ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Από «κόσκινο» Σαββίδη όλοι και όλα στο Epsilon

Αποχωρήσεις, έλεγχοι και mail - Ο ρόλος του Δημήτρη Δημαρέλη

Ένα μήνα μετά την είδηση της εξαγοράς του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon από την εταιρία «Dimera Media Investments LTD» του Ιβάν Σαββίδη, η κατάσταση στα γραφεία του καναλιού συνεχίζει να θυμίζει καζάνι που βράζει.
Με στελέχη από το επιτελείο του Φίλιππου Βρυώνη να έχουν ήδη μετακομίσει στα γραφεία του «Extra 3» στο Περιστέρι και άτομα να αποχωρούν, όπως ο Γενικός Διευθυντής Παραγωγής Μιχάλης Κοντογιάννης, την εμφάνισή τους στο Epsilon έχουν αρχίσει να κάνουν άνθρωποι του ομογενή επιχειρηματία. Ένας από αυτούς ο Δημήτρης Δημαρέλης, ο νέος οικονομικός διευθυντής, που εξετάζει με προσοχή και ακρίβεια όλες τις συμβάσεις.. των εργαζομένων ενώ ελέγχει και την παραμικρή οικονομική λεπτομέρεια.
Τις τελευταίες ημέρες, Βρετανοί και Έλληνες ειδικοί έχουν αρχίσει να «τριγυρίζουν» στα γραφεία, να παρατηρούν, ζητώντας διευκρινίσεις καθώς και βιογραφικά από τους ανθρώπους που εργάζονται μπροστά και πίσω από τις κάμερες.
Ο Ιβάν Σαββίδης με την ομάδα του φαίνεται ότι όχι μόνο δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του, αλλά προσπαθούν με την κάθε ευκαιρία να διευκρινίζουν την παρουσία τους και τη δυναμική τους. Αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσε και ένα πρόσφατο email που έστειλε ο κ. Δημαρέλης  και στο οποίο αναφερόταν ρητά:
«Όπως ήδη θα γνωρίζετε, πρόσφατα ο τηλεοπτικός σταθμός αγοράστηκε από τον Όμιλο της Dimera που ανήκει στον κύριο Ιβάν Σαββίδη. Ο όμιλος, παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα, πραγματοποιεί επενδύσεις για το μέλλον της Ελλάδας. Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία η νέα ιδιοκτησία μαθαίνει περισσότερα για την εταιρεία πριν λάβει τις οποιεσδήποτε αποφάσεις σχετικά με το μέλλον αυτής. Η νέα ιδιοκτησία αγόρασε το κανάλι, με σκοπό να το αναπτύξει και να δημιουργήσει μια βιώσιμη τηλεοπτική επιχείρηση με μέλλον.
Από τις επόμενες ημέρες και για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο θα συναντήσετε την ομάδα συμβούλων με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Αρκετοί από εσάς έχετε ήδη γνωρίσει τον Ed την προηγούμενη εβδομάδα. Οι συνεργάτες του θα επισκέπτονται κάθε τμήμα του καναλιού και θα θέτουν πολλά ερωτήματα, σχετικά με το τρέχον πρόγραμμα, τα επιχειρηματικά μοντέλα, τη ροη εργασίας και τις υποδομές. Με το πέρας αυτής της διαδικασίας και έχοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα του καναλιού, θα είναι σε θέση να προτείνουν ένα πλάνο για το μέλλον του καναλιού.
Ελπίζω ότι θα εξακολουθήσετε να συμβάλλετε και να είστε πρόθυμοι στο να βοηθήσετε τα μέλη της ομάδας σε αυτή την διαδικασία των επισκέψεών τους, ώστε να μπορέσουν με την σειρά τους να κάνουν την δουλειά τους αποτελεσματικά, δηλαδή, να ετοιμάσουν το πρώτο στάδιο οδεύοντας προς την οικοδόμηση ενός νέου και συναρπαστικού μέλλοντος για το κανάλι.
Κατανοώ ότι κάθε περίοδος ριζικών αλλαγών, συνοδεύεται από αβεβαιότητα, ανησυχία και γεννά ερωτήματα σχετικά με το τι πρόκειται να επακολουθήσει, ωστόσο, γνωρίζω ότι η αγορά του καναλιού από τον κύριο Σαββίδη, αποτελεί μια μακροχρόνια επένδυση , γι’ αυτό όσο μεγαλύτερη είναι η συμβολή σας, τόσο καλύτερο προμηνύεται το μέλλον του καναλιού».
Σημειώνεται ότι οι συζητήσεις με τους κεντρικούς παρουσιαστές θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, ενώ φαίνεται ότι οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί για μερικούς από τους παραπάνω, αφού τα νέα στελέχη και ο Ιβάν Σαββίδης είναι αποφασισμένοι να πληρώσουν αδρά προκειμένου να σπάσουν ακόμα και υπάρχοντα συμβόλαια για να λήξουν τη συνεργασία τους με συγκεκριμένα άτομα.
- από ρεπορτάζ της Κ. Θεοδωροπούλου στο reader