ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ταρίφας της καρδιάς μας...

Αν το Beat έχει προβλήματα νομιμότητας να ελεγχθεί, αλλά η εποχή του ταρίφα- νεάντερνταλ έχει περάσει ανεπιστρεπτί, κυρ- Θύμιο μου...

Άκουγα το πρωί τον ταρίφα της καρδιάς μας,  Θύμιο Λυμπερόπουλο, να μιλά λάβρος κατά του Beat (πρώην TaxiBeat), λέγοντας ότι οι ταξιτζήδες που συνεργάζονται μ' αυτό αντιμετωπίζονται "σαν πόρνες", αφού δημοσιοποιούνται προσωπικά τους δεδομένα. Προφανώς εννοούσε ότι υπάρχει φωτογραφία του ταξιτζή στην εφαρμογή και ότι μπορείς να παρακολουθήσεις την πορεία του ταξί από το κινητό σου (όταν είσαι εσύ που το κάλεσες). Είπε επίσης ότι αυτές οι εταιρείες φοροδιαφεύγουν.
Με τη λογική του κυρ- Θύμιου, όποιος είναι επαγγελματίας σε οποιονδήποτε κλάδο θα..
εξυπηρετεί τους πελάτες με κουκούλα, για να μην υπάρχει παραβίαση των προσωπικών δεδομένων. Στον φούρνο θα μπεις, σε κατάστημα ρούχων θα μπεις, στο μανάβικο θα μπεις, όλοι με κουκούλα. Είναι όντως απαράδεκτο αυτός που σε εξυπηρετεί να σου δείχνει και το πρόσωπό του. Είναι παράλογο επίσης να καλέσεις ένα ταξί για το παιδί σου και να παρακολουθείς την πορεία του ταξί στο οποίο το έβαλες. Είναι επίσης γνωστό ότι πριν εμφανιστεί το Taxibeat η φοροδιαφυγή στο χώρο ήταν μηδενική, όλοι σου έδιναν απόδειξη ακόμα και με το ζόρι, τα αυτοκίνητα ήταν πεντακάθαρα, δεν έπαιρναν ποτέ διπλές και τριπλές κούρσες, όλα λειτουργούσαν ρολόι.
Το καλύτερο όμως ο κυρ- Θύμιος το άφησε για το τέλος. Η αξιολόγηση που κάνει ο πελάτης είναι λέει απαράδεκτη, γιατί εδώ υπάρχουν διαδικασίες, μπορεί ο πελάτης να κάνει καταγγελία στο σωματείο κι αυτό ως γνωστόν θαλερά και αποφασιστικά θα του κλάσει του αγενούς και αντιεπαγγελματία μίαν μάντραν.
Υπάρχει όντως ανάγκη να διευκρινιστεί το φορολογικό αυτών των εταιρειών και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες λειτουργούν, αλλά ο κυρ- Θύμιος υπερασπίζεται ένα άθλιο παρελθόν. Οι περισσότεροι του κλάδου (και προφανώς όχι όλοι) είχαν συμπεριφορές του άρχοντα από τα αρχίδια του οποίου κρέμεσαι, προσέφεραν άθλιες υπηρεσίες, ήταν αγενείς και προφανώς δεν δήλωναν ούτε το 1/10 απ' αυτό που ειπσέπρατταν (μιλάω για τα "καλά χρόνια". Στο Beat δουλεύουν επαγγελματίες ταξιτζήδες (κάτι που είναι διαφορετικό από το Uber) και αξιολογούνται από τους πελάτες τους. Ουσιαστικά αυτό που έχει αλλάξει είναι ο τρόπος κλήσης και η δυνατότητα να αξιολογείται από τον ίδιο τον πελάτη η υπηρεσία που του προσφέρεται.
Αν το Beat έχει προβλήματα νομιμότητας να ελεγχθεί, αλλά η εποχή του ταρίφα- νεάντερνταλ έχει περάσει ανεπιστρεπτί, κυρ- Θύμιο μου.

- από το facebook του Δημήτρη Σούλτα