ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Μάνια, είστε τόσο καλή όσο λένε;

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Φουντής, πρώην εργαζόμενος στην «Ελευθεροτυπία», με αφορμή τη συνέντευξη, που παραχώρησε η Μάνια Τεγοπούλου στον Γιώργο Χρονά στο περιοδικό «Οδός Πανός». υπογράφει ένα δισέλιδο στην εφημερίδα «Documento» για την πρώην εκδότριa και υποβάλει ερωτήσεις που θα έπρεπε αλλά δεν έκανε ο φίλος στη φίλη του. Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα από το κείμενο:
Μάνια Τεγοπούλου: λίγο από επαναστάτρια, λίγο από παρμένη, λίγο από αντιεξουσιάστρια, λίγο από αναρχοαυτόνομη, λίγο από ρώσικη (που τελικά είναι γαλλική) σαλάτα. Με λίγα λόγια, πολύ λίγη για να διευθύνει εκδοτικό κολοσσό όπως ήταν για πολλά χρόνια η Χ.Κ. Τεγόπουλος.
Αφορμή για το δημοσίευμα στάθηκε η συνέντευξη-πλυντήριο της κληρονόμου.. σχεδόν έξι χρόνια μετά το κλείσιμο της εφημερίδας, όταν η -αλλού πατάω και αλλού βρίσκομαι- Μάνια πέταξε στον δρόμο απλήρωτους 850 εργαζομένους. Τη συνέντευξη-ξέπλυμα, στην οποία μεταξύ άλλων ειπώθηκε και η φράση «(οι δημοσιογράφοι) μου έσπαγαν τα αρχίδια», πήρε ο Γιώργος Χρονάς, επιφανές μέλος του κονκλάβιου της κληρονόμου στο «παραμάγαζο» του Χαλανδρίου τον καιρό που η κληρονόμος διέλυε την εφημερίδα. Η «συνέντευξη» δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Οδός Πανός».
Ο Γ. Χρονάς «στρίμωξε» για τα καλά την κληρονόμο Μάνια, με σκληρές ερωτήσεις του τύπου «είστε τόσο καλή όσο λένε;»! Πέρα από την πλάκα, όμως, παρέλειψε να ρωτήσει ορισμένα πράγματα για την εποχή που η «αρχιδάτη» Μάνια γκρέμιζε τη Χ.Κ. Τεγόπουλος.

Ολόκληρο το κείμενο του Αντώνη Φουντή δημοσιεύεται στο σάιτ «Βαθύ Κόκκινο» (vathikokkino.gr) ΕΔΩ