ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Τα εξουσιομανή βλαχαντερά και ο Φιλελεύθερος του Μαυρίδη

Θα την βγάλει τελικά την εφημερίδα; 

Διστακτικός εμφανίζεται τώρα ο Θανάσης Μαυρίδης του liberal απέναντι στο εγχείρημα της έκδοσης της ημερήσιας εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που έχει ήδη προαναγγείλει. Κι αυτό διότι κατά την αναζήτηση επενδυτών -ανάμεσα σε γνωστούς και φίλους- συνάντησε αντιδράσεις του στιλ «δεν ανακατεύομαι με τα media», «είσαι τρελός, δεν θα μας πάρεις μαζί σου», «που πας να μπλέξεις», «καλύτερα να ανοίξω σκυλάδικο», «ξέρω κι άλλους τρόπους για να προκαλέσω την μαφία».
Ο Μαυρίδης σκιάχτηκε, όπως αναφέρει ο ίδιος σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Παράγουμε περιεχόμενο, δεν πουλάμε ναρκωτικά…», βλέποντας πόσο τοξική έχει γίνει η εικόνα.. των media στο ευρύ κοινό και το πόσο ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τα μέσα και μισεί τους ανθρώπους τους. «Εμείς οι δημοσιογράφοι φταίμε πρώτοι και καλύτεροι γι αυτό. Όταν συνάδελφοί μας συναγωνιζόντουσαν στην Μύκονο τους μεγιστάνες του πλούτου, κάναμε ότι δεν καταλαβαίναμε. Προκαλέσαμε! Κουράσαμε! Μας σιχάθηκε η κοινωνία!» γράφει χαρακτηριστικά με απολογητικό ύφος ο Θανάσης Μαυρίδης...
Σταχυολογούμε από το άρθρο Μαυρίδη:
Προετοιμαζόμαστε για ένα νέο project, αυτό της έκδοσης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος». Κι όπως κάθε επιχειρηματικό σχέδιο, έτσι κι αυτό έχει ένα business plan και επενδυτές. Ή θα πρέπει να έχει κανείς πολλά δικά του χρήματα ή να αναζητήσει επενδυτές ή μαύρες σακούλες γεμάτες χαρτονομίσματα. Προσωπικά προτιμώ την διαδικασία του business plan. Δεν με... τρομάζει. Τα media είναι που «τρομάζουν»! (...)
Προσπαθώ να βγάλω εφημερίδα. Μέχρι να την βγάλω υπάρχει απόσταση. Μπορεί αυτό να συμβεί, μπορεί και να μην συμβεί. Η αγορά είναι τόσο ασταθής που δεν είναι αρκετό να συγκεντρώσει κανείς τα απαραίτητα (έστω και περιορισμένα) κεφάλαια. Αυτή την στιγμή τα πιεστήρια που υπάρχουν δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την ζήτηση. Αν οδηγηθεί σε αδιέξοδο η υπερχρεωμένη Ίριδα, μπορεί να μην υπάρχει τυπογραφείο για να εκδώσει τις εφημερίδες και τα περιοδικά που ήδη κυκλοφορούν. Επίσης, το πρακτορείο Τύπου είναι στον αέρα.
(...)
Από την ώρα που έχει βγει το liberal στον αέρα έχω ακούσει διάφορα. Ότι το liberal ήταν του Σαμαρά (λόγω της ανάληψης της διεύθυνσης marketing από τον Γιώργο Μουρούτη) ή του Μητσοτάκη, επειδή έγραψα ανοικτά ότι θα στήριζα τον Κυριάκο. Δεν με ενοχλούν αυτά, θα πρέπει κανείς να τα περιμένει. Μην νομίσετε ότι στα υπόγεια του κάθε κόμματος κρύβονται τίποτα φοβεροί και σοφοί τύποι. Συνήθως πρόκειται για εξουσιομανή βλαχαντερά που ζουν τον μύθο τους και κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Σαν να ζούμε στην δεκαετία του 60 και να έχει παραδώσει κανείς τα κλειδιά της πόλης των Αθηνών σε έναν ενωμοτάρχη της Χωροφυλακής. Γι αυτό και δεν πιστεύω ιδιαίτερα στα κόμματα και στους μηχανισμούς τους.
(...)
Λέω ότι παράγουμε περιεχόμενο και δεν πουλάμε ναρκωτικά. Και γιατί θα πρέπει να το πιστέψει ο άλλος, όταν έχουν συμβεί τόσα και τόσα; Λένε ότι οι αναγνώστες ψηφίζουν στο περίπτερο. Σύμφωνοι! Αυτό ισχύει στις εφημερίδες και δεν είναι και απόλυτο. Στο Internet δεν ισχύει και μην πει κανείς για την επισκεψιμότητα, καθώς, σε μία τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να ζητήσουμε και την βοήθεια των… αναγνωστών από την Κορέα, την Κολομβία ή την Ινδία.
Ένας τρόπος ίσως είναι η δημιουργία επιτροπών δεοντολογίας που θα απαρτίζονται από εργαζόμενους και αναγνώστες. Μία επιτροπή στην οποία θα μπορεί να απευθύνεται κάθε θιγόμενος πολίτης και να ζητάει την βοήθειά της. 
(...)
Ο Φιλελεύθερος μπορεί να βγει άμεσα, μπορεί και λίγο αργότερα. Δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Αν δεν έχουμε τυπογραφείο για να βγούμε, για παράδειγμα, δεν υπάρχει καν θέμα συζήτησης.