονται οι εισφορές εργαζομένων και συνταξιούχων από 3% σε 6% Συνεπώς μειώνονται αμέσως οι συντάξεις και οι μισθοί.
-οι επικουρήσεις δεν μπορούν να είναι μιάμιση φορά πάνω από τις επικουρήσεις του δημοσίου , άρα μειώνονται ισόποσα( δεύτερη μείωση) έστω κι ο αν κόσμος έχει πληρώσει.
-οι εργαζόμενοι, από δώ και πέρα, θα πληρώνουν από την τσέπη τους ένα 4% επί των αποδοχών τους,( δεύτερη μείωση) μήπως και αποκτήσουν μερίδα και δικαίωμα, μετά από χρόνια, για να δικαιούνται εφάπαξ.
-οι σημερινοί δικαιούχοι εφάπαξ μπαίνουν ήδη σε λίστα αναμονής αορίστου χρόνου.
-οι άνεργοι θα μπορούν να ασφαλίζονται , μόνο αν φτάνουν τα λεφτά του Ταμείου , αν γίνεται αναλογιστική μελέτη και αν καθοριστεί ασφάλιστρο για αυτούς που να αντέχουν να το πληρώνουν ( τώρα είναι 21-43 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τα εισοδήματα τους)
-προαιρετική και κατ εξαίρεση ασφάλιση ( για μακροχρόνια ανέργους) μάλλον καταργούνται.
-κάθε χρόνο θα γίνεται αναλογιστική μελέτη με εντολή του μάνατζερ των εργοδοτών που θα διοριστεί και αν δεν επαρκούν τα χρήματα και προκύπτει έλλειμμα θα πέφτει μαχαίρι στις παροχές( περίθαλψη, φάρμακα, επικουρήσεις ).
Ο καινούργιος μποναμάς για τους εργοδότες είναι , μετά από το πεσκέσι του αγγελιοσήμου ( μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ) στους καναλάρχες είναι και το σκόντο που κερδίζουν ασφαλίζοντας στον ΕΔΟΕΑΠ ΟΛΟΥΣ αφού το ποσοστό που θα πληρώνουν για ασφάλιστρα, θα είναι πολύ χαμηλότερο απ ότι στον ΕΦΚΑ.
Την ίδια ώρα ο Σαββίδης «κεκλεισμένων των θυρών» στο 4ο όροφο του κτιρίου της οδού Ακαδημίας, με συνεργάτη της Αντωνιάδου συνεταίρο του δικηγόρου του Γκανά, γνωστό και από την υπόθεση με τα voucher των ανέργων (για την οποία έχει ήδη φάει πρόστιμο 170.000 ευρώ η ΕΣΗΕΑ),στήνουν τροπολογία στα μέτρα των εργοδοτών για να τα κάνουν πλακάκια και να περάσουν αυτά και άλλα νύχτα από την Βουλή.
την ιστορία φαίνεται να έχουν αναμίξει και πρόσωπο από το περιβάλλον αριστερού πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, που είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει όταν πληροφορηθεί ότι τον έχουν εξαπατήσει.
Ιδιαίτερη εντύπωση όμως προκαλεί η αναφορά του ονόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε ανοιχτή επιστολή Αντωνιάδου-Καπάκου, τον οποίο ευχαριστούν ,επειδή όπως λένε τους δήλωσε ότι «δεσμεύτηκε να συμβάλλει στην άρση του αδιεξόδου» ,χωρίς να διευκρινίζουν αν πρόκειται για το δικό τους αδιέξοδο , επειδή έχουν υιοθετήσει την πρόταση των εργοδοτών για τον ΕΔΟΕΑΠ και για το οποίο τους καταγγέλλουν εργαζόμενοι , άνεργοι, απλήρωτοι και συνταξιούχοι δημοσιογράφοι.
Δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν με την ζωή μας…
26/09/2017
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων