ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Να μπει τέλος στην ομηρία των εργαζομένων της ΔΟΛ Digital

H επόμενη μέρα για το in.gr έχει έρθει. Δεν έχουν επιστρέψει όμως στη θέση τους οι εργαζόμενοι της θυγατρικής εταιρείας του ΔΟΛ, της ΔΟΛ Digital, καθώς ενώ δεν έχουν απολυθεί δεν έχουν κληθεί να εργαστούν. Με προσωπικές θυσίες κράτησαν ζωντανό το in.gr δουλεύοντας υπό τη δαμόκλειο σπάθη της εργασιακής αναφάλειας και της ανεργίας. Σε οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση, δεχόμενοι απανωτά χτυπήματα στην αξιοπρέπειά τους, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ομηρία.
Μετά από σχεδόν δύο χρόνια επιβίωσης με έναντι μισθού, κι αυτό από καιρού εις καιρόν, μετά από πιέσεις, απειλή ή πραγματοποίηση απεργίας, οι εργαζόμενοι έβαλαν πλάτη, λειτουργώντας όχι μόνο ως «χρηματοδότες» της επιχείρησης (που βέβαια έγιναν χωρίς τη θέλησή τους μέσω της παρακράτησης.. των μισθών τους) αλλά και ως ευσυνείδητοι εργαζόμενοι και δημοσιογράφοι φροντίζοντας για την ενημέρωση των αναγνωστών τους.
Και το έκαναν όχι γιατί το ζήτησε η διοίκηση, αλλά γιατί το πίστευαν και θεωρούσαν το in.gr, όχι απλά χώρο εργασίας, αλλά σπίτι τους. Οι περισσότεροι συνάδελφοι εξάλλου εργάζονται στο in.gr από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, μετρώντας ήδη 17 χρόνια, πιστεύοντας και στηρίζοντας τη δυναμική του νέου –τοτε- αυτού μέσου, όταν το διαδίκτυο και η ηλεκτρονική ενημέρωση ήταν ακόμη άγνωστο έδαφος σε πολλούς και αντιμετωπιζόταν με προβληματισμό και καχυποψία.
Ωστόσο, μέχρι και σήμερα, κι ενώ έχουν ολοκληρωθεί προ πολλού οι διαδικασίες μεταβίβασης Ομάδας Περιουσίας από την υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης «ΔΟΛ ΑΕ» στην πλειοδότρια εταιρεία «ALTER EGO» (συμφερόντων Μαρινάκη) και η ιστοσελίδα επαναλειτουργεί ήδη εδώ και τρεις και πλέον εβδομάδες, οι εργαζόμενοι της «ΔΟΛ DIGITAL» βρίσκονται ακόμη, μέχρι και σήμερα σε απελπιστικά μετέωρη κατάσταση, χωρίς ακόμα να έχουν κληθεί να επιστρέψουν στις θέσεις τους, ενώ δεν έχουν απολυθεί.
Οι εργαζόμενοι με απαράμιλλο ζήλο και επαγγελματισμό, με προσωπικές θυσίες και μήνες απλήρωτης εργασίας, όχι μόνο διατήρησαν ζωντανή την επιχείρηση, αλλά πολλοί από αυτούς την έστησαν εξ αρχής, την έδωσαν πνοή, σχήμα και τη σηματοδότησαν ως σημείο αναφοράς για την ηλεκτρονική ειδησεογραφία.
Ζητάμε την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση του ζητήματος για την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων της ΔΟΛ Digital και των θέσεων εργασίας τους. Να μπει ένα τέλος στην ομηρία των συγκεκριμένων εργαζόμενων άμεσα.

Για το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ
Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Κ. Μπερεδήμας     Θανάσης Αλατάς